Jump to content



Εκλογές 2012


astrolabos

Recommended Posts

Εχουμε και την ελληνικη. Σαν να λεει το σεμεδακι για το τραπεζακι.

Ειδικα ο αλλος που λεει τον διπλα του φασιστα, μαλλον δεν εχει καταλαβει τι ειναι

ο ιδιος και η γριουλα με τα κοκκινα μαλλια.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=dPcj5vnG0sc&feature=related]Παπαρηγα για Ελληνικη Σημαια - YouTube[/ame]

Οριστε και το νεο πασοκ. Εεε συριζα, δηλαδη πασοκ.

[ame]www.youtube.com/watch?v=yvwQsIbQ7nc&feature=channel&list=UL[/ame]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply
Πολίτης? Οποιοσδήποτε πολιτεύεται γίνεται πολιτικός! Δηλαδή αν μπει στην Βουλή πάλι απλός πολίτης και όχι πολιτικός θα είναι?

Κάποιοι τον έκριναν σαν πολίτη όταν συνεργάστηκε με τον Μάνο. Φυσικά έφταιγε κι αυτός με το σύνθημα πολιτική χωρίς πολιτικούς. Βέβαια ο Σαμαράς που συνεργάστηκε με τη Ντόρα, που είχε ο ίδιος διαολοστείλει και ο Τσίπρας που συνεργάζεται με την Κατσέλη που είχε ψηφίσει το επαίσχυντο μνημόνιο, δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Ας δούμε και το σημερινό πρόγραμμα του Τσίπρα για να συγκρίνουμε ποιος είναι πιο γενναιόδωρος στις παροχές να πάμε να τον ψηφίσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε και το σημερινό πρόγραμμα του Τσίπρα για να συγκρίνουμε ποιος είναι πιο γενναιόδωρος στις παροχές να πάμε να τον ψηφίσουμε.

αυτό περιμένω να δω...αν δω τις λέξεις "καταγγελία", "ακύρωση" μειώσεων μισθών δημοσίου, "πρόσληψεις" στον Δ.Τ., "κρατικοποίηση" ΟΤΕ και Ολυμπιακής, θα τον κράζω από το πρωί ως το βράδυ κάθε μέρα.

ένα σχόλιο για το πλάνο της ΝΔ. Νομίζω πως πιο πολύ το κάνει για να προσελκύσει ψήφους παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτά που λέει με κάποια συμφωνώ...τα άλλα είναι γελοιότητες...

1. Την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

(διαφωνώ καθώς δεν υπάρχει σάλιο, και ειδικά αν αναφέρετε στις συντάξεις του ΟΤΕ και τις ΔΕΗ, άσχετα αν λέει τις πολύ χαμηλές...αυτό πρέπει να γίνει αν πέσει η ανεργία πρώτα.)

2. Την επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

(Ο-Χ-Ι, αν είναι έτσι όποιος απολύθηκε θα γουστάρει να κάτσει άλλον ένα χρόνο, προτείνω την μείωση του επιδόματος στο 50% και τότε να αυξηθεί άλλον ένα χρόνο)

3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

(διαφωνώ και εδώ, έτσι θα χαρίζουμε λεφτά; Τότε ο κάθε Ε.Ε. θα δηλώσει ότι δεν έχει εισόδημα, όπως κάνουν για να γλυτώσουν φόρο αρκετοί από αυτούς, και έτσι θα πάρουν και επίδομα)

4. Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

(Συμφωνώ)

5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

(Συμφωνώ, αλλά δεν είναι στο χέρι του)

6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000. (Συμφωνώ)

7. Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους. (αν είναι λιγότερο από αυτό της ΔΕΗ συμφωνώ, αλλιώς να το βάλει εκεί που ξέρει)

8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

(συμφωνώ)

9. Περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον. (Συμφωνώ)

10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. (Διαφωνώ, απόλυση με κριτήρια επίδοσης και προσόντων)

11. Μέτρα για τους δανειολήπτες.

(συμφωνώ)

12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία

(Συμφωνώ, αλλά μετά από έλεγχο)

13. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

(Συμφωνώ, αρκεί να πείσει τις τράπεζες να δώσει λεφτά. Μπορεί;;; )

14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά

(Συμφωνώ και επαυξάνω, ξέρωντας από προσωπική εμπειρία, λόγο πατέρα φαρμακοπειού, πόσο τσούζει να πληρώνεις φόρους για λεφτά που δεν έχεις εισπράξει)

15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

(Διαφωνώ και συμφωνώ, προτείνω την εκμετάλλευση, ενοικίαση από ιδιώτες της περιουσίας του δημοσίου, και όχι την αδιάκριτη αποδέσμευση, όπου συμφέρει να πουληθεί ας πουληθεί, π.χ. το γήπεδο του ελληνικού μπορεί να πουληθεί στους Αγγελόπουλους αν το θέλουν)

16. Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης

(συμφωνώ αλλά όπως και πάνω όχι αδιακριτα, βλέπε ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ και δίκτυο χαλκού)

17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

(ναι αλλά μην γίνει της Χρυσής Αυγής...αν και με τα ζώα του ΛΑΟΣ που μάζεψε θα δούμε)

18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ. Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο.

