Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

Θυμάμαι είχα και μια διαφωνία με τον ΓιαγκΤ για το θέμα των αγγλικών του Τσίπρα...

Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να μην μιλάει σωστά αγγλικά, γιατί όταν πάει έξω να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, όσο δεινός και χαρισματικός ομιλητής και αν είναι στα ελληνικά, ποτέ δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει το χάρισμά του, μέσω ενός διερμηνέα... Δεν λειτουργεί έτσι το παιχνίδι της επικοινωνίας... Αυτό το ενδιάμεσο φίλτρο αμέσως του αφαιρεί όλα τα προτερήματα που έχει...

Από την άλλη βέβαια, δεν ξέρω αν σήμερα πλέον οι προφορικές ικανότητες παίζουν τόσο ρόλο όσο έπαιζαν τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου η Ελλάδα είχε την τύχη να έχει πραγματικά χαρισματικούς ηγέτες και ομιλητές... Αλλά πιστεύω πως όσο και να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε στον τρόπο που λειτουργούν τα οικονομικά συμφέροντα, το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι ακόμα αρκετά ισχυρό...

Δεν θα διαφωνήσω ότι και οι προηγούμενοι που μίλαγαν 10 γλώσσες μας έφεραν μέχρι εδώ, άλλο αυτό, απλά λέω ότι χάνει πολλούς πόντους...

Ο καλός ηγέτης είναι αυτός που παίρνει τις πλέον συμφέρουσες αποφάσεις.

Από λόγια χορτάσαμε.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν παίζονται με κορυφαίους φιλιππικούς αλλά με λακωνικές δηλώσεις : )

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply

Και ο Ερντογάν μόνο Τουρκικά μιλάει, αλλά δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με αυτό.

Και όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Τσίπρας, τα Αγγλικά του είναι Ευρωπαικό πρόβλημα όχι Ελληνικό. Εδώ μια χαρά τον καταλαβαίνουμε :p

To θεμα ειναι οτι τα συγκεκριμένα τα λεει ΝΔτης ο οποιος οταν στέλεχος του Συριζα ειπε για το ιδιο πράγμα ειχαν ξεσηκωθει ολοι και φωναζαν εγκλημα.

Έγκλημα είναι όποιος και αν το λέει. Τουλάχιστον αυτό το ....πολλά μπίπς.... δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής όπως ο άλλος ο Αϊνστάιν που θέλει να κάνει ανάπτυξη με εικονικά ευρώ (μετάφραση: φρεσκοτυπωμένες δραχμές).

EDIT

Έριξα μια ματιά στο σχόλιό του. Μιλάει για την περίπτωση που δεν βρίσκει δανικά η χώρα διότι έχει σταματήσει για τον Χ,Υ λόγο η χρηματοδότηση και κανείς δεν μας δανείζει. Και πάλι βέβαια μιλάμε για εικονικά χρήματα που ο κόσμος θα έχει ήδη εξαφανίσει από τις τράπεζες με την πρώτη φημολογία. Και πάλι μιλάμε για τα λεφτά του κοσμάκη και όχι του Άκη και πάλι θεωρώ πολλά μπίπς κάποιον που κοιτάει πως να φάει τα λεφτά του φτωχού για να του δώσει ομόλογα που θα τα κουρέψει αργότερα. Επιπλέον μέχρι να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα έχουν εξαφανιστεί και οι τράπεζες. Οπότε... τρίχες.

Ντόρα Μπακογιάννη ,στη συνέντευξη που μου έδωσε για το CRASH, τον χειμώνα :

- Ο κ. Σαμαράς, δεν έχει αποφασίσει αν η Νέα Δημοκρατία είναι συμπολίτευση αντιπολιτευόμενη ή αντιπολίτευση συμπολιτευόμενη.

- Δεν αμφιβάλλω ότι αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να με εξαφανίσει από προσώπου γης θα το έκανε μετά χαράς.

-Τι σχέση μπορεί νάχει η Νέα Δημοκρατία της ευθύνης του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Νέα Δημοκρατία της ανευθυνότητας του Αντώνη Σαμαρά; Καμία.

Θα μου πείτε, τι τα βάζεις...; Ο ανεγκέφαλος που θα ψηφίσει ΝΔ, δε θα καταλάβει έτσι κι αλλιώς...

Ντόρα Μπακογιάννη ,στη συνέντευξη που μου έδωσε για το CRASH, τον χειμώνα :

- Ο κ. Σαμαράς, δεν έχει αποφασίσει αν η Νέα Δημοκρατία είναι συμπολίτευση αντιπολιτευόμενη ή αντιπολίτευση συμπολιτευόμενη.

- Δεν αμφιβάλλω ότι αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να με εξαφανίσει από προσώπου γης θα το έκανε μετά χαράς.

-Τι σχέση μπορεί νάχει η Νέα Δημοκρατία της ευθύνης του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Νέα Δημοκρατία της ανευθυνότητας του Αντώνη Σαμαρά; Καμία.

