Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

Η λαική κυριαρχία ισχύει πάνω σε όλα. Ή κάποιος αποδέχεται αυτό που είπε ο Σαμαράς, ότι δλδ η λαική βούληση εκφράζεται με τις εκλογές και απο κει και πέρα ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν υπάρχεια δυσαρμονία κοινοβουλευτής εκπροσώπησης και λαικής βούλησης είναι ο ΠτΔ ο οποίος και μπορεί να παραιτηθεί ή όταν βλέπεις 500Κ, 1Μ 2-3-4Μ ανθρώπους να ζητάνε κάτι, τότε πρέπει να διερευνήσεις μέσω δημοψηφίσματος αν αυτό που αυτοί ζητάνε αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η κοινή λογική (που πιστευω ότι μοιραζόμαστε και οι 2) θα απαντήσει..

Όχι όχι, δεν θα ξεφύγεις τόσο ευκολα, τι σημαίνει "Πάνω σε όλα", δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παραδείγματα:

• "Η Λαική Κυριαρχία ισχύει πάνω στο θέμα της Φτωχοποίησης του λαού και προσβάλλεται, με μέτρα που συντελούν σε αυτό"
  • "η Λαική Κυριαρχία ισχύει πάνω στο θέμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, και δεν προσβάλλεται όταν το κράτος δεν πουλά Δημόσια Περιουσία κοινής ωφέλειας σε Ξένους επενδυτές"
  • "η Λαική Κυριαρχία, ΔΕΝ ισχύει πάνω στο θέμα της δικιάς μου, προσωπικής περιουσίας που απέκτησα με καθόλα νόμιμο και ηθικότατο τρόπο, οπότε δεν τίθεται θέμα προσβολής της"

Εγώ υποστηρίζω ότι δεν θα βρεις κάτι, στο οποίο να ορίζεται πάνω του "Λαική Κυριαρχία" και να προσβάλεται από την μη/αναγραφή του θρησκευματος.

Βρες μου ένα αντιπαράδειγμα.

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply

αν πάω και ρωτήσω 2 παππούδες 90 χρονών ποιος φταίει, ο δεξιός θα πει τον αριστερό και ο αριστερός τον δεξιό.

Το έχω ζήσει άπειρες φορές.Αυτοί πήδηξαν την Ελλάδα.

Και δεν έχεις καταλάβει ήδη σε αυτό το νήμα, ότι συνεχίζουν να την πηδάνε αμφότεροι;

μηνες τωρα, γιαυτο κοιταω να μην συμμετεχω.. θα κοιταξω ομως να το αποτρεψω, οχι να το ενθαρρυνω..

μα δεν χρειάζεται τονίσω το τώρα.Το ζούμε και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια.Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να φύγει αυτό.

αυτο ειναι που με ανησυχει πιο πολυ απολα...νομιζω οτι ειναι στο dna μας, γιαυτο πρπει να το αποτρπουμε στον μικροκοσμο μας..

Δεν κρινω κανεναν και ολοι ανεξαρτητως ψηφου ειναι ευπροσδεκτοι, αλλα μου φαινεται απο τις εκλογες 6.5 και μετα σαν να βλεπω ολο και περισσοτερα ατομα σαν ποσοστο (εδω μεσα)να διακεινται θετικα προς την χ.α. ..και στην δημοσκοπηση του τρομαχτικου προς το παρον βγαινει πρωτος ο κασιδιαρης, δευτερο το φταινε ολοι τριτη η κανελλη...βρε λες?

Η κοινή λογική (που πιστευω ότι μοιραζόμαστε και οι 2) θα απαντήσει..

