Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply
Δε ξέρω, δεν πρέπει να το παίρνουμε ως δεδομένο σίγουρα, αλλά και χωρίς τα αποθεματικά (τα οποία μπορεί να αρκούν) , αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει, για όσο θα υπάρχει ακυβερνησία, κάθε οικονομική δραστηριότητα. 96% ή 98% ( ; ) των αναγκών μας καλύπτονται από εισαγωγικά εμπορεύματα.

Κοψε τα ληγμενα. Που το διαβασες αυτο, στο www.mnimonio-ole.gr ? :hehe:

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο μνημόνιο, βγαίνοντας από αυτό δεν θα σωθούμε από τη μία μέρα στην άλλη. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και πιέζονται να εφαρμοστούν από την ευρωπαϊκή ένωση.

Η μικρή Ελλαδίτσα αυτή τη στιγμή έχει όλο τον κόσμο στο χέρι της. Μία απόφαση μπορεί να κάνει κυριολεκτικά όλο τον οικονομικό χάρτη ανάκατα. Παρά το χάλι στο οποίο βρισκόμαστε, βρισκόμαστε επίσης στο σημείο που κυριολεκτικά όλος ο κόσμος περιμένει την κίνηση της χώρας μας. Πρέπει να το δούμε εκβιαστικά αυτό το πράγμα και να πάρουμε πράγματα που χρειαζόμαστε μέσω αυτού. Άνθρωπο με @@ να τα διεκδικήσει δε το βλέπω.

Συμφωνω και επαυξανω. Πρεπει να βρεθει ο τρελος που ξερει οτι αυριο παει χαντακι και να παει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ "Αλλαγη του μνημονιου με ορους πιο ανθρωπινους και μεγαλυτερο οριζοντα ή ψοφαω μεσα στο Ευρω, και σας μολυνω και ψοφατε και εσεις"

Αλλα θελει πολυ τρελα αυτο. ΠΑΡΑ πολυ τρελα. Γιατι αμα πιασει την εκατσαν την βαρκα με Ισπανια, Πορτογαλια και Ιταλια να κανουν το ιδιο και μετα ειτε θα παρει αποφαση η Γερμανια να το δει διαφορετικα, ειτε γυρναει στο μαρκο, επιζει μιζερα αυτην και περισσοτερο μιζερα οι υπολοιπες κεντροβοριες χωρες και πραγματικα πεθαινει ο νοτος. Τουλαχιστον σε βαθος 5ετιας.

Τελικά μου φαίνεται ότι εκτός από την ΧΑ, πολύ ασχοληθήκαμε και με το παιδί των καταλήψεων και το κόμμα του..

Στο κάτω κάτω εκεί μέσα υπάρχουν τόσα διαφορετικά κύματα απόψεων, που σαν αριστεροί ντεμέκ, δεν πρόκειται να τα βρούμε ποτέ μεταξύ τους. Περιμένουμε να κάνουν και καλό;

Το καλό άλλωστε, το κάνανε όταν απεργούσανε όλη την Ελλάδα, για επιδόματα καλοπισμού νυχιών και οδηγήσανε εταιρίες και εταρίες στο κλείσιμο...υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργατών και των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ...

Άιντε πασάκα μου, δεν κάνεις εσύ για κάποιον που θα μας βγάλει απο την κρίση.

Και δυστυχώς αυτό που λέει ο DJD είναι απολυτα σωστό.

Γενικά μέσα απο κάθε κρίση αναδικνεύεται ένας κάποιος που έχει μια ηγετική ρε παιδι μου φάτσα. Κάποιος που καλώς ή κακώς θα κάνει κλικ στους πολλούς.

Ή στραβός είναι ο γυαλός.....

