Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply

...

Αν μπορει καποιος να επιμερησει την ευθυνη, σιναι 90% πολιτικοι, 10% πολιτες. Ο εχων την εξουσια ειναι υπευθηνος για την χρηστη διαχειρηση της.

...

Διαφωνώ επικά εδώ. Οι πολιτικοί είναι μέρος των πολιτών. Μπορεί αυτός που έχει την εξουσία να φέρει στιγμιαία την μεγαλύτερη ευθύνη. Όταν όμως βλέπεις ότι οι πολίτες συντήρησαν το πολιτικό καθεστημένο επι 40 χρόνια, ενώ είχαν την δύναμη ανα πάσα στιγμή να το διαλύσουν, φέρουν πολύ παραπάνω απο 10% ευθύνη επειδή απλά δεν το διέλυσαν. Αν μου πείς ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν (που δεν ισχύει για μένα), τότε απλά απέτυχαν οικτρά, εξίσου τραγικό.

Για να μην αναλωθώ άλλο στο θέμα, το ότι σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι βαθιά επιρρεασμένο απο αυτά τα 40 χρόνια συνεχής βεβήλωσης ηθικών αξιών, φαίνεται τώρα που είμαστε στο όριο γερής αλλαγής των αρχηγών μας. Βλέπεις να πασχίζουμε να βρούμε (αρκετοί ούτε καν το ζητάνε, θέλουν να τηλεμεταφερθούν στο 1980 πάλι) κάποιον που να είναι άφθαρτος και να μπορεί να δημιουργήσει την αρχή μιας νέας ηθικής και όλοι διαφωνούμε, μιας και κανένας μας δεν είναι σίγουρος που και ποιοι είναι αυτοί.

Μέχρι να δώ βελτιώση μεταξύ μας, στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων σε καθημερινή βάση, βάλε όποιον θες αρχηγό, σου εγγυώμαι ότι δεν θα αρχίσει να βελτιώνεται τίποτα. Γιατί ακόμα και με μαγικό τρόπο ο επόμενος αρχηγός μας να ήταν άφθαρτος, απλά δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να κάνει ακόμα και την παραμικρή αλλαγή όταν απέναντι του έχει αυτήν την κοινωνία.

Εγώ δεν είμαι πολιτικός *όποτε δεν με νοιάζει να μιλήσω με διπλωματία, διότι απλούστατα δεν αναζητάω υποστηρικτές στο κόμμα μου. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να επιρρεάσω όσο μπορώ τους ανθρώπους γύρω μου, με μια όσο πιο δυνατόν ακριβής, ανάλυση της πραγματικότητας, το τι κάνουν αυτοί με την γνώση αυτή, είναι θέμα της πολιτικής τους μετά.

*μιλάω για τη ανάλυση της κατάστασης απο τα περισσότερα κόμματα, όχι μόνο σε αυτά που ανέφερες εσύ [MENTION=14120]narta[/MENTION], μην παρεξηγηθώ κιόλας. :p

Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ο έχων την εξουσία πρέπει να είναι αδιάφορος. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές παράδειγματος χάριν στην δικαστική εξουσία. Ο δικαστής ΟΦΕΊΛΕΙ να είναι αδιάφθορος και αν διαφθαρει φταίει ο ίδιος κατά κύριο λόγο όχι ο πολίτης.

Ο έχων την εξουσία οφείλει να είναι αντικειμενικος και καθαρός όχι ο εξουσιαζόμενος

Sent from my HTC Vigor using Tapatalk 2

Καλά κάνεις και το υποστηρίζεις. Το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Απλά εξηγώ πως αν ήσουν προπονητής και διάλεγες την 11άδα σου να είναι αδιάφθοροι. Οι διαθέσιμοι τέτοιοι παίχτες απο την ελληνική κοινωνία είναι λίγοι πλέον.

Οφείλουν να είναι μέν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, σε ένα γερό ποσοστό. Επί 40 χρόνια προπονούνται μαζί να μην είναι.

Αν λοιπόν το κύριο ποσοστό είναι έτσι, πως θα είναι ο δικαστής που είναι κομμάτι τους αδιάφθορος; απλά δεν θα είναι. (εκτός εαν είναι η εξαίρεση πλέον και όχι ο κανόνας)

ακόμα λίγη ξεφτιλα :

Bild: Αν δεν είχατε τα λεφτά μας, θα μπορούσατε να ψηφίσετε καραγκιόζηδες - NEWS247

αρχίζω να πιστεύω πως μπλοφάρουν τρελά. Δεν μπορεί να περιμένουν να τρομάξουμε με τέτοια.

