Hydra Ιούνιος 11, 2012 #3281 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Ελπίζω η Παναγία να μας βοηθήσει εμάς τους Έλληνες να γλιτώσουμε και να μη ζήσουμε όσα μπορούμε να αντέξουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3282 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Oooooook. Να φανταστώ ότι όσοι χάσουν τις δουλειές τους εδώ θα έρθουν να βρουν δουλειά σε σένα έτσι;ναρτα εχεις διανοηθει ποσους απασχολουνε απο ναυτικο προσωπικο μεχρι εργατες και μηχανικους; OMGΑς μη μιλησω για γραφεια που ηδη φευγουν-εχουν φυγει για αγγλια των ναυτιλιακων.Το κατεχεις το αθλημα αλλα παει στο οικονομικο το θεμα, ξαναλεω, ριχτα στο διπλα θρεντ,δεν ειναι πολιτικη η συζητηση και οι αποψεις σου ειναι καθαρα οικονομικες.Δεν σε κρινω, απλα αλλο το να λεμε τι υποστηριζουν τα κομματα και αλλοτο οικονομικο προγραμμα του συριζα.Αμφοτεροι μονο μιλατε χωρις νουμερα.Η "ελληνικη" ναυτιλια απασχολει 200.000 ανθρωπους. Και θα κανω 2 ερωτησεις:1)Πρεπει να ειναι οι συγκεκριμενοι προνομιουχοι σε σχεση με τους 365.000 που εχασαν την δουλεια τους απο περσι τον Μαρτιο και απο οσους επεται να χασουν την δουλεια τους αν συνεχιστει αυτην η οικονομικη πολιτικη;2)Το γεγονός οτι θα αλλαξει σημαια το πλοιο σημαινει οτι πρεπει να απολυθουν οι εργαζόμενοι που εργαζονται πανω στα πλοια; (αυτο γιατι τα περισσοτερα γραφεια των ναυτιλιακων εμπορευματικου στολου ειναι στο City του Λονδινου)Βουτηξτε την γλωσσα σας στο μυαλο σας πριν μιλησετε ρε γμτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιούνιος 11, 2012 #3283 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Οτι να ναι. Λεμε **** logic μερικες φορες αλλα οχι κιετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naxiand Ιούνιος 11, 2012 #3284 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Από euro 2012;) Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3285 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Οτι να ναι. Λεμε **** logic μερικες φορες αλλα οχι κιετσι. Αν ειμαι **** logic σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ ειλικρινα να μου αναλυσεις την δικη σου. Γιατι η λογικη, με φορολογουν, αρα απολυω τους υπαλληλους, ειναι σαφως στρατηγικη απόφαση εταιριας με βαση οικονομικα δεδομενα. Οπως επισης, οπως μου διεφυγε παντελως, η συνεχιση της παρουσας οικονομικης πολιτικης, που εχει ως προαπαιτουμενο την απολυση 150.000 δημοσιων υπαλληλων μεχρι το 2015 (με σαφως αξικρατικα κριτηρια, οπως το γλυψιμο ) δεν ειναι πληγμα για την εγχωρια καταναλωση. Y.Γ. Τα 200.000 ατομα που ανεφερε παραπανω, σαφως και δεν ειναι ολα ελληνικης υπηκοοτητας, μαλιστα η πλειονοτητα ειναι αλλοδαποι (οι ελληνες ειναι πλεον αξιωματικοι του εμπορικου ναυτικου και Μηχανικοι Α' αντε Β' στην πλειονοτητα αρα και μικρη σχετικα ομαδα) Μπρέιν φαρτ εντελως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 11, 2012 #3286 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 1)Πρεπει να ειναι οι συγκεκριμενοι προνομιουχοι