Snips Μάϊος 27, 2012 #2221 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Ρε Συριζαιοι ελάτε στα σύγκαλα σας για μια στιγμή. Τα ίδια σκατά που κάναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουμε να αποφύγουμε. Όταν ο Συριζα σου δείχνει όπως μπορεί, ότι είναι τουλάχιστον ίδιοι με τους προηγούμενους, ε δεν είναι ανοησία να τον ψηφίζουμε; Σε ποιο πολιτικό σύστημα δρούσε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε διαφορετικό από αυτό που δρούσαν ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ; Αν θελετε να δεχτώ ότι άλλαξε κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτομάτως πρέπει να δεχτώ ότι κάτι άλλαξε και στα άλλα δύο κόμματα. Θέτε; Θέτε; Δεν νομίζω. Υπόψιν, τα ..περί "υγιούς" πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ακούω βερεσέ. Κάποτε μας "έσωσε" ένας με ζιβάγκο. Τώρα έρχεται το απλό παιδί των καταλήψεων με την περιουσία του να μας βγάλει απο τα σκατά; Παίδες δεν υπάρχει πολυτέλεια για δοκιμές με ανθρώπους που λένε "δεν ξέρω" ή θα ρισκάρω". @Γιώργος_Μ Δηλαδή να απαλλαγούμε από το παραμύθι της ευρωπαικής δεξιάς, και να γαλουχηθούμε με το παραμύθι της ευρωπαικής αριστεράς; Αυτή δεν έχει βέβαια προδότες, δεν έχει λαοπλάνους κτλ. Πρέπει όπως λένε οι περισσότεροι, να κυβερνήσουν για να δούμε ότι αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος. Δεν φαίνεται τόσα χρόνια η ανυπαρξία τους; Φτάνει δηλαδη! Θα χρησιμοποιήσω ένα ρητό ενός γνωστού αριστερού.... [ame=http://www.youtube.com/watch?v=qxUEsti9hKI]gamas.mp4 - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Μάϊος 27, 2012 #2222 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Θα στην κάνω και εσένα την ερώτηση. Σε τι διαφέρεις από έναν ΠΑΣΟΚο το 2009 που έλεγε τα ίδια για την δεξιά; Και δεν με απασχολεί ότι βρίζεις την δεξιά, αλλά το ότι επικεντρώνεις μόνο εκεί το σχόλιό σου.Κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια θυμάμαι αυτά που διάβαζα πριν μερικούς μήνες σε μερικά διαφημιστικά βιντεάκια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2009. Μας μπιπ η δεξιά, προδότες η δεξιά, θα μας σώσει ο Γιώργος και ζήτω το ΠΑΣΟΚ και θα ανακάμψει η χώρα και θα δείτε τι θα πάθετε και ξεκουμπίδια και πολλά άλλα μια από τα ίδια. Στα ίδια βίντεο 2 χρόνια αργότερα έπεφτε το μπινελίκι της αρκούδας προς αυτούς που γράφανε όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια για το ΠΑΣΟΚ και το πως θα σώσει την χώρα.Ρε ξεκολα δεν ειμαι συριζαιος , και το πασοκ το θεωρω δεξιο κομμα εδω και πολλα χρονια , γιατι οποιος προτασσει πρωτα τα συμφεροντα της οικονομικης ελιτ αυτο ειναι.Τωρα αμα εσυ δεν εχεις κατι να προτεινεις οκ , αλλα πες το κραζω το ταδε κομμα αλλα δεν εχω να προτεινω κατι , μην αρχιζεις να κανεις υποθεσεις για αλλα ατομα.Κανω και ενα edit : Ρωτησα να μου πειτε τι προτεινετε γιατι ειμαι σιγουρος οτι 99% αυτων που κραζουνε , θελουν να μας πεισουνε οτι ειναι καλυτερη επιλογη αυτοι που μας κυβερνησαν 40 χρονια και μας εκαναν οικο ανοχης.Ε οχι κυριοι δεν ειμαι συριζα , αλλα να δοκιμαστουνε κι αλλοι, δεν εχουμε ουτε χουντα ουτε βασιλεια , τουλαχιστον στα χαρτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 27, 2012 #2223 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Ρε Συριζαιοι ελάτε στα σύγκαλα σας για μια στιγμή.Τα ίδια σκατά που κάναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουμε να αποφύγουμε. Όταν ο Συριζα σου δείχνει όπως μπορεί, ότι είναι τουλάχιστον ίδιοι με τους προηγούμενους, ε δεν είναι ανοησία να τον ψηφίζουμε; Σε ποιο πολιτικό σύστημα δρούσε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε διαφορετικό από αυτό που δρούσαν ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ; Αν θελετε να δεχτώ ότι άλλαξε κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτομάτως πρέπει να δεχτώ ότι κάτι άλλαξε και στα άλλα δύο κόμματα. Θέτε; Θέτε; Δεν νομίζω. Υπόψιν, τα ..περί "υγιούς" πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ακούω βερεσέ. Κάποτε μας "έσωσε" ένας με ζιβάγκο. Τώρα έρχεται το απλό παιδί των καταλήψεων με την περιουσία του να μας βγάλει απο τα σκατά; Παίδες δεν υπάρχει πολυτέλεια για δοκιμές με ανθρώπους που λένε "δεν ξέρω" ή θα ρισκάρω". [MENTION=1755]Γιώργος[/MENTION]_Μ Δηλαδή να απαλλαγούμε από το παραμύθι της ευρωπαικής δεξιάς, και να γαλουχηθούμε με το παραμύθι της ευρωπαικής αριστεράς; Αυτή δεν έχει βέβαια προδότες, δεν έχει λαοπλάνους κτλ. Πρέπει όπως λένε οι περισσότεροι, να κυβερνήσουν για να δούμε ότι αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος. Δεν φαίνεται τόσα χρόνια η ανυπαρξία τους; Εσυ τί προτείνεις; Καλη η κριτικη αλλα ποια η πρόταση; Υπάρχει καποια αλλη αυτην την στιγμή που να μην ειναι ξεκάθαρα εναντιον της κοινωνίας και υπερ του συστηματος; Υ.