(As soon as possible, αν υπάρχουν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου που λένε)

Link to comment
Share on other sites

Καλή η έκθεση ιδεών του Σαμαρά , δεν μας είπε όμως αν συμφωνεί και ο Ράιχενμπαχ μαζί του. Διότι αν δε συμφωνεί τότε ...

Το ξαναθυμίζω για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν - η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει , ανάμεσα στα άλλα , τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ όπου θα πηγαίνουν όλα τα έσοδα του κράτους και θα πληρώνονται κατά απόλυτη προτεραιότητα οι δανειστές μας. Δηλαδή τί θα κάνει ο Αντωνάκης , θα τροποποιήσει τη σύμβαση με το έτσι θέλω; Δεν νομίζω. Ακούσατε τίποτα για τη δανειακή - μόνο για το μνημόνιο.

Μπορώ να γράψω κι άλλα σχετικά με τις προτάσεις του Σαμαρά , δεν έχει νόημα όμως διότι δυστυχώς όλα εξαρτώνται από το οικονομικό. Ας μας πει κάποιος , όποιος (εννοώ τους πολιτικούς) , πως θα πάρει το δημόσιο ταμείο στο χέρι του και μετά τα συζητάμε.

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα.

Link to comment
Share on other sites

- Πάταξη πολυθεσίας, όταν έχεις 1.000.000 ανέργους, δεν μπορεί να καταλαμβάνει κάποιος 2-3 θέσεις εργασίας (VENTOUZA)

- Αφαίρεση 2ης και 3ης σύνταξης, μόνο μία σύνταξη για όλους (VENTOUZA)

- Απαγόρευση σε συνταξιούχους άνω των 800 ευρώ να εργάζονται(VENTOUZA)

- Μείωση όλων των αιρετών αρχών της χώρας κατά 50%(VENTOUZA)

- Απόλυση από τη Βουλή 1.700 κομματοσκύλων που είναι συγγενείς και γνωστοί βουλευτών και διορίστηκαν χωρίς ΑΣΕΠ (η κόρη του Σιούφα ή του Πολύδωρα π.χ.), που είναι αργόσμισθοι και κάθονται σπίτι τους.(VENTOUZA)

- Επιστροφή 12.000 αποσπασμένων στις υπηρεσίες τους (παρατρεχάμενοι κλπ) για να καταλάβουν πάγια αρμοδιότητα και να πάιρνουν το μισθό τους επαξίως(VENTOUZA)

- Όχι σύνταξη για όσους έχουν πάγια εισοδήματα πάνω από 3.000 ευρώ (τόκοι καταθέσεων, νοίκια ή από πάσα πηγή). Δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεί δύναμη από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο γιατί αυτός μπορεί να ζήσει.(VENTOUZA)

- Συμμετοχή στα κέρδη των επιχειρήσεων. Για να τονωθεί ο ιδιωτικός τομέας (αφού σημερα θέλουν όλοι Δημόσιο), να μετέχουν στα κέρδη των επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι. Προσπάθεια να βελτιωθεί αυτή η τάση μιζέριας στον ιδιωτικό τομέα.(VENTOUZA)

TaXalia (Macedonia): Η Ένωση Κεντρώων έχει προτάσεις που πρέπει να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη…

:)

Link to comment
Share on other sites

Σ' αυτό που λέει έχει δίκιο. Πριν 8 μήνες βγήκε η επιστολή, όταν το κόμμα υπολογίζονταν στο 0,5%, και τότε κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με το θέμα και ξαφνικά, 2 βδομάδες πριν τις εκλογές, ΜΠΑΜ.... Ο δοσίλογος Τζήμερος που έλεγε ότι έχει πτυχίο αλλά τελικά δεν έχει.

