yanni Μάϊος 12, 2012 #1621 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Το να πιστευουν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου μου ακούγεται τόσο αστείο Φτιάχνω ένα nickname Myralis παίρνω και το avatar σου και αρχίζω και βολτάρω δεξιά και αριστερά λέγοντας ότι π@π@ριά μου κατέβει και λέγοντας ότι εσύ είσαι ψεύτικος, ότι δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς το Myralis κ.τ.λ. Στην αρχή θα σου φαίνεται αστείο, θα σπας και πλάκα με τους mods για το ban που έφαγα κ.τ.λ. Ο καιρός θα περνάει, πάντα και παντού δεν θα μπορείς να είσαι, οπότε σε πολλά μέρη θα έχω παγιωθεί εγώ ως ο πραγματικός Myralis, ίσως στο μεταξύ μπορεί να έχω φτιάξει και ένα site με όνομα Myralis όπου θα εξηγώ γιατί εσύ μου έχεις κλέψει το nickname μου! Τα πράγματα θα γίνονται όλο και ποιο μπλεγμένα για σένα, όλο και ποιο δύσκολο να εξηγήσεις το πόσο αστείο σου φαίνεται που κυκλοφορώ με το όνομα Myralis και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να σε κράζουν αγρίως που πας και κλέβεις τα nicknames των άλλων. Τι θα κάνεις; Θα αλλάξεις nickname; Σε 100 χρόνια που ο καθένας θα μπορεί να φτιάχνει ότι π@π@ρι@ του κατέβει με ελάχιστο κόστος θα αρχίσουν να σκάνε ταινίες σε στυλ ΚΟΝΥ για τους πραγματικούς Μακεδόνες, τους Έλληνες που παρουσιάζονται ως ιστορικός λαός μόνο και μόνο επειδή έχουν κλέψει τις ιστορίες των γειτόνων τους κ.τ.λ. Και αυτό θα είναι αποτέλεσμα όσων θεωρούν αστείο το θέμα του ονόματος. Άσε τους νεαρούς Σκοπιανούς που θα είναι φανατίλες του κερατά εναντίων σου που επιμένεις να τους στερείς την ιστορία.Δεν ξέρω αν σου φαίνεται εθνικιστικό ή χαζό το κείμενο. Εθνικιστής δεν είμαι, χαζός παίζει(!), απλά αν δώσεις στον γείτονα το δικαίωμα να βάζει ξαπλώστρα στην αυλή σου, αύριο μπορεί να διεκδικήσει την ίδια την αυλή με αποδεικτικό στοιχείο ότι τόσο καιρό έβαζε ξαπλώστρα χωρίς να του φέρνεις αντίρρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1622 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Προσωπικά δεν βρίσκω το κακό με ονόματα που έχουν μέσα την λέξη Μακεδονία, (εκτός βέβαια να έχουν ΜΟΝΟ την λέξη Μακεδονία". Τώρα αν θα είναι "Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας" ή "Μακεδονική Βόρεια Δημοκρατία" ή "Μη Ελληνική Μακεδονία, Ειμαστε Ένα Κράτος Βόρεια της Κανονικής Μακεδονίας και Δεν Εχουμε Σχεση Με Αυτους" λίγο με νοιάζει εφόσον υπάρχει κιαι ο γεωγραφικός προσδιορισμός.Πως σου φαίνεται το "Μπουρμπουλήθρες Μακεδονία" με συνταγματικό όνομα "Μακεδονία" σκέτο, διεθνές όνομα που χρησιμοποιούμε/προωθούμε παντού το "Μακεδονία" σκέτο και άποψη την οποία επίσης προωθούμε παντού "Οι Έλληνες μας κλέψανε το όνομα και την ιστορία, εμείς είμαστε οι πραγματικοί Μακεδόνες και το γεωγραφικά διαμερίσματα με όνομα "Μακεδονία" στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει όνομα, διότι είναι μια έμμεση όσο και ξεκάθαρη ένδειξη της απειλητικής και επεκτατικής διάθεσης της Ελλάδας προς το ειρηνικό, μικρό και ανυπεράσπιστο κράτος μας";Δεν Εχουμε Σχεση Με Αυτους. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.Θα σε προσβάλω, αλλά θα στο πω και με συγχωρείς. Σε εθνικά θέματα ΣΚΕΨΟΥ με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ μυαλό όχι με βάση τις κομματικές γραμμές. Δεν είναι κακό να πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και 2-3 θέσεις λάθος δίπλα στις 7-8 σωστές που σε εκφράζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Μάϊος 12, 2012 #1623 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στο κέντρο των Σκοπίων.http://greece-salonika.blogspot.com/2012/05/blog-post_12.