Γ. Την Χ.Α. δεν την θεωρω πρόταση a priori γιατι ειναι απλα μια μ@λ@κια και μιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2012 #2224 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Τα ίδια σκατά που κάναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουμε να αποφύγουμε. OK, όλοι το λέμε αυτό.Όταν ο Συριζα σου δείχνει όπως μπορεί, ότι είναι τουλάχιστον ίδιοι με τους προηγούμενους, ε δεν είναι ανοησία να τον ψηφίζουμε; Πως ακριβώς το δείχνει αυτό?Γιατί αν κάποιο κόμμα λέει πλέον με κάποιο τρόπο "Λεφτά υπάρχουν" , αμέσως απαντάτε όλοι, ότι αυτό δεν είναι πρόταση και ρωτάτε που θα τα βρει.Αν κάποιο κόμμα λέει θα τα βρούμε από φορολογία εκεί που πρέπει, ή οτιδήποτε άλλο, αμέσως απαντάτε ότι είναι ίδιο με τα προηγούμενα (!).Ε Sorry, τα λεφτά δεν θα τα κόψουμε από τον τοίχο. Αυτοί που ζουν εις βάρος του 99% του πληθυσμού πρέπει να πληρώσουν.Σε ποιο πολιτικό σύστημα δρούσε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε διαφορετικό από αυτό που δρούσαν ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ; Αν θελετε να δεχτώ ότι άλλαξε κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτομάτως πρέπει να δεχτώ ότι κάτι άλλαξε και στα άλλα δύο κόμματα.Στο ίδιο πολιτικά σύστημα όπως όλα τα κόμματα έκανε αντιπολίτευση, τι θες να μας πεις με αυτό? Τίποτα δεν άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απλά ξεβρακώθηκαν περισσότερο, και αυτό που άλλαξε ήταν Ο ΚΟΣΜΟΣ.Ο Κόσμος, ο Λαός, σταμάτησε να τους στηρίζει στα ποσοστά που τους στήριζε.Υπόψιν, τα ..περί "υγιούς" πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ακούω βερεσέ. Που κολλάει αυτό με τα προηγούμενα? Και γιατί βερεσέ? Η πολυφωνία δεν άρχησε.. πριν ένα μήνα, αλλά από την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.Κάποτε μας "έσωσε" ένας με ζιβάγκο. Τώρα έρχεται το απλό παιδί των καταλήψεων με την περιουσία του να μας βγάλει απο τα σκατά; Τι σχέση έχει η περιουσία? Ο Αλαβάνος καλά το είχε πει κάποτε, η τσέπη δεν διαμορφώνει τα πολιτικά πιστευω. Με την ίδια λογική, πάμε όλοι να ψηφίσουμε ΚΚΕ και μόνο. Μόνο η Παπαρήγα δεν έχει προσωπική περιουσία. Για τις καταλήψεις, χωρίς να γνωρίζω σε ποιες καταλήψεις αναφέρεσαι, δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα? Αγωνιστής τότε, αγωνιστής και τώρα, μεγάλο πρόβλημα...Παίδες δεν υπάρχει πολυτέλεια για δοκιμές με ανθρώπους που λένε "δεν ξέρω" ή θα ρισκάρω". Αλλή υπήρχε η πολυτέλεια του "Λεφτά Υπάρχουν"? Για τίποτα δεν υπάρχει πολυτέλεια εδώ και καιρό, αλλά υπάρχει η επιλογή, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ να μην ψηφιστούν αυτοί μας πηδ@νε 2,5 χρόνια τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 27, 2012 #2225 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Ένωση Κεντρώων.Σύγκρινε μου τις προτάσεις του Λεβέντη, με αυτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΤΣΙΠΡΑ. Και μετά εξήγησε μου (όχι εσύ βέβαια, λόγου χάριν...), γιατί νομίζεις ότι ΠΑΛΙ το συγκεκριμένο κόμμα είναι στην αφάνεια.Ιδέες σωστές έχουν όλα τα κόμματα. Από την ΧΑ μέχρι τους ΜΛ αριστερούς.. κτλΗ λύση είναι κάπου να συναντηθούν όλες αυτές οι ιδέες. Μπορεί να τις ενώσει το υπάρχον σύστημα; Το ανέφερα και πιο πάνω. Πέρασαν πολλές δεκαετίες ώστε ο Έλληνας ψηφοφόρος να φτάσει σε αυτό το οικτρό επίπεδο, όπου έπιασε πάτο το 2009. Δεν μπορούμε στο σύνολο του να περιμένουμε να αλλάξει σε δυο χρόνια. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορούμε να περιμένουμε και από τους πολιτικούς να άλλαξαν στα 2 αυτά χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που είπα ότι αν βλέπουμε κάτι διαφορετικό στον ΣΥΡΙΖΑ του 2012, πρέπει να δούμε και στα 2 μεγάλα κόμματα. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε με την πρόφαση ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Διότι πέραν των Υπουργικών μισθών, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, απολάμβαναν τον ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟ χωρίς ένδειξη ότι ιδρώνουν γι αυτόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Μάϊος 27, 2012 #2226 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 OK, όλοι το λέμε αυτό.Πως ακριβώς το δείχνει αυτό?Γιατί αν κάποιο κόμμα λέει πλέον με κάποιο τρόπο "Λεφτά υπάρχουν" , αμέσως απαντάτε όλοι, ότι αυτό δεν είναι πρόταση και ρωτάτε που θα τα βρει.Αν κάποιο κόμμα λέει θα τα βρούμε από φορολογία εκεί που πρέπει, ή οτιδήποτε άλλο, αμέσως απαντάτε ότι είναι ίδιο με τα προηγούμενα (!).Ε Sorry, τα λεφτά δεν θα τα κόψουμε από τον τοίχο. Αυτοί που ζουν εις βάρος του 99% του πληθυσμού πρέπει να πληρώσουν.Στο ίδιο πολιτικά σύστημα όπως όλα τα κόμματα έκανε αντιπολίτευση, τι θες να μας πεις με αυτό? Τίποτα δεν άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απλά ξεβρακώθηκαν περισσότερο, και αυτό που άλλαξε ήταν Ο ΚΟΣΜΟΣ.Ο Κόσμος, ο Λαός, σταμάτησε να τους στηρίζει στα ποσοστά που τους στήριζε.και το 1% ειναι ποιοί?? Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτοί εχουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα έτοιμα για φορολόγηση?Για το ότι έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι αν θα σε απογοητεύσω αλλά διαχρονικα τα τελευταία 20 χρόνια (1987-2007) ήταν ωσεί παρών και αποτελούσε την δεξαμενή βοήθειας του ΠΑΣΟΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
naxiand Μάϊος 27, 2012 #2227 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 δεν είναι δικό μου το παρακάτω αλλά συμφωνώ... και θα χρειαστεί δυστυχώς μια γενιά για ολοκληρωτική αλλαγή... Αυτο που διακυβευεται στις 17 Ιουνιου υπερβαινει τον ΣΥΡΙΖΑ..μονον που στην ουσια έτυχε στον ΣΥΡΙΖΑ ενα ιδιαίτερο φορτιο.. .Αν κερδισει η Ν.Δ.δεν θαναι η δεξιά τού Κωστάκη του Καραμανλη,αλλά ενα βαθεια ρεβανσιστικο και αντιδραστικο κόμμα το οποίο οχι μονον θα εφαρμοσει κατά γράμμα το Μνημονιο και θα προχωρήσει στην πλήρη εξαθλιωση του κοσμου,αλλα θα ενισχύσει τοσο πολυ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ,αλλά και θα επανδρωσει το Κράτος με τα πλέον χυδαία στοιχεια της κοινωνιας. Hδη το αστικο μπλοκ εχει ''δεί τον χάρο με τα μάτια του'',οπότε αν κερδισει θα οχυρωθεί οσο καλυτερα μπορεί...Μετά απο δεκάδες χρόνια υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης της εξουσιας απο την Αριστερά σε μιά χώρα που ηδη εχει ερειπωθεί απο την πολιτική του Μαύρου Μπλοκ .Αν κατορθωσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει οι αντιδραστικές δυνάμεις θα κανουν οτι μπορουν ,με καθε μέσον, νά τον ανατρέψουν....Ειναι οι πιο κρισιμες εκλογες,που εχει ζησει ο τόπος... Sent from my Android Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 27, 2012 #2228 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 και το 1% ειναι ποιοί?? Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτοί εχουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα έτοιμα για φορολόγηση?Για το ότι έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι αν θα σε απογοητεύσω αλλά διαχρονικα τα τελευταία 20 χρόνια (1987-2007) ήταν ωσεί παρών και αποτελούσε την δεξαμενή βοήθειας του ΠΑΣΟΚΛατσηδες, Μπομπολες, Βαρδινογιάννηδες και λοιποι πάμπλουτοι επιχειρηματίες. Και τα στελέχη τους. Γιατι για να βγάζεις >50.000€ σημάινει οτι κερδίζεις (με τον ενα ή τον αλλο τρόπο) απο την χώρα αυτην. Ε, για το ποσο αυτο πλερωνε. Γιατι οχι; Ή ξαφνικα θα αρχίζουμε να τρελλενομαστε σαν τους νεοφιλελευθερους οτι το κερδος ειναι η ιερη αγελάδα και αμα το φορολογησουμε θα φυγουν οι επενδυσεις; Ειδαμε και στην Βουλγαρια που πληρώνουν μισθους πεινας και το φορολογικο περιβάλλον ειναι παράδεισος εχει γινει τις τρελλης απο επενδυσεις, not! Βγαζεις αρκετα εως πολλα, ε πλερωνε το 1%. Το 2%. Εισαι κερδοφορα επιχειρηση, θελω να πληρώσεις το αναλογουν μερίδιο ΠΛΕΟΝ της φορολογιας, γιατι πολυ απλα σε καιρους μιζέριας πρεπει να βοηθησεις τον τοπο που σε τρεφει. Κοινωνικη δικαιοσυνη. Πειραζει κανένανε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 27, 2012 #2229 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 και το 1% ειναι ποιοί?? Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτοί εχουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα έτοιμα για φορολόγηση?