Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

. Αν προσωπικα μπορουσα να χωροθετησω τον χώρο που ανηκω θα ελεγα οτι ειμαι αριστερος με δεξιόστροφες οικονομικες απόψεις. Κοινωνικο κράτος με ελευθερη αγορα. Προστασία της κοινωνικης συνοχης, της εργατικης ομαδας με μινιμουμ παρεμβατισμο του κρατους στην ελευθερη αγορα αλλα με ισχυρο ελεγχο για την δικαιη λειοτυργια αυτης (πεος και ξυλο στις συμφωνίες τιμων και παταξη των αισχροκερδων λαμόγιων) . Ξερω ουτοποια αλλα αυτο θα ηθελα.

Αμερικάνικος φιλελευθερισμός ονομάζετε αυτό : )

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply
Αμερικάνικος φιλελευθερισμός ονομάζετε αυτό : )

Οχι ακριβώς, εκει το κοινωνικο κράτος, ιδιως στην υγεία και την παιδεία ειναι τυπικός και ουσιαστικά ανύπαρκτος. Ιδιως στην υγεια. Αν δεν εχεις ασφάλεια ψοφάς. Nope, δεν θα παρω.

Οχι ακριβώς, εκει το κοινωνικο κράτος, ιδιως στην υγεία και την παιδεία ειναι τυπικός και ουσιαστικά ανύπαρκτος. Ιδιως στην υγεια. Αν δεν εχεις ασφάλεια ψοφάς. Nope, δεν θα παρω.

Και εδω που εχουμε κοινωνικο κρατος και κοινωνικη ασφαλιση, σου μασανε ενα σωρο λεφτα τα ασφαλιστικα ταμεια, αν δεν τα πλερωσεις τιμωρεισαι, και οταν χρειαστεις εξεταση, σε μπλεκουν σε χιλιαδες χρονοβορες διαδικασιες εγκρισης, ωστε να φοβασαι να κανεις εξεταση η επεμβαση με λεφτα του τσμειου και καταληγεις να πλερωνεις απτην τσεπη σου στο τελος. Ενω αν τολμουσε να τα κανει αυτα ιδιωτικη ασφαλιστικη, αυριο θα την παρατουσαν ολοι και θα εκλεινε.

Μην μπλέκεις την πρακτική με το μοντέλο της θεωρίας

Είναι σαν να συζητάμε για κομουνιστικό καθεστώς και να μου φέρνεις παράδειγμα την Κίνα

Και εδω που εχουμε κοινωνικο κρατος και κοινωνικη ασφαλιση, σου μασανε ενα σωρο λεφτα τα ασφαλιστικα ταμεια, αν δεν τα πλερωσεις τιμωρεισαι, και οταν χρειαστεις εξεταση, σε μπλεκουν σε χιλιαδες χρονοβορες διαδικασιες εγκρισης, ωστε να φοβασαι να κανεις εξεταση η επεμβαση με λεφτα του τσμειου και καταληγεις να πλερωνεις απτην τσεπη σου στο τελος. Ενω αν τολμουσε να τα κανει αυτα ιδιωτικη ασφαλιστικη, αυριο θα την παρατουσαν ολοι και θα εκλεινε.

Και εδω μπαινει η εννοια του ελγχου. Ιατρος που καθυστερει επεμβαση για να χρηματισθει, αν του στερήσεις την αδεια ασκησης επαγγέλματος εφ' ορου ζωης ποσο ευκολα θα ζητησει φακελακι; Αν σε δικαστικο που πιαστει του ακυρώσεις την δικηγορία σε οποιαδήποτε μορφη (κοινως, χρηματισθηκες; πανε μαζευε πατατες/γινε υδραυλικός αλλα δικηγόρος γιοκ) ποσο αυκολα θα σκεφτει να χρηματισθει;

Βεβαια τα παραπανω θέλουν και πολιτες ανταξιους, δηλαδή αν παει ο πολιτης να δωσει "γρηγοροσημο" να καταγγέλεται απο τον λειτουργο και να του επιβάλεται προστιμο υψους "τραβαω τις κωλοτριχες μου/δεν το ξανακανω"