Κάποιος ληγουρεύεται τα ψηφουλάκια του Τζήμερου... ποιος να ναι ποιος να ναι

Link to comment
Share on other sites

βγήκε λοιπόν και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...

in.gr - Σχέδιο Ανόρθωσης με κατάργηση μειώσεων σε μισθούς-συντάξεις υπόσχεται ο Α.Τσίπρας - Ειδήσεις - Οικονομία

Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια στην "ακύρωση του μνημονίου" καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν θέλει να γίνει κάποια μεταρύθμιση στην χώρα. Έχω πει πολλάκις ότι οι στόχοι του μνημονίου είναι must. Τα μέτρα είναι γτπ.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορείς να πεις ότι δεν θα πληρώνεις τόκους μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία. Αν το καταφέρει (που δεν νομίζω) τότε οι Ευρωπαίοι απλά θα παραδεχτούν ότι είναι χεσμένοι πάνω τους.

Συμφωνώ σε αυτό που λέει με τον κατώτατο μισθό, αλλά διαφωνώ με το επίδομα ανεργίας και την αύξηση διάρκειάς του όπως λέω και πιο πάνω.

Μιλάει για καταργήσεις χαρατσίων στους φτωχούς κλπ. Συνεπώς δεν μιλάμε για ένα δημοκρατικό μέσο. ή σε όλους ή τπτ. Φτωχός είναι και ο Ε.Ε. που δεν δηλώνει τπτ στην εφορία.

στο ΙΙΙ (όπως φαίνεται στο λινκ) και τους άμεσους στόχους 1 2 και 3 νομίζω πως είναι γενικότητες και δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει και πως θα το κάνει. (αλλά ακούγεται ωραία)

Συμφωνώ στις μειώσεις της φορολογίας, αλλά διαφωνώ σε αυτό που λέει πέρι δήμευσης περιουσίας. Πρώτα τον κάνεις να πληρώσει για την πραγματική αξία αυτών που έχει και ακόμα παραπάνω και άμα δεν έχει τότε δημεύεις...

Όσον αφορά αυτό που λέει πέρι διαγραφής δανείων...όσο και αν μου αρέσει, δεν μπορείς να διαγράψεις όλα τα δάνεια χωρίς κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Όσο και να μην χωνεύω τις τράπεζες και τις ληστρικές τους μεθόδους, πιστεύω ότι πρέπει απλά να τις κυνηγήσει και να κάνουν το ΝΟΜΙΜΟ. Δηλαδή αν έχουν δώσει δάνεια με 10%-20% επιτόκιο να τις τιμωρήσει αναλόγως και να διαγραφούν αυτομάτος όσα λεφτά παραπάνω έχουν δώσει δανειολήπτες και επιχειρήσεις.

Μείωση σε ΦΠΑ και τον Τουρισμό συμφωνώ και επαυξάνω. (αρκεί να κόβουν αποδείξεις)

Και έρχομαι στο "πάγωμα των ιδιοτικοποιήσεων". Τι να περίμενα από μια Αριστερή προς Κομμουνιστική νοοτροπία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ... ΟΚ λοιπόν να αφήσουμε το Ελληνικό να σαπίζει, όπως και ότι άλλο σαπίζει σε αυτή τη χώρα. Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να προχωρήσουν.. 10 χρόνια τώρα.

Και γίνεται και η αναφορά περί κρατικοποίησης ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κλπ... Ε όχι ρε μάστορα, ο ΟΤΕ να μείνει εκεί που είναι. Αν θες πάρε το χαλκό πίσω όχι όλο τον ΟΤΕ. Με την ΔΕΗ πρέπει να γίνει το ανάλογο. Ο ΟΣΕ για μένα πρέπει να μπει αλυσοπρίονο για να ορθοποδήσει και δεν βλέπω καμιά διάθεση από τους υπαλλήλους του και το κράτος για να εξυγιανθεί. Οπότε προτείνω να ενοικιάζουμε τις γραμμές σε ιδιωτικές εταιρείες όμορφα και ωραία.

ΜΜΜ ιδιωτικά για να είναι πάνω στην ώρα τους (όποιος έχει απολαύσει ΜΜΜ Ουγγαρίας ή Σκωτίας θα καταλάβει) και να απολαμβάνουμε πραγματική υπηρεσία.

Γενικότερα πιστεύω ότι λαικίζει (όπως λαικίζει και ο Σαμαράς) και ότι και να βγει, δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει αυτά που λέει, καθώς οι Ευρωπαίοι δείχνουν αμετακίνητοι των θέσεών τους. Έτσι ή θα αναγκαστεί να κάνει αυτά που λένε ή θα γαμ..... ο Δίας.

Θα δούμε λοιπόν.

το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται στο άρθρο αυτό εδώ.