Όχι όχι, δεν θα ξεφύγεις τόσο ευκολα, τι σημαίνει "Πάνω σε όλα", δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παραδείγματα:

• "Η Λαική Κυριαρχία ισχύει πάνω στο θέμα της Φτωχοποίησης του λαού και προσβάλλεται, με μέτρα που συντελούν σε αυτό"
  • "η Λαική Κυριαρχία ισχύει πάνω στο θέμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, και δεν προσβάλλεται όταν το κράτος δεν πουλά Δημόσια Περιουσία κοινής ωφέλειας σε Ξένους επενδυτές"
  • "η Λαική Κυριαρχία, ΔΕΝ ισχύει πάνω στο θέμα της δικιάς μου, προσωπικής περιουσίας που απέκτησα με καθόλα νόμιμο και ηθικότατο τρόπο, οπότε δεν τίθεται θέμα προσβολής της"

Εγώ υποστηρίζω ότι δεν θα βρεις κάτι, στο οποίο να ορίζεται πάνω του "Λαική Κυριαρχία" και να προσβάλεται από την μη/αναγραφή του θρησκευματος.

Βρες μου ένα αντιπαράδειγμα.

Ειλικρινά σου λέω ότι δεν έβγαλα νόημα απο το ποστ σου. Δε στο λεω για να σου την πω αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα λέξη.

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω με απλά λόγια είναι ότι αν μπεις στο τριπάκι να θεωρείς ότι η λαική βούληση δεν αντιπροσωπεύεται επειδή 1Μ μαζεύτηκε κάπου, τότε δε μπορείς να αγνοήσεις παρόμοιες μαζικές κινητοποιήσεις ασχέτως αν τα αιτήματα τους σε εκφράζουν ή όχι. Αν επιλεκτικά αναγνωρίζεις τέτοιες κινητοποιήσεις ως ενδείξεις μη αντιπροσωπεύσης στο ελληνικό κοινοβούλιο της λαικής βούλησης τότε είσαι/ειμαι/ειναι ανακόλουθος.

Θέλεις υποκειμενική άποψη; Αν τέτοιες μάζες βγαίνουν στο δρόμο για οποιοδήποτε θέμα, κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει εκ προοιμίου αν το θέμα αυτό είναι σημαντικό ή όχι.

Δεν κρινω κανεναν και ολοι ανεξαρτητως ψηφου ειναι ευπροσδεκτοι, αλλα μου φαινεται απο τις εκλογες 6.5 και μετα σαν να βλεπω ολο και περισσοτερα ατομα σαν ποσοστο (εδω μεσα)να διακεινται θετικα προς την χ.α. ..και στην δημοσκοπηση του τρομαχτικου προς το παρον βγαινει πρωτος ο κασιδιαρης, δευτερο το φταινε ολοι τριτη η κανελλη...βρε λες?

νταξει τωρα, τρομακτικο, σοβαρο blog...οι μισοι και χρηστες του ειναι 18 κ κατω, ή βιολογικα ή συναισθηματικα..

η βια δεν ειναι, πρπει να ειναι αποδεκτη λυση, δεν πρπει να επισημοποισουμε τετοιες πρακτικες, ουτε βεβαια να τσιτωνουμε για να τις προκαλουμε. Το ιδιο θαμαστε απλως απτην αλλη μερια..

θα σφαχτουνε ρε Γιωργη, ακραιοι και οι δυο, που θα παει αυτη η ιστορια?

ειμαστε που ειμαστε οικονομικα εξαρτημενοι, αν σφαχτουμε που να βρουμε διαυλο επικοινωνιας για να δημιουργησουμε, να παραγουμε? και τοτε εμπλοκη η ευρωπη κ με το δικιο της...

η κατασταση δεν βγαινει ετσι κυριοι, πρπει να φυγουν τα καυγαδακια και να πεσουν στο τραπεζι προτασεις...θεατρακι καταντησαμε...

edit> αυτη τη φωτο την βρηκα μπροστα μου οταν εγραφα κατι περιγραφικο στο google, προσεξτε την ημερα που εγινε upload k οχι μονο..