Τα παραπανω βεβαια απαιτουν αλλαγη στην λειτουργία του κράτους (ενα πολυ απλο παραδειγμα που εχω ιδιαν πειρα ειναι το φορολογικο/ΚΒΣ που υπάρχει. Ειναι για τα μπαζα και αλλαζει καθε τρεις και λιγο με αποτέλεσμα παντα να υπαρχουν παραθυράκια και να χανεται χρονος/χρημα)

Μην μπλέκεις την πρακτική με το μοντέλο της θεωρίας

Είναι σαν να συζητάμε για κομουνιστικό καθεστώς και να μου φέρνεις παράδειγμα την Κίνα

Το πρακτικο με ενδιαφέρει. Η θεωρία ειναι... θεωρία (Το κλασικο ανεκδοτο με το "θεωρητικα εχουμε 2εκ € αλλα πρακτικα εχουμε 2 π@τανες το ξέρεις)

Πάντως για να καταλάβετε πως περίπου λειτουργούν οι αγορές δειτε το Too Big to Fail (TV 2011) - IMDb που βλέπει την χρηματοοικονομικη κριση του 2008 και την καταρρευση της Lehman Brothers και πως επιρρέασε τον κόσμο. Μιλάμε για τρυπα 70-80 δις (αν θυμαμαι καλα) σε τοξικα στεγαστικα προϊοντα.

Και εδω μπαινει η εννοια του ελγχου. Ιατρος που καθυστερει επεμβαση για να χρηματισθει, αν του στερήσεις την αδεια ασκησης επαγγέλματος εφ' ορου ζωης ποσο ευκολα θα ζητησει φακελακι; Αν σε δικαστικο που πιαστει του ακυρώσεις την δικηγορία σε οποιαδήποτε μορφη (κοινως, χρηματισθηκες; πανε μαζευε πατατες/γινε υδραυλικός αλλα δικηγόρος γιοκ) ποσο αυκολα θα σκεφτει να χρηματισθει;

Βεβαια τα παραπανω θέλουν και πολιτες ανταξιους, δηλαδή αν παει ο πολιτης να δωσει "γρηγοροσημο" να καταγγέλεται απο τον λειτουργο και να του επιβάλεται προστιμο υψους "τραβαω τις κωλοτριχες μου/δεν το ξανακανω"

Τα παραπανω βεβαια απαιτουν αλλαγη στην λειτουργία του κράτους (ενα πολυ απλο παραδειγμα που εχω ιδιαν πειρα ειναι το φορολογικο/ΚΒΣ που υπάρχει. Ειναι για τα μπαζα και αλλαζει καθε τρεις και λιγο με αποτέλεσμα παντα να υπαρχουν παραθυράκια και να χανεται χρονος/χρημα)

Kαι ποιος είναι ο πολιτικός που θα "ξεμυτίσει" μέσα από ένα περιβάλλον, που δεν συναναστρέφεται διαφθαρμένους ιατρούς, δικαστικούς, εκδότες, καναλάρχες κτλ; (δεν αναφέρω για άλλους κύκλος γιατί το φορουμ δεν δέχεται θεωρίες συνομωσίας...).

Δυστυχώς, φοβάμαι ότι είναι θέμα παιδείας. Πήρε πολλά χρόνια "διαπεδαγώγησης" για να φτάσουμε εδώ. Μάλλον θα περάσουν αρκετά μέχρι να ζυμωθεί αυτή η κάστα του πολιτικού που αναφέρεις και που όλοι θέλουμε φυσικά. Διότι πρέπει να είναι εύφορο και το έδαφος που θα πατήσει.

--------------------

Eίμαι περίεργος.

Αυτός ο τύπος είναι πολιτικός δηλαδη; Υπάρχει άνθρωπος που να βλέπει σε τέτοιους κάτι διαφορετικό από αυτούς που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια; Αυτοί είναι χειρότεροι και απο τον ΓΑΠ ρε παιδιά...

