Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

Τώρα είναι αυτό κριτήριο ψήφου δηλαδή;

Δεν ψηφίζουν ΝΔ για να μην βγει ο Τσίπρας από βίτσιο, ή οτιδήποτε άλλο. Βομβαρδίζονται με ψευτοδιλλήματα συνεχώς, άσχετα αν ισχύουν ή όχι. Ο Τσίπρας εξάλλου και προχτές στο Ζάππειο έδωσε διαπιστευτήρια στους G20.

Το κάθε επιτελείο εμφανίζει τα πράγματα όπως το συμφαίρει.

Δεν είναι κριτήριο ψήφου αυτό και θα σου έλεγα να το σκεφτείς καλύτερα.

Φίλε μου μπορεί να έχω πέσει στους χειρότερους ψηφοφόρους της ΝΔ , δεν ξέρω τι αλλά δεν έχω ακούσει μια λογική άποψη απο δαύτους. Κανένας Χρυσαυγίτης δεν γύρισε να μου πει ότι θα μπουν λαθρο να με βιάσουν κλπ αν ψηφίσω ΣΥΡ , αντιθέτως οι Σαμαρικοί όλο κατί τέτοιες καραμέλες τσαμπουνάνε και ξενερώνω αφάνταστα. Δεν τρέφω αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ , αντιθέτως αρκετες επιφυλάξεις , αλλά τουλάχιστον το εκλογικό του σώμα πέφτει πολύ κοντά στην ψυχολογία μου αυτήν την περίοδο , χωρίς να έχω διακρίνει τίποτα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ ή λάθροlovers τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο. (δεν λέω πως δεν υπάρχουν) Και αυτό είναι κριτήριο ψήφου.

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply
Φίλε μου μπορεί να έχω πέσει στους χειρότερους ψηφοφόρους της ΝΔ , δεν ξέρω τι αλλά δεν έχω ακούσει μια λογική άποψη απο δαύτους. Κανένας Χρυσαυγίτης δεν γύρισε να μου πει ότι θα μπουν λαθρο να με βιάσουν κλπ αν ψηφίσω ΣΥΡ , αντιθέτως οι Σαμαρικοί όλο κατί τέτοιες καραμέλες τσαμπουνάνε και ξενερώνω αφάνταστα. Δεν τρέφω αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ , αντιθέτως αρκετες επιφυλάξεις , αλλά τουλάχιστον το εκλογικό του σώμα πέφτει πολύ κοντά στην ψυχολογία μου αυτήν την περίοδο , χωρίς να έχω διακρίνει τίποτα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ ή λάθροlovers τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο. (δεν λέω πως δεν υπάρχουν). Και αυτό είναι κριτήριο ψήφου.

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω πως το μέγεθος της πολεμικής που δέχεται κάποιο κόμμα από κάποιο άλλο ή έστω από τους ψηφοφόρους/μέλη του, δεν είναι κριτήριο, αλλά κριτήριο αποτελούν οι θέσεις του κάθε κόμματος.

Να σε ρωτήσω κάτι;

Συμφωνείς στο σύνολο του κειμένου αυτού; Και πιο συγκεκριμένα, εκεί που λέει:

Τι θα έπρεπε να έχει αντιτάξει στο σύνολό της η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο συνδυασμό τρομοκρατίας και ευρωφαντασίωσης των αντιπάλων της; Πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να έχει καταστήσει σαφές στους πολίτες ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί σε λίγους μήνες να ζήσει εκτός ευρώ, εντελώς ανεξάρτητα από το ποιος θα φτιάξει κυβέρνηση, καθώς η ευρωζώνη μπορεί να καταρρεύσει εξαιτίας των άλυτων, εσωτερικών της αντιφάσεων.

Ή με ενδεχόμενο να σε πετάξουν και έξω χωρίς να υπάρξει καθολική κατάρρευση της Ευρωζώνης, σου λέω εγώ.

Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω πως το μέγεθος της πολεμικής που δέχεται κάποιο κόμμα από κάποιο άλλο ή έστω από τους ψηφοφόρους/μέλη του, δεν είναι κριτήριο, αλλά κριτήριο αποτελούν οι θέσεις του κάθε κόμματος.

Καταρχάς μακαρι να ζούσαμε σε ενα κράτος που τα κόμματα τηρούνε ευλαβικά τις θέσεις τους.

