Dant3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Θελω για την κοπελα μου μια οθονη για τον υπολογιστη της.θελει να την βαλει στο δωματιο και να την εχει και για τηλεοραση.απαραιτητο το tv tuner ψηφιακο φυσικα.αναλυση απο 21 και πανω.μεχρι 150Ε και εαν δεν βρουμε κατι τοτε υπαρχει και η λυση της τηλεορασης φανταζομαι που συνδεονται ετσι και αλλιως με dvi.για ριχτε προτασεις και το βλεπουμε...
YDinopoulos Απρίλιος 21, 2012 #2 Απρίλιος 21, 2012 Ο αδερφος μου στην δικια του , της πηρε μια τηλεοραση που εχει dvi. Απλα για να εχεις ηχο, συνηθως εχουν υποδοχη για jack (η αλλιως 'καρφακι') που συνδεεις την εξοδο του pc
Volrath Απρίλιος 21, 2012 #3 Απρίλιος 21, 2012 Δεν έχω κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις να σου κάνω. Απλά από ότι είδα το εξής:Τv-monitor από ότι είδα ξεκινάνε στα 170ε για μεγαλύτερο από 20". Σου προτείνω να βρεις κάποιο monitor που σου αρέσει, να έχει hdmi και ηχεία. Υπάρχουν και μερικά ips 22ρια στα ~130ε, δε ξέρω τι λένε όμως. Θα πάρεις επίσης ένα ψηφιακό αποκωδικοποιητή με HDMI και είσαι gtg.To tvtuner είναι καλή φάση, αλλά πρέπει να έχεις το pc ανοιχτο όλη την ώρα και δε πολύ-λέει.Εγώ πήρα έναν ψηφιακό δέκτη της F&U, παίζει τζάμι. Επίσης παίζει και σχεδόν τα πάντα από mkv/mp4 κτλ, απλά οι υπότιτλοι είναι πολύ μικροί, και δε μπορώ να στο προτείνω.
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2012 #4 Απρίλιος 21, 2012 To crypto 250 που εχω ρυθμιζεις το μεγεθος υποτιτλων και ειναι τζιτζι. Επισης δεν χρειαζεσαι ηχεια στην οθονη, μπορεις να συνδεσεις σε ηχεια υπολογιστη τον δεκτη και εικονα με hdmi στην οθονη. Εγω ετσι το χω γιατι ο δεκτης της οθονης ειναι mpeg2.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #5 Απρίλιος 21, 2012 Οταν λεω να εχει ψηφιακο εννω ενσωματωμενο ακριβως για να μην χρειαζεται να εχει ανοιχτο τον υπολογιστη.ο YDinopoulos το πιασε!αλλα επειδη και εγω βλεπω οτι μονιτορ δεν υπαρχει ,καμια τηλεοραση απο αυτες με την κλασσικη αναλυση 1366Χ768 παιζει?απλα να εχει και dvi για να συνδεεται με τον υπολογιστη για να την χρησιμοποιει σαν μονιτορ οταν θελει.
Volrath Απρίλιος 21, 2012 #6 Απρίλιος 21, 2012 Βρήκα μία που είναι -από χαρακτηριστικά τουλάχιστον- οκ. 160ε, 22 FHD με mpeg4 tuner. Αυτή.Δεν έχω ιδέα τι λέει από monitor κτλ.Υπ'όψιν, κατάλαβα τι ζητούσες. Εγώ σου πρότεινα πριν να πάρεις κάποιο σχετικά ποιοτικό monitor και να του κοτσάρεις ψηφιακό δέκτη με HDMI. Δε χρειάζεται το pc να είναι ανοικτο. Έτσι π.χ. μπορείς να πάρεις κάποιο από τα φτηνά ips 22ρια, και να κοτσάρεις και ένα HD δέκτη από κάτω να υποστηρίζει και όλα τα media formats από usb.
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2012 #7 Απρίλιος 21, 2012 Ναι για τους κλασσικους ψηφιακους δεκτες του 40 ευρου που παιρνουμε για τις παλιες τηλεορασεις. Το λεμε αυτο για να μην περιοριζεις την αναζητηση σου σε μονιτορ με δεκτη.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #8 Απρίλιος 21, 2012 Ωραιο αυτο που εδωσες voltrath.για την αλλη λυση με το ψηφιακο δεκτη για ριξτε προτασεις για δεκτη και μονιτορ.πως συνδεονται μεταξυ τους ομως?