Διαφωνώ επικά εδώ. Οι πολιτικοί είναι μέρος των πολιτών. Μπορεί αυτός που έχει την εξουσία να φέρει στιγμιαία την μεγαλύτερη ευθύνη. Όταν όμως βλέπεις ότι οι πολίτες συντήρησαν το πολιτικό καθεστημένο επι 40 χρόνια, ενώ είχαν την δύναμη ανα πάσα στιγμή να το διαλύσουν, φέρουν πολύ παραπάνω απο 10% ευθύνη επειδή απλά δεν το διέλυσαν. Αν μου πείς ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν (που δεν ισχύει για μένα), τότε απλά απέτυχαν οικτρά, εξίσου τραγικό.

Για να μην αναλωθώ άλλο στο θέμα, το ότι σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι βαθιά επιρρεασμένο απο αυτά τα 40 χρόνια συνεχής βεβήλωσης ηθικών αξιών, φαίνεται τώρα που είμαστε στο όριο γερής αλλαγής των αρχηγών μας. Βλέπεις να πασχίζουμε να βρούμε (αρκετοί ούτε καν το ζητάνε, θέλουν να τηλεμεταφερθούν στο 1980 πάλι) κάποιον που να είναι άφθαρτος και να μπορεί να δημιουργήσει την αρχή μιας νέας ηθικής και όλοι διαφωνούμε, μιας και κανένας μας δεν είναι σίγουρος που και ποιοι είναι αυτοί.

Μέχρι να δώ βελτιώση μεταξύ μας, στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων σε καθημερινή βάση, βάλε όποιον θες αρχηγό, σου εγγυώμαι ότι δεν θα αρχίσει να βελτιώνεται τίποτα. Γιατί ακόμα και με μαγικό τρόπο ο επόμενος αρχηγός μας να ήταν άφθαρτος, απλά δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούσε να κάνει ακόμα και την παραμικρή αλλαγή όταν απέναντι του έχει αυτήν την κοινωνία.

Εγώ δεν είμαι πολιτικός *όποτε δεν με νοιάζει να μιλήσω με διπλωματία, διότι απλούστατα δεν αναζητάω υποστηρικτές στο κόμμα μου. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να επιρρεάσω όσο μπορώ τους ανθρώπους γύρω μου, με μια όσο πιο δυνατόν ακριβής, ανάλυση της πραγματικότητας, το τι κάνουν αυτοί με την γνώση αυτή, είναι θέμα της πολιτικής τους μετά.

*μιλάω για τη ανάλυση της κατάστασης απο τα περισσότερα κόμματα, όχι μόνο σε αυτά που ανέφερες εσύ [MENTION=14120]narta[/MENTION], μην παρεξηγηθώ κιόλας. :p

ALL THE F..KING MONEY

Tα κομματα και οι ηγετες εκφραζουν κατα κυριο λογο το ρευμα των ψηφοφόρων. Αυτο σε μια ζωντανη κοινωνια μεταβαλλεται (εστω και κατευθυνεται). Πιστευω ειναι κατανοητο και καθολου μεμπτο. Καλως ή κακως το ρευμα δειχνει οτι "θελουμε Ευρωπη"

Κανεις ειτε απο το ΚΚΕ, ειτε απο αλλου δεν εχει καταφερει να περασει καποιο αλλο ρευμα που να εξηγει επιτυχημενα τα μειονεκτηματα αυτης της θεσης. Ειναι μια τεραστια "γκρι περιοχη" με θετικα και αρνητικα. Κανεις δεν ασχολειται να "σπαμμαρει" την κοινη γνωμη με πληροφοριες για να ενημερωσει.

Μονο για να προπαγανδισει.

Γιαυτο απεκτησαν "περαση" κατι περιπτωσεις Καζακη/Βαρουφακη/κλπ κλπ.

Αρα αν θελεις να ελιχθεις, πρεπει να το κανεις μεσα στα πλαισια του "μενουμε Ευρωπη" και μεσα απο εκει να περασεις τις θεσεις σου.

Το θεμα ειναι οτι (παρολο που προσωπικα συμφωνω με την κεντρικη ιδεολογια του ΚΚΕ) η κυρα Αλεκα εχει αποτυχει να ακολουθησει (ή εστω να κατευθυνει) τους ψηφοφορους προς την μερια της. Εχει αποτυχει αν θελεις να δειξει τα πλεονεκτηματα των θεσεων της. Σε συνδυασμο με τα "λεβεντοπαιδα με τις κοκκινες μπλουζες" του ΠΑΜΕ, εχει χασει εδαφος ως κυριος εκφραστης της "αντιεξουσιαστικης ιδεολογιας".

Προσωπικα δεν ειναι οι θεσεις που εκφραζει το καθε κομμα και ο προεδρος που με απασχολουν.

