Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

το 2009 δαπανήθηκαν 2.175 εκατομμύρια ευρώ (αφορά πληρωμή παλαιότερων προγραμμάτων), το 2010 ξοδεύτηκαν 1.017 εκατ. ευρώ (μείωση 50%, καθώς ελαττώθηκαν δραστικά οι αποπληρωμές), το 2011 το ποσό μειώθηκε στα 359 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι Μηδενικές! Συνεπώς η άποψη περί μείωσης των εξοπλισμών προκειμένου να μεταφερθούν κονδύλια και να αξιοποιηθούν αλλού απλά δεν ισχύει και θα πρέπει να παύσει η σχετική επιχειρηματολογία.

Οι δαπάνες έπρεπε να μειωθούν πολυ πριν τους Ολυμπιακούς, ποιο 2012 και 11;

αυτο έλλειπε να έχουμε και 4% το 2012 να τα τρώνε οι τζοχατζοπουλοι, που είναι παρα πολλοί.

Και σιγά μη πιστέψω ότι όταν παίρναμε όπλα παίρναμε αυτα που έπρεπε και όχι αυτα που μας έλεγαν.

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply
Δίκιο έχεις, κακή διατύπωση έκανα. Αυτό που ήθελα να καταλήξω είναι ότι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση κάποιος να σου κάνει χάρη αν το παίζεις πολλά βαρύς.

Το ότι είμαι στο Brno δεν αλλάζει κάτι και δεν αποτελεί επιχείρημα. Θα μπορούσα να είμαι στο Ντουμπάι, στην Άκρα, στη Μόσχα και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Επέλεξα να φύγω γιατί δεν είχα μέλλον στην Ελλάδα όπως ήταν. Τις εξελίξεις τις παρακολουθώ και επειδή ακριβώς σκέφτομαι τους Έλληνες που έχουν μείνει πίσω (πρωτίστως όλη μου η οικογένεια) και θέλω κάποια μέρα να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου. Όπως εσύ βγαίνεις και λες αυτά που πιστεύεις και σκέφτεσαι, το ίδιο κάνω και εγώ. Αν με βρίσκεις εριστικό και επιθετικό είναι δικό σου θέμα και δεν μπορώ να κάνω κάτι αν είναι ο άλλος εμπαθής. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγώ, αλλά προτιμώ να κρίνω προτάσεις και ως τώρα ο Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αρκετό έδαφος για κάτι τέτοιο. Έχεις κάτι να προσθέσεις εκτός από προσωπική επίθεση;

Το γεγονός ότι στέκεσαι στο αν την αποκάλεσε μαντάμ η κυρία δειχνει ότι δεν κάνεις κριτική στις προτάσεις αλλά απλά λαικιζεις. Δείχνει ότι έχεις κοινωνική αναλγησία για το γεγονός ότι οι Έλληνες σαν σύνολο είναι στα ορια της εξαθλιωσης. Και το οτι εισαι στο Brno, το ανεφερα σαν εξω απο τον χορο (οχι αμεσες επιπτώσεις στην ζωη σου) πολλα μπορεις να πεις.

Sent from my ADR6425LVW

Και σιγά μη πιστέψω ότι όταν παίρναμε όπλα παίρναμε αυτα που έπρεπε και όχι αυτα που μας έλεγαν.

προφανώς και παίρναμε αυτά που μας υποδείκνυαν, για αυτό δεν ασχοληθήκαμε ούτε με τα Σουκόι, ούτε -κυρίως- με το Eurofighter, στην παραγωγή του οποίου θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε ενεργά -μικρή ή μεγάλη συμμετοχή δεν έχει σημασία-

Τις τελευταίες σελίδες του thread να δείτε όλοι (και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι :rofl:), θα δείτε ότι έχετε πιάσει και ξεψειρήσει κάθε τι που έχει πει το κάθε "στέλεχος" του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν είναι κακό, αλλά δεν το κάνετε για να δείτε τι θα ψηφίσετε, αλλά για να αποτρέψετε άλλους από το να τον ψηφίσουν, για να προσπαθήσετε να στοιχειοθετήσετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κακός παγαπόντης ψέυτης που ήρθε για να σας κλέψει τα λεφτά, να μας ρίξει στην ανέχια, να σας βιάσει τις γυναίκες και να σας υποδουλώσει στους Τούρκους!

Εκτός ότι κάνετε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό για το οποίο ο Αντώνης έστησε ειδική ομάδα στην Συγγρού, δηλαδή ομάδα που θα ξεσκονίζει την κάθε δήλωση του κάθε στελέχους (μικρού-μεγάλου) του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να δω να προτείνετε κάποια άλλη πρόταση.

Και όσο και αν δεν θέλω να το πω, όσο και δεν είναι το "στυλ μου", όσο και αν δεν θέλω να ακουστώ σαν τον ΑΓΠ του 81 (?), η ερώτηση σαν να ηχεί στα αυτιά μου, "Αν δεν βγει ο Τσίπρας πρώτος, θα είστε ευχαριστημένοι με τον Αντωνάκη? Δηλαδή τον Αντωνάκη τον θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο από τον Τσίπρα?"

Ωραία η Αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα παιδάκια, θα με πείσετε και εμένα να μην τον ψηφίσω! Για να το θέσω περισσότερο προβοκατόρικα, δώστε μου μία πραγματική λύση! Δώστε μου κάτι να κρατηθώ! Το να ψηφίσω Ανεξάρτητους για παράδειγμα θα το θεωρούσα λύση αν είχε τα ποσοστά να χτυπήσει την ΝΔ, από την άλλη βέβαια, προ εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι είχαν καταλήξει στο ότι έχουν "κοντινή" οικονομική πολιτική (που είναι αυτό που μας καίει), οπότε ποια η διαφορά? Άσε που (λόγω ΜΜΕ?) ο Καμμένος χάθηκε μετά τις εκλογές...

Οπότε ακούω λοιπόν, πως ΔΕΝ θα έχουμε Μνημόνιο ΥΠΟ ΣΑΜΑΡΑ (γιατί αυτό παίζει, δεν θα ανέβει ο Τζήμερος με τον Στέφανο Μάνο (lol) στο 20%) στις 18 του μηνός.

