Jump to content



Εκλογές 2012


astrolabos

Recommended Posts

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Κύριο Αντώνη Σαμαρά

Υπουργό των Εξωτερικών

Ενταύθα

Αθήνα 9 Απριλίου 1992

«Αγαπητέ Αντώνη,

Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω αυτήν την αλληλογραφία μαζί σου γιατί καταλαβαίνω τον σκοπό...

για τον οποίο στέλνεις αυτές τις επιστολές, ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή σου, ότι αν ληφθεί απόφαση διαφορετική από αυτήν που εσύ επιθυμείς επιφυλάσσεσαι να καθορίσεις την στάση σου και να κρίνεις αν θα καταψηφίσεις ή όχι την κυβέρνηση.

Θεωρώ απαράδεκτο το ύφος των κειμένων αυτών για Υπουργό των Εξωτερικών, κάτι για το οποίο, ειλικρινώς, λυπούμαι. Είναι πρωτοφανές φαινόμενο Υπουργός των Εξωτερικών αντί να συνεργάζεται ....

με τον Πρωθυπουργό του και την κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, να αποστέλλει παρόμοιες επιστολές σ’ αυτόν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία στην οποία βρίσκεσαι...

και το γεγονός ότι ψάχνεις από κάπου να γαντζωθείς. Αυτό δεν δικαιολογεί όμως την διατύπωση του εξ ολοκλήρου ψευδούς ισχυρισμού, ότι σου εδήλωσα ότι “θα ήμουν ευτυχέστατος” με μια τελική ονομασία του τύπου: “Μακεδονία των Σκοπίων”. Σημειώνω, επίσης, ότι είναι παντελώς ανακριβές ότι στη στενή σύσκεψη της 6ης Μαρτίου 1992, εγώ και ο κ. Μολυβιάτης αναπτύξαμε τη θέση ότι ο Υπουργός των Εξωτερικών θα έπρεπε να έχει την ευχέρεια συμβιβαστικής λύσης, σε ό,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Αυτό που είναι ακριβές, είναι ότι συζητήσαμε, όπως οφείλαμε να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, από την στιγμή που το θέμα ήταν τόσο σημαντικό και προχωρήσαμε σε μια λύση “πακέτο” (PACKAGE DEAL). Αυτό ήταν το ελάχιστο καθήκον μας, που απαιτείτο από το χρέος μας να ασκούμε σοβαρή και υπεύθυνη εξωτερική πολιτική.

Γνωρίζεις δε, πολύ καλά, ότι και κατ’ ιδίαν και δημοσίως κατηγορηματικά σου εδήλωσα, ότι στην διαπραγμάτευση μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας θέσεις. Αυτή ήταν η σαφής κατηγορηματική εντολή που είχες και κατ’ ιδίαν και δημόσια λάβει, η οποία επικυρώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, πριν φύγεις για τις Βρυξέλλες.

Σήμερα, σου επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, ότι και εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση, στο σύνολό της, δεν έχει λάβει την τελική της απόφαση, απέναντι στο σκληρό δίλημμα στο οποίο βρισκόμαστε. Τελική απόφαση, την οποίαν τώρα πλέον, που έχουν διαμορφωθεί όλα τα δεδομένα, η κυβέρνηση θα λάβει το ταχύτερο, με τις διαδικασίες τις οποίες προβλέπει το Σύνταγμα και επιβάλλει η σοβαρότητα και η κρισιμότητα του θέματος.

Αφού, δηλαδή, τεθεί υπόψιν του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού διερευνήσουμε και τις απόψεις των άλλων κομμάτων, σε μια σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την Προεδρίαν του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε θα προχωρήσουμε στην λήψη της τελικής απόφασης, που είναι τελικά δική μας ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Λυπούμαι, διότι στην επιστολή σου, εκφράζεσαι περιφρονητικά για την Κυβερνητική Επιτροπή και διερωτάσαι “τι μπορεί να προσφέρει για την επιβοήθηση του Εθνικού θέματος”.

