Jump to content

Mini ITX mobo και cpu για full hd προβολές

riben1

Recommended Posts

Γειά χαρά, θα ήθελα τις προτάσεις σας για το πιο οικονομικό πακέτο (mini itx mobo + cpu) ικανό για full hd.

Υπάρχουν ήδη τα εξής:

Τροφοδοτικό: AEROCOOL HORSEPOWER 650W

Μνήμη ραμ: 4x1GB ADATA DDR3 1600X

Σκληρός δίσκος: Samsung Spinpoint F3 1TB

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γειά χαρά, θα ήθελα τις προτάσεις σας για το πιο οικονομικό πακέτο (mini itx mobo + cpu) ικανό για full hd.

Υπάρχουν ήδη τα εξής:

Τροφοδοτικό: AEROCOOL HORSEPOWER 650W

Μνήμη ραμ: 4x1GB ADATA DDR3 1600X

Σκληρός δίσκος: Samsung Spinpoint F3 1TB

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχικά 2 παρατηρήσεις: Το τροφοδοτικό είναι overkill και θα σου ανεβάσει άσκοπα την κατανάλωση ενώ θα σε υποχρεώσει και σε μεγάλο κουτί. Επιπλεόν, δεν ξέρω αν υπάρχει mini itx μητρική που δέχεται 4 μνήμες, εγώ πάντως έχω δει μόνο με 2.

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτή τη μητρική-επεξεργαστή σε αυτό το κουτί-τροφοδοτικό (modded για αλλάγή ανεμιστήρα σε αθόρυβο + κοσμητικές αλλάγες).

Ο επεξεργαστής παίζει Άνετα full HD με χρήση DXVA (Media Player Classic - Home Cinema), η κατανάλωση είναι λογικότατη, παίζει άνετα και απλά παιχνιδάκια όπως το rayman origins και χωράει δίσκους και κανονικό DVD!

Το προτείνω το πακετάκι εν ολίγοις...

φίλε εγώ πήρα 45€ μεταχείρισμένη μια μητρική από το e-shop (αυτήν παρακάτω)

Intel BOXD510MO | Skroutz.gr

και έχω μείνει ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ...και παίζει με τροφοδοτικό των 60W (δεν ξεχνάω κανένα μηδενικό)..Που έβαλα και μια HD ταινία την έπαξε απροβλημάτιστα. έκανα και μια customιά με ένα μικρό fan από ένα παλιό cooler και είμαι κομπλέ. Της φόρτοσα και ubuntu 11.04 και τέλος όλα...για αυτό λοιπόν προτίνω το παρακάτω..

Intel BOXD525MW | Skroutz.gr

tavliban, όντως πολύ οικονομική η μητρική σου, αλλά αν δεν κάνω λάθος, έχει slots για ddr2 ram και έξοδο μόνο vga (προτιμώ hdmi). Άρα δεν με καλύπτει, αλλά σε ευχαριστώ όπως και να 'χει!

pol77, γνωρίζω πως δεν υπάρχει mini ITX μητρική που έχει 4 slots, απλώς ανέφερα ποιες μνήμες διαθέτω. Όσο για το τροφοδοτικό έχεις απόλυτο δίκιο, παραείναι μεγάλο...

Στο δια ταύτα, η πρόταση σου είναι δελεαστική και ακριβώς στα μέτρα μου... Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις φωτογραφίες από το κουτί σου (όπως γράφεις: modded για αλλαγή ανεμιστήρα σε αθόρυβο + κοσμητικές αλλάγες).

η δικιά μου ναι...αυτη που σου προτίνω όμως είναι με ddr3..

Intel BOXD525MW | Skroutz.gr

το πρόσεξα αυτό που θες... ;)

Sorry έχεις δίκιο, την μπέρδεψα με την δικιά σου, αλλά και αυτή έχει vga έξοδο και δεν με βολεύει ( η tv που θα χρησιμοποιηθεί δεν έχει vga είσοδο).

Έχεις να μου προτείνεις κάτι με hdmi ή dvi έξοδο;

απλα για να μου φυγει η περιεργεια...

Τι την θες την ιτχ μητρικη με standard atx τροφοδοτικο??

(τι κουτι εχεις??Η σκοπευεις να χρησιμοποιησεις)

Προς το παρόν θα μπει σε midi tower (έχω ένα παλιό noname).

Αργότερα θα σκεφτώ για κάποιο μικρό κουτάκι και νέο τροφοδοτικό.

pol77, γνωρίζω πως δεν υπάρχει mini ITX μητρική που έχει 4 slots, απλώς ανέφερα ποιες μνήμες διαθέτω. Όσο για το τροφοδοτικό έχεις απόλυτο δίκιο, παραείναι μεγάλο...