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1624 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στο κέντρο των Σκοπίων.GREECE-SALONIKA.blogspot: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε στο κέντρο των Σκοπίων...Ε αυτά είναι γελοιότητες. Δυστυχώς και αυτοί που πήγαν εκεί κατά την γνώμη μου έχουν IQ ραδικιού δια δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάϊος 12, 2012 #1625 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 μαγκες ηρεμηστε λιγο ΟΛΟΙ κ μην αντιμετωπιζετε ο ενας τον αλλον σαν εκπροσωπο τυπου του κομματος που υποστηριζει...Κατα ταλλα, ειδα χθες κατα τυχη λιγο μεγκα, κ πετυχα πρετεντερη - τρεμη... Τοχα ακουσει οτι ειναι λιγο εγκαθετοι, αλλα ηταν πραγματικα εξοργιστικος ο τροπος που διαστρεβλωναν τα πραγματα κ η επιθετικοτητα τους !! Ο πρετεντερης ειδικα να κατηγορει τον τσιπρα με γελοιο τροπο οτι η λαικη εντολη δεν ηταν ξεκαθαρη διοτι δεν εχουμε κυβερνηση...μονιμως μας βασανιζουν με ψευτοδιλημματα...Το ζητημα δεν ειναι ναχουμε μια κυβερνηση παση θυσια...ο λαος μαυρισε τα κομματα του μνημονιου,ο Σαμαρας ειχε την ιστορικη ευκαιρια να γινει πρωθυπουργος κ εχασε απτον πιτσιρικα Τσιπρα,το ΠΑΣΟΚ ειναι στα τελευταια του...η χρυση αυγη πηρε ποσοστα τυπου κκε...υπαρχει πιο ξεκαθαρο μηνυμα "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ απ΄αυτο;Ας μην μιλησω βεβαια για τις νομικες κοτσανες που ακουστηκαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xero Μάϊος 12, 2012 #1626 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 μου αρέσει πως ξαφνικά, και από αγνό ενδιαφέρον και όχι για να ρίξουμε λάσπη στον Τσίπρα, ενδιαφερθήκανε όλοι(γιατί βλέπω και facebook) για το σκοπιανό.....Τόσα χρόνια όμως εσείς οι νότιοι μας λέγατε δε είναι τόσο σημαντικό ή/και δεν σας ενδιαφέρει..τώρα σας έπιασε όλους η καψα? Αχ.... Και ναι, ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ να μην ονομαστούν με κάτι που έχει το Μακεδονία μέσα!!!! (hipster Xero τον ένοιαζε το σκοπιανό b4 it was cool ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 12, 2012 #1627 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 [MENTION=3128]2cpu[/MENTION] Μην αλλάζεις αυτά που λέω.[MENTION=188]yanni[/MENTION] Το παρουσιάζεις υπερβολικά το θέμα, και δεν τα ξέρω καλά για να απαντήσω σε βάθος. Για παράδειγμα, δεν ξέρω την διαφορά συνταγματικού ονόματος και μη, προφανώς πάντως δεν θεωρώ σωστό να μπει στο όνομα Μακεδονία σκέτο πουθενά.Και ένα γενικό σχόλιο για όλους, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός κομμάτων/παρατάξεων, ο ΣΥΝασπισμός, ή σκέτος ΣΥΝ είναι απλά η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ συμφωνεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με την ******* που μπορεί να κάνει η νεολαία ΣΥΝ ή με την παπαριά που θα πει ή γράψει το οποιοδήποτε μέλος κάποιας συνιστώσας.Και τούμπαλιν, κάθε συνιστώσα μπορεί να λέει ότι θέλει, αρκεί να ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι ή δεν είναι η επίσημη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 12, 2012 #1628 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Ώπα κάτσε, είπες , όχι, "Οκ να αναγνωρίσουμε το όνομα Σκόπια.." οταν εννοούσα ΠΟΤΕ τίποτα εννοούσα το όνομα...με τις λέξεις θες να παίζουμε;; ο @yanni στα είπε πολύ όμορφα με αντιπαράδειγμα και όσοι πήγαν στα Σκόπια για διαμαρτυρια από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν IQ ραδικιού δυα δύο... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ IQ.... EDIT (είδα την απάντηση σου στον yanni μετά, το ότι αποτελεί μέρος του ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και αποτελούν μέρος του 17% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ...Άρα;; Τέλοσπαντων δεν είναι αυτό το θέμα μου, δηλαδή εσύ θεωρείς οτι δεν πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις? Σου έχω πει και έχω αναφέρει πως πρέπει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση...πρέπει κάπως να ελέγχεται από το Δημόσιο με κριτήριο την πρωόθηση του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Μόνο έτσι μια ιδιωτικοποίηση θα είναι επιτυχημένη... Δεν θέλω ελεύθερη αγορά χωρίς κανόνες που έχεις καταλάβει εσύ και νομίζεις ότι είναι ο φιλελευθερισμός...παράδειγμα που λέω την ΔΕΗ να ιδιωτικοποιηθεί η παραγωγή, αλλά όχι το δίκτυο...συνεπώς παραγωγή χωρίς δίκτυο δεν υπάρχει...άρα οι ιδιώτες θα το πουλάνε φτηνα το ρεύμα που παράγουν για να μπορέσουν να το διανήμουν... Αλήθεια το τηλέφωνο ακρίβυνε όταν ιδιωτικοπιήθηκε ο ΟΤΕ και άνοιξε η αγορά; Ήταν ωραία όταν ο ΟΤΕ στα τσίμπαγε τόσα χρόνια; Θα σου απαντήσω εγώ ΟΧΙ ΆΛλο πράγμα που υποστηρίζει ο φιλελευθερισμός είναι ότι δεν θα δίνεις λεφτά για κρατήσεις στο ΙΚΑ και ότι θα μπαίνουν στον μισθό σου.. Ξέρεις πόσο καλό μέτρο είναι αυτό; Εξηγούμαι... Εμένα οι κρατήσεις για το ΙΚΑ είναι 300-400 ευρώ (κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι) Αυτά τα λεφτουδάκια λοιπόν θα πήγαιναν στην ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ. Άρα θα μπορούσα εγώ κάθε μήνα αυτά τα λεφτά να τα δίνω στην αγορά (καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό φαντάζομαι..Όσο για την σύνταξη λένε ότι θα ισχύει ένα σταθερό ποσό για όλους (άρα κοινωνική αδικία μηδέν) ...Αν τώρα κάποιος θέλει παραπάνω σύνταξη, ας πάει σε μια ιδιωτική εταιρεία (που πρέπει να περάσει από κόσκινο) και ας επενδύσει εκεί τα λεφτά του και να πάρει μια μεγαλύτερη σύνταξη αν αυτός επιθυμεί.. Συγγνώμη αλλά διαβάζωντάς το αυτό δεν το θεωρείς σαν πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μέτρο;; Όσον αφορά για την παιδεία εγώ θέλω να αλλάξουν τα πράγματα στην παιδεία μέχρι το Λύκειο..Εκεί πρέπει τα σχολεία να γίνουν ιδιωτικά, να ενοικιάζουν τα κτίρια οι όποιες εταιρείες αναλάβει την παιδεία και ο πολίτης θα παίρνει κουπόνι από το κράτος και θα απολάμβάνει το παιδί του δωρεάν παιδεία...Τα ΤΕΙ/ΑΕΙ πρέπει να παραμείνουν Δημόσια γιατί δεν πρέπει να γίνει το πράγμα όπως στην Αμερική που δουλεύεις ουσιαστικά για να σπουδάσει το παιδί σου. Απλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να είναι 77.000 εισακτέοι που είναι τώρα, αλλά 40-50Κ... ίσως και λιγότεροι...Έτσι λοιπόν αυτός που έρχεται από το Σουφλί για να σπουδάσει Αθήνα, θα μπορεί να μένει στην εστία και όχι σε ενοίκιο..(όχι όπως τώρα που τις χρησιμοποιούν για ψηφοθηρία) και άλλες μεταρυθμίσεις αλλά θα κάνω Post σεντόνι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1629 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 μου αρέσει πως ξαφνικά, και από αγνό ενδιαφέρον και όχι για να ρίξουμε λάσπη στον Τσίπρα, ενδιαφερθήκανε όλοι(γιατί βλέπω και facebook) για το σκοπιανό.....Τόσα χρόνια όμως εσείς οι νότιοι μας λέγατε δε είναι τόσο σημαντικό ή/και δεν σας ενδιαφέρει..