Σε επέλεξα για τη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών και ασφαλώς έχεις την ευθύνη της εισήγησης, αλλά δεν είσαι ο μόνος ο οποίος, επ’ αυτού θα αποφασίσει. Όλοι, όσοι μετέχουν σε μία κυβέρνηση, έχουν ευθύνη όταν λαμβάνονται αποφάσεις για μεγάλα θέματα. Όπως ευθύνη έχουν και όλοι οι Βουλευτές που στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους την κυβέρνηση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο όρο, τον οποίον επέτυχες στην διαπραγμάτευση της 16ης Δεκεμβρίου 1991, δηλαδή, “η ονομασία να μην υποδηλώνει εδαφικές διεκδικήσεις”, ασφαλώς σημαίνει ότι η ονομασία θα πρέπει να μεταβληθεί.

Δεν περιέχει όμως όρο για την απάλειψη της λέξης “Μακεδονία”. Αν τον περιείχε, σήμερα δεν θα ανταλλάσσαμε επιστολές. Όταν δε, σε ρώτησα, γιατί αφού νόμιζες ότι αυτό αποτελεί την πεμπτουσία του προβλήματος, δεν επέβαλες τότε την άποψή σου, μου απάντησες ότι δεν μπορούσες να τα επιτύχεις. Σ’ αυτό πιθανότατα έχεις δίκιο. Εγώ δεν αρνούμαι ότι εξήντλησες τότε όλες τις δυνατότητες. Απομένει, όμως, το ερώτημα: αυτό δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί, είναι δυνατόν σήμερα να το επιτύχουμε; Νομίζεις, σοβαρά, ότι είναι δυνατόν να μην μας απασχολεί αυτήν την στιγμή στην συζήτηση που κάνουμε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αυτός ο προβληματισμός. Όσο για τα περί “δώρων στην αντίπαλη προπαγάνδα” γνωρίζεις πολύ καλά, ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνον, εφόσον –με άλλους στόχους και σκοπούς– αποκαλύπτοντο όσα εμείς εσωτερικά συζητούμε στην απέναντι πλευρά.

Μένει, επίσης, δυστυχώς ανοικτό το ερώτημα, πού θα μας οδηγήσει το κλείσιμο των συνόρων μας με τα Σκόπια, το οποίο και πάλι προτείνεις ως λύση, στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες προχωρήσουν σε αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων με το σημερινό της όνομα. Στην επιστολή σου, που το προτείνεις για δεύτερη φορά, δεν αναφέρεις τι θα κάνουμε αν μια τέτοια κίνηση δεν αποδώσει κανένα αποτέλεσμα, εκτός της δημιουργίας ενός μονίμου προβλήματος στα βόρεια σύνορά μας. Είναι προφανές ότι στο Υπουργείο των Εξωτερικών δεν έχεις μελετήσει σοβαρά τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου. Και δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα κανέναν που να συμφωνεί μαζί σου σ’ αυτήν την αντίδραση.

Η Ελλάς δίνει σήμερα έναν δύσκολο αγώνα για να επιτύχει την ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρώπη που ενώνεται. Ισότιμη συμμετοχή, που δεν θα εξασφαλίσει μόνον ένα υψηλότερο επίπεδο και ποιότητα ζωής για τους πολίτες της. Θα επιλύσει οριστικά και τα μεγάλα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει, θα πρέπει συνεπώς ως Υπουργός των Εξωτερικών, να διερευνήσεις σοβαρά τους κινδύνους που αναλαμβάνουμε να οδηγηθούμε σε μία πορεία απομάκρυνσης από την Ευρώπη.