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Europe_punishes_the_spoilt_kid_(Greece)_for_asking_too_much.jpg

Αληθινο περιστατικο που συνεβη μολις κατω απο το σπιτι μου:

-περπατανε 4 πιτσιρικαδες κ συζητουν σε εντονο υφος σχετικα με Κασιδιαρη,Χ.Α κλπ

-λεει ο ενας(ο ψαγμενος)ρε παιδια αυτος πως μπηκε σε ψηφοδελτιο,εδω εκρεμμουν δικες εις βαρος του...αν ειναι ετσι να φερουμε κ τον Πασσαρη να μπει υποψηφιος

-Πεταγεται ο απεναντι απο μενα ο οποιος συχνα πυκνα ακουει εμβατηρια της Χουντας επανασταση,γεια σου Γεωργιε Παπαδοπουλε κλπ και αρχιζει να βριζει αισχρα τους πιτσιρικαδες οι οποιοι τραπηκαν σε φυγη λεγοντας μακακες πεσαμε σε Χρυσαυγιτες τρεχτε...

Φταιω εγω τωρα να στειλω μηνυμα σε τπτ αναρχικους Ανταρσυα κλπ να του καψουν το σπιτι του παλιο#$στα???

Αληθινο περιστατικο που συνεβη μολις κατω απο το σπιτι μου:

-περπατανε 4 πιτσιρικαδες κ συζητουν σε εντονο υφος σχετικα με Κασιδιαρη,Χ.Α κλπ

-λεει ο ενας(ο ψαγμενος)ρε παιδια αυτος πως μπηκε σε ψηφοδελτιο,εδω εκρεμμουν δικες εις βαρος του...αν ειναι ετσι να φερουμε κ τον Πασσαρη να μπει υποψηφιος

-Πεταγεται ο απεναντι απο μενα ο οποιος συχνα πυκνα ακουει εμβατηρια της Χουντας επανασταση,γεια σου Γεωργιε Παπαδοπουλε κλπ και αρχιζει να βριζει αισχρα τους πιτσιρικαδες οι οποιοι τραπηκαν σε φυγη λεγοντας μακακες πεσαμε σε Χρυσαυγιτες τρεχτε...

Φταιω εγω τωρα να στειλω μηνυμα σε τπτ αναρχικους Ανταρσυα κλπ να του καψουν το σπιτι του παλιο#$στα???

η βια δεν ειναι, πρπει να ειναι αποδεκτη λυση, δεν πρπει να επισημοποισουμε τετοιες πρακτικες, ουτε βεβαια να τσιτωνουμε για να τις προκαλουμε. Το ιδιο θαμαστε απλως απτην αλλη μερια..

Ειλικρινά σου λέω ότι δεν έβγαλα νόημα απο το ποστ σου. Δε στο λεω για να σου την πω αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα λέξη.

Δεκτό (είναι περίεργο το θέμα, και ο άνθρωπος σπούδασα πληροφορική, ούτε πολιτικές επιστήμες, ούτε κοινωνικές επιστήμες, ούτε φιλολογιά)

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω με απλά λόγια είναι ότι αν μπεις στο τριπάκι να θεωρείς ότι η λαική βούληση δεν αντιπροσωπεύεται επειδή 1Μ μαζεύτηκε κάπου, τότε δε μπορείς να αγνοήσεις παρόμοιες μαζικές κινητοποιήσεις ασχέτως αν τα αιτήματα τους σε εκφράζουν ή όχι. Αν επιλεκτικά αναγνωρίζεις τέτοιες κινητοποιήσεις ως ενδείξεις μη αντιπροσωπεύσης στο ελληνικό κοινοβούλιο της λαικής βούλησης τότε είσαι/ειμαι/ειναι ανακόλουθος.

Θέλεις υποκειμενική άποψη; Αν τέτοιες μάζες βγαίνουν στο δρόμο για οποιοδήποτε θέμα, κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει εκ προοιμίου αν το θέμα αυτό είναι σημαντικό ή όχι.

Καταλαβαίνω τι λες, θεωρείς, ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να κρίνει αν το θέμα είναι σημαντικό, άσχετα από τι υποστηρίζει ο καθένας. Και συμφωνώ σε αυτό, κανείς γενικά δεν θα πρέπει να κρίνει, με βάση τα δικά του πιστευω.

Αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, νομίζω οφείλει η Λογική να βγάλει μία απόφαση και να πει αν είναι σημαντικό ή όχι, έτσι?