Απλά τα πράγματα, είτε ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ με το κάτι διαφορετικό και ότι γίνει, είτε.. τρώμε τον Σαμαρά της κολοτούμπας, του δευτερου Μνημονίου, που άνοιξε τα σύνορα, που δεν έχει πει κάτι να πείσει κανέναν από εδώ, που έχει την διπλωματική/διαπραγματευτική ικανότητα του κουνελιού, με τα νέα μέτρα που έρχοντε και έχουν γραφτεί εδώ και στο Χρεωκοπία thread, με την ΝΔ που μας έφτασε στην χρεωκοπία το 2009 και τα 28 δις στις τράπεζες το 2008. Σαν να μην άλλαξε τίποτα..

Ωραία το αντι-ΣΥΡΙΖΑ, λύσεις όμως?

αλλά για να αποτρέψετε άλλους από το να τον ψηφίσουν

Ε ναι για να υπάρχει μια κάποια ισορροπία απέναντι στον δικό σου αγώνα :p να τον ψηφίσουμε.

ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κακός παγαπόντης ψέυτης που ήρθε για να σας κλέψει τα λεφτά, να μας ρίξει στην ανέχια, να σας βιάσει τις γυναίκες και να σας υποδουλώσει στους Τούρκους!

Χαίρομαι που και εσύ το βλέπεις. Επιτέλους. :p

Εκτός ότι κάνετε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό για το οποίο ο Αντώνης έστησε ειδική ομάδα στην Συγγρού, δηλαδή ομάδα που θα ξεσκονίζει την κάθε δήλωση του κάθε στελέχους (μικρού-μεγάλου) του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να δω να προτείνετε κάποια άλλη πρόταση.

προτεινω ο Αλέξης να τους πει να βγάλουν τον σκασμό διότι όσο μιλάνε οι απέξω (ΕΕ,ΔΝΤ, κ.τ.λ) κερδίζετε ψήφους και όσο μιλάνε τα στελέχη σας χάνετε.

Και όσο και αν δεν θέλω να το πω, όσο και δεν είναι το "στυλ μου", όσο και αν δεν θέλω να ακουστώ σαν τον ΑΓΠ του 81 (?), η ερώτηση σαν να ηχεί στα αυτιά μου, "Αν δεν βγει ο Τσίπρας πρώτος, θα είστε ευχαριστημένοι με τον Αντωνάκη? Δηλαδή τον Αντωνάκη τον θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο από τον Τσίπρα?"

Άποψή μου και οι δύο επικίνδυνοι είναι. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας για να μην καταστραφεί η χώρα από τις σωτήριες ιδέες του ενός εκ των δύο.

Ωραία η Αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα παιδάκια, θα με πείσετε και εμένα να μην τον ψηφίσω!

Αν θεωρείς τις αντίθετες απόψεις ως προπαγάνδα σε τι διαφέρεις από έναν ΠΑΣΟΚο που έκραζε τους ΝΔκράτες το 2009?

Για να το θέσω περισσότερο προβοκατόρικα, δώστε μου μία πραγματική λύση! Δώστε μου κάτι να κρατηθώ! Το να ψηφίσω Ανεξάρτητους για παράδειγμα θα το θεωρούσα λύση αν είχε τα ποσοστά να χτυπήσει την ΝΔ, από την άλλη βέβαια, προ εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι είχαν καταλήξει στο ότι έχουν "κοντινή" οικονομική πολιτική (που είναι αυτό που μας καίει), οπότε ποια η διαφορά? Άσε που (λόγω ΜΜΕ?) ο Καμμένος χάθηκε μετά τις εκλογές...

Και εδώ η κλασική ατάκα του δικομματισμού. Γιατί να ψηφίσω ΑΕ αφού δεν έχουν το ποσοστό να απειλήσουν το άλλο κόμμα του δικομματισμού; Και μην τα ξανά λέμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε με τίποτα να συνεργαστεί και με τον οποιονδήποτε μετά τις εκλογές. Τώρα που φαίνεται ως ενιαίο κόμμα και αν βγει πρώτος και πάρει τις επιπλέον 50 έδρες θα τον ακούς τον Τσίπρα να λέει " Y U No Cooperate?...".

Οπότε ακούω λοιπόν, πως ΔΕΝ θα έχουμε Μνημόνιο ΥΠΟ ΣΑΜΑΡΑ (γιατί αυτό παίζει, δεν θα ανέβει ο Τζήμερος με τον Στέφανο Μάνο (lol) στο 20%) στις 18 του μηνός.

Μια χαρά μνημόσυνο θα έχουμε. Άσε να μάθει και ο Τζήμερος ότι στην πολιτική το 2.1+1.8 δεν κάνει 3.9.

Απλά τα πράγματα, είτε ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ με το κάτι διαφορετικό και ότι γίνει, είτε.. τρώμε τον Σαμαρά της κολοτούμπας, του δευτερου Μνημονίου, που άνοιξε τα σύνορα, που δεν έχει πει κάτι να πείσει κανέναν από εδώ, που έχει την διπλωματική/διαπραγματευτική ικανότητα του κουνελιού, με τα νέα μέτρα που έρχοντε και έχουν γραφτεί εδώ και στο Χρεωκοπία thread, με την ΝΔ που μας έφτασε στην χρεωκοπία το 2009 και τα 28 δις στις τράπεζες το 2008. Σαν να μην άλλαξε τίποτα..

Ωραία το αντι-ΣΥΡΙΖΑ, λύσεις όμως?

Όταν μιλάς για την χώρα δεν λες "και ότι γίνει". Και έχει πλάκα τώρα από έναν Συριζαίο να πετάει σπόντα για ανοιχτά σύνορα. Και δεν είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ απλά. Είναι ανησυχία για το ΣΥΡΙΖΑ γενικά. Ο Σαμαράς εντάξει ξέρουμε ότι θα συνεχίσει στα ίδια με τους άλλους για αυτό και τον μαυρίζουμε μαζί με τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει, όχι απλά σε οικονομικά θέματα αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε εθνικά θέματα. Δεν θέλω να παίρνω το διαβατήριο μαζί μου κάθε φορά που θα βγαίνω από το σπίτι διότι η ποιο κάτω γειτονιά θα είναι αποικία του Πακιστάν, νόμιμοι 100% Πακιστανοί προφανώς με χαρτιά, δουλειές, ένσημα, ασφάλεια τα πάντα. Ούτε να πρέπει το καράβι που θα με πάει στην Ρόδο να πρέπει να πάρει άδεια και από το Τουρκικό λιμενικό, ούτε να πάω στον σινεμά και να ακούω στο καινούριο μπλοκ μπάστερ για τον Μ. Αλέξανδρο τους ηθοποιούς να πετάνε ατάκες στα Σλαβικά.