τώρα σας έπιασε όλους η καψα? Αχ.... Και ναι, ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ να μην ονομαστούν με κάτι που έχει το Μακεδονία μέσα!!!! (hipster Xero τον ένοιαζε το σκοπιανό b4 it was cool ) Κοίτα δεν είναι ποδόσφαιρο να υιοθετείς αντιλήψεις περί κακιάς Αθήνας που βάζει τρικλοποδιές στην καλή Θεσσαλονίκη. Όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται για το όνομα Μακεδονία εδώ και 20 χρόνια και το 90% είναι κατά της παραχώρησης του ονόματος. Αν θέλεις να κράξεις κάποιους πήγαινε στα σύνορα με τα Σκόπια και κράξε αυτούς που καθημερινά στηρίζουν τον Σκοπιανό μαγαζάτορα και κατ' επέκταση την οικονομία των Σκοπίων, εις βάρος του Έλληνα συγχωριανού τους που πουλάει ποιο ακριβά την βενζίνη, το ψωμί, το λάχανο ή χρεώνει ποιο ακριβά το κούρεμα. Που νομίζεις βρίσκουν μέρος των χρημάτων οι Σκοπιανοί να φτιάχνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και από τα χρήματα των Ελλήνων που πάνε στα Σκόπια να κάνουν τις αγορές τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1630 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 [MENTION=188]yanni[/MENTION] Το παρουσιάζεις υπερβολικά το θέμα, και δεν τα ξέρω καλά για να απαντήσω σε βάθος. Για παράδειγμα, δεν ξέρω την διαφορά συνταγματικού ονόματος και μη, προφανώς πάντως δεν θεωρώ σωστό να μπει στο όνομα Μακεδονία σκέτο πουθενά.Μακάρι να τα παρουσίαζα υπερβολικά. Η χώρα έχει συνταγματικό όνομα Μακεδονία σκέτο χωρίς τις μπουρμπουλήθρες και κάθε μέρα κάθε ώρα παντού και πάντα αυτό το όνομα προσπαθεί να προωθήσει παρόλες τις όποιες συμφωνίες. Το FYROM είναι μειοψηφία σε όλα τα drop down menus επιλογής γλώσσας ή χώρας. Τα ποιο πολλά αναφέρουν Macedonia σκέτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xero Μάϊος 12, 2012 #1631 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Κοίτα δεν είναι ποδόσφαιρο να υιοθετείς αντιλήψεις περί κακιάς Αθήνας που βάζει τρικλοποδιές στην καλή Θεσσαλονίκη. Όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται για το όνομα Μακεδονία εδώ και 20 χρόνια και το 90% είναι κατά της παραχώρησης του ονόματος. Αν θέλεις να κράξεις κάποιους πήγαινε στα σύνορα με τα Σκόπια και κράξε αυτούς που καθημερινά στηρίζουν τον Σκοπιανό μαγαζάτορα και κατ' επέκταση την οικονομία των Σκοπίων, εις βάρος του Έλληνα συγχωριανού τους που πουλάει ποιο ακριβά την βενζίνη, το ψωμί, το λάχανο ή χρεώνει ποιο ακριβά το κούρεμα. Που νομίζεις βρίσκουν μέρος των χρημάτων οι Σκοπιανοί να φτιάχνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και από τα χρήματα των Ελλήνων που πάνε στα Σκόπια να κάνουν τις αγορές τους. Δεν κατηγορώ , απλά αποτις συνομιλίες που είχα με άτομα που δεν είναι από εδώ(κυρίως από Αθήνα ήταν) εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσαν, ότι δεν του ενδιαφέρει καν. και βλέπω τώρα(κυρίως fcbk) ότι για να κράξουν το Σύριζα, βγαίνουν και το προβάλουν αυτό σαν επιχείρημα..Πραγματικά αν το 90% τους ενδιαφέρει τότε χαίρομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 12, 2012 #1632 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 [MENTION=22080]tavliban[/MENTION]Δυστυχώς αυτό που βλέπω στα μισά ποστς είναι παιχνίδι με τις λέξεις, ακόμα και σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν, βάζει ο καθένας την λέξη που θέλει για να αποδείξει το σημείο που θέλει.Όσο για την διαμαρτυρία στα Σκόπια, ρε παιδιά, ένα μπλογκ τα λέει, και έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Το "Η νεολαία του Συνασπισμού" στο άρθρο έγινε, "ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε" στον τίτλο, αυτό δεν είναι παραπλανητικό από την αρχή? Άσε το γεγονός ότι δεν βλέπω κανένα διακριτικό του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ, άσε το γεγονός ότι λέει "καθώς και αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων" πάνω από μια φωτό με 25 άτομα χωρίς "νεολαία".Πήγαν δηλαδή 5-6 "νεολαίοι" του ΣΥΝ ταξιδάκι στα Σκόπια πριν 4 χρόνια (ναι πριν 4 χρόνια έγινε και το έφεραν στο προσκύνιο), και αυτό πρέπει να είναι καταδικαστικό του ΣΥΡΙΖΑ? Συγκεντρωθείτε λίγο.