Θα μου πείτε, τι τα βάζεις...; Ο ανεγκέφαλος που θα ψηφίσει ΝΔ, δε θα καταλάβει έτσι κι αλλιώς...

Καλα πανε μια βολτα κατω Κρητη να δεις τί λενε γι' αυτην την κίνηση... :rant:

Δεν είμαι fan της ποίησης, αλλά είμαι fan του "τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στο μπ@λο".

Ο Σουρής 100 χρόνια πριν, συμφωνεί μαζί μου...

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει

στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Δεν είμαι fan της ποίησης, αλλά είμαι fan του "τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στο μπ@λο".

Ο Σουρής 100 χρόνια πριν, συμφωνεί μαζί μου...

Έχει ξαναμπεί :T:, μαζί με αυτό

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=QDfPIKjwze0]Cabaret Balkan live @ Radio Arvila 8_KLEFTES G.Souris - YouTube[/ame]

Θυμάμαι είχα και μια διαφωνία με τον ΓιαγκΤ για το θέμα των αγγλικών του Τσίπρα...

Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να μην μιλάει σωστά αγγλικά, γιατί όταν πάει έξω να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, όσο δεινός και χαρισματικός ομιλητής και αν είναι στα ελληνικά, ποτέ δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει το χάρισμά του, μέσω ενός διερμηνέα... Δεν λειτουργεί έτσι το παιχνίδι της επικοινωνίας... Αυτό το ενδιάμεσο φίλτρο αμέσως του αφαιρεί όλα τα προτερήματα που έχει...

Από την άλλη βέβαια, δεν ξέρω αν σήμερα πλέον οι προφορικές ικανότητες παίζουν τόσο ρόλο όσο έπαιζαν τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου η Ελλάδα είχε την τύχη να έχει πραγματικά χαρισματικούς ηγέτες και ομιλητές... Αλλά πιστεύω πως όσο και να έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε στον τρόπο που λειτουργούν τα οικονομικά συμφέροντα, το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι ακόμα αρκετά ισχυρό...

Δεν θα διαφωνήσω ότι και οι προηγούμενοι που μίλαγαν 10 γλώσσες μας έφεραν μέχρι εδώ, άλλο αυτό, απλά λέω ότι χάνει πολλούς πόντους...

Kαι εγώ πάνω κάτω το ίδιο σκεφτόμουν , σίγουρα πχ το γκιοργκο μιλάει άπταιστα αγγλικα και τα σκάτωσε με φαντασμαγορικό τρόπο αλλά και πάλι αυτό δεν είναι άλλοθι . Να ήταν τίποτα 80 χρονών να πεις πάει στο διάλ@ είναι ενας νέος άνθρωπος όμως που χτυπάει υποτίθεται πρωθυπουργία χώρας η οποία είναι μέλος της Ε.Ε θα έπρεπε τουλάχιστο να είχε κάνει δώρο στον εαυτό του την Αγγλική γλώσσα , Πιο τραγικό μου φαίνεται πάντως να δώ εναν μελλοντικό πρωθυπουργό - υπουργο - ευρωβουλευτή < 40 χρονών να έχει στο πλάι του διερμηνέα για ..... Αγγλικά :hehe: παρά να κάνει σαρδάμ τα εγγλέζικα και μάλιστα διαβάζοντας τα απο σελίδα έτοιμα .

: p

Kαι εγώ πάνω κάτω το ίδιο σκεφτόμουν , σίγουρα πχ το γκιοργκο μιλάει άπταιστα αγγλικα και τα σκάτωσε με φαντασμαγορικό τρόπο αλλά και πάλι αυτό δεν είναι άλλοθι . Να ήταν τίποτα 80 χρονών να πεις πάει στο διάλ@ είναι ενας νέος άνθρωπος όμως που χτυπάει υποτίθεται πρωθυπουργία χώρας η οποία είναι μέλος της Ε.Ε θα έπρεπε τουλάχιστο να είχε κάνει δώρο στον εαυτό του την Αγγλική γλώσσα , Πιο τραγικό μου φαίνεται πάντως να δώ εναν μελλοντικό πρωθυπουργό - υπουργο - ευρωβουλευτή < 40 χρονών να έχει στο πλάι του διερμηνέα για ..... Αγγλικά :hehe: παρά να κάνει σαρδάμ τα εγγλέζικα και μάλιστα διαβάζοντας τα απο σελίδα έτοιμα .

: p

Καλα και οι αλλοι ελιτε δεν ξερουν Ελληνικα (ΓΑΠ) ειτε τιποτα (Ανατολακης)

Και εδω ο τρισμέγιστος Βενιζελος μιλάει απταιστως

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OYBYUg_Ry2I]Βενιζέλος στο CNN. Aυτά που δεν έδειξαν τα κανάλια - YouTube[/ame]

Απο μενα Χ η δημιουργια ξανα και ας τους υποστηριξα.