Όχι ούτε ΧΑ ψηφίζω. Εδώ ο άλλος με ανέβασε στο τρένο της λασπολογίας για χάρη της ΧΑ.

Αν θεωρείς τις αντίθετες απόψεις ως προπαγάνδα σε τι διαφέρεις από έναν ΠΑΣΟΚο που έκραζε τους ΝΔκράτες το 2009?

Μα εκεί ήταν το point μου, δεν άκουσα καμία αντίθετη άποψη! Η αντίθετη άποψη είναι μία άλλη προτεινόμενη λύση του προβλήματος, όχι ένα "ΟΧΙ σε ότι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ". Κάνω λάθος? Αυτό θεωρώ ως αρνητική προπαγάνδα, αν βγει κάποιος και αντί να πει "Σκατά στις ηλίθιες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να μας γυρίσει στην δραχμή" πει "Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος, ΑΥΤΗ {...} είναι η άποψη μας, δεν θα πω ότι κάνει αρνητική προπαγάνδα.

Αυτή δεν ήταν η μόνιμη κατηγορία για την Αριστερά; Να τώρα που αντιστράφηκαν οι ρόλοι.

Πριν 1 μήνα έπεφταν βροχή οι "κατηγορίες" για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει απόψεις και ιδέες, όταν προβλήθηκαν αυτές οι ιδέες (που υπήρχαν, άσχετα αν δεν προβάλονταν), ακούγεται μόνο ένα "Λέει βλακείες", καμία άλλη σκέψη για την ταμπακιέρα.

Και εδώ η κλασική ατάκα του δικομματισμού. Γιατί να ψηφίσω ΑΕ αφού δεν έχουν το ποσοστό να απειλήσουν το άλλο κόμμα του δικομματισμού;

Είπα, ότι μόνο εκεί δεν θέλω να το πάω, θα ακούσω οποιαδήποτε άλλη άποψη, και ΑΕ, και ότι άλλο θέλετε, αρκεί να γραφτεί ποιες είναι οι ιδέες τους και πως θα λύσουν αυτά στα οποία κατά την γνώμη των περισσότερων εδώ δεν απαντάει σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδειγμα των ΑΕ πριν από εμένα ήταν άτυχο ομολογουμένως. Αν είχε κάποια ανοδική πορεία θα μπορούσε να χτυπήσει, απλά δεν ήθελα να φτάσουμε στο άλλο άκρο, του "Ψηφίστε Γιάννη Καραμπαλακόπουλο, που τα λέει απίστευτα τέλεια, θα συμφωνήσετε σε όλα μαζί του, απλά στο κόμμα του είμαστε 10 και εγώ."

Όταν μιλάς για την χώρα δεν λες "και ότι γίνει".

Αν από την μία έρχοντε τα λιοντάρια να σε φάνε, και η μόνη διέξοδος είναι η περίπτωση να επιβιώσεις πέφτοντας από 30 μέτρα καταράχτη, θα πηδήξεις ή όχι?

Και έχει πλάκα τώρα από έναν Συριζαίο να πετάει σπόντα για ανοιχτά σύνορα.

Why not? Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα άνοιξε, ούτε νομιμοποίησε κανέναν. Το να φορτώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό είναι σαν να χάνεις το σπίτι σου στο καζίνο, και να βρίζεις τον κολλητό σου που σου είπε να πάτε μια βόλτα από το καζίνο με 300 ευρώ στην τσέπη. Δεν ήταν ο φίλος σου που σου είπε να πας στους τοκογλύφους απέξω..

Και δεν είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ απλά. Είναι ανησυχία για το ΣΥΡΙΖΑ σκέτο. Ο Σαμαράς εντάξει ξέρουμε ότι θα συνεχίσει στα ίδια με τους άλλους για αυτό και τον μαυρίζουμε μαζί με τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει, όχι απλά σε οικονομικά θέματα αλλά ΚΥΡΙΩΣ σε εθνικά θέματα.

Ποιος σου είπε ότι και εγώ και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν ανησυχούν για το κάθε βήμα του Τσίπρα?

Δεν θέλω να παίρνω το διαβατήριο μαζί μου κάθε φορά που θα βγαίνω από το σπίτι διότι η ποιο κάτω γειτονιά θα είναι αποικία του Πακιστάν, νόμιμοι 100% Πακιστανοί προφανώς με χαρτιά, δουλειές, ένσημα, ασφάλεια τα πάντα.

Να γυρίσουμε στα πιθανά σενάρια? Δεν θα χρειαστείς διαβατήριο στην χώρα σου (αυτό που είπες ήταν λίγο λαϊκισμός :) ) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει για άκριτη νομιμοποίηση όλων ρε παιδιά, πόσες φορές να το γράψω?

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας για να μην καταστραφεί η χώρα από τις σωτήριες ιδέες του ενός εκ των δύο.

Μαζί σου, αν συμφωνήσουμε να μην μπει ποτέ σε τέτοια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τότε λίγο με πειράζει.

Προσωπικά δεν θα έβλεπα άσχημα την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΕ-(ΚΚΕ)

Μα εκεί ήταν το point μου, δεν άκουσα καμία αντίθετη άποψη! Η αντίθετη άποψη είναι μία άλλη προτεινόμενη λύση του προβλήματος, όχι ένα "ΟΧΙ σε ότι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ". Κάνω λάθος? Αυτό θεωρώ ως αρνητική προπαγάνδα, αν βγει κάποιος και αντί να πει "Σκατά στις ηλίθιες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να μας γυρίσει στην δραχμή" πει "Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος, ΑΥΤΗ {...} είναι η άποψη μας, δεν θα πω ότι κάνει αρνητική προπαγάνδα.

Αυτή δεν ήταν η μόνιμη κατηγορία για την Αριστερά; Να τώρα που αντιστράφηκαν οι ρόλοι.

Πριν 1 μήνα έπεφταν βροχή οι "κατηγορίες" για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει απόψεις και ιδέες, όταν προβλήθηκαν αυτές οι ιδέες (που υπήρχαν, άσχετα αν δεν προβάλονταν), ακούγεται μόνο ένα "Λέει βλακείες", καμία άλλη σκέψη για την ταμπακιέρα.

