Jump to content

πρόβλημα με WD. μυρίζει καμένο...

HuLuVuZ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά

Το πρόβλημα μου ξεκίνησε από τη στιγμή που ΔΕΝ ΚΑΝΩ συχνά BACKUP....

Αποφάσισα να κάνω ένα ξεκαθάρισμα στους σκληρούς, κυρίως φώτο και βίντεο από παρέες.

Έχω 2 εξωτερικούς και από ένα στο laptop κ στο desctop. Κάποιες φώτο κλπ τις είχα διπλές και τριπλές, γι αυτό ήθελα το ξεκαθάρισμα.

Συνδέω τον WD στο σταθερό και για κάποιο λόγο τον έδειχνε unlocated. Το ανέφερα εδώ http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/provlima-me-ekswteriko-skliro-107657.html#post1063231449

Κατέβασα την trial εκδοσή του getdataback βρήκε τις φώτο κλπ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω recover...Έσωσα την εργασία και περίμενα ένα φίλο να μου φέρει το full πρόγραμμα για να προχωρήσω.

Όταν με το καλό εγκατέστησα την full έκδοση, συνδέω το σκληρό και κάνω αναζήτηση με το πρόγραμμα αλλά τπτ. Πηγαίνω στο disc managment και δεν έβρισκε.. Τον έβγαλα από το κουτί του και τον σύνδεσα κατευθείαν στο Pc και πάλι τπτ.

Τον ξεσυνδέω από το σταθερό, του βάζω πάλι το controller που έχει σαν εξωτερικός (για παροχή και usb σύνδεση) και τον συνδέω. Για λίγα δευτερόλεπτα ένιωθα την δόνηση από την περιστροφή και μετά νέκρα. Μόνο το λαμπάκι του controller αναβόσβηνε.

Του βγάζω ο έξυπνος την παροχή και την ξαναβάζω και μου μύρισε κάτι καμένο.................

Φαντάζομαι ότι πάω για PCB....εσείς τι λέτε;;; στο φόρουμ αυτό HDD GURU FORUMS διάβασα αυτό "If you wish to try a replacement PCB, then be prepared to transplant the 8-pin serial EEPROM chip at U12,This chip stores unique drive specific information" .

Τα στοιχεία του σκληρού για να ψάξω την πλακέτα εδώ δε τα έχω πρόχειρα γιατί τον πήρε ένας φίλος τεχνικός να τον τσεκάρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.