Τις παπαριές που λένε τύποι σαν τον Μπαλάφα, τις παίζουν τα κανάλια 24/7 να τις ακούσει ο κόσμος και να κατευθύνει ανάλογα την..ψήφο αντίδρασης του, ή μόνο τα "εγέρθητω" πουλάνε;

Άλλο αλλαγή στην εξοπλιστική πολιτική και άλλο σταματάω εξοπλισμούς και βάζω ένα τριαντάφυλλο στο στόμα...

[ame]

[/ame]

Οι δαπάνες πρέπει να περικοπούν, αλλά εκφράζονται βλακωδώς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πουν ότι οι εξοπλισμοί μπορούν να παραμείνουν σε αρκετά αξιόλογο επίπεδο πραγματοποιώντας έξυπνες αγορές, αφαιρώντας τις δαπάνες των μιζών και πιέζοντας προς τη μεριά της ΕΕ, πάνε και λένε "θα το ρισκάρουμε". Ντάχ ντιρ ντι...

Προς εθνοπατέρα Ι. Μπαλάφα: ΟΧΙ δεν θα το ρισκάρουμε, ιδού οι δαπάνες! | Defence-point.gr

Συγκεκριμένα στον Πίνακα ΙΧ.3 που αφορά τις Δαπάνες Τακτικού Προϋπολογισμού και Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, στην 9η σειρά των Δαπανών Τακτικού Προϋπολογισμού με επικεφαλίδα Εξοπλιστικά Προγράμματα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γράφεται ότι για το 2009 δαπανήθηκαν 2.175 εκατομμύρια ευρώ (αφορά πληρωμή παλαιότερων προγραμμάτων), το 2010 ξοδεύτηκαν 1.017 εκατ. ευρώ (μείωση 50%, καθώς ελαττώθηκαν δραστικά οι αποπληρωμές), το 2011 το ποσό μειώθηκε στα 359 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2012 οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι Μηδενικές! Συνεπώς η άποψη περί μείωσης των εξοπλισμών προκειμένου να μεταφερθούν κονδύλια και να αξιοποιηθούν αλλού απλά δεν ισχύει και θα πρέπει να παύσει η σχετική επιχειρηματολογία.

Εάν ενδιαφέρεσαι μόνο για την άμυνα και δεν προτίθεσαι να εξυπηρετήσεις επεκτατικές πρακτικές τρίτων, αντί ενός αεροπλάνου αγοράζεις μια βαποριά πυραύλους να ρήξης σε ότι πετάει πάνω από το αιγαίο.

Κοίτα να δεις. Κάθονται οι άλλοι και σχεδιάζουν και αναλύουν στρατηγικές με 500 διαφορετικά όπλα, ενώ τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Δημόσιο, Στρατός, Μεγαλοεπιχειρηματίες....ποιον άλλον να κατακρεουργήσουμε, για να χαρεί ο λαός;

Σαφώς υπάρχει πρωτοκολλο. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας δεν συνανταται με αρχηγους κομμάτων (εκτός αν εισαι ο Βενιζέλος) και επίσης θα ηταν εκτός πρωτοκόλλου να συναντηθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας με αρχηγό κόμματος (εκτός αν είσαι ο Σαμαράς)

Υποκρισία στο μεγαλείο της. :fist:

Βρες μου σε παρακαλώ πού αναφέρεται ότι δε δέχεται αρχηγούς κομμάτων. (Αν το ζητούσε ευγενικά και χωρίς να τον ειρωνεύεται μπορεί και να το δεχόταν)

Ο κόσμος δεν τον ψήφισε για τις γνώσεις του στο Savoir Vivre

Όσοι δε, χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα για να τον βλάψουν, αγνοούν ότι στην Ελλάδα ο λαϊκισμός της αγένειας αυξάνει την πελατεία

Δυστυχώς ο κόσμος πιστεύει τους λαϊκιστές, αρκεί να ηχούν ωραία στα αυτιά του.

