Typhonios Ιούνιος 15, 2012 #3601 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 δεν είναι off topic. Είναι κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα των συνιστωσών του, κόμμα το οποίο είναι υποψήφιο στις εκλογέςΟ ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεταμοντέρνα εκδοχή του ΜΠΑΤΣΟΚ αλλά δεν σημαίνει ότι για ΟΛΑ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ,διαφορετικά αγγίζουμε τα όρια του παραλόγου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 15, 2012 #3602 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Ο Τζήμερος είπε σήμερα σε συνέντευξη σε κάποιο διαδικτυακό κανάλι πως η ιθαγένεια θα δίνεται σε αλλοδαπό παιδί εφόσον έχει κλείσει τα 15 έτη και οι γονείς του έχουν μια παραμονή 30 ετών στη χώρα. Επίσης, πως θα εξετάζονται σε ορισμένα θέματα με ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα αφορούν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία του τόπου κ.ά. Δηλαδή συγγνώμη, Τζήμερε, 15-20 χρόνια δεν είναι πολλά για κάποιον στη χώρα να μπορεί να έχει το παιδί του την ιθαγένεια; Στην τελική, αυτός πρέπει να 'ναι 50 χρονών το λιγότερο για να 'ναι το παιδί 15, και να έχει γεννηθεί εδώ.(άρα πες κατευθείαν αυτόν τον όρο, κανείς δε γεννάει στα 50) Εμένα η μάνα μου ήταν 40 όταν ήμουν εγώ 15, άρα θα έχω και διαφορετική αντιμετώπιση στα πανεπιστήμια "εκλεκτών" σου μέχρι να γίνει 50. (Αν δεχθούμε ότι ήρθε στην Ελλάδα στα 20 και δεν γεννήθηκε εδώ) Όταν λέμε "ιστορία του τόπου" ; Ούτε οι Έλληνες δεν την ξέρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιούνιος 15, 2012 #3603 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Μια χαρα τα λεει, ετσι ισως ειχαμε γλιτωσει τον γιωργακη, μαλλον αυτον σκεφτοτανε οταν το εφτιαχνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 15, 2012 #3604 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεταμοντέρνα εκδοχή του ΜΠΑΤΣΟΚ Ένας λόγος που θέλω να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, είναι για να τα αλλάξει όλα και να δω έναν έναν να παραδέχοντε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ΠΑΣΟΚ.Όλοι οι κάφροι πολιτικοί, οι καρεκλοκένταυροι, οι ψευτες και οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, είτε δεν πολιτευοντε πλέον. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα χειρότερα χωρίς να έχει δείξει ακόμα δείγμα γραφής, ένας θεός ξέρει...Και πριν πείτε για συνδικαλιστές, σκεφτείτε ότι ούτε εκεί έχει δώσει ακόμα δείγμα γραφής ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν είναι δείγμα γραφής του αυτα που λένε πρώην-νυν στελέχη της ΠΑΣΚΕ..No logic.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Ιούνιος 15, 2012 #3605 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα χειρότερα χωρίς να έχει δείξει ακόμα δείγμα γραφής, ένας θεός ξέρει...[ame=http://www.youtube.com/watch?v=U1Rga5JCf0g]ΠΑΣΟΚ 2009 - ΣΥΡΙΖΑ 2012! Σαν 2 σταγόνες νερό - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=1w6Q61onIvc]Ανδρεάς-Τσίπρας: Μα όλα ίδια; - YouTube[/ame]Μια ιδέα μόνο από τις ομοιότητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhonios Ιούνιος 15, 2012 #3606 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Ένας λόγος που θέλω να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, είναι για να τα αλλάξει όλα και να δω έναν έναν να παραδέχοντε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ΠΑΣΟΚ.Όλοι οι κάφροι πολιτικοί, οι καρεκλοκένταυροι, οι ψευτες και οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, είτε δεν πολιτευοντε πλέον. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτούς τους ανθρώπους και ακόμα χειρότερα χωρίς να έχει δείξει ακόμα δείγμα γραφής, ένας θεός ξέρει...