Εδω ο Τζημερος δινει μια απαντηση Δημιουργία, ΞΑΝΑ | Facebook

αλλα φαινεται πλεον ποσο τον εχει γλυκανει η ιδεα της εξουσιας. "θα παρω τους 114.000 και μαζι με τους 130.000 κλπ..." Τι λες ρε φιλε; Προβατα ειμαστε και προσθετεις/αφαιρεις?

Εγώ το είδα θετικά. Η ψήφος μου δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας. Γουστάρω αυτό που ψήφισα για αυτά που λέει στο προγραμμά του και θέλω να έχω αντιπροσώπευση στη Βουλή και το μόνο που μπορεί να το εμποδίσει είναι το γ@μημένο όριο του 3%. Όπως είπε κι ο Τζήμερος το σκαλοπάτι του 3% θέλει να περάσει με το Μάνο και όχι να ενώσει τα κόμματα και τις ιδεολογίες σε ένα.

Εγώ πάντως θα ήθελα να βγει ο Τζήμερος και ο Μάνος και να πουν

"Κατεβαίνουμε μαζί στις εκλογές αλλά είμαστε χώρια. Θέλουμε να πιάσουμε το 3% που για τον καθένα μόνο του είναι αδύνατον. Οι έδρες μετά θα μοιραστούν με τον Χ,Υ τρόπο π.χ. αναλογικά με τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου".

Τα άλλα περί κοινών θέσεων και ξαφνικής αγάπης και εκτίμησης και πάρτε ένα κατεβατό με το τι καλά έκανε ο Μάνος, αλλά ούτε ένα λάθος, για μένα είναι πολιτικάντικές κοτσάνες που τις έχουμε φάει στην μούρη δεκαετίες τώρα και καλό θα ήταν να μην τις επικαλείται κάποιος που το παίζει ΟΧΙ πολιτικός. Κύριοι πάμε για το 3%, αλλά παραμένουμε χώρια. Αυτό θα το εκτιμούσα περισσότερο από το "Διατηρήσαμε το όνομά μας. Χικ!".

Η Ντόρα με τον Σαμαρά το παίξανε κάπως καλύτερα λόγω... μίσους . Δεν έγινε ΝΔ η Ντόρα. Ανέστειλε την λειτουργία του κόμματος. Φέρε Ντόρα το 2%, πάρε 3-4 έδρανα στο κοινοβούλιο και μετά ξανά φύγε. Στις 18 Ιουνίου, μετά από 2 μήνες, 2 χρόνια; Όποτε γουστάρεις να φύγεις ή όποτε γουστάρω να σε διώξω.

"Κατεβαίνουμε μαζί στις εκλογές αλλά είμαστε χώρια. Θέλουμε να πιάσουμε το 3% που για τον καθένα μόνο του είναι αδύνατον. Οι έδρες μετά θα μοιραστούν με τον Χ,Υ τρόπο π.χ. αναλογικά με τα ποσοστά των εκλογών της 6ης Μαΐου".

Συγγνώμη, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν πρακτικά. Κατεβαίνουν μαζί, παραμένουν ως δύο ξεχωριστά κόμματα και οι ψήφοι (και κατά συνέπεια οι έδρες εάν πιάσουν το 3%) θα μοιραστούν 215 (ΔΞ) / 180 (Δράση).

"Εξοχότατη, Φραου Μερκελ

Αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε."

Κατά το : Πολυχρονεμένε μου Πασά, ο θεός να μου κόβει μέρες και να σας δίνει χρόνια

Ο Μάνος «έδιωξε» τον Βαλλιανάτο μετά από απαίτηση του Τζήμερου

Μπορεί το γράμμα να ήταν δουλοπρεπές, η απαίτηση του αυτή όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βρίθει ανδρισμού.

Σκέφτεται ο άνθρωπος μακροπρόθεσμα: Να μπούνε στη βουλή και να μην τολμάνε να το γιορτάσουν πίνοντας ένα ποτηράκι πάρα πάνω, επειδή θα έχουν το Βαλιανατο να τους περιμένει να σουρώσουν για να τους πηδήξει!!

ΥΓ Τον ψηφίζουν λένε οι ιεχωβάδες με πόδια και με χέρια. Αυτός τουμπεκί ψιλοκομμένο

Εγώ πάντως θα ήθελα να βγει ο Τζήμερος και ο Μάνος και να πουν

Ποιο όνειρο χάθηκε και γιατί; Ποιος "μολύνθηκε" και γιατί; Εμείς συνεχίζουμε με τους στόχους μας και το όραμά μας και η Δράση συνεχίζει με το δικό της. Είναι κακό να θέλουμε να εξασφαλίσουμε το 3% για να μπούμε στη Βουλή; Ωραία, θα μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνοι μας - θα μπορούσαμε όμως και να μην το πετύχουμε. Πού είναι το πρόβλημα αν αθροίσουμε δυνάμεις και μετά "χωρίσουμε τα τσανάκια μας";

Το παραπάνω προέρχεται από ποστ του Τζήμερου στο FB

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.