Κυρία Μέρκελ αρκεί, τί εξοχότατη και βασίλισσά μου;

Κυρία λες τη γειτόνισσά σου και τη δασκάλα σου, όχι την καγκελάριο της Γερμανίας. Εκτός αν είσαι 10 χρονών.

Εντάξει καταλαβαίνω ότι ερεθίζεστε με τις σαχλαμαρίτσες του Τσίπρα, που τα χώνει σε όλους και σε όλα, απλώς να ξέρετε ότι στη διπλωματία δεν πας τσαμπουκαλεμένος. Εκτός αν το έχεις πάρει απόφαση (ερήμην του λαού προφανώς) ότι θα το παίξεις Β.Κορέα.

Βρες μου σε παρακαλώ πού αναφέρεται ότι δε δέχεται αρχηγούς κομμάτων. (Αν το ζητούσε ευγενικά και χωρίς να τον ειρωνεύεται μπορεί και να το δεχόταν)

Στην ειδηση που ΕΣΥ παρεθεσες. Επισης το πρωτοκολλο της Γαλλικής Προεδρίας. Η συνάντηση με τον Βενιζέλο γράφτηκε στα πρακτικα σαν "προσωπικη" και οχι επισημη.

Και απ' οτι βλέπω εισαι γενικα επιθετικος και εριστικος σε οτι αφορα τις εκλογές, τον Τσιπρα και τις τράπεζες. Καλο ειναι να σκεφτεσαι και τους Ελληνες που φτωχοποιούνται, υποφέρουν και αυτοτκονούν εδω πισω στην Ελλάδα απο το Brno που είσαι ;)

Κοίτα να δεις. Κάθονται οι άλλοι και σχεδιάζουν και αναλύουν στρατηγικές με 500 διαφορετικά όπλα, ενώ τα πράγματα είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Δημόσιο, Στρατός, Μεγαλοεπιχειρηματίες....ποιον άλλον να κατακρεουργήσουμε, για να χαρεί ο λαός;

Δεν αναφέρομε στα 500 διαφορετικά όπλα που χρειαζόμαστε σαν σφουγγοκωλάριοι των Αμερικάνων, ούτε αυτά που αράζουν στις αποθήκες.

Αναφέρομε σε όπλα που πρέπει να είσαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσεις

Ο ποιο βλάκας που ξέρει 5 πράγματα από σκάφη όταν ανοίξει το χάρτη της Ελλάδος φρεγάτες δεν παίρνει με τίποτα. Για άμυνα χρειάζεσαι μικρότερα σκάφη και όχι αυτά τα τεράστια δυσκίνητα πλοία που είναι για ανοιχτές θάλασσες και μακρινά ταξίδια, πχ στον κόλπο για της ανάγκες του αφέντη

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των συμμάχων εναντίων του Ιράν;

Οι S 300 που ενεργοποιήσαμε για πάρτη τους.

Καλο ειναι να σκεφτεσαι και τους Ελληνες που φτωχοποιούνται, υποφέρουν και αυτοτκονούν εδω πισω στην Ελλάδα απο το Brno που είσαι ;)

Βέβαια το γεγονός ότι είναι στο Brno δεν έχει καμία απολύτως σημασία στη συζήτηση. m2c

Εντάξει καταλαβαίνω ότι ερεθίζεστε με τις σαχλαμαρίτσες του Τσίπρα, που τα χώνει σε όλους και σε όλα, απλώς να ξέρετε ότι στη διπλωματία δεν πας τσαμπουκαλεμένος. Εκτός αν το έχεις πάρει απόφαση (ερήμην του λαού προφανώς) ότι θα το παίξεις Β.Κορέα.

Αυτό δεν με πείθει, πραγματικά. Έχω δει πολλές επιστολές που απευθύνονται σε ανώτερο άτομο από δάσκαλο ή πρωθυπουργό και τέτοια προσφώνηση πρώτη φορά βλέπω.

Αυτό δεν με πείθει, πραγματικά. Έχω δει πολλές επιστολές που απευθύνονται σε ανώτερο άτομο από δάσκαλο ή πρωθυπουργό και τέτοια προσφώνηση πρώτη φορά βλέπω.