Στο θέμα μας , τα χαρακτηριστικά ενός ψηφοφόρου είναι "δυναμικά". Αυτό που θέλω να πω είναι πως καλές φαίνονται οι θέσεις του Σαμαρά αλλά εγώ κρίνοντας απο την μέχρι τώρα πολιτική του σταδιοδρομία ,έχω δικαίωμα να μην τον πιστεύω ότι θα τις πραγματοποιήσει. Απο την άλλη εσύ μπορεί πχ να απεχθάνεσαι τον δημαγωγό Τσίπρα ασχέτως των θέσεων του. Είναι δικαίωμα σου και δεν θα σε κατακρίνω.

Καταρχάς μακαρι να ζούσαμε σε ενα κράτος που τα κόμματα τηρούνε ευλαβικά τις θέσεις τους.

Στο θέμα μας , τα χαρακτηριστικά ενός ψηφοφόρου είναι "δυναμικά". Αυτό που θέλω να πω είναι πως καλές φαίνονται οι θέσεις του Σαμαρά αλλά εγώ κρίνοντας απο την μέχρι τώρα πολιτική του σταδιοδρομία ,έχω δικαίωμα να μην τον πιστεύω ότι θα τις πραγματοποιήσει. Απο την άλλη εσύ μπορεί πχ να απεχθάνεσαι τον δημαγωγό Τσίπρα ασχέτως των θέσεων του. Είναι δικαίωμα σου και δεν θα σε κατακρίνω.

Μα και αυτά που λέει ο Σαμαράς π.χ. δεν είναι κάτι καινούριο. Εφόσον προσκυνάει την Ε.Ε και την ευρωζώνη, ότι και να λέει οτι θα κάνει για το λαό, αυτομάτως ξέρω και με τι ισούται αυτό για το λαό.

Εξίσου ευρωλάγνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Εδώ για πολλούς είναι κριτήριο ποιον βγάζει πρώτο το στοίχημα και αν ανέβηκε ή έπεσε το χρηματιστήριο προχθές, δεν θα είναι κριτήριο η πολεμική που δέχεται ένα κόμμα? Εξάλλου η επίθεση που δέχεται ένα κόμμα, στις μισές περιπτώσεις είναι λόγο των θέσεων του. (και λές μισές, γιατί το τόσο δα το κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ).

Ίσα ίσα, πως πιστευω ότι ισχύει το "Δείξε μου τους φίλους/εχθρούς σου να σου πω ποιος είσαι"

Αν η Μέρκελ (που για πολλούς είναι μια σκύλα και την μισούν) και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, στηρίζουν με τόσο πάθος τον Σαμαρά και ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΑΜΕΣΑ στο τι θα ψηφίσουμε εμείς, τότε όσοι δεν τρομοκρατήθηκαν μπορεί να σκεφτούν "Αν οι εχθροί μου θέλουν Σαμαρά, εγώ θα ψηφίσω Αλέξη"

Εδώ για πολλούς είναι κριτήριο ποιον βγάζει πρώτο το στοίχημα και αν ανέβηκε ή έπεσε το χρηματιστήριο προχθές, δεν θα είναι κριτήριο η πολεμική που δέχεται ένα κόμμα? Εξάλλου η επίθεση που δέχεται ένα κόμμα, στις μισές περιπτώσεις είναι λόγο των θέσεων του. (και λές μισές, γιατί το τόσο δα το κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ).

Ίσα ίσα, πως πιστευω ότι ισχύει το "Δείξε μου τους φίλους/εχθρούς σου να σου πω ποιος είσαι"

Αν η Μέρκελ (που για πολλούς είναι μια σκύλα και την μισούν) και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, στηρίζουν με τόσο πάθος τον Σαμαρά και ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΑΜΕΣΑ στο τι θα ψηφίσουμε εμείς, τότε όσοι δεν τρομοκρατήθηκαν μπορεί να σκεφτούν "Αν οι εχθροί μου θέλουν Σαμαρά, εγώ θα ψηφίσω Αλέξη"

Τότε με αναγκάζεις να σου ξαναθυμίσω λίγο κάποιες από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=U1Rga5JCf0g]ΠΑΣΟΚ 2009 - ΣΥΡΙΖΑ 2012! Σαν 2 σταγόνες νερό - YouTube[/ame]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πολεμική γιατί έτσι πιστεύει η ΝΔ οτι θα διώξει ψηφοφόρους από αυτον και θα τους κερδίσει η ίδια, όχι γιατί έχει διαφορετικές θέσεις.

Τότε με αναγκάζεις να σου ξαναθυμίσω λίγο κάποιες από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πολεμική γιατί έτσι πιστεύει η ΝΔ οτι θα διώξει ψηφοφόρους από αυτον και θα τους κερδίσει η ίδια, όχι γιατί έχει διαφορετικές θέσεις.

Σε έχασα, αυτά που ειναι στο βίντεο, δεν θα τα ονόμαζα "θέσεις", οι θέσεις ενός κόμματος είναι κάτι πολύ πιο γενικό.