Λίγο περισσότερο In topic, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε πολλά, (δεν θέλω ιδιωτικοποιήσεις, πως να το κάνουμε), αλλά θα σταθώ σε ένα πράγμα, λες Δεν θέλω ελεύθερη αγορά χωρίς κανόνες που έχεις καταλάβει εσύ και αυτό νομίζω είναι σημαντικό γιατί σαν Myralis γουστάρω πολύ τους κανόνες. Εσύ θεωρείς ότι με κάποιο καλό σύνολο κανόνων, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να πετύχουν, εγώ γιατί να μην θεωρώ ότι με ένα καλό σύνολο κανόνων ο ΔΤ μπορεί να λειτουργήσει ΠΟΛΥ καλύτερα?Προσωπικά δεν είμαι κατά των απολύσεων αυτών που μπήκαν με μέσο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κυφήνων, τεμπελχανάδων και λοιπών πληγών του ΔΤ. Αρκεί να μπορεί να αποδειχτεί ότι μπήκαν έτσι. Πάλι προσωπικά δεν είμαι κατά των απολύσεων στο δημόσιο όσων δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Προσωπικά πάλι, προφανώς και είμαι κατά του βολέματος από πολιτικούς κτλ, αλλά όλα αυτά θέλουν προϋποθέσεις και κανόνες.Αυτή η έλλειψη κανόνων όμως μας έφερε ως εδώ, η διαφθορά, οι μίζες και τα λαδώματα ήταν απλά τα εργαλεία.Θεωρείς δηλαδή ότι στα παραδείγματα σου δεν μπορούν να υπάρξουν προβλήματα? Το ΙΚΑ πως θα βρει λεφτά να λειτουργήσει αν δεν τα πάρουν από εμάς? Κακός ο τρόπος που τα παίρνουν τώρα? Ναι κακός, αλλα πρέπει να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση.Λες για κουπόνια στα σχολεία, και αν το κράτος αποφασίσει να σταματήσει να τα δίνει? Η αν αρχίσει να βάζει προυποθέσεις? Πως αυτό είναι δίκαιο? Στην τελική, έτσι θα βολευτούν από το πουθενά οι εταιρείες που θα αναλάβουν τα σχολεία. Γιατί να γίνει αυτό? Εγώ το βλέπω σαν ένα παραπάνω έξοδο του κράτους ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Αν δεν μας αρέσουν οι καθηγητές, προτείνω ένα σύνολο κανόνων (από αυτούς που μου αρέσουν) και μία επιτροπή αξιολόγησης για τους καθηγητές. Δεν πέρασες την αξιολόγηση κύριε καθηγητά? Μείωση μισθού, το ξαναέκανες? Έξω από το δημόσιο. Που είναι το κακό σε αυτό?Οι εισακτέοι πως θα μειωθούν? Όχι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σωστό τώρα, αλλά, μετά από τόσα χρόνια που ο Σημίτης άνοιξε και από 5 τμήματα Τ.Ε.Ι. σε κάθε χωριουδάκι, πως θα πας να απολύσεις τους εργαζόμενους εκεί? Δεν είναι αδικία να πας να διώξεις τον 30χρονο που μπορεί και να μην ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ?Όλο το εκπαιδευτικό σύστημα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα, το μόνο καλό που έχει κάνει (εις βάρος των Ελληνικών οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλλεις) είναι να δυναμώσουν την οικονομία μικρότερων πόλεων. Το Ηράκλειο της Κρήτης έχει τεράστιο αριθμό φοιτητών, πολλοί από τους οποίους δεν είναι από το Ηράκλειο. Αν κλείσει το ΤΕΙ Ηρακλείου, ή αν γίνουν εστίες για όλους (έστω τους περισσότερους) φοιτητές των ΑΕΙ, το Ηράκλειο θα καταρευσει, αφού οι φοιτητές στηρίζουν την οικονομία της πόλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 12, 2012 #1633 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Λίγο περισσότερο In topic, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε πολλά, (δεν θέλω ιδιωτικοποιήσεις, πως να το κάνουμε), αλλά θα σταθώ σε ένα πράγμα, λες και αυτό νομίζω είναι σημαντικό γιατί σαν Myralis γουστάρω πολύ τους κανόνες. Εσύ θεωρείς ότι με κάποιο καλό σύνολο κανόνων, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να πετύχουν, εγώ γιατί να μην θεωρώ ότι με ένα καλό σύνολο κανόνων ο ΔΤ μπορεί να λειτουργήσει ΠΟΛΥ καλύτερα? Γιατί πολύ απλά αν δεν έχουν τον φόβο της απόλυσης δεν πρόκειτε να κάνουν την δουλειά τους...επίσης πρέπει να ανανεωθεί πολύ ο ΔΤ (σε μηχανογραφικό επίπεδο για να πεις ότι θα λειτουργήσει σωστά)..