Όσο παρανοϊκό και να ακούγεται κάτι τέτοιο, αρχίζω να πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να σχηματισθεί μια κυβέρνηση αξιόπιστη, σίγουρα όχι από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα μας κρατήσει στο Μνημόνιο και αντί να τρώει τα χρήματα από εδώ και από εκεί, όπως τόσους μήνες κάνουν, να τα επενδύσει στην ανάπτυξη και όπου θα μπορούσαν να αποδειχθούν κερδοφόρα.

Αυτό θα γίνει αφού εξομαλυνθεί η λειτουργία των θεσμών, των κρατικών ταμείων κτλ. Αφού γίνει σωστή διαχείριση του φορολογικού και των κρατικών δαπανών. Ε δε νομίζω ότι όλα τα λεφτά που μας δανείζουν αρκούν μόνο για μισθούς και συντάξεις. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Δεν είμαι "μνημονιακός", αλλά νομίζω αντιμνημονιακές προθέσεις θα ήταν πιο επίκαιρες αν είχαμε μεγαλύτερη εθνική αυτάρκεια και λιγότερο έλλειμα. Τώρα, συζητάνε για άρνηση της πολιτικής λιτότητας και παράλληλη παραμονή στο ευρώ. Πραγματικά, είμαστε σε θέση να βάζουμε και τους όρους; Και μην ακούσω τίποτα για γερμανικές αποζημιώσεις και άλλα, αυτά τα χάσαμε με δική μας βλακεία χρόνια πριν.

για δες λίγο τον πίνακα για να καταλάβεις το παραμύθι των μισθών και συντάξεων

post-4040-1416076188,6586_thumb.jpg

[MENTION=4040]xdoc[/MENTION] Άρα αυτό που λέω, από αυτά που δανειζόμαστε θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε πολλά για να εξομαλύνουμε κάπως την κατάσταση πριν έρθει το μεγάλο μπαμ. Λίγη περισσότερη αυτάρκεια! Το μπαμ θα 'ρθει, δε θα είμαστε στο μνημόνιο για 50 χρόνια ούτε και θα ξεχρεώσουμε ποτέ.

Μπερδεύτηκα, 86% ήθελα να πω. Και πάλι, πολύ μικρό το ποσοστό παραγωγικής αυτάρκειας.

Ρε ΧΥΤΡΑ ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Εχουμε αυταρκεια σε κρεας >90% σε σιτηρα 70% και τα τελευταια μπορουν να φτιαξουν σε χρονο μικρο.

Αλλα για να μιλαμε για αναγκη αυταρκειας θα πρεπει να μιλησουμε για κανονικη απομώνοση της ελλαδας απο ολο τον κοσμο. Μεχρι να γινει αυτο θα εχουν κλασει οι Ισπανικες τραπεζες και οι Πορτογαλικες. Σε συντομο χρονικο διαστημα θα δειτε τι παιζει με την Ισπανια. Εχει να πεσει πολυ γελιο.

Χωρα με μικροτερο δημοσιο χρεος απο την Γερμανια θα καταρρευσει. Αγορες uber alles ΡΕ! :hehe:

[MENTION=4040]xdoc[/MENTION] Άρα αυτό που λέω, από αυτά που δανειζόμαστε θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε πολλά για να εξομαλύνουμε κάπως την κατάσταση πριν έρθει το μεγάλο μπαμ. Λίγη περισσότερη αυτάρκεια! Το μπαμ θα 'ρθει, δε θα είμαστε στο μνημόνιο για 50 χρόνια ούτε και θα ξεχρεώσουμε ποτέ.