σε σχεση με τους 365.000 που εχασαν την δουλεια τους απο περσι τον Μαρτιο και απο οσους επεται να χασουν την δουλεια τους αν συνεχιστει αυτην η οικονομικη πολιτκοι;Σαφώς και όχι. Αλλά τι κερδίζεις αν τελικά τους οδηγήσεις στην ανεργία (διώχνοντας τους πλοιοκτήτες απο εδώ); Τίποτα! Ούτε φόρους, ούτε τίποτα.2)Το γεγονός οτι θα αλλαξει σημαια το πλοιο σημαινει οτι πρεπει να απολυθουν οι εργαζόμενοι που εργαζονται πανω στα πλοια; (αυτο γιατι τα περισσοτερα γραφεια των ναυτιλιακων εμπορευματικου στολου ειναι στο City του Λονδινου)Λέγοντας τα περισσότερα; Τσίμπα μια το παρακάτω και διάβασε / διαβάστεhttp://www.isc.hbs.edu/pdf/Student_Projects/Greece_Shipping_2010.pdf p.16Θες να υποθέσουμε ότι υπάρχουν 100κ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που τρώνε ψωμί άμεσα ή έμμεσα απο τη ναυτιλία; Σε παίρνει να τους βγάλεις ΚΑΙ αυτούς ή μέρος αυτών στην ανεργία;Βουτηξτε την γλωσσα σας στο μυαλο σας πριν μιλησετε ρε γμτ...Άλλη φορά θα σου στέλνω ένα πμ πρώτα να σε ρωτάω αν πληρεί τα ποιοτικά σου κριτήρια ινστρουκτορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3287 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Σαφώς και όχι. Αλλά τι κερδίζεις αν τελικά τους οδηγήσεις στην ανεργία (διώχνοντας τους πλοιοκτήτες απο εδώ); Τίποτα! Ούτε φόρους, ούτε τίποτα.Λέγοντας τα περισσότερα; Τσίμπα μια το παρακάτω και διάβασε / διαβάστεhttp://www.isc.hbs.edu/pdf/Student_Projects/Greece_Shipping_2010.pdf p.16Θες να υποθέσουμε ότι υπάρχουν 100κ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που τρώνε ψωμί άμεσα ή έμμεσα απο τη ναυτιλία; Σε παίρνει να τους βγάλεις ΚΑΙ αυτούς ή μέρος αυτών στην ανεργία;Άλλη φορά θα σου στέλνω ένα πμ πρώτα να σε ρωτάω αν πληρεί τα ποιοτικά σου κριτήρια ινστρουκτοραΑυτη η λογικη του οτι με το που θα αρχισει ενας διαλογος με τους πλοιοκτητες για να μπει ΚΑΠΟΙΟΣ φορος στα εισοδηματα απο το ΤΙΠΟΤΑ που μπαινει τωρα, οτι σημαινει αυτομάτως οτι θα απολυθουν 100.000 ανθρωποι για "εκδικηση" μου διαφευγει. Κυριως οταν μιλαμε για στελεχη των εν λογω επιχειρησεων, τα οποια σε οποιο οικονομικο βιβλιο ανοιξεις, θεωρουνται κεφάλαιο και επενδυση για μια εταιρια σε αντιθεση με τους εργατες (βλ. ναυτες στην προκειμενη) που ειναι αλλοδαποι.Δηλαδη ο Αγγελουσης, ο Τσάκος, ο Αλαφουζος και ο Οικονόμου θα σηκωθουν να φυγουν την αλλη μερα.Για την ειρωνεία, απλα θα σου πω οτι πρεπει να κανεις φροντηστηριο, ειναι κατωτατου επιπεδου. Κασιδιαρη και κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 11, 2012 #3288 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Αυτη η λογικη του οτι με το που θα αρχισει ενας διαλογος με τους πλοιοκτητες για να μπει ΚΑΠΟΙΟΣ φορος στα εισοδηματα απο το ΤΙΠΟΤΑ που μπαινει τωρα, οτι σημαινει αυτομάτως οτι θα απολυθουν 100.000 ανθρωποι για "εκδικηση" μου διαφευγει. Κυριως οταν μιλαμε για στελεχη των εν λογω επιχειρησεων, τα οποια σε οποιο οικονομικο βιβλιο ανοιξεις, θεωρουνται κεφάλαιο και επενδυση για μια εταιρια σε αντιθεση με τους εργατες (βλ. ναυτες στην προκειμενη) που ειναι αλλοδαποι.