Για το ότι έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι αν θα σε απογοητεύσω αλλά διαχρονικα τα τελευταία 20 χρόνια (1987-2007) ήταν ωσεί παρών και αποτελούσε την δεξαμενή βοήθειας του ΠΑΣΟΚΓια το πρώτο μέρος πήρες απάντηση από πάνω, για το δευτερο, τι σημασία έχει που έχουν τα λεφτά τους? Να τους πιέσουν για να τα φέρουν πίσω. Να τους "πάρουν" τα εργοστάσια. Αν μπορούν και πιέζουν εμένα να πληρώσω το πρόστιμο των διοδίων, να βρουν τρόπο να πιέσουν και αυτούς. (όλα τα παραδείγματα ήταν ότι μου ήρθε στο μυαλό). Με ποιον είναι το δίκιο αν έχεις λεφτά και ΔΕΝ βοηθάς την χώρα που είχε της συνθήκες για να βγάλεις τα λεφτά?Random ημερομηνίες έτσι? Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει σαν ΣΥΡΙΖΑ και όχι σαν ΚΚΕ, ή ΣΥΝ, ή ΚΚΕ-εσωτερικού ή δεν ξέρω και εγώ τι από το 2004 και μετά, και όντας μέσα στα πράγματα, πίστεψε με, χωρίς τις συνιστώσες του θα ήταν .. διαφορετικός (δηλαδή αν είχε μείνει ΣΥΝ), πολλές φορές θα είχε βγει προς τα έξω διαφορετικά, αφού πολλές φορές στους κύκλους των συνιστωσών είχε ακουστεί ότι (για άλλη μία φορά) "Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον εαυτό του. Τέλος το πιθανότερο είναι, αν είχε παραμείνει ΣΥΝ, να είχε παραμείνει και ο Κουβέλης εκεί μέσα.Ακόμα ο ΣΥΝ σαν "Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας" γεννήθηκε το 1989, άρα το "1987" δεν βλέπω να κολλάει πουθενά.Τώρα, θες να μου πεις πως στοιχειοθετείς "την δεξαμενή βοήθειας του ΠΑΣΟΚ" ? Γιατί εκτός από τους λίγους βουλευτές που έφυγαν από ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στο ΠΑΣΟΚ αναζητώντας μεγαλεία, δεν βλέπω την δεξαμενή.. Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ, πότε δεν ήταν απέναντι του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 27, 2012 #2230 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Ρε ξεκολα δεν ειμαι συριζαιος , και το πασοκ το θεωρω δεξιο κομμα εδω και πολλα χρονια , γιατι οποιος προτασσει πρωτα τα συμφεροντα της οικονομικης ελιτ αυτο ειναι.Τωρα αμα εσυ δεν εχεις κατι να προτεινεις οκ , αλλα πες το κραζω το ταδε κομμα αλλα δεν εχω να προτεινω κατι , μην αρχιζεις να κανεις υποθεσεις για αλλα ατομα.Κανω και ενα edit : Ρωτησα να μου πειτε τι προτεινετε γιατι ειμαι σιγουρος οτι 99% αυτων που κραζουνε , θελουν να μας πεισουνε οτι ειναι καλυτερη επιλογη αυτοι που μας κυβερνησαν 40 χρονια και μας εκαναν οικο ανοχης.Ε οχι κυριοι δεν ειμαι συριζα , αλλα να δοκιμαστουνε κι αλλοι, δεν εχουμε ουτε χουντα ουτε βασιλεια , τουλαχιστον στα χαρτια.Μην ψηφίζετε αυτούς που ήταν 30 χρόνια στην βουλή από όπου και αν προέρχονται. Θέλετε να τους ψηφίσετε για να διώξετε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ; Ας είναι. Αλλά από την επομένη των εκλογών μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί, διότι αυτά που λένε ή είναι ανεφάρμοστα ή είναι γελοία ή σε εθνικά θέματα προσωπικά τα βρίσκω ως άκρως επικίνδυνα. Διότι σε έναν κόσμο που ακόμα είναι ζούγκλα το να το παίζεις γλυκό ειρηνικό αρνάκι που θα κατανοεί τον γείτονα και θα του κάνει δώρα συμφιλίωσης, είναι επικίνδυνη αφέλεια. Βέβαια παίζει να μην θέλουν απλά να κυβερνήσουν (με εξαίρεση τον Τσίπρα που δεν πρόλαβε να πιάσει μούχλα στα έδρανα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 27, 2012 #2231 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2012 Originally Posted by trendy Σχολίασα το post του hydra για το ότι ο Τζήμερος προσφώνησε τη Μέρκελ "εξοχοτάτη", που είναι και ο σωστός όρος όταν απευθύνεσαι σε αξιωματούχο ξένου κράτους, φέρνοντας το "μαντάμ" του Τσίπρα ως αντιπαράδειγμα. Να σου κρίνω τις προτάσεις για μείωση των αμυντικών δαπανών και "να το ρισκάρουμε;" (νομιζω οτι η συγκεκριμενη δήλωση ανακληθηκε) Να σου κρίνω τις 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο που υπήρχε προεκλογικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (το 2009 νομιζω αυτο και οχι τωρα) στο internet και πλέον έχει εξαφανιστεί; Να κρίνω το μέχρι 75% φορολογία; (κανα link?) Να κρίνω την έκτακτη φορολογία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000€ ή 30.000€ ή 50.000€; (η μπίλια δεν έχει κάτσει ακόμα) (για 50.000€ λεει και που ειναι το κακο σε αυτο; Αμα εχεις πανω απο 50.00€ εισαι εχων και κατεχων, συνεπως αφου πλουτίζεις σε αυτην την χωρα οφείλεις να την βοηθήσεις) Να κρίνω ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις για να κάνουν επενδύσεις; (Υπάρχει στο προγραμμα πουθενα Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη βγουν. 