Ο δανεισμος παει μονο σε αποπληρωμη χρεων ΤΙΠΟΤΑ δεν παει για εσωτερικη καταναλωση (μισθοι, συνταξεις, επενδυσεις κτλ) Σταματηστε αυτην την καραμελα που ταϊζουν τα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΟΚΑΝΑΛΑ γμτ το μυαλο σας. Εξυπνοι ειστε, ψαχτε το λιγο! :mad:

ρε συ Hydra αν ψάξω στο "Χρεοκοπία" thread θα βρώ πάνω από 10 posts σου αντίθετα με αυτά που λές πιο πάνω. Στο πιπιλίσανε καλά το μυαλό. Για ποιά ανάπτυξη μιλάς όταν όλα τα λεφτά από μνημόνιο που έρχονται πάνε για το εξωτερικό χρέος μέσω ειδικού λογαριασμού ? Φράγκο δεν περισσεύει για Ελλάδα. Η δόση που πήραμε πριν 5-6 μέρες γιατί δεν ήταν ΟΤΙ είχαμε συμφωνίσει αλλά 1δις μικρότερη ? απάντηση: Γιατί ήταν τόση ώστε να καλύψει τους πιστωτές μας. Τα υπόλοιπα εν καιρό.

Ένα σωστό είπε να κάει ο Γιωργάκης "Δημοψήφισμα, ναι ή όχι στο μνημόνιο" (από βλακεία και αυτό αλλά δεν θα μας πείραζε ακόμα και έτσι) και από τότε εξαφανίστηκε από πρωθυπουργός, ανέλαβε ο Βενιζέλος ΠΑΣΟΚ και Οικονομικά, και μας "έκατσαν" τον τραπεζίτη της φούσκας του χρξματιστηρίου στον σβέρκο.

Φτάνει πια με τα "ναι μεν αλλά" πρέπει να μηδενίσουμε κοντέρ, να ανασκουμπωθούμε, να δουλέψουμε, να φύγουμε από Euro/E.E. ώστε να μπορούμε να καθορίσουμε μόνοι μας τις πολιτικές μας (οικονομικές και μή) και να μην μας τις υπαγορεύουν άλλοι από την Ε.Ε. (της Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, κτλ) με τις δίαφορες νόρμες τους (κανόνες των ισχυρών).

Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ από τους 8-10 πολιτικούς/κόμματα θα μας εμπνέυσει να το κάνουμε.

Eντωμεταξυ στην Αμερικη σώσαν/σωζουν την JPMorgan Chase (2 δισεκατομυρια ζημιες λογω headging απο το "υποκαταστημα" του Λονδινου).

Too-big-to-fail

Αλλα εχει ακομα....

[MENTION=14120]narta[/MENTION]

Εχουμε αυταρκεια σε κρεας >90% σε σιτηρα 70% και τα τελευταια μπορουν να φτιαξουν σε χρονο μικρο.

You sure? Ρώτησες τον παραγωγό αν τον συμφέρει να πουλάει πλέον την πραμάτεια του;

Μάλλον θες να πεις ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια αυτάρκεια, κάτι με το οποίο συμφωνώ. Χρειάζονται όμως οι ανάλογες προϋποθέσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές δεν είναι τώρα για τον παραγωγό.

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION]

Στο πιπιλίσανε καλά το μυαλό. Για ποιά ανάπτυξη μιλάς όταν όλα τα λεφτά από μνημόνιο που έρχονται πάνε για το εξωτερικό χρέος μέσω ειδικού λογαριασμού ? Φράγκο δεν περισσεύει για Ελλάδα.

Δεν είμαι άνθρωπος που πιάνεται εύκολα στις παγίδες τους. Εξάλλου δεν ψήφισα κανέναν και ούτε πρόκειται στις επαναλληπτικές. Κανέναν κι από αυτούς που μιλούνε για ανάπτυξη. Δε χρειάζεται να με πάρουν με το μέρος τους, εφόσον δε τους θεωρώ εγώ ικανούς να με έχουν με το μέρος τους. Οπότε... αυτά που λέω τα λέω καθαρά με δική μου σκέψη και βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Προσπαθώ να τα σκεφθώ όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Κάποιοι λέτε ότι απλώς χρειάζεται ένας πολιτικός που θα σηκώσει κεφάλι και θα μιλήσει έξω. Δε το θεωρώ σοβαρό επιχείρημα παρά θεμιτά σενάρια σωτηρίας. (λόγω αισθημάτων αγανάκτησης)