Καταρρέει το ΕΣΥ: Χωρίς υλικά από 5 Ιουνίου-Εμπάργκο προμηθευτών! - Υγεία - Επιστήμη - The Best News

με λίγα λόγια "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ"...

Link to comment
Share on other sites

Καλά, ότι διαφωνούμε το ξέρουμε, και δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε πάλι για ότι είπες, αλλά θα σταθώ σε αυτό που κουοτάρω.

Γενικότερα πιστεύω ότι λαικίζει (όπως λαικίζει και ο Σαμαράς) και ότι και να βγει, δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει αυτά που λέει, καθώς οι Ευρωπαίοι δείχνουν αμετακίνητοι των θέσεών τους. Έτσι ή θα αναγκαστεί να κάνει αυτά που λένε ή θα γαμ..... ο Δίας.

Σύμφωνα με ποιον οι ευρωπαίοι είναι αμετακίνητοι? Και ποιοι Ευρωπαίοι είναι αυτοί? Έχουν ανάγκη αυτούς τους Ευρωπάιους? (Άλλο να το λέει ο βοσκός στην Αγγλία, άλλο να το λέει η Μέρκελ, τραβηγμένο παράδειγμα, αλλα κατανοητό ελπίζω)

Πριν 2-3 μήνες, σύμφωνα με Παπαδήμο, Βενιζέλο και Σαμαρά το μνημόνιο ήταν αδιαπραγμάτευτο και ήδη κάνανε ότι καλύτερο μπορούσαν, και μόνο σε .. χειρότερα μνημόνια θα πηγαίναμε. 3 μέρες μετά τις εκλογές του Μάη, και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λένε ότι μπορούμε να το διαπραγματευτούμε!!!

Από όσο δείχνουν τα μήντια, από την μία βγήκε η Λαγκάρντ και μας έκραζε (Paytime guys..) από την άλλη σήμερα άκουγα κάποιον ευρωπαίο (δεν θυμάμαι ποιον) να λέει "Κάτσε να βγάλει η Ελλάδα Κυβέρνηση, και το συζητάμε το θέμα". Τέλος να σου θυμίσω και τις εκλήσεις Βενιζέλου-Παπαδήμου σε Ευρωπαίους να κάνουνε αυστηρές δηλώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Καλά, ότι διαφωνούμε το ξέρουμε, και δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε πάλι για ότι είπες, αλλά θα σταθώ σε αυτό που κουοτάρω.

Σύμφωνα με ποιον οι ευρωπαίοι είναι αμετακίνητοι? Και ποιοι Ευρωπαίοι είναι αυτοί? Έχουν ανάγκη αυτούς τους Ευρωπάιους? (Άλλο να το λέει ο βοσκός στην Αγγλία, άλλο να το λέει η Μέρκελ, τραβηγμένο παράδειγμα, αλλα κατανοητό ελπίζω)

Πριν 2-3 μήνες, σύμφωνα με Παπαδήμο, Βενιζέλο και Σαμαρά το μνημόνιο ήταν αδιαπραγμάτευτο και ήδη κάνανε ότι καλύτερο μπορούσαν, και μόνο σε .. χειρότερα μνημόνια θα πηγαίναμε. 3 μέρες μετά τις εκλογές του Μάη, και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λένε ότι μπορούμε να το διαπραγματευτούμε!!!

Από όσο δείχνουν τα μήντια, από την μία βγήκε η Λαγκάρντ και μας έκραζε (Paytime guys..) από την άλλη σήμερα άκουγα κάποιον ευρωπαίο (δεν θυμάμαι ποιον) να λέει "Κάτσε να βγάλει η Ελλάδα Κυβέρνηση, και το συζητάμε το θέμα". Τέλος να σου θυμίσω και τις εκλήσεις Βενιζέλου-Παπαδήμου σε Ευρωπαίους να κάνουνε αυστηρές δηλώσεις?

ρε μεγάλε, μόνο σε αυτό το κομμάτι μένεις και δεν διαβάζει όλο το υπόλοιπο και την ουσία του πράγματος... Αν είδες λέω επίσης

Αν το καταφέρει (που δεν νομίζω) τότε οι Ευρωπαίοι απλά θα παραδεχτούν ότι είναι χεσμένοι πάνω τους.