Στο δια ταύτα, η πρόταση σου είναι δελεαστική και ακριβώς στα μέτρα μου... Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις φωτογραφίες από το κουτί σου (όπως γράφεις: modded για αλλαγή ανεμιστήρα σε αθόρυβο + κοσμητικές αλλάγες).

Η αλλαγή του ανεμιστήρα αφορά το τροφοδοτικό το οποίο περιέχει ανεμιστήρα 80x80mm αλλά με 15mm πάχος και όχι 25mm.

Οι λεπτοί ανεμιστήρες κάνουν περισσότερο θόρυβο διότι χρειάζονται περισσότερες στροφές για να μετακινήσουν αρκετό αέρα και αυτό με ενοχλούσε. Ο ανεμιστήρας που έβαλα είναι ένας 80x80x25mm Be-Quiet, εντελώς αθόρυβος που για να τοποθετηθεί έκοψα με το dremel το σασί του τροφοδοτικού έτσι ώστε κατά τα 3/5 να είναι εντός αυτού και κατά τα 2/5 ο ανεμιστήρας να περισσεύει έξω από το τροφοδοτικό (μέσα όμως στο κουτί, έτσι ώστε εξωτερικά δε φαίνεται κάποια αλλαγή). Οι θερμοκρασίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα αλλά ο θόρυβος εκμηδενίστηκε.

Επιπλέον, λόγω του ότι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού βρίσκεται πάνω από αυτόν της CPU, στο συγκεκριμένο πάντα κουτί, με αντίθετη όμως φορά, δηλαδή οι 2 ανεμιστήρες λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους, γύρισα ανάποδα τον ανεμιστήρα της CPU (τον έκανα pull αντί για push) έτσι ώστε να συνεργάζονται οι 2 ανεμιστήρες (CPU και PSU). Ταυτόχρονα τον αντικατέστησα κι αυτόν με έναν 40x40mm Noiseblocker (η αγαπημένη μου Be-Quiet δεν παράγει τόσο μικρό ανεμιστήρα). Μπορεί να μη χρειαζόταν, μια και ακούω ότι ο stock ανεμιστήρας της Gigabyte δεν είναι θορυβώδης, αλλά τον είχα στο ράφι τον Noiseblocker και δεν είχα λόγο να μην τον βαλω.

Αυτά για τους ανεμιστήρες και το θόρυβο. Τώρα το μόνο που ακούγεται αν στήσεις αφτί από κοντά είναι ο Seagate Green που περιέχει για αποθήκη. Ο SSD του λειτουργικού είναι, φυσικά, αθόρυβος.

Κοσμητικά, με χαλούσε η κόκκινη ρίγα ενώ τα νικελέ κουμπάκια μάλλον μου άρεσαν. Είπα λοιπόν να χάσω ένα χρώμα (το κόκκινο) και να παραμείνω με μαύρο και νίκελ. "Σβήστηκαν" και τα πάντοτε ενοχλητικά γράμματα και λογότυπα, μπήκε το λογότυπο του project (EL), μπήκε και μια θηκούλα για 2,5" δίσκους που φιλοξενεί τον SSD και ιδού το αποτέλεσμα, σε πρόχειρη φωτογράφιση στο έπιπλο που το φιλοξενεί...

post-15487-1416076058,106_thumb.jpg

χμμμ μου τα κάνεις δύσκολα! ε αμα έχει DVI η τηλεόρασή σου τοτε πάρε ένα τέτοιο και είσαι κομπλέ

[ame]http://www.amazon.com/dp/B00007DVAT/ref=asc_df_B00007DVAT1864722?smid=ATVPDKIKX0DER&tag=nextagus0055350-20&linkCode=asn&creative=395093&creativeASIN=B00007DVAT[/ame]

κάθε κάρτα γραφικών σχεδόν έχει από ένα τέτοιο μέσα... ;)

άμα βάλεις στην ζήτηση στο εδώ στο thelab κάποιος καλός labitis τηα σου δώσει ένα τζάμπα αν δεν έχεις

παιζει να μη δουλεψει.

Αναλογα του αν το dvi ειναι ψηφιακο ή αναλογικο.

Δεν εχεις θεσει και καποιο οριο χρηματων...λες οικονομικο..αλλα μεχρι ποσο??