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, δυστυχώς. Διακυβέβονται πολύ περισσότερα από ένα απλό "μνημόνιο ή όχι". Τί πολιτική θα ακολουθήσουν έπειτα οι ξένοι απέναντί μας στην οικονομία, στο Μακεδονικό, σε θέματα ΑΟΖ, στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό, στον τουρισμό;

Απ' το μνημόνιο πρέπει να βγούμε, αλλά βάζοντάς τα κάτω προτιμώ όταν θα είμαστε έτοιμοι. Και ας βγούμε και απ' το ευρώ. Εγώ δεν είμαι υπέρ δραχμής ή ευρώ συγκεκριμένα. Είμαι υπέρ της καλύτερης δυνατής λύσης. Οι χειρισμοί, όμως, στυλ Καζάκη... μου φαίνονται ουτοπικά κατάλοιπα συγκεκριμένων ιδεολογιών (γκχου γκχου :innocent:).

I just try to make an order. :flex:

[MENTION=14120]narta[/MENTION]

You sure? Ρώτησες τον παραγωγό αν τον συμφέρει να πουλάει πλέον την πραμάτεια του;

Μάλλον θες να πεις ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια αυτάρκεια, κάτι με το οποίο συμφωνώ. Χρειάζονται όμως οι ανάλογες προϋποθέσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές δεν είναι τώρα για τον παραγωγό.

Define συμφερει. Αν βρεθουμε απομονωμένοι, πιστεψε με οι μεσαζοντες που τωρα παιρνουν 10 ελληνικα προβατα και 100 αλβανικα και εχουν 110 ελληνικα θα εκλειψουν. Θα γυρισουμε σε πιο αμεση συνδιαλλαγη παραγωγου-καταναλωτη. Με εξοδο απο το euro και διεθνη απομονωση μπορει να αντιμετωπισουμε προβληματα, για καποιο μικρο διαστημα. Μετα θα στρωσει. Αλλα ετσι οπως εχουν τα πραγματα δεν θα προλαβουμε αν ξεστρωσουμε μονοι μας θα εχουμε παρεα.

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION]

Δεν είμαι άνθρωπος που πιάνεται εύκολα στις παγίδες τους. Εξάλλου δεν ψήφισα κανέναν και ούτε πρόκειται στις επαναλληπτικές. Κανέναν κι από αυτούς που μιλούνε για ανάπτυξη. Δε χρειάζεται να με πάρουν με το μέρος τους, εφόσον δε τους θεωρώ εγώ ικανούς να με έχουν με το μέρος τους. Οπότε... αυτά που λέω τα λέω καθαρά με δική μου σκέψη και βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Προσπαθώ να τα σκεφθώ όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Κάποιοι λέτε ότι απλώς χρειάζεται ένας πολιτικός που θα σηκώσει κεφάλι και θα μιλήσει έξω. Δε το θεωρώ σοβαρό επιχείρημα παρά θεμιτά σενάρια σωτηρίας. (λόγω αισθημάτων αγανάκτησης)

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, δυστυχώς. Διακυβέβονται πολύ περισσότερα από ένα απλό "μνημόνιο ή όχι". Τί πολιτική θα ακολουθήσουν έπειτα οι ξένοι απέναντί μας στην οικονομία, στο Μακεδονικό, σε θέματα ΑΟΖ, στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό, στον τουρισμό;

Απ' το μνημόνιο πρέπει να βγούμε, αλλά βάζοντάς τα κάτω προτιμώ όταν θα είμαστε έτοιμοι. Και ας βγούμε και απ' το ευρώ. Εγώ δεν είμαι υπέρ δραχμής ή ευρώ συγκεκριμένα. Είμαι υπέρ της καλύτερης δυνατής λύσης. Οι χειρισμοί, όμως, στυλ Καζάκη... μου φαίνονται ουτοπικά κατάλοιπα συγκεκριμένων ιδεολογιών (γκχου γκχου :innocent:).