Και πριν πείτε για συνδικαλιστές, σκεφτείτε ότι ούτε εκεί έχει δώσει ακόμα δείγμα γραφής ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός αν είναι δείγμα γραφής του αυτα που λένε πρώην-νυν στελέχη της ΠΑΣΚΕ..No logic..Η κατάργηση έγινε επαναδιαπραγμάτευση, μετά έγινε ξανά κατάργηση και τώρα ένας Δίας ξέρει τι έχει γίνει.Κωλο-τούμπες ολκής.Αλλά μην διαβάζεις επιλεκτικά, δεν κατηγόρησα τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δεινά του Ελλαδιστάν και ούτε θα τον κατηγορήσω, στην παρούσα φάση.Ζητάει εξουσία, ορίστε, να η ευκαιρία !Τσίπρας: Δε λέω το σχέδιό μου για να μην το κλέψουν οι αντίπαλοι!!! | ANTINEWSΜα είναι σοβαρές δηλώσεις αυτές τώρα????:warning2:Μόνο να πάρει το μαγικό ραβδάκι του Harry , να μην το ξεχάσει την Δευτέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Typhonios Ιούνιος 15, 2012 #3607 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Γεώργιος Παπαδόπουλος: Ζει καιROFLCOPTER!Και μετά φταίνε οι Τεύτονες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 15, 2012 #3608 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] Το ΣΥΡΙΖΑ με συνδικαλισμό που ξεκινάει και από ηλικίες των 18 δεν έχει σίγουρα σχέση με όλα αυτά που ζήσαμε τόσα χρόνια; Νομίζω η αντιπολίτευση είναι μεγάλη υπόθεση, την οποία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένας άλλος δεν πήρε στα σοβαρά τόσα χρόνια. Για να μην τα ξαναγράφω, αποσπώ από κάπου αλλού που τα είπα:Τα μέτρα και τα σταθμά είναι λάθος*, είναι επαίσχυντα και εμπεριέχοντα ουδεμία ουσία.Υποστηρίζω, έως έναν πολύ μεγάλο βαθμό, πως αυτά έχουν άμεση σχέση και με την ανύπαρτκη αντιπολίτευση στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία 35 χρόνια. Αυτό το λέω φυσικά, για όσους ενστερνίζονται την άποψη ότι κάποια κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν υπάρξει ποτέ κυβέρνηση, και άρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Πρέπει να κατηγορούνται, ίσως και στον ίδιο βαθμό, για όλη αυτή την ανεμελιά και απραγία που δεν αρμόζει σε αντιπολίτευση. Ως αντιπρόσωποι του λαού έχουν αναλάβει την ευθύνη να τον εκφράζουν και αυτοί με τη σειρά τους εμπράκτως. Ας μιλήσω, όμως, για τα μέτρα και τα σταθμά αυτά, τα οποία είναι το αντίκρυσμα της κακής αντιπολίτευσης σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου μεταξύ ψηφοφόρων. Πρέπει, καταρχάς, να ξεπεράσουμε την τακτική σύμφωνα με την οποία επιχειρούμε να αντικρούσουμε επιχειρήματα. Σε όλες μου τις συζητήσεις, για κάθε φορά που εθίγετο ένα ζήτημα (συνήθως αρνητικής βαρύτητας) σχετικά με ένα κόμμα, αντίκρουση έκανε ένα “Ναι, είδαμε και το ΚΚΕ…” ή ένα “Είδα και τους μορφωμένους που μας ‘φθάσαν…”. Ας σοβαρευτούμε, αυτός δεν είναι πολιτικός λόγος. Εξάλλου, είμαστε «ευσυνείδητοι πολίτες». Έως έναν βαθμό, δυσκολεύομαι να καταστήσω κατανοητό ακόμη κι αυτό στους συνομιλητές μου, απ’ τη στιγμή που είναι ταγμένοι κάπου και δυστυχώς αμετακίνητοι σε αυτή την τακτική, όταν βλέπουν πως με σοβαρά επιχειρήματα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να τίθεται το ζήτημα της υπαρκτής βίας των αντιεξουσιαστών και να αντικρούεται με την υπενθύμιση της υπαρκτής βίας των ισχυρών. Σύμφωνοι, όμως τώρα μιλάμε για το ένα και θα το καταδικάσουμε οπωσδήποτε. Μετά καταδικάζουμε κάθε άλλη βία. Αυτά φυσικά πρέπει να είναι κανείς ελεύθερος ή απελεύθερος τουλάχιστον των ιδεολογιών και των συμφερόντων της κάθε πολιτικής χωροταξίας για να τα καταλάβει. Κι άλλο ένα παράδειγμα τέτοιων συζητήσεων είναι να μιλούμε για τον φανατισμό των αριστερών και να ζητάνε άφεση αμαρτιών λόγω του επίσης υπαρκτού δεξιού φανατισμού. Ναι, αδέρφια μου, υπάρχει και αυτός, κατά καιρούς ισχυρότερος, όμως δεν είστε άγιοι.