Δηλαδη ο Αγγελουσης, ο Τσάκος, ο Αλαφουζος και ο Οικονόμου θα σηκωθουν να φυγουν την αλλη μερα.Πάμε άλλη μια. Αν προσπαθήσεις να φορολογήσεις τις εταιρίες που μανατζάρουν πλοία τότε αυτές την επόμενη ημέρα θα σταματήσουν να εμφανιζουν κέρδη στην Ελλάδα. Αν προσπαθήσεις να τους αποσπάσεις φόρο με άλλους τρόπους πχ εφαπαξ εισφορά τότε θα πάψουν να έχουν φυσική παρουσία στην Ελλάδα. Σου φαίνεται δύσκολο; Ή έχετε κολλήσει όλοι το πνέυμα 15μελους του Τσίπρα και νομίζετε ότι θα τους φυστικώσετε όλους; Για την ειρωνεία, απλα θα σου πω οτι πρεπει να κανεις φροντηστηριο, ειναι κατωτατου επιπεδου. Κασιδιαρη και κατω.Έχεις δίκιο. Το απαύγασμα της ειρωνίας είναι το "λάσπη είναι, μην τους ακούς" Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3289 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Πάμε άλλη μια. Αν προσπαθήσεις να φορολογήσεις τις εταιρίες που μανατζάρουν πλοία τότε αυτές την επόμενη ημέρα θα σταματήσουν να εμφανιζουν κέρδη στην Ελλάδα. Αν προσπαθήσεις να τους αποσπάσεις φόρο με άλλους τρόπους πχ εφαπαξ εισφορά τότε θα πάψουν να έχουν φυσική παρουσία στην Ελλάδα. Σου φαίνεται δύσκολο; Ή έχετε κολλήσει όλοι το πνέυμα 15μελους του Τσίπρα και νομίζετε ότι θα τους φυστικώσετε όλους; Έχεις δίκιο. Το απαύγασμα της ειρωνίας είναι το "λάσπη είναι, μην τους ακούς"Παμε αλλη μια: Σημερα απο τα κερδη τους οι εταιριες που μανατζαρουν πλοια δεν δινουν τιποτα. Την επομενη μερα θα δινουν κατι (δεν ειπε κανενας 50% των κερδων). Αν παψουν να εχουν φυσικη παρουσια στην Ελλάδα (ανεβασουν σημαια Μαλτας) και πανε στο City θα φανε φυστικι απο εκεινους, εκτος αν ειναι πολυ cool παιδια και δεν τους φυστικωσουν καθολου, που αναρωτιέμαι αν γινοταν αυτο γιατι δεν ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ εκει και ειναι εδω. Σου φαινεται δυσνόητο; Ή εχεις κολλησει στο πνευμα "μην πειραζεις το κεφάλαιο γιατι θα θυμωσει και θα σε φυστικωσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 11, 2012 #3290 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Ο Σαμαράς ως καλός... σαμαράς ξέρει από γα_δούρ_α[ame=http://www.youtube.com/watch?v=TESwxodSlJY]Real.gr BORIDIS TSAPANIDOU - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 11, 2012 #3291 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Παμε αλλη μια: Σημερα απο τα κερδη τους οι εταιριες που μανατζαρουν πλοια δεν δινουν τιποτα. Την επομενη μερα θα δινουν κατι (δεν ειπε κανενας 50% των κερδων). Αν παψουν να εχουν φυσικη παρουσια στην Ελλάδα (ανεβασουν σημαια Μαλτας) και πανε στο City θα φανε φυστικι απο εκεινους, εκτος αν ειναι πολυ cool παιδια και δεν τους φυστικωσουν καθολου, που αναρωτιέμαι αν γινοταν αυτο γιατι δεν ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ εκει και ειναι εδω. Σου φαινεται δυσνόητο; Ή εχεις κολλησει στο πνευμα "μην πειραζεις το κεφάλαιο γιατι θα θυμωσει και θα σε φυστικωσει;Et encore une