Μία πορεία που θα μειώσει την δυνατότητά μας να υπερασπισθούμε τα άλλα μεγάλα εθνικά μας θέματα, και θα μας αφήσει εκτεθειμένους σε απρόβλεπτες εξελίξεις και κινδύνους, αν υπάρξει μια πραγματική εξωτερική απειλή. Και γνωρίζεις πολύ καλά ότι για την Ελλάδα δεν είναι από τα Σκόπια που ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια απειλή.

Κλείνοντας την επιστολή μου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι τα μεγάλα και δύσκολα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να σου επαναλάβω ότι μοναδικός γνώμονας στον χειρισμό τους είναι το συμφέρον του Έθνους. Για την υπεράσπιση του οποίου δεν αρκούν οι καλές προθέσεις ή ο πατριωτισμός. Αυτό που έχει, τελικά, σημασία είναι το αποτέλεσμα. Το αλάθητο στον κόσμο αυτόν κανένας δεν το έχει. Ούτε βεβαίως το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Γι’ αυτό υπάρχουν και είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα τα συλλογικά όργανα και η συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης.

Αυτό που σήμερα ζητώ και από σένα, είναι να συμμετάσχεις χωρίς υστεροβουλίες στην συζήτηση που έχουμε χρέος να κάνουμε, αυστηρά μέσα στα πλαίσια της κυβέρνησης, για την αναζήτηση της καλύτερης για την χώρα μας λύσης στο μεγάλο και δύσκολο αυτό πρόβλημα. Χωρίς στο ενδιάμεσο, να θέτεις σε κανέναν, ούτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε στην κυβέρνηση, τελεσίγραφα και, όρους γι’ αυτήν την διαδικασία.

Όταν –πολύ σύντομα άλλωστε– θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία την οποίαν προηγουμένως σου ανέφερα, θα συνεδριάσουμε για να πάρουμε την τελική μας απόφαση.

Και τότε, μετά την λήψη της τελικής απόφασης, αν δεν συμφωνείς με αυτήν είναι φυσικό να πράξεις ό,τι νομίζεις.

Φιλικά,

Κ. Κ. Μητσοτάκης

Υ.Γ.: Λυπούμαι γιατί παρά και τις χθεσινές επισημάνσεις μου υπήρξαν πάλι σήμερα στον Τύπο από το Υπ. Εξωτερικών, απαράδεκτες διαρροές. Δεν καταλαβαίνεις επιτέλους ότι αυτή η μεθόδευση εκτός του ότι είναι απαράδεκτη βλάπτει τη χώρα!».

ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ PRESS...Greek News: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ.....Αθήνα 9 Απριλίου 1992

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, αποδέχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1991 τη διάλυση της Πρώην Γιουγκοσλαβίας και αναγνώρισε την κρατική οντότητα της Κροατίας, της Σλοβενίας και των Σκοπίων. Κατά τον Α. Σαμαρά είχε κλείσει το θέμα της ονομασίας, αλλά οι θέσεις του δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς στα κοινοτικά έγγραφα το νέο κράτος εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως «Μακεδονία», χωρίς εισαγωγικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply

Γιατι να δικαιολογησω τον μητσοτακη ή τον σαμαρα το 2012;

Μαυρο και στους 2.

Μετα το 10' αρχιζουν τα καλα. 10 δις φυγανε τελευταια βδομαδα...;

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=XDQBeR2_RH4]ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 1-6-2012 ΣΚΑΙ - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Αν φοβάσαι την αλλαγη, απλα κανε στην ακρη μην σε ποδοπατησει. Ο Καμμενος ειναι η δεξια που θα επρεπε αν εχει η χωρα. Ο Σαμαράς μαζί με την Ντορίτα ειναι το απολειφάδι της δεξιας που εμεινε απο την Μεταπολιτευση.