I just try to make an order. :flex:

Παλακα κανεις; Εδω και χρονια ισχυει οτι τα συνορα ειναι Ελληνικα και το νομισμα κοινο. Δες τι εκαναν με το Δουβλινο ΙΙ.

Και [MENTION=10676]Hydra[/MENTION] ξεχνας το κυριοτερο: Δεν ειμαστε στο '60 που αμα εκλανε η Ελλαδιτσα θα το καταλαβαινε η Ευρωπη μετα απο 3 μηνες, εδω κυβερνηση δεν φτιαξαμε και εχει πεσει το euro απο το $1.31 στο $1.27 Η Ισπανια αυτην την στιγμη ΤΡΕΜΕΙ μια εξοδο της Ελλαδας. Ειναι η 5η μεγαλυτερη οικονομια της ΕΕ (αν δεν κανω λαθος) και απο πισω εχει Ιταλια.

Μην γελιομαστε, αν συμβει το μοιραιο, θα ξεσπασει οικονομικος 3ος Παγκοσμιος.

για δες λίγο τον πίνακα για να καταλάβεις το παραμύθι των μισθών και συντάξεων

Όταν θα μάθεις να διαβάζεις τον προυπολογισμό του κράτους, θα καταλάβεις ότι στα έσοδα του κράτους περιλαμβάνεται ο νέος δανεισμός μέσα στο έτος. (δεν το όρισα εγώ αυτό, το ίδιο το κράτος το θεωρεί έτσι) Για αυτό υπάρχει η διαφορά απο τα 85 δις και ακριβώς από κάτω στον κρατικό προυπολογισμό με τα ~54,6 δις. Μάλιστα τα πραγματικά έσοδα του κράτους θα ήταν μόνο τα φορολογικά αν είμασταν μόνοι μας στην γη. (δλδ 49 δις με βάσει την φώτο σου). Δηλαδή μέσα στο 2011 το Ελληνικό κράτος δανείστηκε 85 - 54,6 δις -> 30,4 δις € :dirol:

Ακόμα και να έφταναν λοιπόν για μισθούς και συντάξεις, συντήρηση δρόμων και γενικότερα υποδομών; Επενδύσεις; Στα παπάκια μας αυτά έτσι;

Κόψτε την πιπίλα με το ότι φτάνουν τα λεφτά, δεν πα να ψηφίζετε τον θεό μέχρι τώρα, τα λεφτά δεν φτάνουν.

Μεταξύ μας... :p ειναι ασόβαρο να να θελουμε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ οτιδήποτε με μονο το "χαρτι"

καντε αυτο που λέμε αλλιως φευγουμε και παιρνουμε μαζι μας Ισπανια Ιταλια κτλ....

Αυτοι εδω και χρονια εχουν κανει χιλιαδες μοντελοποιησεις και σχεδια πλανα για την εξοδο της Ελλαδας απο το ευρω

και το πως θα ελαχιστοποιήσουν το κοστος στην Ευρωπη....ασε που δεν ξερουμε ΠΩΣ θα αντιδρασει ο υπολοιπος νοτος και τι σχεδια εχουν για να τον ηρεμησουν αφου βγουμε. Ασε που δεν ειμαστε σε θεση προβλέψεων για το ντομινο γιατι δεν υπαρχει προηγουμενο.

Θα πρεπει αυτος ο τρελος που ψαχνουμε με @@ κτλ ( κατ αρχην να υπαρχει)

να εχει και διαπραγματευτικη ικανοτητα, που δεν θα αρχιζει και θα σταματάει στο ή παιζετε οπως γουσταρω ή φευγω και σας παιρνω μαζι μου, οχι οτι δεν ειναι ισχυρο αλλα δεν πας μονο μ αυτο.