Όπως βλέπεις δίνω και ελπίδες στον Τσίπρα. Έχω πει εγώ ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ή ότι έκαναν οι προηγούμενοί του πριν, ήταν αληθινό και καλό για την πατρίδα;

Επίσης σε μερικά σημεία συμφωνώ με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να πω δηλαδή; Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΙΠ και δέρνει και θα μας βγάλει από την κρίση;;; Όχι ρε φίλε δεν θα το πω. Ούτε του Σαμαρά θα μας βγάλει από τον βούρκο. Το πρόγραμμα της ΝΔ σε κάποια σημεία συμφωνεί με αυτό του Τσίπρα, δεν παύει όμως να τα θεωρώ λόγια του αέρα, και όταν έρθει η στιγμή να το εφαρμόσει (όποιος μ@λ. και να είναι) θα βρει μπροστά τους δανειστές να κρατάνε μια τσάντα με δισ και εκεί να δούμε τι θα κάνει.

Σόρρυ αλλά διακρίνω (και πάλι) φανατισμό εκ μέρους σου, ειδικά όταν σχολιάζω τον ΣΥΡΙΖΑ λες και σου προσβάλλω τον ίδιο τον εαυτό.

Τέλος σε αυτό που σχολίασες (για να μιλάμε και ελλήνικος...) δεν διάκρινες την μαγική λέξη "δείχνουνε". Δεν είπα ότι ντε και καλά θα μείνουν βράχοι.

Με λίγα λόγια ρε Μυράλις για να μην το πολυαναλύω ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ λαικιστές όπως είναι ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς.

Who do I trust? ME! That's who....

Link to comment
Share on other sites

ρε μεγάλε, μόνο σε αυτό το κομμάτι μένεις και δεν διαβάζει όλο το υπόλοιπο και την ουσία του πράγματος... Αν είδες λέω επίσης

Αν το καταφέρει (που δεν νομίζω) τότε οι Ευρωπαίοι απλά θα παραδεχτούν ότι είναι χεσμένοι πάνω τους.

Όπως βλέπεις δίνω και ελπίδες στον Τσίπρα. Έχω πει εγώ ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ή ότι έκαναν οι προηγούμενοί του πριν, ήταν αληθινό και καλό για την πατρίδα;

Επίσης σε μερικά σημεία συμφωνώ με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θες να πω δηλαδή; Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΙΠ και δέρνει και θα μας βγάλει από την κρίση;;; Όχι ρε φίλε δεν θα το πω. Ούτε του Σαμαρά θα μας βγάλει από τον βούρκο. Το πρόγραμμα της ΝΔ σε κάποια σημεία συμφωνεί με αυτό του Τσίπρα, δεν παύει όμως να τα θεωρώ λόγια του αέρα, και όταν έρθει η στιγμή να το εφαρμόσει (όποιος μ@λ. και να είναι) θα βρει μπροστά τους δανειστές να κρατάνε μια τσάντα με δισ και εκεί να δούμε τι θα κάνει.

Σόρρυ αλλά διακρίνω (και πάλι) φανατισμό εκ μέρους σου, ειδικά όταν σχολιάζω τον ΣΥΡΙΖΑ λες και σου προσβάλλω τον ίδιο τον εαυτό.

Τέλος σε αυτό που σχολίασες (για να μιλάμε και ελλήνικος...) δεν διάκρινες την μαγική λέξη "δείχνουνε". Δεν είπα ότι ντε και καλά θα μείνουν βράχοι.

Με λίγα λόγια ρε Μυράλις για να μην το πολυαναλύω ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ λαικιστές όπως είναι ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς.

Who do I trust? ME! That's who....

Ευέξαμπτος έγινες:weep: Το θέμα μου δεν ήταν αν τα είπε καλά σήμερα ο Τσίπρας ή πόσο ξεφτύλας ήταν χθες ο Σαμαράς. Αυτό εννοούσα με το ότι ξέρουμε ότι διαφωνούμε. Δεν σου ζήτησα να πεις τίποτα.

Το θέμα ήταν στο ότι είναι άλλο να θεωρούμε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές μας είναι "βράχοι" δεν κουνιούντε και ότι και να τους πούμε θα πάρουμε τα @@ τους, όπως μας έχει περάσει εδώ και 1-2 χρόνια ότι συμβαίνει. Και άλλο να θεωρούμε ότι μπορούμε να κάτσουμε να συζητήσουμε μαζί τους και να βρούμε λύσεις που δεν θα είναι του τύπου, "οκ, μου δίνεις 20 δις, σου δίνω το Ελληνικό, και σου υπόσχομαι να κόψω 100 ευρώ από τις συντάξεις και τους μισθούς"