1)Να το δεχτώ ότι ανακλήθηκε, αλλά πού ξέρεις ότι δε θα ξαναεπικαλεστεί με την ίδια ελαφρότητα που επικλήθηκε; 2)Υπήρχε από το 2009 μέχρι και τις εκλογές και ξαφνικά εξαφανίστηκε μετεκλογικά, όπως και κάτι αναφορές σε 35ωρο. Για περισσότερες πληροφορίες στα Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το παλιό webscreenshot και στο σημερινό Το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο . Το μεν παλιό βγαίνει με ημερομηνία 29-11-2011 και αναφέρεται ως πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον το ονομάζουν "Σχέδιο της Γραμματείας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (2009)". Αλλά μπορείς να το βρεις σε cached pages. 3)Για το έως 75% φορολογία φαίνεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο 2ο σημείο για έξοδο από την κρίση. 4)Aν βγάζεις 50.000€ θα πρέπει να πληρώσεις κι άλλο. Ως εκ θαύματος όλοι θα δηλώνουν κάτω από 50.000€ ή θα φύγουν για άλλες πολιτείες ή θα μεταφέρουν τα σπασμένα στον καταναλωτή. Όπως γίνεται τόσα χρόνια με τους έκτακτους φόρους. Αποτυχημένο μοντέλο. 5)Όχι δεν είναι στο πρόγραμμα, στο πρόγραμμα όλες οι επενδύσεις είναι κακές, ιδιωτικές και μας καταδυναστεύουν. Αναφέρομαι στις δηλώσεις του Στρατούλη για τα 165δις "των τραπεζών". Ανακλήθηκε και αυτό; Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Δεν εχω την απολυτη αλήθεια, δεν ειμαι ο φωτεινος παντωγνώστης. Αυτο που γνωρίζω βέβαια ειναι οτι ο κ. Τζημερος κωλοτούμπιασε με την συνεργασία του με τον - βρωμερο παλαιας κοπης οπως αναφεροταν ο ιδιος στο παρελθον- Σ. Μανο, ο οποιός ειναι ξεκαθαρο οτι απλα θελει να βαλει χερι στα φειλετα του -αχρηστου κατ' αυτον - δημοσίου, μεσω της ΜΚΟ "πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ". ΜΕ βοηθό τον κ. Στουρνάρα, πρωην εκπροσωπο του Συνδέσμου Τραπεζων και προεδρο του ΙΟΒΕ. Ο νεοφιλελευθερισμος του κ. Τζημερου ειναι πολυ πιο επικίνδυνος απο το μνημονιο και την χρυση αυγη. Ειναι απλα το American Dream που το 1% εχει το 90% του πλουτου, που πεθαινεις στο πεζοδρόμιο, του Too Big to Fail, χωρις ομως την πολυτέλεια να κοβεις δολλάριο, να κανεις πολέμους για να ξεφευγεις απο την υφεση. Κοινως ειναι ο νεοφιλελευθερισμος της στυγνης κλοπης δημοσιας περιουσίας. Ο Τζήμερος είπε αυτά που είπε στην εκπομπή του Κωστόπουλου για το Μάνο γιατί είχε μία κακή πληροφόρηση για δήθεν δήλωση του Μάνου ότι θα πήγαινε στη ΝΔ αν γινόταν αρχηγός ο Καραμανλής. Κατά τ' άλλα έχει εκφράσει τη συμφωνία του με αρκετές θέσεις του Μάνου. Πέραν του Μάνου δεν υπάρχει κάποιος άλλος πολιτικός στη Δράση. Μετά δε θυμάμαι να είπε ποτέ ο Τζήμερος το Μάνο "βρωμερό και παλαιάς κοπής", το έχει πει για τη ΝΔ/Ντόρα. Που και πάλι το "βρωμερός" δε νομίζω να το είπε ο ίδιος, δεν συνάδει με τις υπόλοιπες δηλώσεις του που είναι ως επί το πλείστον απλές και χωρίς φανφάρες. Τέλος η κοινή κάθοδος ΔΗ.ΞΑ με Δράση γίνεται για να μπουν στη βουλή και να υποστηρίξουν το μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα, άπαξ και μπουν χωρίζουν τα τσαρδιά τους και ο καθένας ψηφίζει ό,τι πιστεύει. Ευχαριστω δεν θα παρω. Προτιμω την κοινωνικη δικαιοσυνη χωρις BMW, Σ/Κ σε θερετρα των 1000€/βραδιά. Προτιμώ μια κοινωνία που δεν θα ξεχάσει την λεξη φιλότιμο για να κοιμαται και να σηκώνεται με την λεξη λεφτα. Μπορει να σου φαινονται τραγικα ή πεζα και ουτοποικα τα παραπανω, μπορει και να ειναι, αλλα τουλαχιστον εμενα με κανουν να νιωθω πιο ανθρωπος. Μου φαίνονται απλώς υπερβολικά. Μπορείς να έχεις ένα συνδυασμό όλων χωρίς να στερήσαι κάτι ουσιώδες. Για παράδειγμα στην Τσεχία που ζω έτυχε να πάω σε ιδιωτικό γιατρό για εξέταση και συγγραφή φαρμάκων. Μου πήρε 1,20€ (η συμμετοχή μου). Έχω αμάξι εδώ, δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια, τα διόδια για όλη την Τσεχία είναι 60€ το χρόνο (αν βγεις σε αυτοκινητόδρομο), αλλά δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γιατί τα ΜΜΜ είναι τόσο γαμάτα που έρχονται πάντα στην ώρα τους και το μηνιαίο εισιτήριο μου βγαίνει στα 17€. Α και επίσης δουλεύουν και το βράδυ. Και είναι ιδιωτικά. Όπως και τα περισσότερα εδώ. Φυσικά δεν είναι όλα τέλεια, αλλά όλοι έχουν τη δουλειά τους γιατί είναι ανοιχτοί σε επενδύσεις και δεν ποινικοποιούν την επένδυση και το κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει η Τσεχία εταιρίες όπως IBM, AT&T, Oracle, Red Hat, Fortinet, Accenture σε τεχνολογικά πάρκα, να στελεχώνονται από Έλληνες (πλέον κοντεύουμε να γίνουμε οι περισσότεροι εδώ, ξεπερνώντας τους Ρουμάνους) και να μην βρίσκονται στην Ελλάδα. Γιατί να μην υπάρχει η δυνατότητα στους Έλληνες φοιτητές να απορροφηθούν από τις εταιρείες άμεσα όπως γίνεται αντίστοιχα εδώ και να καταφεύγουν στο εξωτερικό; Και αν κάποιος θέλει να στήσει το δικό του google ή facebook ή twitter γιατί να πρέπει να του βάζει το κράτος ένα σωρό εμπόδια και να αντιμετωπίζεται από την αρχή της ίδρυσης της εταιρείας ως κλέφτης και φοροφυγάς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Μάϊος 28, 2012 #2232 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 1)Μου φαίνονται απλώς υπερβολικά. Μπορείς να έχεις ένα συνδυασμό όλων χωρίς να στερήσαι κάτι ουσιώδες. Για παράδειγμα στην Τσεχία που ζω έτυχε να πάω σε ιδιωτικό γιατρό για εξέταση και συγγραφή φαρμάκων. Μου πήρε 1,20€ (η συμμετοχή μου). Έχω αμάξι εδώ, δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια, τα διόδια για όλη την Τσεχία είναι 60€ το χρόνο (αν βγεις σε αυτοκινητόδρομο), αλλά δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ γιατί τα ΜΜΜ είναι τόσο γαμάτα που έρχονται πάντα στην ώρα τους και το μηνιαίο εισιτήριο μου βγαίνει στα 17€. Α και επίσης δουλεύουν και το βράδυ. Και είναι ιδιωτικά. Όπως και τα περισσότερα εδώ. Φυσικά δεν είναι όλα τέλεια, αλλά όλοι έχουν τη δουλειά τους γιατί είναι ανοιχτοί σε επενδύσεις και δεν ποινικοποιούν την επένδυση και το κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει η Τσεχία εταιρίες όπως IBM, AT&T, Oracle, Red Hat, Fortinet, Accenture σε τεχνολογικά πάρκα, να στελεχώνονται από Έλληνες (πλέον κοντεύουμε να γίνουμε οι περισσότεροι εδώ, ξεπερνώντας τους Ρουμάνους) και να μην βρίσκονται στην Ελλάδα.Γιατί να μην υπάρχει η δυνατότητα στους Έλληνες φοιτητές να απορροφηθούν από τις εταιρείες άμεσα όπως γίνεται αντίστοιχα εδώ και να καταφεύγουν στο εξωτερικό; Και αν κάποιος θέλει να στήσει το δικό του google ή facebook ή twitter γιατί να πρέπει να του βάζει το κράτος ένα σωρό εμπόδια και να αντιμετωπίζεται από την αρχή της ίδρυσης της εταιρείας ως κλέφτης και φοροφυγάς; Ο κόσμος ψιλοβγαίνει, όταν έχει λεφτά γιατί οι μισθοί εδώ για τους ντόπιους είναι λίγο της πείνας. Κοινώς θα δεις κόσμο έξω Παρασκευή και Σάββατο, τις καθημερινές μόνο οι έχοντες.Το πλέον κορυφαίο είναι όταν λέω σε κάποια ότι είμαι έλληνας και μου αρχίζει το τροπαριο για κρίση, ότι είμαστε φτωχοί και λοιπές @@ριές. Εκεί το γυρίζω και εγώ στις τσέχες τάνεσπου και στριπτιτζούδες, τους αναφέρων ενδεικτικά ότι οι κρατήσεις του μισθού μου είναι πιο πολλές από το μισθό τους και λήγει εκεί το ματσάκι. Έχουν μάθει εδώ τα δάνεια και τις πιστωτικές και πάνε ολοταχώς για χρεωκοπία. Είχα πάει Οστράβα πριν 2 βδομάδες και εκεί που ήμουν στο κλαμπ και έπινα το ουίσκι μου έρχεται μια τύπισσα που με κόζαρε για λίγη ώρα, πιάνει το πουκάμισο και μου λέει: «Είναι tommy hilfiger!» Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 28, 2012 #2233 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Ποιά η γνώμη σας για τις παρομοιώσεις που κάνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. (εποχές Ανδρέα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 28, 2012 #2234 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Ότι δουλειά δεν είχε ο διάολος, .... τα παιδιά του...Αυτή η ερώτηση Hydra είναι σαν τίτλος από στήλη περιοδικού κους κους... Εδώ ο κόσμος καίγεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 28, 2012 #2235 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Ότι δουλειά δεν είχε ο διάολος, .... τα παιδιά του...Αυτή η ερώτηση Hydra είναι σαν τίτλος από στήλη περιοδικού κους κους... Εδώ ο κόσμος καίγεται...Νομίζω είναι σημαντική. Η παρομοιώσεις συνοδεύονται από πολιτικές περασμένων ετών, οι οποίες δείτε που κατέληξαν. (σήμερα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 28, 2012 #2236 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Ποιά η γνώμη σας για τις παρομοιώσεις που κάνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. (εποχές Ανδρέα) όπως τα λέει η εικόνα ακριβώς...και αν θέλει κανείς να δει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέξει εδώ...