Αν μηχανογραφηθεί σωστά τότε μετά δεν θα χρειάζονται οι Δ.Υ.... (όχι στον αριθμό που είναι τώρα προφανως) Προσωπικά δεν είμαι κατά των απολύσεων αυτών που μπήκαν με μέσο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κυφήνων, τεμπελχανάδων και λοιπών πληγών του ΔΤ. Αρκεί να μπορεί να αποδειχτεί ότι μπήκαν έτσι. Συμφωνώ Πάλι προσωπικά δεν είμαι κατά των απολύσεων στο δημόσιο όσων δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Προσωπικά πάλι, προφανώς και είμαι κατά του βολέματος από πολιτικούς κτλ, αλλά όλα αυτά θέλουν προϋποθέσεις και κανόνες. Sorry λάθος...fixed..συμφωνούμε και εδώ... Αυτή η έλλειψη κανόνων όμως μας έφερε ως εδώ, η διαφθορά, οι μίζες και τα λαδώματα ήταν απλά τα εργαλεία. Θεωρείς δηλαδή ότι στα παραδείγματα σου δεν μπορούν να υπάρξουν προβλήματα? Το ΙΚΑ πως θα βρει λεφτά να λειτουργήσει αν δεν τα πάρουν από εμάς? Κακός ο τρόπος που τα παίρνουν τώρα? Ναι κακός, αλλα πρέπει να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση. Από τα λεφτά που θα ξοδεύεις παραπάνω για αγορές θα γυρίζουν πίσω στο κράτος μέσο έμμεσων και άμεσων φόρων...απλό. Για να πάρεις το φάρμακο σου ή να δεις τον γιατρό θα μπορείς μια χαρά...Δεν είπα να μείνουμε στο έλεος του θεού... Λες για κουπόνια στα σχολεία, και αν το κράτος αποφασίσει να σταματήσει να τα δίνει? Η αν αρχίσει να βάζει προυποθέσεις? Πως αυτό είναι δίκαιο? Στην τελική, έτσι θα βολευτούν από το πουθενά οι εταιρείες που θα αναλάβουν τα σχολεία. Γιατί να γίνει αυτό? Εγώ το βλέπω σαν ένα παραπάνω έξοδο του κράτους ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Αν δεν μας αρέσουν οι καθηγητές, προτείνω ένα σύνολο κανόνων (από αυτούς που μου αρέσουν) και μία επιτροπή αξιολόγησης για τους καθηγητές. Δεν πέρασες την αξιολόγηση κύριε καθηγητά? Μείωση μισθού, το ξαναέκανες? Έξω από το δημόσιο. Που είναι το κακό σε αυτό? είμαι σίγουρος ότι μόνο τα βύσματα και οι αλήτες καθηγητές θα μπορέσουν να περνάνε τις επιτροπές, και αυτό θα είναι από μόνο του ένας τρόπος για να παραμείνει η διαφθορά στα επίπεδα που είναι και σήμερα...δώσε λέφτά στην επιτροπή περάσαμε και αυτό το χρόνο τον έλεγχο... Αν σταματήσει το κράτος να δίνει κουπόνια...φίλε είναι απλό βγαίνεις στους δρόμους διαμαρτύρησε, δεν πας τα παιδιά σου σχολείο και στο τέλος τους μαυρίζεις και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση... Οι εισακτέοι πως θα μειωθούν? Όχι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σωστό τώρα, αλλά, μετά από τόσα χρόνια που ο Σημίτης άνοιξε και από 5 τμήματα Τ.Ε.Ι. σε κάθε χωριουδάκι, πως θα πας να απολύσεις τους εργαζόμενους εκεί? Δεν είναι αδικία να πας να διώξεις τον 30χρονο που μπορεί και να μην ψήφισε ποτέ ΠΑΣΟΚ? Με την δικαιολογία (και είναι πραγματικότητα) ότι το τμήμα Γεωργικής Παραγωγής στην Ηγουμενίτσα (τυχαίο) δεν χρειάζεται... (γιατί χρειάζονται 700+ χιλιάδες Δ.Υ. στο κάτω κάτω???). Μπορεί να είναι αδικια, αλλά επίσης αδικία δεν είναι να έχουν χάσει τις δουλειές τους τόσοι ΙΔ, οι οποίοι στηρίζουν την Δημόσια μηχανή;; Όλο το εκπαιδευτικό σύστημα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα, το μόνο καλό που έχει κάνει (εις βάρος των Ελληνικών οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλλεις) είναι να δυναμώσουν την οικονομία μικρότερων πόλεων. Το Ηράκλειο της Κρήτης έχει τεράστιο αριθμό φοιτητών, πολλοί από τους οποίους δεν είναι από το Ηράκλειο. Αν κλείσει το ΤΕΙ Ηρακλείου, ή αν γίνουν εστίες για όλους (έστω τους περισσότερους) φοιτητές των ΑΕΙ, το Ηράκλειο θα καταρευσει, αφού οι φοιτητές στηρίζουν την οικονομία της πόλης. Άρα δηλαδή εσύ θες οι φοιτητές να