Παντως, γενικα μιλώντας, οσους εχω δει/ακουσει να ειναι ακομα γατζωμένοι στα μικρομεγαλα ΠΑΣΟΚ / ΝΔ απλα εχουν καποιο οφελος, μετρησιμο σε υλικες απολαβες. Οι ιδεολογιες των συγκεκριμενων κομματων ειναι πλεον τοσο ιδιες που συντεινουν στο "Καρεκλα με οποιοδηποτε τιμημα, αλλιως τελειωσαμε"

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα ότι ήταν σαφές αλλά προφανώς όχι. Το επιθετο συριζαίος δεν προσδιορίζει το like button αλλά αυτούς που το πάτησαν. Καπις;

Νόμιζα ότι ήταν σαφές αλλά προφανώς όχι. Όταν έγραφα πίσω από το like button εννοούσα αυτούς που το πατάνε και κάθονται "πίσω" από αυτό. Γιατί θεωρούσα γνωστό ότι το συγκεκριμένο button δεν πατιέται μόνο του ούτε αυτοπροσδιορίζεται. Αλες κλαρ;

Β) Η θέση της Ντόρας είναι προιον συνδιαλαγής. Το ξέρουμε το ξέρουνε και δεν προσπάθησαν να το κρύψουν. Μου αρέσει που ξαναρθε αυτή; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής.

Αλλά ας κάνουμε ακόμα μια γαργάρα, εξάλλου δεν μας το κρύβουν κι όλας. (δεν χρειαζεται κι όλας) Η πρώτη θα είναι ή η τελευταία, από τις χιλιάδες γαργάρες που κάνουμε τόσα χρόνια . Αυτές μας έφεραν σ αυτή την κατάσταση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Για αυτό λοιπόν συνέχισε εσύ τις γαργάρες σου, θα έχεις τους λόγους σου, και είναι σεβαστοί και θα σου έλεγα μην δίνεις ξεπερασμενες ταμπέλες, προφανώς όχι για σένα, όπως συριζαιους νεοδημοκράτες κτλ. Επειδή πατάνε like. Είναι αρκετά επιφανειακό και άκυρο. Γιατί υπάρχουν και άτομα που πατάνε like και απο τις πολλές γαργάρες που έγιναν στο παρελθόν, έχουν έρθει και σε πολιτική κρίση και σκέφτονται μέχρι την τελευταία στιγμή τι στο διάολο να ψηφίσουν.

Πάντως δεν θα ψηφίσουν νδ πασοκ δεν είναι ιδεολογικό, είναι παθολογικό το πρόβλημα, τα περισσότερα άτομα μέσα σ αυτά τα κόμματα προκαλούν προβλήματα στο στομάχι τους και εμετο. Ασε που τους έχουν κατακλέψει και προδώσει ήδη πολλές φορές, αυτο είναι το λιγότερο, ξεπερνιέται με γαργάρες.

Link to comment
Share on other sites

Αν φοβάσαι την αλλαγη, απλα κανε στην ακρη μην σε ποδοπατησει. Ο Καμμενος ειναι η δεξια που θα επρεπε αν εχει η χωρα. Ο Σαμαράς μαζί με την Ντορίτα ειναι το απολειφάδι της δεξιας που εμεινε απο την Μεταπολιτευση.

Μιλάμε για τον ίδιο καμμένο που αν έπαιρνε 2 υπουργεία έμπαινε στη κυβέρνηση των προδοτών;
Παντως, γενικα μιλώντας, οσους εχω δει/ακουσει να ειναι ακομα γατζωμένοι στα μικρομεγαλα ΠΑΣΟΚ / ΝΔ απλα εχουν καποιο οφελος, μετρησιμο σε υλικες απολαβες. Οι ιδεολογιες των συγκεκριμενων κομματων ειναι πλεον τοσο ιδιες που συντεινουν στο "Καρεκλα με οποιοδηποτε τιμημα, αλλιως τελειωσαμε"

Μπορεί να το λες γενικά αλλά επέτρεψε μου να απαντήσω επι προσωπικού. Ναι περιμένω ο Αντώνης να με διορίσει καμαριέρα στα ανάκτορα του Μπακινγχαμ εδώ που είμαι.