Ανοιχτή επιστολή είναι. Το νόημά της είναι προς τους Έλληνες, όχι προς τη Μέρκελ.

Στην ειδηση που ΕΣΥ παρεθεσες. Επισης το πρωτοκολλο της Γαλλικής Προεδρίας. Η συνάντηση με τον Βενιζέλο γράφτηκε στα πρακτικα σαν "προσωπικη" και οχι επισημη.

Δίκιο έχεις, κακή διατύπωση έκανα. Αυτό που ήθελα να καταλήξω είναι ότι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση κάποιος να σου κάνει χάρη αν το παίζεις πολλά βαρύς.

Και απ' οτι βλέπω εισαι γενικα επιθετικος και εριστικος σε οτι αφορα τις εκλογές, τον Τσιπρα και τις τράπεζες. Καλο ειναι να σκεφτεσαι και τους Ελληνες που φτωχοποιούνται, υποφέρουν και αυτοτκονούν εδω πισω στην Ελλάδα απο το Brno που είσαι ;)

Το ότι είμαι στο Brno δεν αλλάζει κάτι και δεν αποτελεί επιχείρημα. Θα μπορούσα να είμαι στο Ντουμπάι, στην Άκρα, στη Μόσχα και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Επέλεξα να φύγω γιατί δεν είχα μέλλον στην Ελλάδα όπως ήταν. Τις εξελίξεις τις παρακολουθώ και επειδή ακριβώς σκέφτομαι τους Έλληνες που έχουν μείνει πίσω (πρωτίστως όλη μου η οικογένεια) και θέλω κάποια μέρα να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου. Όπως εσύ βγαίνεις και λες αυτά που πιστεύεις και σκέφτεσαι, το ίδιο κάνω και εγώ. Αν με βρίσκεις εριστικό και επιθετικό είναι δικό σου θέμα και δεν μπορώ να κάνω κάτι αν είναι ο άλλος εμπαθής. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγώ, αλλά προτιμώ να κρίνω προτάσεις και ως τώρα ο Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αρκετό έδαφος για κάτι τέτοιο. Έχεις κάτι να προσθέσεις εκτός από προσωπική επίθεση;

Spoken and Written Forms of Address for U.S. Government Officials, Military Personnel, Foreign Officials, Nobility, and Religious Officials

Style (manner of address) - Wikipedia, the free encyclopedia

Στα αγγλικά αναφέρεται ως excellency, η μετάφραση είναι εξοχότατε.

Δυστυχώς ο κόσμος πιστεύει τους λαϊκιστές, αρκεί να ηχούν ωραία στα αυτιά του.

Και η κριτική σου λαϊκισμός είναι .

Δεν φαντάζομε να πιστεύεις ότι επιχειρηματολογείς επί της ουσίας

Τέτοια επιχειρήματα δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και στην ουσία τον ωφελούν

Και η κριτική σου λαϊκισμός είναι .

Δεν φαντάζομε να πιστεύεις ότι επιχειρηματολογείς επί της ουσίας

Τέτοια επιχειρήματα δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και στην ουσία τον ωφελούν

Η κριτική μου δεν είναι λαϊκισμός. Τι όφελος έχω εγώ να λαϊκίσω; Θα με ψηφίσει κάποιος στις εκλογές ή λέω ό,τι θέλουν να ακούσουν οι άλλοι για να είμαι αρεστός;

Ωραία λοιπόν πάρε ένα επιχείρημα. Ο Τσίπρας πάει για πρωθυπουργός της χώρας, όχι για περιπτεράς. Είναι δυνατόν αυτός και όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιλαμβάνονται ότι οφείλουν να μιλάνε διαφορετικά δημοσίως για τους άλλους ηγέτες από όπως όταν μιλάνε μεταξύ τους;

Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο πολιτικός λαϊκίζει είναι άξιος της μοίρας του. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό όσα επιχειρήματα κι αν πω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.