fois. Πιστεύεις δλδ ότι έχεις ένα σύστημα το οποίο τελεί σε ένα καθεστώς ισορροπίας (μερικές στο σίτι, μερικές εδώ) θα του ρίξεις ένα περιποιημένο σοκ (φόρος) και αυτό θα μείνει ως έχει;Επίσης δεν κατάλαβα. Μόνο Σίτι και Πειραια μπορούν να έχουν ως έδρα; Τι καθεστώς φορολογίας απολαμβάνουν άραγε οι ναυτιλιακές με έδρα τους την Κύπρο (μετά απο 3 χρόνια αριστερής κυβέρνησης κιόλας εκεί?)XrimaNews.gr Ο περί Εμπορικής Ναυτιλίας Νόμος της Κύπρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3292 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Et encore une fois. Πιστεύεις δλδ ότι έχεις ένα σύστημα το οποίο τελεί σε ένα καθεστώς ισορροπίας (μερικές στο σίτι, μερικές εδώ) θα του ρίξεις ένα περιποιημένο σοκ (φόρος) και αυτό θα μείνει ως έχει;Επίσης δεν κατάλαβα. Μόνο Σίτι και Πειραια μπορούν να έχουν ως έδρα; Τι καθεστώς φορολογίας απολαμβάνουν άραγε οι ναυτιλιακές με έδρα τους την Κύπρο (μετά απο 3 χρόνια αριστερής κυβέρνησης κιόλας εκεί?)XrimaNews.gr Ο περί Εμπορικής Ναυτιλίας Νόμος της ΚύπρουΓιατι δεν το εχουν κανει ηδη δηλαδη; Αυτην ειναι η ερωτηση. Γιατι; Γιατι εδω δεν δινουν φραγκο. Βαζεις αρκετη φορολογια για να παρεις επιτελους ΚΑΤΙ απο το τίποτα, αλλα αρκετα χαμηλο για να μην φυγουν. Ασπρο/μαυρο ειναι η φορολογηση; ειτε 0% ειτε 50%?Και κατσε να δουμε πως θα παει και στην Κυπρο που οσονουπω μας εχεται στο μνημνονιακο κλαμπακι.Υ.Γ. Βασικα λυπαμαι που οι νεοι εχουν εμποτιστει με την ιδεα του ανικητου κεφαλαιου και το καπιταλισμος uber alles, εχωντας δαγκωσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το american dream οτι καποτε, καποια μερα θα ειναι στην ελιτ και οχι στην πλεμπα που ειναι τωρα. Πραγμα που, ομολογω οτι ειχα και εγω. ΕΙΧΑ. Καλυτερα με λιγα και με σωστη κοινωνια (οσο γινεται) διπλα μου, να εχω να λεω καλημερα σε 100 ανθρωπους, παρα να ειμαι το ζομπι στην Αθηνα που να νομιζω οτι ΖΩ, ΧΑΪΔΕΥΩ και ΔΕΡΝΩ επειδη εχω γυαλι, μαλι, κινητο, ακινητο και αυτοκινητο. Και μπιτσιζ φυσικα. Κοινωνικη συνοχη και ειρηνη ΡΕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιούνιος 11, 2012 #3293 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Εισαι εισαι κομμουνιστης κατα βαθος, και αν δεν το υποστηριζειςσορρυ κιολας αλλα ειναι ουτοπικα αυτα που σκεφτεσαι, δε θα πω σωστα ή λαθος καθως δε μπορω να τα φανταστω καν. Αλλα ουτοπικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 11, 2012 #3294 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Γιατι δεν το εχουν κανει ηδη δηλαδη; Αυτην ειναι η ερωτηση. Γιατι; Γιατι εδω δεν δινουν φραγκο. Βαζεις αρκετη φορολογια για να παρεις επιτελους ΚΑΤΙ απο το τίποτα, αλλα αρκετα χαμηλο για να μην φυγουν. Ασπρο/μαυρο ειναι η φορολογηση; ειτε 0% ειτε 50%?Και κατσε να δουμε πως θα παει και στην Κυπρο που οσονουπω μας εχεται στο μνημνονιακο κλαμπακι.Υ.