Αλλά ας κάνουμε ακόμα μια γαργάρα, εξάλλου δεν μας το κρύβουν κι όλας. (δεν χρειαζεται κι όλας) Η πρώτη θα είναι ή η τελευταία, από τις χιλιάδες γαργάρες που κάνουμε τόσα χρόνια . Αυτές μας έφεραν σ αυτή την κατάσταση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Για αυτό λοιπόν συνέχισε εσύ τις γαργάρες σου, θα έχεις τους λόγους σου, και είναι σεβαστοί και θα σου έλεγα μην δίνεις ξεπερασμενες ταμπέλες, προφανώς όχι για σένα, όπως συριζαιους νεοδημοκράτες κτλ. Επειδή πατάνε like. Είναι αρκετά επιφανειακό και άκυρο. Γιατί υπάρχουν και άτομα που πατάνε like και απο τις πολλές γαργάρες που έγιναν στο παρελθόν, έχουν έρθει και σε πολιτική κρίση και σκέφτονται μέχρι την τελευταία στιγμή τι στο διάολο να ψηφίσουν.

Πάντως δεν θα ψηφίσουν νδ πασοκ δεν είναι ιδεολογικό, είναι παθολογικό το πρόβλημα, τα περισσότερα άτομα μέσα σ αυτά τα κόμματα προκαλούν προβλήματα στο στομάχι τους και εμετο. Ασε που τους έχουν κατακλέψει και προδώσει ήδη πολλές φορές, αυτο είναι το λιγότερο, ξεπερνιέται με γαργάρες.

Πως γίνεται να μου λέτε για γαργάρες όταν είπα ξεκάθαρα ότι δε μου αρέσει που ήρθε πίσω αυτή; Παίζει να μαι και ο μόνος σε αυτό το φόρουμ που και έχω δηλώσει τι κόμμα είμαι και ότι μέρος των αποφασεων που παίρνει η ηγεσία αυτού του κομματος δε μου αρέσει.

Εντ λαστ μπατ νοτ λιστ @ Γιάγκο. Αλλά ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Είπες ότι ο Σαμαράς έβαλε υπογραφή στη δημιουργία του κράτους της Μακεδονίας. Ψέμα με όλης τη σημασία της λέξεως. Σου παρέθεσα την απόφαση που εσύ ανέφερες και σε κάλεσα να μου δείξει την υπογραφή του. Σου είπα ότι η πρώτη συνεδριαση των υπουργών εξωτερικών ήταν 15 μέρες μετά απο την απόφαση που παρέθεσες. Η εξοχότητα σου δεν καταδέχτηκε να το σχολιάσει. Και επειδή θα ξανασκάσει ο sponsored by Hexalen και θα μου λέει για γαργάρες θες να σου πω ότι έκανε λάθη ο Σάμαρας στους χειρισμούς του; Σίγουρα δε μπορώ να το αποκλείσω σαν ενδεχόμενο. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι οτι ακολούθησε κατα γράμμα τις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που είχε συγκλιθεί για αυτό το λόγο. (Διότι αν δεν το είχε κάνει ο Αντρέας θα τα χε κάνει όλα ******* για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους)

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και ειναι η πραγματικη τους γνώμη, γιατι θελουν να επιβιώσουν. Ολα τα αλλα σεναρια τους βγάζουν είτε στην αυτοεξορία (αν προλαβουν) ειτε στην φυλακη, ιδιως με τα δωράκια που φαίνεται να πηραν ολοι απο την Siemens.

Αλλα δεν... Αν και ειμαι κατα της βιας, καλο ψόφο στους συγκεκριμενους. Να τα φανε σε χημιοθεραπειες.