Σιγά σιγά λοιπόν, πρώτον, τι εννοούμε τον όρο "Λαική Κυριαρχία"?

το "Λαική", βγαίνει από τον Λαό, σωστά?

Το "Κυριαρχία" -> κυρίαρχος -> κύριος + ἄρχω, αυτός που έχει την εξουσία, αποφασίζει και ορίζει, ελέγχει καταστάσεις.

Άρα όταν λέμε ότι θέλουμε "Λαική Κυριαρχία πάνω σε κάτι" εννοούμε ότι θέλουμε ο λαός να έχει την εξουσία και να ελέγχει κάποιες καταστάσεις.

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να προσβάλλει την Λαική Κυριαρχία πάνω σε κάποια κατάσταση, υπάρχει κάτι δηλαδή να μπορεί να απειλήσει την εξουσία του λαού στον έλεγχο κάποιας κατάστασης?

Για να δούμε.. ας βρούμε ΜΙΑ κατάσταση που να θέλουμε Λαική Κυριαρχία..

Στην κατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας θέλουμε Λαική Κυριαρχία? Θέλουμε!

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να προσβάλλει τον έλεγχο του λαού στην κατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας? Πάρα πολλά! Αν για παράδειγμα, ολόκληρη η Δ.Ε.Η. αγοραστεί από κάποια άλλη χώρα, πλέον ο λαός θα έχει χάσει κομμάτι έλεγχου της εθνικής του ανεξαρτησίας αφού κάποια άλλη χώρα, θα μπορεί να ορίζει αν και πότε θα έχουμε ρευμα. (παράδειγμα ήταν, χαλαρώστε).

Οπότε, αν ετίθετο το θέμα ολικής πώλησεως της ΔΕΗ, προσβάλλεται η κατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας, της οποίας τον έλεγχο έχει ο λαός, και άρα ένα δημοψήφισμα θα ήταν απαραίτητο σε μία τέτοια περίπτωση, αφού θα υπήρχε και ο αντίλογος της οικονομικής αποζημίωσης.

Ωραία ως εδώ.

Ας βρούμε μία άλλη κατάσταση, πχ, Προσωπική Περιουσία.

Θέλουμε εκεί Λαική Κυριαρχία? Μάλλον όχι, δεν πρέπει ο λαός να μπορεί να ελέγχει την προσωπική περιουσία καθενός από τα μέλη του! ο Λαός δεν μπορεί να πει σε εμένα (αν έχω μεγάλη περιουσία(νόμιμα και ηθικότατα την απέκτησα)) να την χαρίσω σε κάποιον άλλον. Έτσι δεν είναι?

Ας βρούμε άλλη μία κατάσταση, ας πούμε οικονομική πολιτική.

Θέλουμε εκεί Λαική Κυριαρχία? Ναι! Θέλουμε ο Λαός να εξουσιάζει την Οικονομική Πολιτική της χώρας.

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να προσβάλλει τον έλεγχο του λαού στην κατάσταση της οικονομικής πολιτικής? Πάρα πολλά! Πχ, ο διορισμός ξένων επιτρόπων ελέγχου των εξόδων είναι κάτι που προσβάλει την εξουσία του Λαού στην οικονομική πολιτική.

Πάμε τώρα και σε αυτά που λέγαμε... Αυτό το κάτι που προσβάλε την Λαική Κυριαρχία ήταν για (εσένα και) 3 εκαττομύρια κόσμου που ζητούσαν δημοψήφισμα, η αναγραφή ή όχι του θρησκευματος στην Πολιτική Ταυτότητα της χώρας μας.

Η ερώτηση είναι λοιπόν, "Ποια κατάσταση, στην οποία θέλουμε Λαική Κυριαρχία, προσβαλόταν με αυτό το κάτι????"

Αν δεν μους βρεις εσύ μία τέτοια κατάσταση, τότε μάλλον η λογική δεν βρίσκει γιατί ήταν σημαντικό το θέμα, και αν δεν το βρίσκει η λογική, εγώ θα συμφωνήσω μαζί της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.