δεν ειμαστε χωρα τυπου "αν δεν βγαλω πετρελαιο για μενα σας ριχνω βομβες"

Θα πρεπει να εχει δυναμη να πείσει οτι αυτα που λέει ΜΠΟΡΕΙ και να τα κανει...γιατι εχει απο πισω του ενα κρατος με σχέδιο- εναλλακτική- οργάνωση - διαφάνεια, που θα του εξασφαλίσουν γρήγορη ανάπτυξη και ανταγωνιστικοτα και μεχρι τωρα παρ ολο που Ελληνας δουλευε παραπανω απ ολους.... (αυτο με τον τεμπελη Ελληνα ειναι ακομα ενα παραμύθι) αυτα δεν υπήρχαν ποτε.

Μια φορα πηγε να γινει κατι εκλεισαν ολα και δεν ήμασταν στο ευρω τοτε...

οσο περναει ο χρονος δεν λειτουργει υπερ μας

γιατι αντι να ασχολούνται με πολιτικη, κυνηγουν καρεκλες... και ασχολούνται με χαρτια on paper και off paper

και ενα σωρο επικοινωνιακες και αλλες @@ιες

μας βλεπω σε λιγο καιρο οχι μονο εκτος Ευρω.....αλλα ΚΑΙ με ΔΝΤ

με ολους τους υπολοιπους Ιταλια Ισπανια κτλ να έχουν βρει λυσεις.

Όταν θα μάθεις να διαβάζεις τον προυπολογισμό του κράτους, θα καταλάβεις ότι στα έσοδα του κράτους περιλαμβάνεται ο νέος δανεισμός μέσα στο έτος. (δεν το όρισα εγώ αυτό, το ίδιο το κράτος το θεωρεί έτσι) Για αυτό υπάρχει η διαφορά απο τα 85 δις και ακριβώς από κάτω στον κρατικό προυπολογισμό με τα ~54,6 δις. Μάλιστα τα πραγματικά έσοδα του κράτους θα ήταν μόνο τα φορολογικά αν είμασταν μόνοι μας στην γη. (δλδ 49 δις με βάσει την φώτο σου). Δηλαδή μέσα στο 2011 το Ελληνικό κράτος δανείστηκε 85 - 54,6 δις -> 30,4 δις € :dirol:

Ακόμα και να έφταναν λοιπόν για μισθούς και συντάξεις, συντήρηση δρόμων και γενικότερα υποδομών; Επενδύσεις; Στα παπάκια μας αυτά έτσι;

Κόψτε την πιπίλα με το ότι φτάνουν τα λεφτά, δεν πα να ψηφίζετε τον θεό μέχρι τώρα, τα λεφτά δεν φτάνουν.

Αυτο απο που προκυπτει; Εκτος αν τα μοναδικα εσοδα του κρατους ειναι οι φοροι. :X:

Edit:

apologismow.png

1-2=16.917εκ ευρω (εξοδα πλην τοκων)

Εξοδα πλην τόκων - Εσοδα = 724εκ

Αρα το ελλειμα ειναι 724εκ ευρω για το Α' τετραμηνο. Το πρωτογενες ελλειμα του δημοσιου ειναι κοντα στα 2.5δις ευρω για το 2012. Το οποιο αν επιδιωχθει σωστη φορολογικη πολιτικη και ορθολογικη μειωση δαπανων μπορει να οδηγησει σε ισοσκελισμο και ισως μικρο πρωτογενες πλεονασμα.

[MENTION=2165]Shadow Keeper[/MENTION]

Η διαφορά των 30.354 εκ ευρώ αναλύεται στον προϋπολογισμό που παρέθεσε ο xdoc σε:

Ασφαλιστικές εισφορές, Πωλήσεις(ΔΕΚΟ), Έσοδα από τόκους, Λοιπά Έσοδα. Η μερίδα του λέοντος είναι οι εισφορές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.