Γ. Βασικα λυπαμαι που οι νεοι εχουν εμποτιστει με την ιδεα του ανικητου κεφαλαιου και το καπιταλισμος uber alles, εχωντας δαγκωσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ το american dream οτι καποτε, καποια μερα θα ειναι στην ελιτ και οχι στην πλεμπα που ειναι τωρα. Πραγμα που, ομολογω οτι ειχα και εγω. ΕΙΧΑ. Καλυτερα με λιγα και με σωστη κοινωνια (οσο γινεται) διπλα μου, να εχω να λεω καλημερα σε 100 ανθρωπους, παρα να ειμαι το ζομπι στην Αθηνα που να νομιζω οτι ΖΩ, ΧΑΪΔΕΥΩ και ΔΕΡΝΩ επειδη εχω γυαλι, μαλι, κινητο, ακινητο και αυτοκινητο. Και μπιτσιζ φυσικα. Κοινωνικη συνοχη και ειρηνη ΡΕ!Sorry αλλά αν μιλάμε να τους βάλεις 50κ φορολογία (διότι απο το λινκ που παρέθεσες ΑΥΤΟ καλούνται να πληρώσουν) ο καθένας βάλτο! Αλλά εγώ σου αντιπροτείνω το εξής. Έχεις έξω ένα μέρος ελληνικών εταιριών ναυτιλίας. Τι είναι προτιμότερο; Να βάλεις στους εδώ φόρους εισφορές κτλ ή να δώσεις κίνητρα στους έξω για να γυρίσουν;Εγώ λέω ότι η έκτακτη εισφορά είναι η εύκολη λύση. Αν όμως καταφέρεις να κάνεις 300 εταιρίες να μεταφερθούν εδώ(με όρους που θα διαφυλάξουν ότι τα εισοδήματα που θα δημιουργούνται για τους εργαζόμενους θα φορολογούνται εδώ άρα όχι offshore) και έχεις 5-6κ άτομα που που θα βρουν άμεσα δουλειά και τουλάχιστον άλλους τόσους που θα βρουν έμμεση απασχόληση. Βάλε τους φόρους εισοδήματος βάλε το ΦΠΑ και το κάποιο έστω λίγο χρήμα στην αγορά και πες μου τι προτιμάς; Να zergαρεις τους πλούσιους γιατί "είναι το κεφάλαιο ουγκ, πάμε για κοινωνική συνοχή ουγκ" ή προσπαθήσεις να επαναδραστηριοποιήσεις την οικονομία με νέες θέσεις εργασίας κτλBonus ερώτηση. Απο πότε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση βλέπει ως λύση για την έξοδο απο την κρίση την φορολογία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό δεν το θυμάμαι σε κανένα βιβλίο οικονομικών πάντως.Α ναι.Και κατσε να δουμε πως θα παει και στην Κυπρο που οσονουπω μας εχεται στο μνημνονιακο κλαμπακι.Και με κυβέρνηση το αδελφό κόμμα του Συνασπισμού έτσι (ή μήπως Myralis είναι αδελφό κόμμα όλου του ΣΥΡΙΖΑ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3295 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Εισαι εισαι κομμουνιστης κατα βαθος, και αν δεν το υποστηριζειςσορρυ κιολας αλλα ειναι ουτοπικα αυτα που σκεφτεσαι, δε θα πω σωστα ή λαθος καθως δε μπορω να τα φανταστω καν. Αλλα ουτοπικα... Ειμαι κοινωνικα αριστερος. Πιστευω στην ελευθερη αγορα ΑΛΛΑ με ελεγχο ουσιας. Δεν εχω κρυψει τιποτα απο αυτα. ΔΕΝ θελω κομμουνισμο με αηδιαζει οσο η ΧΑ γιατι ειναι απλα το αλλο ακρο τους εθνικιστικου φασισμου, μια ολιγαρχια που διαταζει, αλλοτε για το καλο της πατριδας (φασιστες) αλλοτε για το καλο του λαου (κομμουνιστες) Δεν ειναι ουτοπικο να θες μια λειτουργικη κοινωνια που να προσφερει στους πολιτες σιγουρια και πεδιο εκφρασης ιδεων, ειτε επιχειρηματικων, ειτε θρησκευτικων, ειτε πολιτικων. Ας ειναι ουτοπικα, εγω προσωπιακ τις επιλογες μου τις εκανα νωρις, εφυγα απο την σκατουπολη και πηγα επαρχια και εχω ποιοτητα ζωης. Ουτε καριερα επιδιωκω, ουτε δοξα, τιμη, ΧΑ και χαϊλικι. Σαφως θα προτιμουσα να βρω και αλλους που να σκεφτονται οπως σκεφτομαι. Εχω βρει αρκετους και χαιρομαι που επιτελους υπαρχουν και μερικοι που βλεπουν το χρημα γι' αυτο που ειναι, μεσο διαβιωσης, οχι το παν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Ιούνιος 11, 2012 #3296 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Ωραια σωστα τα λες αλλα λειπουν οι ανθρωποι.