Θα ξεψαχνιζα καποια itx για socket 1155 που να με καλυπτει και για εναν αντιστοιχου socket επεξεργαστη.

Αν το θες αποκλειστικα για προβολες..δε παιζει να εχεις προβλημα ο,τι και να επιλεξεις εν ετη 2012.

Πχ..

(μαλλον η φθηνοτερη)

MSI H61I-E35 (B3), Socket 1155 (Intel i3 , i5 , i, Μητρικές Πλακέτες, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

μερικες ακομα

Asrock H61M-ITX | Skroutz.gr

Gigabyte GA-H61N-USB3 | Skroutz.gr

και απο cpu

s1155 - Επεξεργαστές | Skroutz.gr

Παιζει και η προοπτικη απο amd (αν φοβασαι τα 23.976fps...)

με

MOTHERBOARD :: Asrock Socket FM1 A75M-ITX GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

+

AMD A6 X3 3500 | Skroutz.gr

ΝTG δεν έχω θέσει χρηματικό όριο, διότι όπως θα διάβασες στο πρώτο μου post, ψάχνω για το πιο οικονομικό πακέτο...

Η τελευταία σου πρόταση (Asrock Socket FM1 A75M-ITX και AMD A6 X3 3500 σύνολο 144ευρώ) νομίζω είναι μέχρις στιγμή η πλέον καλύτερη!!! Αλλά και η πρόταση του pol77 με την Gigabyte GA-E350N-usb3 στα 109ευρώ είναι δελεαστική.

Θα περιμένω και άλλες τυχόν προτάσεις, μέχρι σήμερα το βράδυ και έπειτα θα προβώ στην παραγγελία.

λοιπόν, αφού θες DVI και αφού υπάρχει η αμφιβολία ότι ο αντάπτορας δεν θα παίξει (αν και νομίζω ότι θα παίξει), τότε προτινω αυτό εδώ...

AMD APU Motherboard - ASRock Inc.

MOTHERBOARD :: Asrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz) - Visionstudio.gr

νομίζω ότι είναι αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποιεί ο pol77...

καυ αυτή για intel

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28480&cat=3⊂=372&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AD2700-ITX

λοιπόν, αφού θες DVI και αφού υπάρχει η αμφιβολία ότι ο αντάπτορας δεν θα παίξει (αν και νομίζω ότι θα παίξει), τότε προτινω αυτό εδώ...

AMD APU Motherboard - ASRock Inc.

MOTHERBOARD :: Asrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz) - Visionstudio.gr

νομίζω ότι είναι αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποιεί ο pol77...

Ναι, αντίστοιχη είναι, αλλά...

1.Προτιμώ την ποιότητα Gigabyte από αυτή της ASRock (και της ASUS από της Gigabyte, πριν πει κανείς οτι η ASRock είναι ASUS, διότι ΔΕΝ είναι).

2. Η Gigabyte έχει USB 3 (που προσωπικά τις χρησιμοποιώ) και υποστηρίζει έυκολα και απλά από το BIOS μνήμες στα 1333 αντι για το κανονικό 1066, που δεν έχω μετρήσει αν και τι διαφορά κάνει για να πω αν αξίζει κάτι, αλλά σίγουρα λειτουργεί μια και εκεί τις έχω τις μνημες.

Μια και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, προσωπικά επέλεξα την Gigabyte.

Όσον αφορά τις λύσεις της intel, αν και γνωστός φανατικός intelάκιας, στα miniITX πήγα με την AMD διότι έχει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις, ειδικά στον τομέα των γραφικών και της απόδοσης full HD και αυτό με ενδιέφερε ιδιαίτερα. Όταν μιλάμε για χαμηλών επιδόσεων pc, η έστω και μικρή διαφορά μετράει στην καθημερινότητα ενώ η διαφορά στην κατανάλωση, όταν μιλάμε για τόσο μικρες καταναλώσεις, είναι μάλλον αδιάφορη.

Ενδεικτικά, ένα pc με ~40W κατανάλωση (μέγιστη κατανάλωση του δικού μου όταν το σκιζω με intel burn test - περιέχει SSD, 3,5" Green δίσκο και Blu-Ray) καταναλώνει 25-30 ευρώ ρεύμα το χρόνο (με χρήση 24/7) ενώ αντίστοιχο intel άντε να καταναλώνει 20-25 ευρώ το χρόνο. Για 5-10 ευρώ το χρόνο διαφορά, προτιμώ τις αισθητά καλύτερες επιδόσεις.