(και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ υπάρχουν αντίστοιχοι) [ame=http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo]Top 20 Pasok Voters Countdown (Final) - YouTube[/ame] μιας που αναφέρθηκε και εδώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα, συμφωνω ότι πρέπει να μειωθούν, αλλά όχι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ "θα το ρισκάρουμε" (να γιατί τους θεωρώ επικίνδυνους, γιατί δεν ξέρουνε τι λένε), αλλά να πει ξερά ότι θα μας προστατέψει η ΕΕ. ένα άλλο παράδειγμα γνωστού ηθοποίου (τον οποίο συμπαθούσα να είμαι ειλικρινής) ο οποίος είπε "θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να βγει κυβέρνηση και να τα διαλύσει όλα". Αγαπητέ και αγαπητοί εδώ μέσα, ψηφίστε ότι θέλετε αρκεί να πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ ή ο οποιοσδήποτε τέλοσπάντων, κάνουν την διαφορά και τα διορθώσουν...όχι για να τα διαλύσουν...εκτός εάν πιστεύετε στο format... Θ. Αθερίδης: Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει και να τα κάνει χάλια - Συνεντεύξεις - Τηλεόραση | Cosmo.gr Αυτό έρχεται ως παραδειγμα προηγούμενου ποστ με τον Δ.Υ. και τα 100000 που είχε στην Κύπρο. θα συμφωνήσω με τον @narta με το ουτοπικό όντως σενάριο που έχει στο μυαλό του...με την διαφορά ότι για μένα πρέπει να έχει την δυνατότητα ο κόσμος να μπορεί να αγοράσει BMW, iphone κλπ...με λίγα λόγια να μην υπάρχει διαλυμένο τοπίο αλλά θέσεις εργασίας κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Μάϊος 28, 2012 #2237 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Είναι αυτός τώρα που θα τα βάλει με τους συνδικαλιστές και θα καθαρίσει ο τόπος; Όλο το παλιό πελατειακό ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τα ποσοστά και τη δυναμική του ενός και του άλλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Μάϊος 28, 2012 #2238 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Ιδού το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα | Defence-point.gr Άλλο πράγμα ο ακτιβισμός κι άλλο η πολιτική. Αυτό που κρίνεται στις επόμενες εκλογές είναι η πολιτική. Και πολιτική χωρίς μια ρεαλιστική σοβαρή θέση για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας -και δη υπό τις παρούσες συνθήκες- είναι επικίνδυνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 28, 2012 #2239 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 30 χρόνια σε διπλανά έδρανα. Ανέκαθεν θεωρείτο ότι οι φωνές ανάμεσα σε αριστερούς και πασοκ ήταν στάχτη στα μάτια του κόσμου και ο συν/συριζα/οτιδήποτε ήταν η επιλογή του κάθε δυσαρεστημένου πασοκου που δεν ήθελε να ψηφίσει δεξιά ή να "πετάξει" την ψήφο του σε κανέναν Λεβέντη. Άλλωστε μια ζωή ο συνασπισμός πάλευε να πείσει την κόσμο ότι την επομένη των εκλογών δεν θα συνεργαστεί με το πασοκ αν δεν φτάνουν τα κουκιά του πασοκ να κυβερνήσει. Αν ως ψηφοφόρος σε έπειθε ο συν ότι δεν θα συνεργαστεί με το πασοκ ή αν ήθελες να ψηφίσεις πασοκ έμμεσα έριχνες ψιφουλάκι στον συριζα. Αλλιώς κκε.Από την άλλη βέβαια εμένα μου φαίνεται λογικό να χαιρετάει ο Τσίπρας τον Σκοταδόπουλο προεκλογικά, αν και θα προτιμούσα να μην το έκανε. Αλλά εδώ ο Σαμαράς τα βρήκε έστω και προσωρινά με την Ντόρα σε μια χειραψία με τον ισχυρότερο συνδικαλιστή της χώρας θα κολλήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Μάϊος 28, 2012 #2240 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 Δεν εχω την απολυτη αλήθεια, δεν ειμαι ο φωτεινος παντωγνώστης. Αυτο που γνωρίζω βέβαια ειναι οτι ο κ. Τζημερος κωλοτούμπιασε με την συνεργασία του με τον - βρωμερο παλαιας κοπης οπως αναφεροταν ο ιδιος στο παρελθον- Σ. Μανο, ο οποιός ειναι ξεκαθαρο οτι απλα θελει να βαλει χερι στα φειλετα του -αχρηστου κατ' αυτον - δημοσίου, μεσω της ΜΚΟ "πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ". ΜΕ βοηθό τον κ. Στουρνάρα, πρωην εκπροσωπο του Συνδέσμου Τραπεζων και προεδρο του ΙΟΒΕ. Ο νεοφιλελευθερισμος του κ. Τζημερου ειναι πολυ πιο επικίνδυνος απο το μνημονιο και την χρυση αυγη. Ειναι απλα το American Dream που το 1% εχει το 90% του πλουτου, που πεθαινεις στο πεζοδρόμιο, του Too Big to Fail, χωρις ομως την πολυτέλεια να κοβεις δολλάριο, να κανεις πολέμους για να ξεφευγεις απο την υφεση. Κοινως ειναι ο νεοφιλελευθερισμος της στυγνης κλοπης δημοσιας περιουσίας. Ευχαριστω δεν θα παρω. Προτιμω την κοινωνικη δικαιοσυνη χωρις BMW, Σ/Κ σε θερετρα των 1000€/βραδιά. Προτιμώ μια κοινωνία που δεν θα ξεχάσει την λεξη φιλότιμο για να κοιμαται και να σηκώνεται με την λεξη λεφτα. Μπορει να σου φαινονται τραγικα ή πεζα και ουτοποικα τα παραπανω, μπορει και να ειναι, αλλα τουλαχιστον εμενα με κανουν να νιωθω πιο ανθρωπος.