Αυτό που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά "πολεμική", είναι στυγνή τρομοκρατία, ψυχολογική βία, αλλά δεν θα σταθώ εκεί, ναι προφανώς οι ΝΔ θεωρεί αυτό το πράγμα, αλλα σίγουρα έχει και διαφορετικές θέσεις.

...κριτήριο αποτελούν οι θέσεις του κάθε κόμματος.

Ποιες ακριβως??

Αυτες που αλλαζουν 1 μερα μετα τις εκλογες?

Η αυτες που αλλαζουν καθε 2 μερες πριν τις εκλογες για να μαζεψουν οσο πιο πολλα προβ... ψηφοφορους γινεται?

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=FJ7iYbodL88]Οι ανοησίες του κ. Σαμαρά - YouTube[/ame]

Και οχι ο πυλωνας σταθεροτητας "κυρα-Αλεκα" (και η καθε κυρ-Αλεκα) που λεει τα ιδια εδω και 400 χρονια δεν θεωρουμε οτι εχει "σταθεροτητα θεσεων"

Με 5-8% απο το 90 και μετα κι εγω θα φημιζομουν για την σταθεροτητα αποψεων μου.

Μιλαμε για κομματα που θελουν να παιξουν ενα πιο ενεργο ρολο στην πολιτικη.

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Ελπίζω να μην περιμένεις απάντηση. :p

Αν οι δηλώσεις του προέδρου ενός κόμματος δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις ενός κόμματος, τότε δεν ξέρω τι τις αντιπροσωπεύει.

Σίγουρα έχει και διαφορετικές θέσεις, αλλά όχι και πάρα πολλές.

Αυτό που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά "πολεμική", είναι στυγνή τρομοκρατία, ψυχολογική βία, αλλά δεν θα σταθώ εκεί, ναι προφανώς οι ΝΔ θεωρεί αυτό το πράγμα, αλλα σίγουρα έχει και διαφορετικές θέσεις.

προσωπικα μετα απο αυτο το ποστ λυγισα και λυπηθηκα. :hehe:

υποψιν, χθες παρασκευη επεσε σημα και ολα τα πανηγυρια που ειχαν στησει υπαιθρια δεξια και αριστερα απο συριζαιοαξυριστους μεσηλικες και αργομισθους

μαζι με γλειψοκατουρημενοποδιαρικους νεανιες

ειχαν εντολη γιορτης και εψηναν και ειχαν και μουσικη. Εμπρος σε αυτη τη μεγαλη γιορτη της κυριακης...το γλεντι

μας ελειπε...

Ποιες ακριβως??

Αυτες που αλλαζουν 1 μερα μετα τις εκλογες?

Η αυτες που αλλαζουν καθε 2 μερες πριν τις εκλογες για να μαζεψουν οσο πιο πολλα προβ... ψηφοφορους γινεται?

Και οχι ο πυλωνας σταθεροτητας "κυρα-Αλεκα" (και η καθε κυρ-Αλεκα) που λεει τα ιδια εδω και 400 χρονια δεν θεωρουμε οτι εχει "σταθεροτητα θεσεων"

Με 5-8% απο το 90 και μετα κι εγω θα φημιζομουν για την σταθεροτητα αποψεων μου.

Μιλαμε για κομματα που θελουν να παιξουν ενα πιο ενεργο ρολο στην πολιτικη.

Και θα ξαναπώ εδώ, πως όσες κωλοτούμπες κι αν κάνουν, πριν και μετά τις εκλογές, ένα πράγμα δεν αλλάζει. Η αφοσίωση στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Και αυτό είναι που καθορίζει στην τελική τη διαμόρφωση της πολιτικής, το για ποια εξουσία θα δουλεύουν.

Τώρα όσον αφορά το ΚΚΕ, νομίζω πως είναι γνωστό για ποια εξουσία παλεύει το ΚΚΕ και τι λέμε για διακυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού.

http://www.kke.gr/images/stories/galleries/boul12b/poia_kyvernisi_exei_anagki_o_laos.pdf

Και θα ξαναπώ εδώ, πως όσες κωλοτούμπες κι αν κάνουν, πριν και μετά τις εκλογές, ένα πράγμα δεν αλλάζει. Η αφοσίωση στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Και αυτό είναι που καθορίζει στην τελική τη διαμόρφωση της πολιτικής, το για ποια εξουσία θα δουλεύουν.