/Slightly Offtopic ON

BTW, μετά από πολλεεεεεές δοκιμές έχω ανακαλύψει ότι σχεδόν όλα τα anti-virus τείνουν να σκίζουν τον επεξεργαστή κατά τη μεταφορά αρχείων μέσω δικτύου, σε βαθμό αν έχεις 1000άρι δίκτυο να γίνεται bottleneck ο επεξεργαστής.

Για τους πιο geeky συμφορουμίτες, πρόκειται για πρόβλημα με υπερβολικά πολλά interrupt requests σε 1 thread κατα τη μεταφορά αρχείων μέσω δικτύου, που όμως κολλάει γενικά τον επεξεργαστή και καθυστερεί τρομερά τη μεταφορά (από 110 MB/sec που πιάνω χωρίς AV έπεφτα στα 40 σε αυτό το μηχάνημα) και τη γενική χρήση του μηχανήματος κατά τη διαρκεια αυτής.

Προτείνω λοιπόν το μόνο antivirus που δε μου δημιουργεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και δείχνει γενικά ελαφρύ για τέτοια μηχανήματα, το AVIRA. Δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει με τους ιούς, ο καιρός θα δείξει, αλλά από interface και συμπεριφορά παίρνει άριστα.

/Slightly Offtopic OFF

συμφωνώ ότι η gigabyte έχει καλύτερο όνομα από την asrock, αλλά τα τελευταία χρόνια έχω δει (όχι προσωπικά αλλά σε forum και tech sites) πολύ αξιόλογα προιόντα της asrock...

πάντως το usb3 δεν νομίζω να το χρειάζεται ο φίλος μιας και το προορίζει για HD player...ένα σκληρό δίσκο βασικά θέλει για το λειτουργικό τον οποίο και έχει διαθέσιμο (κ SATA2 παρακαλώ), ο οποίος του είναι υπεραρκετός για αυτό που θέλει να κάνει (AHCI να ενεργοποιήσεις φίλε μου σε κάθε περίπτωση)...τώρα αν θέλει να μεταφέρει και καμιά ταινία με ένα stick θα την μεταφέρει ή με file sharing αν ξέρει και έχει την διάθεση να το στήσει...

αφού ο φίλος υπολογίζει το κόστος πολύ (για 10-20 ευρό μιλάμε τώρα) θα επιλέξει ανάλογα...

όσον αφορά τις μνήμες εγώ με ddr2 στα 800 και τις ταινίες τις φυσάει...με ddr3 @1066 δεν θα έχει επίσης κανένα πρόβλημα..

Πρόβλημα με τις ταινίες δε θα έχει σίγουρα, αλλά στην πορεία όλο και κάτι παραπάνω θα κάνει...

Κανένα browsing, κανένα word, κανένα μικρό παιχνιδάκι... Στο δικό μου π.χ. παίζω Rayman Origins άψογα.

Σίγουρα το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν το παίρνεις για παιχνίδια, αλλά για 10-20 ευρώ που λες κι εσύ δεν αξίζει να μην το πάρεις.

Σωστά τα λές!

Παρεμπιπτόντως, η USB 3 είναι πολύ χρήσιμη σε multimedia PCs διότι επιταχύνει σημαντικά τις μεταφορές όταν έρχεται ο φιλαράκος να σου προμηθεύσει υλικό... Συνήθως το υλικό είναι κάποια αρκετά GB και εφόσον ο φιλαράκος έρχεται με USB 3 δίσκο (πιθανόν μια και κυκλοφορούν ευρέως πια) ο χρόνος για τις μεταφορτώσεις είναι ΠΟΛΥ λιγότερος.

Κύριοι, σας ευχαριστώ όλους για τη μέχρι τώρα βοήθεια...

tavliban η Asrock AD2700 θα ήταν καλή επιλογή, αλλά δυστυχώς έχει so-dimm slots.

Είχα καταλήξει στην πρόταση του pol77 με την Gigabyte GA-E350M-USB3, αλλά από το κατάστημα Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαθέσιμο (μπορεί να έχουν διαθεσιμότητα σε 1 και πλέον μήνα, μπορεί και όχι όμως...), ενώ από κατάστημα Αθήνας στοιχίζει 120ευρώ με τα μεταφορικά (μένω Νάουσα Ημαθίας).

Βλέποντας αυτές τις μητρικές στο Skroutz ποια θα διαλέγατε; Η αλήθεια είναι, πως σε οικονομική κατηγορία, κλίνω προς AMD διότι πιστεύω οτι έχει καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Είμαι μεταξύ MSI E350IA-E44 και Asrock E350M1/USB3.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.