Link to comment
Share on other sites

Ενοοειται οτι δεν περιμενουμε το προγραμμα του Τσιπρα να σωθει η Ελλαδα. Αν και νομιζω οτι εχει ξανααναφερθει, θελουμε κυβερνηση Ταλιμπαν απο τον Τσιπρα, να κανει χαμο, μπας και σωθει η ευρωπη απο τα ηλιθια σχεδια λιτοτητας. Εγω προσωπικα δεχομαι το ρισκο αυτης της πολιτικης. Δηλαδη ακομα και η δραχμη πλεον ειναι λυση - γιατι δεν θα υπαρχει ευρω αν παμε σε δραχμη. Τωρα για τους εκβιασμους κτλ, απο την στιγμη που εστω και ενας επισημος στην ΕΕ λεει οτι θα γινει χαμος αν φυγει η Ελλαδα, οτι πρεπει να αλλαχτει η πολιτικη κτλ, αλλοι οι τρομολαγνικοι ισχυρισμοι τους αποδεικνυονται μπλοφα με 2 και 7 διαφορετικου χρωματος κιολας. My2cents

Link to comment
Share on other sites

Τζίπρα, πήρες φόρα...

Έχουμε και λέμε:

1) Θα καταργήσει άμεσα την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 6-28/2/2012, με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% (32% για τους νέους μέχρι 25 ετών), καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας στα 461,5 ευρώ. Σωστό, χωρίς σοβαρη επιβάρυνση στο χρεός

2α) Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια) Δύσκολο εως αδύνατο για την ώρα. Αν μιλάει για βάθος 4ετιας βλέπουμε, και ΜΟΝΟ αν υπάρχει ΑΥΣΤΗΡΟΣ ελεγχος για το ποιος και καθε ποτε το παιρνει (το κλασικο δουλευω 6 μηνες και αλλους εξι μηνες ανεργία και μαυρα. Αμα σε πιασουν με αδηλωτη εργασία, τα λεφτα πισω)

2β) ενώ θα άρει την κατάργηση της μετενέργειας και θα επαναφέρει την υποχρεωτική επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων Debatable. Σωστο σαν σκέψη.

3) Θα καταργήσει τις ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα και πρώτα από όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας. Define ορια της φτώχιας. Φτιαξε πρωτα το περιουσιολογιο για να ξερεις τί εχει ποιος, βαλε τεκμήρια και μετα βλέπουμε ποιος ειναι χαμηλο εισόδημα.

4) προβλέπει τη σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατ' ελάχιστο στο επίπεδο του 43% -έναντι μείωσης κάτω του 36% του ΑΕΠ ως συνέπεια του Μνημονίου- και, κατά μέγιστο, στο σημερινό μέσο όρο της Ευρωζώνης, του 46%. Σωστό σαν σκέψη αλλα πρεπει να γινει τρελο spending slash. Κοσκινο τί ξοδεύει καθε διευθηντης,διοικητης,σκατιαρης στην υπηρεσία τους και γιατι.

5) Η υλοποίηση πλήρους και καθολικού περιουσιολόγιου, όπου θα αποτυπώνεται η περιουσία όλων των πολιτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε όλες τις μορφές κινητού και ακίνητου πλούτου. Καθώς και η θέσπιση αυστηρών ποινών δήμευσης μέρους της περιουσίας για όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σωστότατο και επρεπε να εχει γινει εδω και χρόνια.

6) Η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων με ελάφρυνση των φτωχότερων και επιβάρυνση των πλουσιότερων Επισης σωστό. Ευρώπη δεν είμαστε; Γιατι να είμαστε τα Νησία Cayman της Ευρώπης;

7) Η επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ). Δυσκολο στην υλοποίηση, εκτος αν οι Ραμπο βγούνε εξω και αρχίσουν να κόβουν κώλους. Για τα τρόφιμα χτύπημα στα καρτέλ. Δεν γίνεται με μισθους Βουλγαρίας να εχουμε τιμές Λονδίνου

8) Ο εκσυγχρονισμός και η στελέχωση των εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό και η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος για έλεγχο, διασταύρωση και διαχρονική παρακολούθηση της φορολογικής βάσης, Επίσης επρεπε να εχει γινει εδω και χρόνια. Θελει δουλεια. Αν οργανωθει αυτο και το περιουσιολογιο και διασυνδεθουν, με το ΑΦΜ θα ξερεις τί και πως.

9) Η Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Oh yes! Επιτέλους οι "πατριώτες" εφοπλιστές να δείξουν ποσο σκατα πατριώτηες είναι.

10) Να εφαρμοσθεί η πρόταση για την ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα. Tricky tricky tricky. Ποιός ειναι υπερχρεωμένος; Αν πηρε δανεια για διακοπες, no FU και πλήρωνε. Αν πηρε δάνειο για σπίτι και απο 2 εργαζόμενους εχει μεινει ενας με βασικο μισθο, ναι. ΚΑι αυτο με μετρο. Η υλοποιήση γίνεται μεσω εθνικοποιήσης των τραπεζων.

11) Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες. FUUU ΟΧΙ και αλλες διαγραφες αγρωτικών χρεών. Ειμαι απο αγροτικη περιοχη και οι ριοληδες ειναι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΟΧΙ. Ρυθμιση ναι, διαγραφη ΟΧΙ. Και το κυριοτερο, δηλωση εισοδηματος με βιβλια εσόδων-εξόδων και οχι με την μλκ που ισχύει σημερα αναλογα με τα στρέμματα.

12) Θα εθνικοποιήσει και ακολούθως θα κοινωνικοποιήσει, δηλαδή θα θέσει υπό δημόσιο κοινωνικό και διαφανή έλεγχο, τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με +1000. Κυριοι αποτύχατε σαν manager. Take the poulos και διοίκηση ΙΔΙΩΤΙΚΗ, με ελεγχό του κράτους. ΟΧΙ ΑΜΙΓΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ, γιατι θα γινουν χειροτερα ρδελαμπου απ' οτι ηταν πριν.

13) Θα «παγώσει» τις ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία Δημόσιων Οργανισμών που πέρασαν στο περίφημο Ειδικό Ταμείο (Αποκρατικοποιήσεων). Επίσης σωστό. Παγωμα ομως, οχι αοριστη αναβολη. Κρατα τις κερδοφόρες π.χ ΔΕΗ, Νερα και τις ζημιογώνες εξυγείανε τες και πουλημα. Οταν λεμε εξυγείανση ομως σημαινει να παρουν τον poulos και μερικοι αργόσχολοι σε ΟΣΕ και λοιπα ευαγη ιδρύματα.

14) Θα επαναφέρει σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας, υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικές επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης είτε έχουν ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κλπ). Nope. Σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ συμφωνω επειδη ειναι κοινωνικα αγαθα. Στα αλλα ομως, οχι Αλέξη, θα κανεις μλκ, θα γεμίσουμε περισσοτερους αργομισθους. Ο ΟΤΕ καλα ειναι, απλα να κανει την δουλεια της η ΕΕΤΤ. Εππισης ΟΣΕ εξυγείανση και πούλημα. Πριν απο αυτο ομως να πεσουν και μερικα κεφαλια για τις σπατάλες ε;

Γενικα, ειναι φιλόδοξο και προϋποθετει πολλες θετικες συγκυρίες, αλλα οχι ανεφικτο επιμερους. Επισης, στους φιλους συμφορουμίτες με την εμμονη στο μνημονιο πχ [MENTION=22080]tavliban[/MENTION] ναι m8 καλοι οι στόχοι για την εξυγίανση αλλα ο τρόπος θυμίζει "ποναει κεφαλι, κοψει κεφαλι". Θελει ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, με μετρα, σκληρα μεν (ναι [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] αυτο σημαινει και απολυσεις απο εκει που χρειάζεται και πωλήση δημοσιας περιουσιας) αλλα κοινωνικα δίκαια. Και το κυριοτερο, προσωπικα: ΝΑ υπαρξει απλο, καταννοητο, φορολογικο συστημα και προπαντων ΣΤΑΘΕΡΟ, οχι 3 αναθεωρησεις σε 1 μηνα. Η στατιστικη λεει οτι ο επιχειρηματίας, κυνηγάει μεν τη χαμηλη φορολογια, αλλα αν υπαρχουν ευκαιρίες και εχει προϋπολογισει το φορολογικο κοστος δεν εχει θεμα να παει και σε μια χωρα με σχετικα υψηλους φορολογικους συντελεστες. Αυτο που απεχθάνετε, και εγω μαζι, ειναι η ασταθεια, η γραφειοκρατια και η διαφθορα. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ να ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ, οχι απλα απομακρυνθουν. ΞΕΡΙΖΩΜΑ, ΒΙΑΙΑ, ωστε αυτοι που μεινουν να καταλαβουν οτι ειτε γινονται σωστοι ΔΥ ειτε ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.

Θα επανελθω αναλυτικότερα στο εγγυς μελλον, δεν το διαβασα ( Χρυσοχοϊδης�) :hehe: Edit: γιατι ακομα δεν διαβασα πουθενα "που θα βρει τα λεφτα" και ενα απο τα κυρια σημεια: To kinder εκπληξη, που δεν ακουστηκε πουθενα, θα τρομαξει ΠΟΛΥ ή ΛΙΓΟ τους may the dark force be with you, Darth Papas? :hehe:

Edit 2: Οσον αφορα τους ξένους και αν ειναι βραχοι, εχμ... η Ισπανια παιζει να μας καταστρεψει τις εκλογες και ακουγεται ΠΟΛΥ σημερα on the air. Πριν του Α.Πνευματος, μπορει να καθιερωθει του Α.Εuro αιωνία η μνημη του. Χωρις ιχνος πλακας και @@ρολογιας. Ειναι στην κλωστη, παιζει bank run, θα δειξει ΣΚ

Who do I trust? ME! That's who....