Και αν δε σε σπρωξει καποιος να φυγεις, ισως να μην μπορεις.ΠΧ στην ολλανδια ειναι πιο πιθανο να βρεις εργασια σε μια πολη των 100.000 οπως ειναι πολλες,παρα στο αμστερνταμ που ειναι του 1.000.000 ανθρωπων.Και αυτο γιατι; Γιατι τους εχει προωθησει το συστημα να μπορουν να φυγουν σε προαστια κτλπ.Εδω καποιοι δε μπορουν καν να βρουν την παραμικρη δουλεια στο χωριο ειτε ως επιχειρηση ειτε ως εργατες και γενικοτερα.Εσυ καλως εφυγες, αλλα ρωτα πολλους που θελουν και δε μπορουν γιατι δεν υπαρχει υποβαθρο.Πιστευω και γω στον ανθρωπο και στα ουσιαστικα ιδανικα, εχω βρει και γω καποιους να σκεφτονταιοπως σκεφτεσαι και οπως σκεφτομαι αλλα μονο του το νερο θα μπορεσει να μπει στ'αυλακι χωρις λιγο σκαψιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 11, 2012 #3297 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Sorry αλλά αν μιλάμε να τους βάλεις 50κ φορολογία (διότι απο το λινκ που παρέθεσες ΑΥΤΟ καλούνται να πληρώσουν) ο καθένας βάλτο! Αλλά εγώ σου αντιπροτείνω το εξής. Έχεις έξω ένα μέρος ελληνικών εταιριών ναυτιλίας. Τι είναι προτιμότερο; Να βάλεις στους εδώ φόρους εισφορές κτλ ή να δώσεις κίνητρα στους έξω για να γυρίσουν;Εγώ λέω ότι η έκτακτη εισφορά είναι η εύκολη λύση. Αν όμως καταφέρεις να κάνεις 300 εταιρίες να μεταφερθούν εδώ(με όρους που θα διαφυλάξουν ότι τα εισοδήματα που θα δημιουργούνται για τους εργαζόμενους θα φορολογούνται εδώ άρα όχι offshore) και έχεις 5-6κ άτομα που που θα βρουν άμεσα δουλειά και τουλάχιστον άλλους τόσους που θα βρουν έμμεση απασχόληση. Βάλε τους φόρους εισοδήματος βάλε το ΦΠΑ και το κάποιο έστω λίγο χρήμα στην αγορά και πες μου τι προτιμάς; Να zergαρεις τους πλούσιους γιατί "είναι το κεφάλαιο ουγκ, πάμε για κοινωνική συνοχή ουγκ" ή προσπαθήσεις να επαναδραστηριοποιήσεις την οικονομία με νέες θέσεις εργασίας κτλBonus ερώτηση. Απο πότε μια οικονομία που είναι σε βαθιά ύφεση βλέπει ως λύση για την έξοδο απο την κρίση την φορολογία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό δεν το θυμάμαι σε κανένα βιβλίο οικονομικών πάντως.Α ναι.Και με κυβέρνηση το αδελφό κόμμα του Συνασπισμού έτσι (ή μήπως Myralis είναι αδελφό κόμμα όλου του ΣΥΡΙΖΑ?)Επειδη δεν βλεπουμε eye to eye θα μεινω μονο στο bold:Αν εχεις γ@μησει την καταναλωση με φορολογια σε χαμηλα εισοδηματα που ΟΛΟ το εισοδημα παει στην αγορα και επιβιωση, πως σκατα θα φτιαξεις καινουριες θεσεις εργασίας; Ξες κανα επιχειρηματια να προσλαμβανει κοσμο και μετα να περιμενει την δουλεια ή να προσλαμβανει κοσμο οταν αυξηθει η δουλεια και δεν βγαινει με τα ατομα που εχει; Ή μηπως αν αφησεις τους εισοδηματιες με φοροελαφρυνσεις θα φανε 1200 πιατα φαγητο, θα