«Η κυβέρνηση πρέπει να φτιάξει την αγορά ακινήτων από το μηδέν», υποστήριζαν οι άνθρωποι του real estate που βρίσκονταν στην παρουσίαση του σχεδίου «Αρχιμήδης» των κ. Στ. Μάνου και Γ. Στουρνάρα για την πώληση κρατικής περιουσίας.Όπως είπε και ο εμπνευστής του σχεδίου «Αρχιμήδης» Γ. Παναγιωτίδης, ο οποίος έχει πολυετή πείρα στο real estate, «σήμερα δεν υπάρχει αγορά. Οποιοδήποτε ακίνητο και να έχεις στην ουσία κοστίζει μηδέν γιατί ουδείς ενδιαφέρεται να το αγοράσει. Στο σημερινό κλίμα, με την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ουδείς ξένος επενδυτής θα εμφανιστεί».Χαρακτηριστικά, αναφέρουν πως ακόμα και το θεωρητικά εύκολο σχέδιο για πώληση και επαναμίσθωση (sale and lease back) συνολικά 39 κρατικών ακινήτων, στα οποία θα παραμείνει μισθωτής το Δημόσιο, έχει τιναχτεί στον αέρα.Οι κ. Μάνος, Στουρνάρας και Παναγιωτίδης καθώς και τα άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ θεωρούν πως η παραχώρηση ακινήτων (και κινητών περιουσιακών στοιχείων) σε μια εταιρία που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή του EFSF (του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) δημιουργεί αγορά.Τόσο το ελληνικό δημόσιο (που θα έχει τη δυνατότητα επαναγοράς των περιουσιακών στοιχείων που θα παραχωρηθούν) όσο και η εταιρία συμμετοχών έχουν κίνητρο να αναπτυχθούν τα ακίνητα.Η «ανταμοιβή» της εταιρίας συμμετοχών θα προέλθει από τμήμα της υπεραξίας που θα έχει η αξιοποίηση των ακινήτων. Για την περιουσία που θα αποφασίσει να «ανακαλέσει» το Δημόσιο μπορεί να προσυμφωνήσει μια «ανταμοιβή» για κάθε έτος που θα αυτά παραμένουν στην εταιρία holding (π.χ. 3% - 4% ετησίως επί της αξίας που τα συνοδεύει).Αντίθετα, αν συνεχιστεί το σημερινό κατακερματισμένο μοντέλο αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων, δύσκολα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Αναφέρθηκε, για παράδειγμα, ο παραλογισμός με την αξιοποίηση του Ελληνικού. Για το συγκεκριμένο έργο μέχρι πριν από λίγους μήνες υπεύθυνος ήταν ο τότε υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης. Ταυτόχρονα, ανήκει στην αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων, αλλά ιδρύθηκε και ανώνυμη εταιρία με πολυμελές διοικητικό συμβούλιο!Ακόμα και σήμερα, για το Ελληνικό δεν υπάρχει συμφωνηθέν σχέδιο αξιοποίησης, όπως και στην πλειονότητα των ακινήτων που αποτελούν τον πυρήνα του παραπαίοντος σχεδίου αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Συνεπώς, θα μπορούσε να παραχωρηθεί τώρα στην εταιρία holding π.χ. έναντι 1,5 δισ. και χωρίς άγχος να σχεδιαστεί προσεκτικά η αξιοποίησή του.Με το σωστό σχέδιο, τα έσοδα μπορούν να μεγιστοποιηθούν και να φτάσουν τα πολυδιαφημισμένα 5 δισ. της κυβέρνησης. Τότε, λένε οι κ. Στουρνάρας και Μάνος, δίνουν πίσω το 1,5 δισ. στη holding (συν το προσυμφωνηθέν «αντάλλαγμα») και μας μένει η υπεραξία του Ελληνικού.Η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ έχει ήδη αναθεωρήσει το αρχικό σχέδιο που είχε προτείνει τον Ιούλιο για την παραχώρηση κρατικής περιουσίας, με δυνατότητα επαναγοράς. Το αναθεώρησε προς το χειρότερο επειδή οι συνθήκες στην αγορά δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα.Όσοι παρακολουθούν τις προτάσεις της υπενθυμίζουν πως παράλληλα κινείται και η Roland Berger, η γερμανική εταιρία συμβούλων, με ένα σχέδιο περισσότερο δυσάρεστο για την Ελλάδα: το σχέδιο «ΕΥΡΗΚΑ», την παραχώρηση περιουσίας αξίας 125 δισ. σε εταιρία συμμετοχών, χωρίς δυνατότητα επιστροφής στο Δημόσιο. Οι Γερμανοί, μάλιστα, είναι αρκετά κινητικοί και έχουν παρουσιάσει το σχέδιο στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων γνωρίζουν πως υπό τις παρούσες συνθήκες δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής ακόμα και για το πλέον ελκυστικό περιουσιακό τους στοιχείο. Ενδεχομένως σύντομα θα χρειαστεί να διαλέξουμε μεταξύ των σχεδίων «Αρχιμήδης» και «ΕΥΡΗΚΑ».Google is my friend.Από το παραπάνω πως προκύπτει ότι θα βάλει χέρι ο Μάνος στα φιλέτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.