Ρε συ. Σοβαρά τώρα, αναφερόσουν στο λινκ του Dr Paneas στο αρχικό σου ποστ ή εγώ κατάλαβα λάθος. Είδες ποιοι το υπογράφουν;

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ. Σοβαρά τώρα, αναφερόσουν στο λινκ του Dr Paneas στο αρχικό σου ποστ ή εγώ κατάλαβα λάθος. Είδες ποιοι το υπογράφουν;

Οχι ηταν ενα γενικο σχόλιο, καταλαβες λαθος.

Αλλα μου κινησε την περιεργεια το σχολιο σου και εψαξα.

Βρηκα και το blog τους Greek Economists for Reform.com | A time of opportunity

Εκτός του γεγονότος οτι ολοι ειναι Ακαδημαϊκοί aka θεωρία και απο πραξη και εφαρμογη κυριως οικονομικων θεωριών, κυρ ελλεησον να βγει, εχουν και μερικούς συνεργάτες με εργασιακη εμπειρια που δεν τους κανει ακριβώς αμερόληπτους.

Andreas has a PHD in Astrophysics and Mathematical Cosmology and has studied in London and Cambridge University.

He joined Lehman Brothers as an Interest Derivatives Quantitative Specialist. He then proceed to work as Structurer in Asset and Liability Products at Bank Of Montreal, Credit Agricole and Royal Bank of Canada.

He has extensive practical and theoretical knowledge of the markets and has written articles and given lectures on various financial topics.

Member, Economic Advisory Group for Competition, European Commission, DG-Competition, Brussels (2004- )
Economist, September 2005-July 2007

EUROPEAN CENTRAL BANK

Μπορει βεβαια απλα να ειμαι εγω καχυποπτος :baby:

Link to comment
Share on other sites

Εντ λαστ μπατ νοτ λιστ @ Γιάγκο. Αλλά ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Είπες ότι ο Σαμαράς έβαλε υπογραφή στη δημιουργία του κράτους της Μακεδονίας. Ψέμα με όλης τη σημασία της λέξεως. Σου παρέθεσα την απόφαση που εσύ ανέφερες και σε κάλεσα να μου δείξει την υπογραφή του. Σου είπα ότι η πρώτη συνεδριαση των υπουργών εξωτερικών ήταν 15 μέρες μετά απο την απόφαση που παρέθεσες. Η εξοχότητα σου δεν καταδέχτηκε να το σχολιάσει. Και επειδή θα ξανασκάσει ο sponsored by Hexalen και θα μου λέει για γαργάρες θες να σου πω ότι έκανε λάθη ο Σάμαρας στους χειρισμούς του; Σίγουρα δε μπορώ να το αποκλείσω σαν ενδεχόμενο. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι οτι ακολούθησε κατα γράμμα τις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που είχε συγκλιθεί για αυτό το λόγο. (Διότι αν δεν το είχε κάνει ο Αντρέας θα τα χε κάνει όλα ******* για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους)

Εντάξει άσε το γράμμα του αφεντικού του. Λέει ψέματα!!

Από το πάρα κάτω τι δεν κατάλαβες;

Επειδή είχε βουίξει το πανελλήνιο και θα έπρεπε να το ξέρης.

Απλά το ερμηνεύανε ως γκάφα του Σαμαρά ενώ εγώ είμαι πεπεισμένος ότι επρόκειτο για συμπαιγνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, αποδέχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1991 τη διάλυση της Πρώην Γιουγκοσλαβίας και αναγνώρισε την κρατική οντότητα της Κροατίας, της Σλοβενίας και των Σκοπίων. Κατά τον Α. Σαμαρά είχε κλείσει το θέμα της ονομασίας, αλλά οι θέσεις του δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς στα κοινοτικά έγγραφα το νέο κράτος εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως «Μακεδονία», χωρίς εισαγωγικά.

ΥΓ Οτιδήποτε θέλεις να διαβάσω φρόντισε να είναι στα ελληνικά που γνωρίζω

Link to comment
Share on other sites

πάρτε λιγο δημοκρατια ευρώπης και πόσο απολιτιστοι ευρωπαιοι εχουμε γινει οι ελληνες

EuPres.JPG

θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα .

επίσης κάνω έκκληση στην ευσπλαχνία τον Ελλήνων να βοηθήσουμε όλη τον

παρακάτω εικονιζόμενο άνδρα? βόδι? κήτος ? φάλαινα ? βάλτε ότι θέλετε απλός

βοηθήστε :hehe::hehe::hehe:

post-10409-1416076285,2302_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οχι ηταν ενα γενικο σχόλιο, καταλαβες λαθος.

Αλλα μου κινησε την περιεργεια το σχολιο σου και εψαξα.

Βρηκα και το blog τους Greek Economists for Reform.com | A time of opportunity

Εκτός του γεγονότος οτι ολοι ειναι Ακαδημαϊκοί aka θεωρία και απο πραξη και εφαρμογη κυριως οικονομικων θεωριών, κυρ ελλεησον να βγει, εχουν και μερικούς συνεργάτες με εργασιακη εμπειρια που δεν τους κανει ακριβώς αμερόληπτους.

Μπορει βεβαια απλα να ειμαι εγω καχυποπτος :baby:

Πρόσεξε τώρα τι γίνεται. Για τους μεν ακαδημαικούς λες ότι έχουν μόνο θεωρητική γνώση επί του θέματος για τους δε επαγγελματίες, λες ότι δουλεύουν σε τράπεζες ή ευρωπαικούς θεσμούς και πρέπει να τους εκλαμβάνουμε καχύποπτα. Άρα σαν να λέμε όποιου την άποψη και αν σου παραθέσω αν είναι αντίθετη με τη δική σου μιλάει εκ του πονηρού.

Εντάξει άσε το γράμμα του αφεντικού του. Λέει ψέματα!!

Από το πάρα κάτω τι δεν κατάλαβες;

Επειδή είχε βουίξει το πανελλήνιο και θα έπρεπε να το ξέρης.

Απλά το ερμηνεύανε ως γκάφα του Σαμαρά ενώ εγώ είμαι πεπεισμένος ότι επρόκειτο για συμπαιγνία.

Μου φέρνεις σαν έγκυρη γνώμη κάτι που διάβασες σε blog? ΟΚ βρες μου λοιπόν απο τις 16/12 και μετά σε ποιο επίσημο κοινοτικό έγγραφο αναφέρονται τα Σκόπια σαν Μακεδονία.

ΥΓ Οτιδήποτε θέλεις να διαβάσω φρόντισε να είναι στα ελληνικά που γνωρίζω

Δλδ μου παραθέτεις απόφαση, μου κοτσάρεις και ένα περίφημη απο δίπλα αλλά δεν έχεις μπει στον κόπο να τη διαβάσεις; Ε βέβαια αμα το λέει η κυρα Μαγδάλω στο blog της αλήθεια θα είναι. Πάρε λοιπόν το κείμενο στο οποίο αναφέρθηκες με τόση έπαρση στα ελληνικά και αν έχεις την ευγενή καλοσύνη απάντα μου σε αυτά που σε ρώτησα.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1991:342:0001:0032:EL:PDF

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οι εκλογες εχουν περασει σε ενα τελειως σουρεαλ επιπεδο...

Οποιος πιστευει οτι κατι σοβαρα καλο για την χωρα μπορει να προελθει απο αυτο το φιασκο της 17ης/6 (περα απο το κομμα πειρατων -χωρις smiley- ) να μου το πει κι εμενα...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=7d0DymLZMmE]Άδωνις vs Ουρφ (1/3) 1Jun12 - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Ασχολιαστος ο ουρφ.

Μια χαρα βρεθηκε λογος ωστε να γινουν δευτερη φορα εκλογες. Καθυστερηση

αγορων, εβγαλαν τα φιλαρακια τα δις εξω, θα κανουν ντου οι τραπεζες στις περιουσιες των πολιτων,

θα τα αγορασουν μετα φερνοντας λεφτα σα σωτηρες...δε τις βλεπω και τοσο φιασκο.