Μια άποψη που δεν είναι ένα ξερό ΟΧΙ τύπου ΚΚΕ δεν είναι προπαγάνδα. Δηλαδή το άσπρο και το μαύρο είναι ΟΚ το γκρίζο προπαγάνδα? Διότι αυτό λες. Σκατά στον ΣΥΡΙΖΑ? Αυτό περιμένεις να ακούσεις για να πεις ότι δεν είναι προπαγάνδα; Χαίρω πολύ. Αυτό προφανώς δεν είναι προπαγάνδα. Είναι τυφλή, ανούσια και φανατισμένη γηπεδικού τύπου αντίδραση κάποιου που δεν έχει να πει τίποτα. Και νομίζω ότι οι απόψεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάει καρφί στην δραχμή αντιμετωπίζονται ως προπαγάνδα. Οπότε; Οπότε οτιδήποτε δεν είναι ένα ανεγκέφαλο ΟΧΙ που ενδεχομένως έχει βάση το βαφτίζουμε προπαγάνδα και καθαρίσαμε.

Και αν η λύση του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως είναι χειρότερη από το πρόβλημα τότε ναι, ξανά γυρνάς στο πρόβλημα και προσπαθείς να δεις πως θα μπορέσεις να βελτιώσεις την πορεία σου.

Είπα, ότι μόνο εκεί δεν θέλω να το πάω, θα ακούσω οποιαδήποτε άλλη άποψη, και ΑΕ, και ότι άλλο θέλετε, αρκεί να γραφτεί ποιες είναι οι ιδέες τους και πως θα λύσουν αυτά στα οποία κατά την γνώμη των περισσότερων εδώ δεν απαντάει σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδειγμα των ΑΕ πριν από εμένα ήταν άτυχο ομολογουμένως. Αν είχε κάποια ανοδική πορεία θα μπορούσε να χτυπήσει, απλά δεν ήθελα να φτάσουμε στο άλλο άκρο, του "Ψηφίστε Γιάννη Καραμπαλακόπουλο, που τα λέει απίστευτα τέλεια, θα συμφωνήσετε σε όλα μαζί του, απλά στο κόμμα του είμαστε 10 και εγώ."

Μα πάντα θα είστε 10 και εσύ, αν ο κόσμος ψηφίζει με την λογική του "Πάω να ψηφίσω αυτόν που θα εμποδίσει αυτόν που δεν θέλω να κερδίσει". Πάντα. και έτσι συντηρείς τον δικομματισμό.

Αν από την μία έρχοντε τα λιοντάρια να σε φάνε, και η μόνη διέξοδος είναι η περίπτωση να επιβιώσεις πέφτοντας από 30 μέτρα καταράχτη, θα πηδήξεις ή όχι?
Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, τα λιοντάρια έρχονται, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα λιοντάρια. Εσύ το έγραψες μην πεις ότι τα γράφω ανάποδα :p
Why not? Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα άνοιξε, ούτε νομιμοποίησε κανέναν. Το να φορτώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό είναι σαν να χάνεις το σπίτι σου στο καζίνο, και να βρίζεις τον κολλητό σου που σου είπε να πάτε μια βόλτα από το καζίνο με 300 ευρώ στην τσέπη. Δεν ήταν ο φίλος σου που σου είπε να πας στους τοκογλύφους απέξω..

Ποιος σου είπε ότι και εγώ και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν ανησυχούν για το κάθε βήμα του Τσίπρα?

:alien:

Μα δεν φορτώνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό. Απλά με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό μετά από 50 χρόνια θα έχει τίτλο "Τα προβλήματα που δημιουργούν οι Έλληνες μετανάστες στην Ελλάδα".

Να γυρίσουμε στα πιθανά σενάρια? Δεν θα χρειαστείς διαβατήριο στην χώρα σου (αυτό που είπες ήταν λίγο λαϊκισμός :) ) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει για άκριτη νομιμοποίηση όλων ρε παιδιά, πόσες φορές να το γράψω?

Μόνο των νόμιμων; Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με την ΧΑ. Όταν ήρθαν οι ποιο πολλοί ήταν παράνομοι. Όταν ο Χ μετανάστης θα νομιμοποιείται διότι "Εγώ ντεν έχω δουλειά, ντεν έχω φαΐ βοηθήσει εμένα άσυλο κινδυνεύω χώρα μου από φανταστικό εχθρό εγκώ πάρω χαρτιά" χαίρω πολύ. Όλοι θα νομιμοποιούνται για... ανθρωπιστικούς λόγους.

Μαζί σου, αν συμφωνήσουμε να μην μπει ποτέ σε τέτοια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τότε λίγο με πειράζει.

Προσωπικά δεν θα έβλεπα άσχημα την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΕ-(ΚΚΕ)

Όχι τους θέλω μέσα. Ως μειοψηφία τους θέλω μέσα. Διότι θα θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία και όπου ο Τσίπρας ή ο Καμμένος ή ο Κουβέλης ή ο Σάντος κάνει δεδομένα βλακείες (τι αχταρμάς ήταν η Εθνική σήμερα?) θα φροντίζουν να υψώνουν ανάστημα. Θέλεις και την αντίθετη άποψη. Πετυχημένη κυβέρνηση δεν μπορείς να έχεις όταν όλοι σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό.

Μια άποψη που δεν είναι ένα ξερό ΟΧΙ τύπου ΚΚΕ δεν είναι προπαγάνδα. Δηλαδή το άσπρο και το μαύρο είναι ΟΚ το γκρίζο προπαγάνδα? Διότι αυτό λες. Σκατά στον ΣΥΡΙΖΑ? Αυτό περιμένεις να ακούσεις για να πεις ότι δεν είναι προπαγάνδα; Χαίρω πολύ. Αυτό προφανώς δεν είναι προπαγάνδα. Είναι τυφλή, ανούσια και φανατισμένη γηπεδικού τύπου αντίδραση κάποιου που δεν έχει να πει τίποτα. Και νομίζω ότι οι απόψεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάει καρφί στην δραχμή αντιμετωπίζονται ως προπαγάνδα. Οπότε; Οπότε οτιδήποτε δεν είναι ένα ανεγκέφαλο ΟΧΙ που ενδεχομένως έχει βάση το βαφτίζουμε προπαγάνδα και καθαρίσαμε.

Και αν η λύση του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως είναι χειρότερη από το πρόβλημα τότε ναι, ξανά γυρνάς στο πρόβλημα και προσπαθείς να δεις πως θα μπορέσεις να βελτιώσεις την πορεία σου.

Ζαλίστηκα και σε έχασα. Και δεν το λέω με κακή έννοια.

Θεωρώ το "Σκατά στο τάδε κόμμα γιατί λέει λ@λ@κίες" σαν μαύρη προπαγάνδα. (ειδικά αν όλοι λένε μόνο αυτό)

Θεωρώ το "Το τάδε κόμμα έχει λάθος, αυτό που λέει το δείνα κόμμα είναι το σωστό για αυτούς τους λόγους" σαν ποιο σωστό..