Volrath Απρίλιος 21, 2012 #9 Απρίλιος 21, 2012 Ωραιο αυτο που εδωσες voltrath.για την αλλη λυση με το ψηφιακο δεκτη για ριξτε προτασεις για δεκτη και μονιτορ.πως συνδεονται μεταξυ τους ομως?Το pc θα είναι συνδεδεμένο στο dvi ενώ ο δέκτης στο HDMI. Extra bonus, άμα έχει PictureInPicture (PIP) μπορείς να βλέπεις από το δέκτη σε ένα τμήμα της οθόνης ενώ μπορείς να χρησιμοποιείς κανονικά τον υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να είναι αναμένος ο υπολογιστής, μη μπερδευόμαστε. Κανάλια κτλ αλλάζεις κανονικά από τηλεκοντρόλ του δέκτη. Προφανώς χρειάζεται και σύνδεση ο δέκτης με κεραία.Επίσης ένα από τα extra, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι ότι μπορείς - ανάλογα τι δέκτη θα πάρεις - να παίζει και αρχεία video χωρίς να ανάψεις τον υπολογιστή. Απλά κοτσάρεις τον usb δίσκο/flash stick στο δέκτη και είσαι g2g.Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από monitor να σου προτείνω. Και από δέκτες, εγώ πήρα αυτόν. Από άποψη εικόνας είναι μια χαρά, παίζει τα πάντα, αλλά όπως ανέφερα οι υπότιτλοι, αν και έχουν 3 settings μεγέθους, είναι πολύ μικροί. Οπότε δε στον προτείνω.
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #10 Απρίλιος 21, 2012 Οκ σε ευχαριστω πολυ.οποτε να κοιταξω και τη λυση του μονιτορ μεχρι 120Ε και εναν ψηφιακο το πολυ μεχρι 40Ε.επειδη εμπειρια απο ψηφιακους δεν εχω ας προτεινει καποιος...δεν με ενδιαφερει οι πολυτελειες,απλα να κανει δουλεια.
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #11 Απρίλιος 21, 2012 Λεπον με μια ματια βρηκα. οθονη με tv tuner Ηλεκτρονική - SAMSUNG LED 22 LT22A300 - - Media Markt - Δεν ε―μαι και χθεσινΜς σκετη οθονη και ξεχωριστα το tv tuner Msystems.gr - Προϊόντα - Samsung SyncMaster S22A100N 21.5¨ Wide LED LG E2251S-BN και μενουν αλλα 40Ε για tv tuner που θα μου προτεινεται εσεις γιατι εγω δεν εχω ιδεα να σημειωσω οτι για το tv tuner θελω να συνδεεται με κεραια και να μην εχει απο αυτες τις μικρες που εχουν και να εχει και χεριστηριο.τωρα να συνδεεται usb κτλ να πω την αληθεια δεν με ενδιαφερει και ιδιαιτερα.απλα να δουλευει καλα επισης εαν η οθονη δεν εχει ηχεια τοτε τι κανουμε?εαν δεν εχει και hdmi?
Volrath Απρίλιος 21, 2012 #12 Απρίλιος 21, 2012 Πάνω που θα στο έλεγα αυτό. Χρειάζεσαι HDMI. Speaker out έχουν οι περισσότεροι δέκτες (2πλο RCA στην περίπτωση την δικιά μου π.χ.), οπότε άμα έχει κάποιο set ηχείων μπορεί να κάνει δουλειά. Αυτό είναι το κακό στο ελλαδιστάν. Έψαξα και δυστυχώς δε σου βρήκα κάτι αξιόλογο, ώστε να το προτιμήσεις από το 22ρι tv monitor στα 170 που δείχνεις. Και είναι κρίμα, γιατί έχει η lg π.χ IPS 22ρι στα 130e, αλλά δεν έχει ηχεία
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #13 Απρίλιος 21, 2012 Αυτο το tv monitor στα 170 εχει τηλεχειριστηριο?αν ναι τοτε νομιζω οτι θα παω για κατι τετοιο για να τα εχει ολα σε ενα.οπως ειπα ετσι και αλλιως τι ips τι tna διαφορα δεν θα καταλαβει...να πω οτι ηταν για μενα,να το ψαχναμε το θεμα
Volrath Απρίλιος 21, 2012 #14 Απρίλιος 21, 2012 Αυτο το tv monitor στα 170 εχει τηλεχειριστηριο?αν ναι τοτε νομιζω οτι θα παω για κατι τετοιο για να τα εχει ολα σε ενα.οπως ειπα ετσι και αλλιως τι ips τι tna διαφορα δεν θα καταλαβει...να πω οτι ηταν για μενα,να το ψαχναμε το θεμα Ναι όλα έχουν τηλεκοντρόλ. Το samsung από ότι λέει το λινκ σου όμως δεν υπάρχει stock. Το lg στανταρ θα το βρεις όμως.
FANISTELROOY Απρίλιος 21, 2012 #15 Απρίλιος 21, 2012 Δεν χρειαζεσαι οθονη με ηχεια απαραιτητα, συνδεεις το δεκτη σε αλλα ηχεια.
Dant3 Απρίλιος 21, 2012 Author #16 Απρίλιος 21, 2012 Ναι αλλα ετσι θα χρειαζεται να τα αλλαζει εαν θελει να ακουσει κατι απο υπολογιστη.θα παω μαλλον για μια απο τις 2 στα 170.θα τις δουμε και οποια της αρεσει(ειναι και αυτο στη μεση).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.