Πρέπει να γίνεται ένα στάθμισμα που δυστυχώς οι ταγμένοι δεν μπορούν να αντέξουν. Υποστηρίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες. ΣΥΡΙΖΑ με νοοτροπίες συνδικαλισμού από τα 15; Όχι, ευχαριστώ!* Αναφέρομαι στα μέτρα και τα σταθμά των πολιτών και τα συνδυάζω με το αντίκρυσμα που έχουν αυτά στην αντιπολίτευση τόσα χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 15, 2012 #3609 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Ο Τζήμερος είπε σήμερα σε συνέντευξη σε κάποιο διαδικτυακό κανάλι πως η ιθαγένεια θα δίνεται σε αλλοδαπό παιδί εφόσον έχει κλείσει τα 15 έτη και οι γονείς του έχουν μια παραμονή 30 ετών στη χώρα. Επίσης, πως θα εξετάζονται σε ορισμένα θέματα με ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα αφορούν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία του τόπου κ.ά.Δηλαδή συγγνώμη, Τζήμερε, 15-20 χρόνια δεν είναι πολλά για κάποιον στη χώρα να μπορεί να έχει το παιδί του την ιθαγένεια; Στην τελική, αυτός πρέπει να 'ναι 50 χρονών το λιγότερο για να 'ναι το παιδί 15, και να έχει γεννηθεί εδώ.(άρα πες κατευθείαν αυτόν τον όρο, κανείς δε γεννάει στα 50) Εμένα η μάνα μου ήταν 40 όταν ήμουν εγώ 15, άρα θα έχω και διαφορετική αντιμετώπιση στα πανεπιστήμια "εκλεκτών" σου μέχρι να γίνει 50. (Αν δεχθούμε ότι ήρθε στην Ελλάδα στα 20 και δεν γεννήθηκε εδώ) Όταν λέμε "ιστορία του τόπου" ; Ούτε οι Έλληνες δεν την ξέρουν. Δεν ειδα την εν λογω συνεντευξη αλλα μην μπερδευεις την λεξη ιθαγενεια με υπηκοοτητα. Αν ειπε ιθαγένεια (χλωμο) μια χαρα χρονικο διαστημα ειναι τα 15 χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιούνιος 15, 2012 #3610 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούνιος 15, 2012 #3611 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Δεν ειδα την εν λογω συνεντευξη αλλα μην μπερδευεις την λεξη ιθαγενεια με υπηκοοτητα. Αν ειπε ιθαγένεια (χλωμο) μια χαρα χρονικο διαστημα ειναι τα 15 χρονια.ΜεταναστευτικόΙΘΑΓΕΝΕΙΑΈνα παιδί που μεγάλωσε στην Ελλάδα, μιλάει ελληνικά και αισθάνεται την Ελλάδα ως πατρίδα του θα πρέπει να μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Ωστόσο αυτό ΔΕΝ θα γίνεται αυτόματα. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την άποψη που λέει ότι όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα θα θεωρούνται Έλληνες διότι αυτό θα έκανε τη χώρα μας ιδανικό τόπο τοκετού, άρα θα αύξανε τη λαθρομετανάστευση. Μόνο τα παιδιά όσων διαμένουν νόμιμα πάνω από 15 χρόνια (συμπληρωμένα, την ημερομηνία της γέννησης των παιδιών τους) στην Ελλάδα, θα μπορούν να πάρουν Ελληνική υποκοότητα, αφού συμπληρώσουν το 15 έτος της ηλικίας τους (δηλαδή οι γονείς τους θα έχουν 30 χρόνια στη χώρα) και μόνο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στις οποίες θα πιστοποιείται η επάρκεια τους σε μια σειρά θεμάτων: όπως γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Ιούνιος 15, 2012 #3612 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 συμπληρώσουν το 15 έτος της ηλικίας τους (δηλαδή οι γονείς τους θα έχουν 30 χρόνια στη χώρα)Αυτό το επεξηγηματικό, σχεδόν αυτονόητο "δηλαδή" δεν καταλαβαίνω!Πώς συνδέονται αυτονόητα αυτά τα δύο; Αν εγώ είμαι 50 χρονών με παιδί 15 ετών και έχω στην Ελλάδα 15 χρόνια, θα πρέπει να γίνω 65 για να πάρει την ιθαγένεια στα 25 ο γιός/κόρη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούνιος 15, 2012 #3613 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Τι δεν καταλλλαβαίνεις; Άμα έχεις παιδί 15 ετών και γεννήθηκε και έζησε όλη η οικογένεια το διάστημα αυτό στην Ελλάδα, πάει να πει ότι και εσύ και το παιδί έχετε ζήσει 15 χρόνια στη χώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούνιος 15, 2012 #3614 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Μη παραλληλιστούν με του [MENTION=4643]o polonos[/MENTION] απλά έτυχε και κοίταζα email που είχε μερικά ωραία μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 15, 2012 #3615 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Αυτό το επεξηγηματικό, σχεδόν αυτονόητο "δηλαδή" δεν καταλαβαίνω!