Αυτή την στιγμή συμβαίνει το πρώτο, το δευτερο θα το δεχόμουν γιατί έχει και μια άλλη γνώμη, το πρώτο δεν μου λέει τίποτα.

Διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτά?

Μα πάντα θα είστε 10 και εσύ, αν ο κόσμος ψηφίζει με την λογική του "Πάω να ψηφίσω αυτόν που θα εμποδίσει αυτόν που δεν θέλω να κερδίσει". Πάντα. και έτσι συντηρείς τον δικομματισμό.

ΟΚ, το δέχομαι απόλυτα αυτό, δίκιο έχεις. Λέτε σκατά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέτε το ίδιο και για την ΝΔ, όπως και για το ΠΑΣΟΚ, θα προτείνεις/ετε κάτι όμως? Θα προτείνεις/ετε ποιον θέλεις/ετε να νικήσει?

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, τα λιοντάρια έρχονται, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα λιοντάρια. Εσύ το έγραψες μην πεις ότι τα γράφω ανάποδα :p

:wall::wall: Που έγραψα "Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται"?

Λιοντάρια = Τα έχουμε δει να τρώνε σάρκα, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα επιβιώσεις.

ΝΔ = Έχουμε δει τα δείγματα γραφής, και σαν κυβέρνηση, και σαν συγκηβέρνηση, φαίνεται η πορεία της χώρας.

Καταράκτης = Φοβάσαι να πηδήξεις.. Στα έργα που πηδάει ο πρωταγωνιστής ΠΑΝΤΑ σώζεται, σε αυτά που πηδάει/πέφτει ο κακός, μάλλον πεθαίνει.

ΣΥΡΙΖΑ = Τα λέει "κάπως", και δεν έχει δοκιμαστεί.. Φοβάσαι να τον επιλέξεις, αλλά σκέφτεσαι και το "ρε λες να παίξει?"

Τώρα που το ξεκαθάρισα κατάλαβες ότι ΝΔ=Λιοντάρια και ΣΥΡΙΖΑ=Καταράκτης?

:alien:

Μα δεν φορτώνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό. Απλά με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό μετά από 50 χρόνια θα έχει τίτλο "Τα προβλήματα που δημιουργούν οι Έλληνες μετανάστες στην Ελλάδα".

Μόνο των νόμιμων; Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με την ΧΑ. Όταν ήρθαν οι ποιο πολλοί ήταν παράνομοι. Όταν ο Χ μετανάστης θα νομιμοποιείται διότι "Εγώ ντεν έχω δουλειά, ντεν έχω φαΐ βοηθήσει εμένα άσυλο κινδυνεύω χώρα μου από φανταστικό εχθρό εγκώ πάρω χαρτιά" χαίρω πολύ. Όλοι θα νομιμοποιούνται για... ανθρωπιστικούς λόγους.

Και συνεχίζεις να λαϊκίζεις στην πρώτη πρόταση σου.

Και όμως του το φορτώνετε όταν λέτε ότι ΘΑ τους νομιμοποιήσει όλους, υποθέτωντας πράγματα που δεν έχει πει.

Καταρχάς, θα τους αφήσουμε να φύγουν από την χώρα. Αυτή την στιγμή, τους απαγορευουνε να φύγουν από την χώρα. Τώρα να σου πω με τι κριτήρια, και αν θα νομιμοποιηθούν κάποιοι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αλλά ρε παιδιά, ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ΠΟΛΛΟΙ (βλέπε τα γνωστά βιντεάκια από την Πατρα) θέλουν να φύγουν και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους αφήσει/διευκολύνει να φύγουν, τι συζητάμε?

Όχι τους θέλω μέσα. Ως μειοψηφία τους θέλω μέσα. Διότι θα θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία και όπου ο Τσίπρας ή ο Καμμένος ή ο Κουβέλης ή ο Σάντος κάνει δεδομένα βλακείες (τι αχταρμάς ήταν η Εθνική σήμερα?) θα φροντίζουν να υψώνουν ανάστημα. Θέλεις και την αντίθετη άποψη. Πετυχημένη κυβέρνηση δεν μπορείς να έχεις όταν όλοι σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό.

Διαφωνώ απόλυτα στο πρώτο μέρος, όχι, δεν θα έχεις κυβέρνηση πάνω από 3 μήνες αν έστω και η μειοψηφία είναι ΣΑΠΙΑ. Εκτός βέβαια, αν υπάρχουν 151 σωστοί άνθρωποι εκεί. Αλλα αν έχεις 151 μη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί να βάλεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην κυβέρνηση?

Συμφωνώ στο δευτερο μέρος "Πετυχημένη κυβέρνηση δεν μπορείς να έχεις όταν όλοι σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό". Δεν σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΕ-ΚΚΕ...

Ζαλίστηκα και σε έχασα. Και δεν το λέω με κακή έννοια.

Θεωρώ το "Σκατά στο τάδε κόμμα γιατί λέει λ@λ@κίες" σαν μαύρη προπαγάνδα. (ειδικά αν όλοι λένε μόνο αυτό)

Θεωρώ το "Το τάδε κόμμα έχει λάθος, αυτό που λέει το δείνα κόμμα είναι το σωστό για αυτούς τους λόγους" σαν ποιο σωστό..

Αυτή την στιγμή συμβαίνει το πρώτο, το δευτερο θα το δεχόμουν γιατί έχει και μια άλλη γνώμη, το πρώτο δεν μου λέει τίποτα.

Διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτά?

Μπορεί να σε έχασα εγώ. Εμένα μου αρκεί κάποιος να μου δείξει ότι η άποψη "το τάδε κόμμα έχει λάθος" έχει βάσεις. Δεν περιμένω να μου βρει την εναλλακτική λύση, διότι αν μπορούσε να μου βρει εναλλακτική λύση θα τον πρότεινα για υπουργό. Είναι άλλο πράγμα να δείξεις ότι μια πρόταση μπάζει και κάτι το εντελώς διαφορετικό να δώσεις εναλλακτική λύση.

ΟΚ, το δέχομαι απόλυτα αυτό, δίκιο έχεις. Λέτε σκατά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέτε το ίδιο και για την ΝΔ, όπως και για το ΠΑΣΟΚ, θα προτείνεις/ετε κάτι όμως? Θα προτείνεις/ετε ποιον θέλεις/ετε να νικήσει?