παρουν 400 αυτοκινητα και θα αγορασουν 500 τσιν καθε χρόνο;Οι νεοφιλελευθεροι εχουν θεοποιησει την επιχειρηματικοτητα και την ελαφρυνση του κεφαλαιου ωστε να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας. Γιατι στον πεοκλα τοτε η Βουλγαρια δεν εχει τα περισσοτερα εργοστασια στην Ευρωπη; Γιατι δεν εχει εκατονταδες χιλαιδες νεες θεσεις εργασιας και ανεργια στο 0; Γιατι εχει φτωχια; Αν δεν ανασανει η μεσαια ταξη, δεν προικειται να δουμε προκοπη, Και η μεσαια ταξη ειναι στο οριο. Καταφερε το κομμα της μεσαιας ταξης να την εξαϋλωσει μαζι με τον προδοτη του '92. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 11, 2012 #3298 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Αν εχεις γ@μησει την καταναλωση με φορολογια σε χαμηλα εισοδηματα που ΟΛΟ το εισοδημα παει στην αγορα και επιβιωση, πως σκατα θα φτιαξεις καινουριες θεσεις εργασίας;Μιλάμε για ναυτιλία ή γενικώς; Τι στον γιούτσο έχει να κάνει αυτό μου λες με το θέμα της ναυτιλίας. Σου μιλάω για εταιρίες ναυτιλιακές που βρίσκονται εκτός Ελλάδος, που το αντικείμενο εργασίας τους είναι παντού και των οποίων ο κύκλος εργασιών δε θα αλλοιωθεί απο την έδρα τους.Αν δεν ανασανει η μεσαια ταξη, δεν προικειται να δουμε προκοπη, Και η μεσαια ταξη ειναι στο οριο. Καταφερε το κομμα της μεσαιας ταξης να την εξαϋλωσει μαζι με τον προδοτη του '92.Οπότε τι κάνεις; Έχεις ένα τομέα όπου μπορείς άμεσα να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας και τον διώχνεις μακρυά. Η μεσαία τάξη θα σε ευγνωμονεί (νοτ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Ιούνιος 11, 2012 #3299 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Τι καθεστώς φορολογίας απολαμβάνουν άραγε οι ναυτιλιακές με έδρα τους την Κύπρο (μετά απο 3 χρόνια αριστερής κυβέρνησης κιόλας εκεί?)XrimaNews.gr Ο περί Εμπορικής Ναυτιλίας Νόμος της ΚύπρουΓια όσους ενδιαφέρονται, εδώ είναι το πλήρες κείμενο του νόμου. Και κατσε να δουμε πως θα παει και στην Κυπρο που οσονουπω μας εχεται στο μνημνονιακο κλαμπακι.Και 2 διευκρινίσεις. Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης μιας "αριστερής" κυβέρνησης, αφού μόνο στη θεωρεία είναι αριστεροί οι κυβερνώντες.Επίσης, το μνημόνιο αν υπάρξει για την Κύπρο δεν θα είναι ως αποτέλεσμα της φορολογίας, αλλά κατά βάση, λόγω της μεγάλης έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούνιος 11, 2012 #3300 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2012 Όχι μόνο οι σκληροπυρηνικοί της Ιεραρχίας και γνωστοί «αντικομμουνιστές» αλλά ακόμη και ιεράρχες που διακρίνονται για τη μετριοπάθεια και τη νηφαλιότητά τους μένουν ενεοί με όσα φτάνουν στ’ αυτιά τους από τους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.