Πανω κατω, περα απο 1-2 κεντρικα σημεια ολοι τις ιδιες θεσεις εκφραζουν. "Βελτιωση κοινωνιας-στηριξη των χαμηλομεσαιων-εξυγιανση δημοσιου τομεα"

Πεστε 1 κομμα που δεν εχει αυτες τις θεσεις. Περα απο τον Τζημερο που δεν θελει να υπαρχει δημοσιος τομεας :p

Διαφερουν -ελαχιστα- στον τροπο που θα τα κανουν...

Γιαυτο γελαω με τα βιντεακια που ποσταρουν "ομοιοτητες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ". Ειναι σαν τα ωροσκοπία.

Απλα περνας λιγο χρονο και φτιαχνεις ενα βιντεο που θα εχει ΟΛΟΥΣ τους ηγετες σε μια ή σε αλλη χρονικη περιοδο να λενε τα ιδια πραγματα.

Καθαρα για κοντοφθαλμους....

Για μενα, σε φυσιολογικες συνθηκες, δεν ειναι κεντρικος αξονας επιλογης τοσο οι θεσεις του κομματος, οσο το αν με πειθει ο αρχηγος ή τα στελεχη του οτι θα μπορεσουν να εφαρμοσουν τις οποιες θεσεις.

Κομμα με θεσεις που να σε εκφραζουν βρισκεις. Δοξα τον Αλλαχ 30-τοσα εχουμε. Με καποιον θα συμφωνεις.

Καποιον να τα υλοποιησει δεν βρισκεις.

Κι εμείς θέλουμε Ευρώπη, (εμείς λέγοντας εννοώ το ΚΚΕ) αλλά η Ευρώπη αυτή που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής τι έχει προσφέρει; Αν κάνουμε μια προσθαφαίρεση το πρόσημο βγαίνει αρνητικό ως τα τώρα και προβλέπεται να αυξηθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον η αρνητικότητα του προσήμου. Οπότε δε νομίζω πως ο λαός θέλει γενικά κι αόριστα την Ευρώπη αυτή. Απλά μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το επιχείρημα της διαχείρισης, οτι δηλαδή λόγω κακής διαχείρισης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση κι ότι απλά χρειάζεται νυκοκοίρεμα. Ακόμα και ο Τσίπρας το ίδιο λέει μπροστά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 50δισ. Καλώς λέει θα τα πάρουν, αλλά το θέμα είναι πως θα τα πάρουν πάλι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για το μπάχαλο. Κάτι που είναι ψευδές, καθαρά πράγματα. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που το ΚΚΕ λέει είναι πως πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων δε θα γίνει. Γιατί την εξουσία την έχει στην πραγματικότητα, αυτός που έχει και τον έλεγχο της οικονομίας στα χέρια του. Όταν ο λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του, τότε θα έχει και το ΚΚΕ πρωταγωνιστικό ρόλο στο επίπεδο της διακυβέρνησης. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση -γιατί εκεί είναι στην πραγματικότητα, δεν έχει τον έλεγχο των πραγμάτων- τότε και το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση μαζί του. Νομίζω πως είναι πολύ ξεκάθαρη και έντιμη θέση.

διαβασε αυτο το επικαιρο αρθρο....

kathimerini.gr | Ελληνίδες, Eλληνες

[MENTION=1143]Snips[/MENTION]

Αυτά που έγραψα εμπεριέχουν ένα προσωπικό μου βίωμα ή αδυναμία αν θέλεις. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πρεσβεύω τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο.

PS : Και για να χαριτολογήσουμε πέτυχα τυχαία αυτό . Κοιτάχτε απλά τι γράφει η ψηφοφόρος της ΝΔ... Καλά όλοι σε μένα τυχαίνουν? :flag:

Καλημερα, μια νεα μερα, για την ελλαδα. Η μερα που η ΧΑ μπαινει βουλη.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ: ΣΤΟ 1.1 Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ όντως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι φασίστες θα μπείτε στην βουλή. Θλιβερό το γεγονός ότι οι ηλικίες που υποστηρίζουν τέτοιο κίνημα είναι νέα παιδιά... :cry::cry::cry::cry:

Κι εμείς θέλουμε Ευρώπη, (εμείς λέγοντας εννοώ το ΚΚΕ) αλλά η Ευρώπη αυτή που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής τι έχει προσφέρει; Αν κάνουμε μια προσθαφαίρεση το πρόσημο βγαίνει αρνητικό ως τα τώρα και προβλέπεται να αυξηθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον η αρνητικότητα του προσήμου. Οπότε δε νομίζω πως ο λαός θέλει γενικά κι αόριστα την Ευρώπη αυτή. Απλά μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το επιχείρημα της διαχείρισης, οτι δηλαδή λόγω κακής διαχείρισης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση κι ότι απλά χρειάζεται νυκοκοίρεμα. Ακόμα και ο Τσίπρας το ίδιο λέει μπροστά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 50δισ. Καλώς λέει θα τα πάρουν, αλλά το θέμα είναι πως θα τα πάρουν πάλι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για το μπάχαλο. Κάτι που είναι ψευδές, καθαρά πράγματα. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που το ΚΚΕ λέει είναι πως πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων δε θα γίνει. Γιατί την εξουσία την έχει στην πραγματικότητα, αυτός που έχει και τον έλεγχο της οικονομίας στα χέρια του. Όταν ο λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του, τότε θα έχει και το ΚΚΕ πρωταγωνιστικό ρόλο στο επίπεδο της διακυβέρνησης. Όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση -γιατί εκεί είναι στην πραγματικότητα, δεν έχει τον έλεγχο των πραγμάτων- τότε και το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση μαζί του. Νομίζω πως είναι πολύ ξεκάθαρη και έντιμη θέση.

Τρεις απορίες έχω για το ΚΚΕ...

Γιατί όταν τα ..φυντάνια παραχωρούσαν Εθνική κυριαρχία δε πήρε σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα να παραιτηθεί;

Γιατί το ΠΑΜΕ ενίοτε εκτελεί χρέη ΜΑΤ;

Γιατί τη στιγμή που αυτοκτονούν συμπολίτες μας δεν αποποιήθηκε των εκλογικών κονδυλίων και να τα διαθέσει υπέρ αυτών παρά μοίραζε illustrasion φυλλάδια που εν τέλει δεν έλεγαν τίποτα ουσιαστικό;

ακόμα λίγη ξεφτιλα :

Bild: Αν δεν είχατε τα λεφτά μας, θα μπορούσατε να ψηφίσετε καραγκιόζηδες - NEWS247

αρχίζω να πιστεύω πως μπλοφάρουν τρελά. Δεν μπορεί να περιμένουν να τρομάξουμε με τέτοια.

Και μονο για αυτο το αισχρο γραμμα, πρεπει να παμε να ψηφισουμε ολοι. Αισχρο γραμμα. Η χωρα ειναι δικια μας.

Καλη ψηφο σε ολους

Χαλαρωστε, μη θλιβεστε και μη στεναχωριεστε...

Τα νεα παιδια ειναι που εχουν φαει καταμουτρα την μεταπολιτευση και

θελουν εθνικιστικο κινημα! :bigsmile:

Τα προβλήματα δεν λύνονται με φωνές και ξύλο, skinheads και ακραίες συμπεριφορές. Όλοι οι ΧΑτες που έτυχε να συνομιλήσω μαζί τους ήταν άτομα χαμηλού επιπέδου, όπου επειδή δεν μπορούν να περάσουν την γνώμη τους στον άλλον, αρχίζουν και φωνάζουν όλο και πιο δυνατά μέχρι να τα παρατήσω. Δεν είχε κανείς τους επιχειρήματα. Ή θα σε φωνάζουν ή θα σε αρχίσουν στα μπουνίδια μέχρι να τους πεις "Ναι, okay έχεις δίκαιο!" ώστε να περάσει το δικό τους. Είναι η ίδια συμπεριφορά με ένα 5χρονο. Όταν μιλάς σ'ένα παιδί και δεν καταλαβαίνει, αρχίζει και βαριέται και μετά φωνάζει και χτυπιέται, μέχρι να υποκύψεις και να του κάνεις το χατήρι.

Στα άκρα μπορεί να φτάσει ο καθένας, δεν έχει σημασία τι εθνικότητα είναι, αλλά τι τον οδήγησε σ'αυτην την κατάσταση. Όπως εσύ δεν θέλεις να έρχονται ξένοι στην χώρα σου επειδή έχουν πρόβλημα στην δικιά τους, έτσι δεν θέλουν και οι ξένοι να πας στην δικιά τους. πχ τώρα με την κρίση πολλά παιδιά πάνε εξωτερικό, θα ήθελες να τους κυνηγάει η αντίστοιχη ΧΑ; Και μην μου πεις ότι κάνετε διαχωρισμό σε καλούς, κακούς, νόμιμους και παράνομους... ξένος = ξύλο. Μάλλον ξεχάσατε πριν 20 χρόνια, την μαμά και τον μπαμπά σας που έτρεχαν σε Γερμανία και Αυστραλία και παρακαλούσαν για ένα πιάτο φαγητό...

Τέτοια Ελλάδα με τραμπούκους χάρισμά σας. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας που λέγομαι Έλληνας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.