πηγαίνουν να πληρώνουν ενοίκιο σε κάποια άτομα εκεί στο Ηράκλειο (και οποιαδήποτε πόλη) μόνο και μόνο για να στηρίζεται η οικονομία της πόλης τους;;και τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν λεφτά οι γονείς τους;;; θα μένουν μέσα στο σπίτι;; ή θα αναγκάζονται να παρατάνε σπουδές για να πάνε να δουλέψουν στην παρακείμενη καφετέρια, αυξάνωντας την πιθανότητα να γίνουν αιώνιοι φοιτητές;; Εγώ θέλω όλοι (αν είναι δυνατόν βέβαια) οι φοιτητές να είναι μέσα στην εστία και να είναι ΑΦΩΣΙΟΜΕΝΟΙ 100% στις σπουδές τους..τα λέφτά που δεν θα δίνουν σε ενοίκιο θα πηγαίνουν στα Supermarket, καφετέριες, βιβλιοπωλεία κλπ...έτσι πιστεύω ότι είναι καλύτερα για το κάθε Ηράκλειο καθώς δεν θα συγκεντρώνονται τα λεφτά στους ιδιοκτήτες ακινήτων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 12, 2012 #1634 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Συμφωνώ ότι η αλλαγή θα έρθει και από εμάς αλλά νομίζω ότι γίνεσαι αρκετά παραπλανητικός εδώ.Η βουλή στη θεωρία έχει ως εξής: ο λαός εκλέγει ανθρώπους για να εκπροσωπήσουν στάσεις, ιδεολογίες ή/και συμφέροντα. Αφού ο νόμος μου ζητάει κάθε 4 χρόνια να εμπιστευτώ κάποιον για να "μιλήσει εκ μέρους μου", αυτό επρόκειτω να κάνω. Αλλιώς μετά πάμε σε αναρχία που ο καθένας θα αποφασίζει για τον άλλον "γιατί έτσι" και να τα πηδήξομεν όλα, θεσμούς και νόμους.Στη πράξη βέβαια είναι μια λυπητερή ιστορία, την οποία γνωρίζουμε όλοι μας.Η ριζική αλλαγή είναι αυτονόητο πως δεν θα έρθει ακαριαία, αλλά για να υπάρξει μια τέτοια κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη δράση.Από κει και πέρα, για να μην προτιμάς εσύ να μπει στη βουλή κάποιος που δείχνει αρκετά υπεύθυνος σημαίνει ότι:1) οι ήδη υπάρχοντες στη βουλή είναι περισσότερο ικανοί2) δεν σε επηρεάζει ιδιαίτερα το τι γίνεται στη βουλή3) προτιμάς την ίδια φιλοσοφία πολιτικών που μας διακυβερνούσε μέχρι προσφάτως4) απέχεις γενικά από το θέμα5) εθελοτυφλώ εγώΤέλος, οι πολιτικοί έχουν ευθύνες και αρμοδιότητες. Είναι παράλογο να επιχειρεί ο πολίτης να γίνει πολιτικός στη θέση πολιτικού, εφ'όσον δεν το προσδοκεί, επειδή επικρατεί κομφούζιο. Διαφωνείς?Ολα αυτα επειδη δεν γουσταρω μνημονιο και αρα και Τζημερο??? Μπραβο...Τι λες ρε παιδακι μου...Να παω asap σε να κανα ψυχολογο να το κοιταξω...υ.γ. δεν ξερω για σενα αλλα προσωπικα η ιδεα της αναρχιας ειναι η τελεια... Εσυ εχεις στο μυαλο σου την αναρχια του mad max (ή δεν ξερω εγω τι αλλο σου διαβαζαν) αλλα η απουσια αρχης οπου ολοι ειμαστε ισοι και δεν εργαζομαστε για το αφεντικο/προεδρο/χρημα αλλα για την κοινωνια ειναι ενα βημα πιο κοντα στο venus project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1635 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Δεν κατηγορώ , απλά αποτις συνομιλίες που είχα με άτομα που δεν είναι από εδώ(κυρίως από Αθήνα ήταν) εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσαν, ότι δεν του ενδιαφέρει καν. και βλέπω τώρα(κυρίως fcbk) ότι για να κράξουν το Σύριζα, βγαίνουν και το προβάλουν αυτό σαν επιχείρημα..Πραγματικά αν το 90% τους ενδιαφέρει τότε χαίρομαι Έβαλα στον γούγλη μια απλή ερώτηση(δημοσκόπηση ονομασία σκοπίων) και πρώτο πρώτο μου έβγαλε αυτό Αντίθετη η κοινή γνώμη στην σύνθετη ονομασία - COSMO λίγο παλιά η δημοσκόπηση αλλά δεν νομίζω τα νούμερα να έχουν αλλάξει τραγικά. Είναι σίγουρα 62%. Το περίμενα πολύ μεγαλύτερο που όμως μπορεί να πλησιάζει και το 80-90% αν υποθέσουμε ότι από το 30% που αποδέχονται μια σύνθεση ονομασία οι ποιο πολλοί εννοούν μια κάποια ονομασία που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι τώρα και κατά έναν μαγικό τρόπο καλύπτει και εμάς και τους Σκοπιανούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Μάϊος 12, 2012 #1636 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Ολα αυτα επειδη δεν γουσταρω μνημονιο και αρα και Τζημερο??? Μπραβο...