Είμαι στους αναποφάσιστους. Αυτό που ξέρω ή μάλλον αυτό που προσωπικά πιστεύω, είναι ότι κανείς από αυτούς δεν θα μας σώσει. Αυτό λέω δεν σου λέω τι να ψηφίσεις. Απλά λέω ότι πριν κάποιος πάει όλο χαρά να ψηφίσει το Χ κόμμα, ας κοιτάξει λίγο τι λένε τα στελέχη του, το πρόγραμμά του σε 2-3 βασικά πράγματα. 30 χρόνια ψηφίζουμε όλο χαρά το κόμμα που θα ρίξει από την εξουσία το προηγούμενο. Μετά βρίζουμε.

:wall::wall: Που έγραψα "Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται"?

Λιοντάρια = Τα έχουμε δει να τρώνε σάρκα, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα επιβιώσεις.

ΝΔ = Έχουμε δει τα δείγματα γραφής, και σαν κυβέρνηση, και σαν συγκηβέρνηση, φαίνεται η πορεία της χώρας.

Καταράκτης = Φοβάσαι να πηδήξεις.. Στα έργα που πηδάει ο πρωταγωνιστής ΠΑΝΤΑ σώζεται, σε αυτά που πηδάει/πέφτει ο κακός, μάλλον πεθαίνει.

ΣΥΡΙΖΑ = Τα λέει "κάπως", και δεν έχει δοκιμαστεί.. Φοβάσαι να τον επιλέξεις, αλλά σκέφτεσαι και το "ρε λες να παίξει?"

Τώρα που το ξεκαθάρισα κατάλαβες ότι ΝΔ=Λιοντάρια και ΣΥΡΙΖΑ=Καταράκτης?

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται να πάρει την εξουσία; Άρα; :p

Anyway δεν έδωσες την πρέπουσα σημασία στο smile. Αν το έκανες δεν θα έβαζες αυτό το smile :wall: αλλά κάποιο ποιο κεφάτο. Και προφανώς κατάλαβα πως εσύ το εννοείς. κάποιος άλλος θα μπορούσε να το εννοεί ανάποδα. Προσωπικά διαφωνώ μόνο για τον καταρράκτη. Δεν ξέρεις πραγματικά πόσο βάθος έχει.

Και συνεχίζεις να λαϊκίζεις στην πρώτη πρόταση σου.

Και όμως του το φορτώνετε όταν λέτε ότι ΘΑ τους νομιμοποιήσει όλους, υποθέτωντας πράγματα που δεν έχει πει.

Καταρχάς, θα τους αφήσουμε να φύγουν από την χώρα. Αυτή την στιγμή, τους απαγορευουνε να φύγουν από την χώρα. Τώρα να σου πω με τι κριτήρια, και αν θα νομιμοποιηθούν κάποιοι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αλλά ρε παιδιά, ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ΠΟΛΛΟΙ (βλέπε τα γνωστά βιντεάκια από την Πατρα) θέλουν να φύγουν και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους αφήσει/διευκολύνει να φύγουν, τι συζητάμε?

Μην μου μιλάς για λαϊκισμό για να μην μιλήσω για διαστρέβλωση. Μέχρι εδώ καλά τα πήγες, κράτα τις επιθέσεις και τους πληθυντικούς για άλλους.

Δεν σου είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους μετανάστες και δημιούργησε το πρόβλημα. Το θέμα είναι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τι θα επακολουθήσει. Όταν λες θα τους αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγουν να πάνε που; Στην Ιταλία; Στην Γερμανία; Να μιλάμε σοβαρά. Δεν τους δέχονται. Θα τους στείλει πίσω; Γιατί τώρα απαγορεύουν στον Πακιστανό να πάει στο Πακιστάν; Και γιατί να πάει στο Πακιστάν όταν θα του δοθεί η δυνατότητα του ανθρώπου αυτού για μια αξιοπρεπή διαβίωση όπως αυτή εννοείται στην Ελλάδα και όχι όπως εννοείται στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν;

Διαφωνώ απόλυτα στο πρώτο μέρος, όχι, δεν θα έχεις κυβέρνηση πάνω από 3 μήνες αν έστω και η μειοψηφία είναι ΣΑΠΙΑ. Εκτός βέβαια, αν υπάρχουν 151 σωστοί άνθρωποι εκεί. Αλλα αν έχεις 151 μη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί να βάλεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην κυβέρνηση?

Συμφωνώ στο δευτερο μέρος "Πετυχημένη κυβέρνηση δεν μπορείς να έχεις όταν όλοι σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό". Δεν σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΑΕ-ΚΚΕ...

Σάπια στελέχη υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή είναι όλοι διαλεγμένοι ένας και ένας; Που ήταν 30 χρόνια; Α! ναι. Καταγγέλανε. Και αν ο Τσίπρας ήταν Παπαρήγα - "Εγώ πρωθυπουργός; Άντε καλέ!" - ακόμα θα καταγγέλανε.

Όλοι σάπιοι είναι οι κέντρο δεξιοί; Ωραία νοοτροπία αν το εννοείς έτσι. Οι ΑΕ δεν είναι σάπιοι; Και πως το ξέρεις; Αρκεί που έχουν το ίδιο σύνθημα με σας. Δεν νομίζω.

Αυτά τα τσουβαλιάσματα ΠΟΤΕ δεν τα χώνεψα. Νοοτροπία/λογική γηπέδου. "Τατιάνας γιοι Ολυμπιακοί".

Ολοι εσεις που κραζετε τον συριζα , να λετε και τι προτεινετε, γιατι πολυ εχει πεσει το παραμυθι της πατριωτικης ευρωπαικης δεξιας απο τους μεγαλυτερους προδοτες του εθνους , το σαμαρα , τη κορη του μητσοτακη και το σκυλολοι τους.

Ολοι εσεις που κραζετε τον συριζα , να λετε και τι προτεινετε, γιατι πολυ εχει πεσει το παραμυθι της πατριωτικης ευρωπαικης δεξιας απο τους μεγαλυτερους προδοτες του εθνους , το σαμαρα , τη κορη του μητσοτακη και το σκυλολοι τους.

Που την είδες την δεξιά;

Κεντρώο κόμμα είναι η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ

Θα στην κάνω και εσένα την ερώτηση. Σε τι διαφέρεις από έναν ΠΑΣΟΚο το 2009 που έλεγε τα ίδια για την δεξιά; Και δεν με απασχολεί ότι βρίζεις την δεξιά, αλλά το ότι επικεντρώνεις μόνο εκεί το σχόλιό σου.

Κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια θυμάμαι αυτά που διάβαζα πριν μερικούς μήνες σε μερικά διαφημιστικά βιντεάκια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2009. Μας μπιπ η δεξιά, προδότες η δεξιά, θα μας σώσει ο Γιώργος και ζήτω το ΠΑΣΟΚ και θα ανακάμψει η χώρα και θα δείτε τι θα πάθετε και ξεκουμπίδια και πολλά άλλα μια από τα ίδια. Στα ίδια βίντεο 2 χρόνια αργότερα έπεφτε το μπινελίκι της αρκούδας προς αυτούς που γράφανε όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια για το ΠΑΣΟΚ και το πως θα σώσει την χώρα.

Ας υποθέσουμε ότι τα γκάλοπ που δείχνουν την ΝΔ 1η , 2ο Συριζα και 3ο ΠΑΣΟΚ επαληθεύονται με υψηλότερα ποσοστά για όλους αυτούς...Αυτοδυναμία δεν υπάρχει και ετσι θα ξανακάνουν κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...Είμαστε δηλαδή πάλι στο σημείο 0 ένα μήνα μετά από τις πρώτες εκλογές που θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση με 168 βουλευτές χωρίς να θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ... Και αυτό γιατί τώρα η ανάγκη κυβέρνησης θα είναι πιο "επιτακτική"...τότε παίζοντας πολιτικά παιχνίδια έδιναν ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει να κυβερνήσει...οι υποκριτές και λαοπλάνοι...τώρα θα συνεχίσουν μόνοι τους το έργο ....

Νιώθω ότι η νέα κυβέρνηση και για όσο κρατήσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα είναι χαμένος χρόνος για εμάς τους Έλληνες. Θα υποβιβαστεί τόσο το βιοτικό επίπεδο και θα ψάχνουν οι ηττημένοι να τα φορτώσουν στους νικητές...Θέλω να πω πως ίσως τώρα δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει γιατί η χώρα πάει κατά διαόλου με μηδαμηνές πιθανότητες ανάκαμψης και όλες τις ευθύνες (που έχουν αν βγει ΝΔ_ΠΑΣΟΚ_ΔΗΜΑΡ ή δεν έχει αν βγει ΣΥΡΙΖΑ) θα τις φορτωθεί (δικαίως στην πρώτη περίπτωση , αδίκως στην δεύτερη) από τους άλλους προετοιμάζοντας το έδαφος για να ξανάρθουν να ολοκληρώσουν το έργο τους...

Και κάτι ακόμα...βγαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάνε πολύ λέγοντας αντικρουόμενα πράγματα...

Εγώ στο σχολείο έμαθα ότι από την πολυφωνία έρχεται η σύνθεση...Όταν ακούγονται διαφορετικές γνώμες /λαμβάνουμε υπ'όψη διαφορετικές παραμέτρους και συνήθως αν είμαστε σόφρωνες παίρνουμε σωστότερες αποφάσεις...Κι όμως το κατακρίνουμε και τους υβρίζουμε/λασπολογούμε (εμείς, τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί αντίπαλοι).Προτιμούμε τις κομματικές γραμμές και τις διαγραφές γιατί απλά διανοηθήκαμε να έχουμε διαφορετική άποψη...τι να πω...η επιτομή της δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ενισχύθηκε η ΝΔ με Γιώργο Γερολυμάτο που πήρε μεταγραφή από Λάος.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τα άλλα κόμματα.

Εδιτ

Παραθέτω κριτική συναδέλφου του για το πολιτικό του βάρος

«Εμένα η Ελεονώρα μου άρεσε στο Dancing. Κάτι μου ΄κανε», δήλωσε η γνωστή τραγουδίστρια ενώ χαρακτήρισε τον Γιώργο Γερολυμάτο «παγοκολόνα και στημένο πράγμα».

Άντζελα Δημητρίου

Αυτή είναι η κατάντια μας! Όταν αδειάζουν τα σκυλλάδικα και πέφτει η διαφήμιση με αποτέλεσμα να φυτοζωούν τα κανάλια, οι "καλλιτέχνες" (τραγουδιστές και ηθοποιοί) γίνονται πολιτικοί. Να τους χαιρόμαστε.

Ολοι εσεις που κραζετε τον συριζα , να λετε και τι προτεινετε,
Θα στην κάνω και εσένα την ερώτηση. Σε τι διαφέρεις από έναν ΠΑΣΟΚο το 2009 που έλεγε τα ίδια για την δεξιά; Και δεν με απασχολεί ότι βρίζεις την δεξιά, αλλά το ότι επικεντρώνεις μόνο εκεί το σχόλιό σου.

Κάθε φορά που βλέπω τέτοια σχόλια θυμάμαι αυτά που διάβαζα πριν μερικούς μήνες σε μερικά διαφημιστικά βιντεάκια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2009. Μας μπιπ η δεξιά, προδότες η δεξιά, θα μας σώσει ο Γιώργος και ζήτω το ΠΑΣΟΚ και θα ανακάμψει η χώρα και θα δείτε τι θα πάθετε και ξεκουμπίδια και πολλά άλλα μια από τα ίδια. Στα ίδια βίντεο 2 χρόνια αργότερα έπεφτε το μπινελίκι της αρκούδας προς αυτούς που γράφανε όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια για το ΠΑΣΟΚ και το πως θα σώσει την χώρα.

Αυτό που διαβάζω είναι η πρόταση σου που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο;

Αυτό που διαβάζω είναι η πρόταση σου που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο;

Η πρότασή μου είναι να μην ψηφίζουμε τυφλά και οπαδικά. Σε καμιά περίπτωση δεν ισχυρίστηκα ότι έχω πρόταση να βγούμε από το αδιέξοδο ή είπα στον κόσμο τι να ψηφίσει. Είπα απλά προσέχετε ποιους ψηφίζετε και με τι ψυχολογία ψηφίζετε. Αν είναι να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο πόλωσης 30 χρόνων με παρόμοιας λογικής ψήφους, χαίρω πολύ. Θεωρείς ότι κάτι τέτοιο θα μας έβγαζε από το αδιέξοδο; Να ψηφίζουμε φανατικά απλά αυτόν που θα εκθρονίσει τον προηγούμενο και μετά να ανακαλύπτουμε ότι κάποιες θέσεις κι απόψεις αυτού που ψηφίσαμε δεν μας κάνουν; Κατά την γνώμη μου θα διαπιστώναμε μετά από μερικά χρόνια ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και σε 40 χρόνια θα είμαστε οι παππούδες που κάποιοι νεώτεροι θα πρέπει να κλειδώνουν στα σπίτια την μέρα των εκλογών.