Πώς συνδέονται αυτονόητα αυτά τα δύο; Αν εγώ είμαι 50 χρονών με παιδί 15 ετών και έχω στην Ελλάδα 15 χρόνια, θα πρέπει να γίνω 65 για να πάρει την ιθαγένεια στα 25 ο γιός/κόρη;Ναι. Και δεν θα παρει ιθαγενεια, υπηκοοτητα θα παρει και το παιδι ΤΟΥ (εγγονι του γονεα) θα παρει ιθαγένεια αν γενηθει εδω.Το θεμα της υπηκοοτητας το θεωρω οτι πρεπει να ειναι σφιχτο, η υπηκοοτητα απο την αλλη μετα απο 15 χρόνια διαμονης και "καλης διαγωγης" πχ να μην εχει καταδικαστει για κακουργημα ή για πλημελημα πανω απο 3 φορες, καλο ειναι να δινεται, ωστε ο υπηκοος πλεον να θεωρει την χωρα χωρα του και να περασει το ιδιο στα παιδια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 15, 2012 #3616 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Τι δεν καταλλλαβαίνεις; Άμα έχεις παιδί 15 ετών και γεννήθηκε και έζησε όλη η οικογένεια το διάστημα αυτό στην Ελλάδα, πάει να πει ότι και εσύ και το παιδί έχετε ζήσει 15 χρόνια στη χώρα. Πρεπει να εχει συμπληρωμενα 15 χρόνια τουλαχιστον την ημερομηνια που θα γενησει το παιδι και το παιδι θα δικαιούται ελληνικης υπηκοοτητας οταν συμπληρώσει το 15ο ετος της ηλικιας του. Αθροιστικα ο γονεας θα πρεπει να εχει 30 χρονια στην χωρα για να παρει υπηκοοτητα το παιδι του. Αν και υποψιάζομαι οτι απαξ και παρει υπηκοοτητα ο γονέας, το παιδι την παιρνει αυτοματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 15, 2012 #3617 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Πολυς κοσμος στον Αντωνη... Λετε να γυρνάει το πράγμα; :flag: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Ιούνιος 15, 2012 #3618 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Πρεπει να εχει συμπληρωμενα 15 χρόνια τουλαχιστον την ημερομηνια που θα γενησει το παιδι και το παιδι θα δικαιούται ελληνικης υπηκοοτητας οταν συμπληρώσει το 15ο ετος της ηλικιας του. Αθροιστικα ο γονεας θα πρεπει να εχει 30 χρονια στην χωρα για να παρει υπηκοοτητα το παιδι του. Αυτό είναι το σωστό ρεζουμέ. Στο παράδειγμα που αναφέρει ο Hydra, αν ένας άνθρωπος έρθει Ελλάδα στα 35 και κάνει αμέσως παιδί, τότε στα 50 του θα έχει 15 χρόνια στη χώρα αυτός και το παιδί. Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, την ιθαγένεια θα την αποκτήσει το παιδί μετά από εξετάσεις μόλις συμπληρώσουν οι γονείς του 30 χρόνια διαμονής, δηλαδή όταν το παιδί γίνει 30 και όχι όταν είναι 25 όπως αναφέρει.Βέβαια μία τέτοια κατάσταση προϋποθέτει πως ένας μετανάστης με το που έρθει στην Ελλάδα θα κάνει παιδί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Ιούνιος 15, 2012 #3619 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Πολυς κοσμος στον Αντωνη... Λετε να γυρνάει το πράγμα; :flag: Τουλάχιστον δεν βλέπεις τους καημένους τους πακιστανούς να σηκώνουν σημαιάκια και να μην ξέρουν τι τους γίνεται [ame=http://www.youtube.com/watch?v=52Xj2vxmBYI]Πακιστανοί με σημαίες του ΠΑΣΟΚ γεμίζουν το χώρο!!! - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Ιούνιος 15, 2012 #3620 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Όταν καταλάβετε ότι αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη στην παρακμή εξαιτίας ΚΑΙ των πολιτών της θα πάψετε να αγχώνεστε με τις εκλογές. Οι πολιτικοί άλλωστε στη δημοκρατία δεν βγαίνουν μόνοι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.