What are you waiting for then boy?

Link to comment
Share on other sites

Πρόγραμμα: Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα Θα

Κοστολόγηση: Θα

Μελέτη: Θα

Εφαρμογή: Θα

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα πέραν των οικονομικών είπε ο Ανδρέας;

Παιδεία, Υγεία, κάτι συγκεκριμένο;

Εθνικά θέματα Ανδρέα μου; Τι;

Αυτός ο ανταγωνισμός πρέπει να σταματήσει.

Η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει.

Αλλά η ειρήνη χρειάζεται δύο.

" Να ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες για την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης."

Η' αναφέρεις ΑΝΑΚΥΡΥΞΗ ΑΟΖ ή δεν αναφέρεις τίποτα..

Να, θα, αναγκαία, δικαίωμα, ενδιαφερόμενος...κτλ κτλ.

...άστο. Πιαστ' τ' αυγό και κούρευτο.

"...θα προτείνουμε στους γείτονες άμεσα να προχωρήσουμε σε μορατόριουμ στις περαιτέρω αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων."

Τώρα αυτή είναι θέση κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;

Είμαστε σοβαροί; "ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ?"

Ήρθε ο Ανδρέας να σταματήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας! Οι επιχειρηματίες από δίπλα τον Τσίπρα περιμένουν για να δουν αν αποσύρουν τα λεφτάκια τους, από τις αμυντικές κοινοπραξίες που είναι σε εξέλιξη.

Δεν ξαναβάζω την Θεοπούλα. Εϊναι περιττό.

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα πέραν των οικονομικών είπε ο Ανδρέας;

Παιδεία, Υγεία, κάτι συγκεκριμένο;

Εθνικά θέματα Ανδρέα μου; Τι;

Αυτός ο ανταγωνισμός πρέπει να σταματήσει.

Η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει.

Αλλά η ειρήνη χρειάζεται δύο.

" Να ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες για την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης."

Η' αναφέρεις ΑΝΑΚΥΡΥΞΗ ΑΟΖ ή δεν αναφέρεις τίποτα..

Να, θα, αναγκαία, δικαίωμα, ενδιαφερόμενος...κτλ κτλ.

...άστο. Πιαστ' τ' αυγό και κούρευτο.

"...θα προτείνουμε στους γείτονες άμεσα να προχωρήσουμε σε μορατόριουμ στις περαιτέρω αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων."

Τώρα αυτή είναι θέση κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;

Είμαστε σοβαροί; "ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ?"

Ήρθε ο Ανδρέας να σταματήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας! Οι επιχειρηματίες από δίπλα τον Τσίπρα περιμένουν για να δουν αν αποσύρουν τα λεφτάκια τους, από τις αμυντικές κοινοπραξίες που είναι σε εξέλιξη.

Δεν ξαναβάζω την Θεοπούλα. Εϊναι περιττό.

Φοβάσαι μην ερθουν οι παλιοτουρκαλαδες να σου παρουν το σπίτι;

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρέψου Narta. Πολιτικός λόγος είναι αυτός. Υποτίθεται.

Αν πάλι δεν θες, πριν γράψεις το επόμενο ποστ, σήκω και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού σου. Μην την κλείσεις. Άστην έτσι.

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρέψου Narta. Πολιτικός λόγος είναι αυτός. Υποτίθεται.

Αν πάλι δεν θες, πριν γράψεις το επόμενο ποστ, σήκω και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού σου. Μην την κλείσεις. Άστην έτσι.

Καλή τύχη.

Ειμαι σοβαρότατος. Η εμμονη με την αμυνα της χώρας, απλα μου φαίνεται περίεργη και ζηταω μια λογικη εξήγηση. Εχουμε τις μεγαλυτερες εξοπλιστικες δαπάνες (σε αχρηστο εξοποπλισμο non the less) και το μονο που εχεις προσθέσει στην συγκεκριμενη κουβέντα ειναι η απειλές που δεχεται η Ελλάδα απο την Τουρκια, την FYROM και ολους γενικα.

Βλεπεις να επικειται πολεμος;

Απο ποιους και για ποιον λογο;

Εξηγησε το μου λιγο

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.