Το γεγονός ότι στέκεσαι στο αν την αποκάλεσε μαντάμ η κυρία δειχνει ότι δεν κάνεις κριτική στις προτάσεις αλλά απλά λαικιζεις.

Σχολίασα το post του hydra για το ότι ο Τζήμερος προσφώνησε τη Μέρκελ "εξοχοτάτη", που είναι και ο σωστός όρος όταν απευθύνεσαι σε αξιωματούχο ξένου κράτους, φέρνοντας το "μαντάμ" του Τσίπρα ως αντιπαράδειγμα.

Να σου κρίνω τις προτάσεις για μείωση των αμυντικών δαπανών και "να το ρισκάρουμε;"

Να σου κρίνω τις 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο που υπήρχε προεκλογικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο internet και πλέον έχει εξαφανιστεί;

Να κρίνω το μέχρι 75% φορολογία;

Να κρίνω την έκτακτη φορολογία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000€ ή 30.000€ ή 50.000€; (η μπίλια δεν έχει κάτσει ακόμα)

Να κρίνω ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις για να κάνουν επενδύσεις;

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη βγουν.

Δείχνει ότι έχεις κοινωνική αναλγησία για το γεγονός ότι οι Έλληνες σαν σύνολο είναι στα ορια της εξαθλιωσης. Και το οτι εισαι στο Brno, το ανεφερα σαν εξω απο τον χορο (οχι αμεσες επιπτώσεις στην ζωη σου) πολλα μπορεις να πεις.

Sent from my ADR6425LVW

Γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα, άσχετα από το μέρος που βρίσκομαι. Αυτό δε με κάνει να αλλάζω πολιτική στάση. Εξάλλου δεν είμαι στο Μπρνο όλη μου τη ζωή, τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι εδώ και είχα παρακολουθήσει το Τζήμερο από την αρχή της προσπάθειάς του για δημιουργία κόμματος.

Αλλά στα λόγια είμαστε όλοι καλοί και όταν δεν μπορούμε να νικήσουμε στα επιχειρήματα πετάμε λάσπη. Ότι εγώ είμαι ο ανάλγητος, επειδή μετανάστευσα και είμαι έξω από το χορό, ενώ εσύ κατέχεις την απόλυτη αλήθεια επειδή μένεις Ελλάδα.

Σχολίασα το post του hydra για το ότι ο Τζήμερος προσφώνησε τη Μέρκελ "εξοχοτάτη", που είναι και ο σωστός όρος όταν απευθύνεσαι σε αξιωματούχο ξένου κράτους, φέρνοντας το "μαντάμ" του Τσίπρα ως αντιπαράδειγμα.

Να σου κρίνω τις προτάσεις για μείωση των αμυντικών δαπανών και "να το ρισκάρουμε;" (νομιζω οτι η συγκεκριμενη δήλωση ανακληθηκε)

Να σου κρίνω τις 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο που υπήρχε προεκλογικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (το 2009 νομιζω αυτο και οχι τωρα) στο internet και πλέον έχει εξαφανιστεί;

Να κρίνω το μέχρι 75% φορολογία; (κανα link?)

Να κρίνω την έκτακτη φορολογία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000€ ή 30.000€ ή 50.000€; (η μπίλια δεν έχει κάτσει ακόμα) (για 50.000€ λεει και που ειναι το κακο σε αυτο; Αμα εχεις πανω απο 50.00€ εισαι εχων και κατεχων, συνεπως αφου πλουτίζεις σε αυτην την χωρα οφείλεις να την βοηθήσεις)

Να κρίνω ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις για να κάνουν επενδύσεις; (Υπάρχει στο προγραμμα πουθενα;)

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη βγουν.

Γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα, άσχετα από το μέρος που βρίσκομαι. Αυτό δε με κάνει να αλλάζω πολιτική στάση. Εξάλλου δεν είμαι στο Μπρνο όλη μου τη ζωή, τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι εδώ και είχα παρακολουθήσει το Τζήμερο από την αρχή της προσπάθειάς του για δημιουργία κόμματος.

Αλλά στα λόγια είμαστε όλοι καλοί και όταν δεν μπορούμε να νικήσουμε στα επιχειρήματα πετάμε λάσπη. Ότι εγώ είμαι ο ανάλγητος, επειδή μετανάστευσα και είμαι έξω από το χορό, ενώ εσύ κατέχεις την απόλυτη αλήθεια επειδή μένεις Ελλάδα.

Δεν εχω την απολυτη αλήθεια, δεν ειμαι ο φωτεινος παντωγνώστης. Αυτο που γνωρίζω βέβαια ειναι οτι ο κ. Τζημερος κωλοτούμπιασε με την συνεργασία του με τον - βρωμερο παλαιας κοπης οπως αναφεροταν ο ιδιος στο παρελθον- Σ. Μανο, ο οποιός ειναι ξεκαθαρο οτι απλα θελει να βαλει χερι στα φειλετα του -αχρηστου κατ' αυτον - δημοσίου, μεσω της ΜΚΟ "πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ". ΜΕ βοηθό τον κ. Στουρνάρα, πρωην εκπροσωπο του Συνδέσμου Τραπεζων και προεδρο του ΙΟΒΕ. Ο νεοφιλελευθερισμος του κ. Τζημερου ειναι πολυ πιο επικίνδυνος απο το μνημονιο και την χρυση αυγη. Ειναι απλα το American Dream που το 1% εχει το 90% του πλουτου, που πεθαινεις στο πεζοδρόμιο, του Too Big to Fail, χωρις ομως την πολυτέλεια να κοβεις δολλάριο, να κανεις πολέμους για να ξεφευγεις απο την υφεση. Κοινως ειναι ο νεοφιλελευθερισμος της στυγνης κλοπης δημοσιας περιουσίας.

Ευχαριστω δεν θα παρω. Προτιμω την κοινωνικη δικαιοσυνη χωρις BMW, Σ/Κ σε θερετρα των 1000€/βραδιά. Προτιμώ μια κοινωνία που δεν θα ξεχάσει την λεξη φιλότιμο για να κοιμαται και να σηκώνεται με την λεξη λεφτα. Μπορει να σου φαινονται τραγικα ή πεζα και ουτοποικα τα παραπανω, μπορει και να ειναι, αλλα τουλαχιστον εμενα με κανουν να νιωθω πιο ανθρωπος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.