Τώρα όσον αφορά το ΚΚΕ, νομίζω πως είναι γνωστό για ποια εξουσία παλεύει το ΚΚΕ και τι λέμε για διακυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού.

http://www.kke.gr/images/stories/galleries/boul12b/poia_kyvernisi_exei_anagki_o_laos.pdf

Tα κομματα και οι ηγετες εκφραζουν κατα κυριο λογο το ρευμα των ψηφοφόρων. Αυτο σε μια ζωντανη κοινωνια μεταβαλλεται (εστω και κατευθυνεται). Πιστευω ειναι κατανοητο και καθολου μεμπτο. Καλως ή κακως το ρευμα δειχνει οτι "θελουμε Ευρωπη"

Κανεις ειτε απο το ΚΚΕ, ειτε απο αλλου δεν εχει καταφερει να περασει καποιο αλλο ρευμα που να εξηγει επιτυχημενα τα μειονεκτηματα αυτης της θεσης. Ειναι μια τεραστια "γκρι περιοχη" με θετικα και αρνητικα. Κανεις δεν ασχολειται να "σπαμμαρει" την κοινη γνωμη με πληροφοριες για να ενημερωσει.

Μονο για να προπαγανδισει.

Γιαυτο απεκτησαν "περαση" κατι περιπτωσεις Καζακη/Βαρουφακη/κλπ κλπ.

Αρα αν θελεις να ελιχθεις, πρεπει να το κανεις μεσα στα πλαισια του "μενουμε Ευρωπη" και μεσα απο εκει να περασεις τις θεσεις σου.

Το θεμα ειναι οτι (παρολο που προσωπικα συμφωνω με την κεντρικη ιδεολογια του ΚΚΕ) η κυρα Αλεκα εχει αποτυχει να ακολουθησει (ή εστω να κατευθυνει) τους ψηφοφορους προς την μερια της. Εχει αποτυχει αν θελεις να δειξει τα πλεονεκτηματα των θεσεων της. Σε συνδυασμο με τα "λεβεντοπαιδα με τις κοκκινες μπλουζες" του ΠΑΜΕ, εχει χασει εδαφος ως κυριος εκφραστης της "αντιεξουσιαστικης ιδεολογιας".

Προσωπικα δεν ειναι οι θεσεις που εκφραζει το καθε κομμα και ο προεδρος που με απασχολουν.

Πανω κατω, περα απο 1-2 κεντρικα σημεια ολοι τις ιδιες θεσεις εκφραζουν. "Βελτιωση κοινωνιας-στηριξη των χαμηλομεσαιων-εξυγιανση δημοσιου τομεα"

Πεστε 1 κομμα που δεν εχει αυτες τις θεσεις. Περα απο τον Τζημερο που δεν θελει να υπαρχει δημοσιος τομεας :p

Διαφερουν -ελαχιστα- στον τροπο που θα τα κανουν...

Γιαυτο γελαω με τα βιντεακια που ποσταρουν "ομοιοτητες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ". Ειναι σαν τα ωροσκοπία.

Απλα περνας λιγο χρονο και φτιαχνεις ενα βιντεο που θα εχει ΟΛΟΥΣ τους ηγετες σε μια ή σε αλλη χρονικη περιοδο να λενε τα ιδια πραγματα.

Καθαρα για κοντοφθαλμους....

Για μενα, σε φυσιολογικες συνθηκες, δεν ειναι κεντρικος αξονας επιλογης τοσο οι θεσεις του κομματος, οσο το αν με πειθει ο αρχηγος ή τα στελεχη του οτι θα μπορεσουν να εφαρμοσουν τις οποιες θεσεις.

Κομμα με θεσεις που να σε εκφραζουν βρισκεις. Δοξα τον Αλλαχ 30-τοσα εχουμε. Με καποιον θα συμφωνεις.

Καποιον να τα υλοποιησει δεν βρισκεις.

@mellodos

Δεν κατάλαβα ρε παιδιά;

Οποιος δεν θέλει ΝΔ ψηφίζει Σύριζα δλδ, και το αντίστροφο;

Μην κοκορεύεστε μετά ότι τάχα πέθανε ο δικομματισμός. Zει και βασιλεύει...

Όσο το "αγανακτισμένοι" που "ρέεουν" στον Συριζα....χωρίς σχόλιο.

Οι "αγανακτισμένοι" περάσαν εδώ και 1 χρόνο μέσα από τα ΜΜΕ.

Λοιπόν, τελευταίο ποστ.

Όσοι ψηφίσετε για να ξαναχτίσετε την Ελλάδα, μην τρέξετε να βγάλετε εισιτήριο σε λίγο καιρό για καλύτερα μέρη, όταν αντιληφθείτε ότι...μπαγιάτικη η τούρτα..

Εδώ, [ame=http://www.youtube.com/watch?v=4w1NTIPeF-M].μαζί μας...[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.