Μια χαρα κονομες θα κανουν τα μεγαλα κεφαλια.

Link to comment
Share on other sites

Τα άλογα και οι ελέφαντες θα μπούνε μετά ή πριν τους κλόουν ;

Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ρε;

Ακους εκεί Ουρφ; Τι Ούρφ; Ούρφατον.

Σαν τα μπασμένα του Κούπα στο Σουπερ Μάριο είναι.

Link to comment
Share on other sites

Να και κάτι που ΔΕΝ λες ότι το περίμενες...

Δεν γίνεται να μην είναι όλο το video fake. Δεν εννοώ στημένο.... Είναι fake απο το 0 έτσι ;

Με τι software το έκανε το μοντάζ ο τύπος ;

Link to comment
Share on other sites

Δλδ μου παραθέτεις απόφαση, μου κοτσάρεις και ένα περίφημη απο δίπλα αλλά δεν έχεις μπει στον κόπο να τη διαβάσεις; Ε βέβαια αμα το λέει η κυρα Μαγδάλω στο blog της αλήθεια θα είναι. Πάρε λοιπόν το κείμενο στο οποίο αναφέρθηκες με τόση έπαρση στα ελληνικά και αν έχεις την ευγενή καλοσύνη απάντα μου σε αυτά που σε ρώτησα.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1991:342:0001:0032:EL:PDF

Αυτό που παραθέτεις αφορά τις διατάξεις και δεν είναι ολόκληρο το κείμενο

ΤΙΤΛΟΣ: Κανονισμός αριθ 3567/91 της 2/1/91

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Προφορική ερώτηση (αρ Η-0006/92) και απάντηση για την δημοσίευση Κανονισμού του Συμβουλίου για εισαγωγές από τις χώρες τις πρώην Γιουγκοσλαβίας και αν με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζονται έμμεσα οι χώρες αυτές

Βεβαίως δεν το παραθέτω για σένα. Εσένα ο ίδιος ο Χριστός στην δευτέρα παρουσία να στο ορκιζόταν, δεν θα σε έπειθε

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε τώρα τι γίνεται. Για τους μεν ακαδημαικούς λες ότι έχουν μόνο θεωρητική γνώση επί του θέματος για τους δε επαγγελματίες, λες ότι δουλεύουν σε τράπεζες ή ευρωπαικούς θεσμούς και πρέπει να τους εκλαμβάνουμε καχύποπτα. Άρα σαν να λέμε όποιου την άποψη και αν σου παραθέσω αν είναι αντίθετη με τη δική σου μιλάει εκ του πονηρού.

Επι του προκειμενου, πιστευω προσωπικα οτι οχι μονο μιλάνε εκ του πονηρου αλλα ειναι πληρωμένα παπαγαλακια. Που ηταν οι κ.κ. το 2008, το 2007 και το 2006 που η Ελλάδα χρειάζονταν μεταρυθμίσεις; Γιατι δεν εξεφραζαν ΤΟΤΕ την γνωμη τους αλλα ξαφνικα εμφανίζονται το 2010 οταν η Ελλάδα πλεον ειναι στις διαθέσεις των κερδοσκόπων; Απο την αλλη πχ. ο Βαρουφάκης χαιρει εκτίμησης επειδη εκραζε απο το 2006 (ή '05 δεν θυμαμαι ακριβως)

Ειναι ολα θεμα context ;)

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία στιγμή έσπασαν οι διαπραγματεύσεις με την publ...εεε

έγινε "τυπογραφικό λάθος" ήθελα να πω

:hehe:

http://www.iefimerida.gr/news/53840/βερναρδάκης-προς-βήμα-υπάρχουν-ποινικές-ευθύνες-για-τους-υπεύθυνους-της-εφημερίδας

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.