Τι λες ρε παιδακι μου...Να παω asap σε να κανα ψυχολογο να το κοιταξω...υ.γ. δεν ξερω για σενα αλλα προσωπικα η ιδεα της αναρχιας ειναι η τελεια... Εσυ εχεις στο μυαλο σου την αναρχια του mad max (ή δεν ξερω εγω τι αλλο σου διαβαζαν) αλλα η απουσια αρχης οπου ολοι ειμαστε ισοι και δεν εργαζομαστε για το αφεντικο/προεδρο/χρημα αλλα για την κοινωνια ειναι ενα βημα πιο κοντα στο venus project.Σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά έχω μια απορία. Στην αναρχία πως παίρνονται αποφάσεις;edit: Τα αυτόνομα και τα μονοθεματικά κινήματα του '60 και του '70 δώρισαν εν πολλοίς στις εν λόγω νέες αναρχικές τάσεις καινούργιες πρακτικές οι οποίες δεν συσχετίζονταν με το κλασικό αναρχικό ή με το εργατικό κίνημα, όπως το μαύρο μπλοκ, ή ευρύτερα η άμεση δράση, οι καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων και η έμφαση στη συναίνεση. Η τελευταία είναι ένας τύπος άμεσης δημοκρατίας όπου οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με πλειοψηφική ψηφοφορία, αλλά συνδιαμορφώνονται συμβιβαστικά με βάση τις απόψεις όλων.Από ΒικιπαίδιαΗ ιδέα της αναρχίας είναι τέλεια αλλά ανεφάρμοστη κατά τη γνώμη μου. Όταν δύο άνθρωποι διαφωνούν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαφωνούν ακόμα και μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τότε τι γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xero Μάϊος 12, 2012 #1637 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Έβαλα στον γούγλη μια απλή ερώτηση(δημοσκόπηση ονομασία σκοπίων) και πρώτο πρώτο μου έβγαλε αυτό Αντίθετη η κοινή γνώμη στην σύνθετη ονομασία - COSMOλίγο παλιά η δημοσκόπηση αλλά δεν νομίζω τα νούμερα να έχουν αλλάξει τραγικά.Είναι σίγουρα 62%. Το περίμενα πολύ μεγαλύτερο που όμως μπορεί να πλησιάζει και το 80-90% αν υποθέσουμε ότι από το 30% που αποδέχονται μια σύνθεση ονομασία οι ποιο πολλοί εννοούν μια κάποια ονομασία που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι τώρα και κατά έναν μαγικό τρόπο καλύπτει και εμάς και τους Σκοπιανούς.nice δεν το περίμενα αυτό..εγώ περίμενα πιο κάτω..Δυστυχως είναι αργά για να βρούμε μια ονομασία που να μας καλύπτει όλους, εκτός άμα υποχωρήσουμε στο να έχουν στο όνομα τους την λέξη"Μακεδονία" .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 12, 2012 #1638 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 θεωρω οτι δεν ειμαι ακομα εγκεφαλικα ετοιμος εγω να ενταχθω σε μια αναρχικη κοινωνικη ομαδα οποτε και δεν μπορω να κατσω να σου αναλυω τις θεσεις του Μπακουνιν ή του venus project. Πιστευω ομως ακραδαντα στην αρχη λειτουργιας ενος τετοιου μοντελου ΟΤΑΝ θα ειμαστε εγκεφαλικα ολοι ετοιμοι. Τεχνολογικα θεωρω οτι ειμαστε ετοιμοι να παμε σε κατι τετοιο. Εγκεφαλικα οσο ειμαστε "ο καθενας για την παρτη του" <--- παρτη του δεν εννοουμε μονο τον εαυτουλη μας, αλλα το αμαξακι μας, το σπιτακι μας, την δουλιτσα μας, την χωρα μας και ολα τα "ΜΑΣ"¨.... Μεχρι τοτε ... Τζημερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 12, 2012 #1639 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Τότε τι γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 12, 2012 #1640 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 ΛΟΛ... ενω σημερα οταν 2 ατομα/κομματα/χωρες διαφωνουν συμβαινει κατι αλλο και "φοβαστε" ή θεωρειτε ανεφαρμοστη την αναρχια??? Ας καγχασω.... Καγχ καγχ καγχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.