Ποια είναι, όμως, η κρυφή ατζέντα των σκληροπυρηνικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ; Μητροπολίτες συγκέντρωσαν όσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί και έχουν γραφεί από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, που «μετράει ο λόγος τους». Από «πταίσματα», όπως οι αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.) κατά της Εκκλησίας (όπως του Γ. Μηλιού, που είχε βάλει στη σελίδα του μια αφίσα όπου ποδοπατούσε κάποιος τον Χριστό), μέχρι θέσεις που οι αρχιερείς τις θεωρούν «κακουργήματα». Συγκεκριμένα, λένε οι μητροπολίτες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες συνιστώσες έχουν ζητήσει την κατάργηση του θρησκευτικού γάμου, την αστική ονοματοδοσία για τα τέκνα, την κατάργηση του αγιασμού και της πρωινής προσευχής στα σχολεία, την αφαίρεση του σταυρού και των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες και όλα τα κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος (νοσοκομεία κ.λπ.). Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ελπίζουμε, ακούστηκε και η αφαίρεση του σταυρού από το εθνικό μας σύμβολο… Επίσης, λένε στην Ιεραρχία, πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει επίμονα την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το Δημόσιο, την κατάργηση του σώματος των στρατιωτικών ιερέων, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και της θρησκευτικής ορκωμοσίας της Βουλής. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αντικατάστασης του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών από ένα μάθημα γενικών αρχών Θρησκειολογίας και Ηθικής. Σε γενικό πλαίσιο, οι μητροπολίτες εκτιμούν πως η γραμμή που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την αποκοπή του τόπου από τις θρησκευτικές του ρίζες, την παράδοση και την ιστορία. «Δεν μπορώ να διανοηθώ την πιθανότητα σε μια πιθανή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ να είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων η Μαρία Ρεπούση και Πολιτισμού ο Γρηγόρης Ψαριανός», έλεγε πρόσφατα νέος μητροπολίτης.Έτερος ιεράρχης από την Πελοπόννησο ήταν πιο σκληρός: «Είναι άθεοι. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αναλάβουν την εξουσία. Εμείς όμως πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο». Μητροπολίτης της Βόρειας Ελλάδας, όμως, ήταν πιο καθησυχαστικός: «Η Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλά από διωγμούς και πάντα οι διώκτες είναι αυτοί που καταρρέουν και όχι η ίδια. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και ας μη φοβόμαστε».Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, όπως εκτιμούν εκκλησιαστικές πηγές, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να αποφύγει τα λάθη του Ανδρέα Παπανδρέου (βλ. σύγκρουση με Αντ. Τρίτση). Πιθανόν να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις, οι οποίες θα συνάδουν με το προφίλ ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που θα έχει επαφή με την ιστορία και την παράδοση του τόπου αλλά και με τις σύγχρονες τάσεις και τα ρεύματα της εποχής. Το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό αυτόν συμβιβασμό θα φανεί… Πηγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.