Jump to content

Εκλογές 2012

astrolabos

Recommended Posts

• Replies 4,1k
  • Created
  • Last Reply

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως ένα poll για το κατά πόσο θεωρείται ανέφικτη η παραμονή στο ευρώ/Ε.Ε. χωρίς μνημόνιο, αυτό που λένε δηλαδή ΠΑ.ΣΟ.Κ./Ν.Δ. ή αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αυτό που προτείνουν δηλαδή τα αντιμνημονιακά κόμματα (πλην ΚΚΕ προφανώς, που θέλει έξοδο και από την Ε.Ε.).

Πιστεύω θα ξεκαθάριζε πολλά πράγματα για τις αντιλήψεις του κόσμου (του lab.gr βασικά :p) πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης.

θα στο πω απλά φίλε...μνημόνιο όπως το εφαρμοσαν αυτοί τα 2 χρόνια που τρέχει, πάμε για δραχμή σούμπιτοι...

αν ακυρώσουν κάποια αντεργατικά μέτρα, αν μειώσουν το κράτος (όσο χρειάζεται) και δώσουν βάση στην ανάπτυξη..τότε θα πάμε μπροστά...

όμως...από την στιγμή που είχαν (και έχουν) τους πελάτες τους στο νου τους δεν πιστεύω τίποτα...όταν θα δω απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στον Δ.Υ. τότε θα πω μπράβο τους...

Με λίγα λόγια εσύ είσαι υπέρ του μνημονίου αλλά με αναδιαπραγμάτευση (αν είναι εφικτή) ή έστω άλλο κόμμα-διαχειριστή πλην ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (προφανώς όχι αντιμνημονιακό) σωστά ;

ακριβώς.. δεν με νοιάζει ποιος θα το διαχειριστεί..

τα σωστά πράγματα να κάνει...όλοι μας αυτό θέλουμε πιστεύω... απλά θεωρώ πως δεν χωράει κρατιστική/ρουσφετιστική/διεφθαρμένη/λαικιστική πολιτική γιατί είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτά εδώ τα χάλια...

Kαταλαβαίνεις βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν συνιστά απάντηση στο ερώτημα του "ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη μέρα", μιας και έχεις αποκλείσει όλα τα υπάρχοντα κόμματα. Όπως και να χει ευχαριστώ για την απάντηση :)

εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης πολλών κομμάτων...

αν μπορούσαν να συνεργαστούν και τα 7 (?) που μπήκαν έχει καλός...αλλά αυτό είναι αδύνατον...

θεωρώ ότι το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Α.Ε. απλά θα οδηγήσουν την χώρα στην δραχμή (επειδή έτσι θέλουν, όχι γιατί είναι ανίκανοι, για αυτό και τους θεωρώ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ) με όποιες συνέπειες... η Χ.Α. είναι απλά ανάξιοι αναφοράς, δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί μέσα και με προσβάλλουν σαν Έλληνα πολίτη...

edit: ας με διορθώσει κάποιος για τους ΑΕ αν κάνω λάθος...πάντως δεν μου αρέσει καν το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν έστω να μιλήσουν με την ΝΔ για να συγκυβερνήσουν...το θεωρώ αντιδημοκρατικό και φανατισμένη κίνηση.

εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης πολλών κομμάτων...

αν μπορούσαν να συνεργαστούν και τα 7 (?) που μπήκαν έχει καλός...αλλά αυτό είναι αδύνατον...

Απάντησες μόνος σου :D

θα στο πω απλά φίλε...μνημόνιο όπως το εφαρμοσαν αυτοί τα 2 χρόνια που τρέχει, πάμε για δραχμή σούμπιτοι...

αν ακυρώσουν κάποια αντεργατικά μέτρα, αν μειώσουν το κράτος (όσο χρειάζεται) και δώσουν βάση στην ανάπτυξη..τότε θα πάμε μπροστά...

όμως...από την στιγμή που είχαν (και έχουν) τους πελάτες τους στο νου τους δεν πιστεύω τίποτα...όταν θα δω απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στον Δ.Υ. τότε θα πω μπράβο τους...

τα σωστά πράγματα να κάνει...όλοι μας αυτό θέλουμε πιστεύω... απλά θεωρώ πως δεν χωράει κρατιστική/ρουσφετιστική/διεφθαρμένη/λαικιστική πολιτική γιατί είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτά εδώ τα χάλια...

+1000

Kαταλαβαίνεις βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν συνιστά απάντηση στο ερώτημα του "ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη μέρα", μιας και έχεις αποκλείσει όλα τα υπάρχοντα κόμματα. Όπως και να χει ευχαριστώ για την απάντηση :)

O Τσιπρας αυτο λεει, αλλα ειναι μικρος και δεν ξερει να μιλαει ακομα. ΕΝΤΟΣ ευρω και ΕΚΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ μνημονιου. Η Ελλάδα χρειάζονταν διαρθρωτικες αλλαγες. Αυτο που εγινε στο ονομα των διαρθρωτικων αλλαγων ηταν η διαλυση της κοινωνίας και των εργασιακων σχέσεων. Η ονειρωξη του καθε νεοφιλελευθερου χαρτογιακα.

[MENTION=22080]tavliban[/MENTION]

Ο Στουπας ειναι γνωστός στους χρηατιστηριακους κυκους σαν παπαγαλακι αυτων που πληρωνουν καλυτερα. Ο τυπος σου πουλάει μπουφαν την μια μερα και μαγιω την αλλη αρκει να πληρωθει. Αναξιοπουστος.

@tavliban

Ο Στουπας ειναι γνωστός στους χρηατιστηριακους κυκους σαν παπαγαλακι αυτων που πληρωνουν καλυτερα. Ο τυπος σου πουλάει μπουφαν την μια μερα και μαγιω την αλλη αρκει να πληρωθει. Αναξιοπουστος.

χμμ..δεν τον έχω δει 2 χρόνια που τον διαβάζω να αλλάζει άποψη...μπορεί να ίσχυει..οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) αρθρογράφοι/δημοσιογράφοι από κάπου χρηματοδοτούνται..

O Τσιπρας αυτο λεει, αλλα ειναι μικρος και δεν ξερει να μιλαει ακομα. ΕΝΤΟΣ ευρω και ΕΚΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ μνημονιου. Η Ελλάδα χρειάζονταν διαρθρωτικες αλλαγες. Αυτο που εγινε στο ονομα των διαρθρωτικων αλλαγων ηταν η διαλυση της κοινωνίας και των εργασιακων σχέσεων. Η ονειρωξη του καθε νεοφιλελευθερου χαρτογιακα.

Αγαπητέ, τα όσα λές είναι γνωστά. Το δικό μου ερώτημα ήταν αρκετά απλό νομίζω.

Θεωρείς εφικτή την έξοδο από το υπάρχον μνημόνιο (δηλαδή τη δημιουργία νέου μνημονίου κατά την άποψη σου - στην ουσία αναδιαπραγμάτευση) χωρίς έξοδο από το ευρώ ή την Ε.Ε. ναί ή όχι;

Θεωρείς εφικτή την έξοδο από το υπάρχον μνημόνιο (δηλαδή τη δημιουργία νέου μνημονίου κατά την άποψη σου) χωρίς έξοδο από το ευρώ ή την Ε.Ε. ναί ή όχι;

το μνημόνιο πρέπει να παραμείνει ως έχει...ΣΤΟΧΟΙ είναι...

τα μέτρα που πήραν οι ηλίθιοι πρέπει να αλλάξουν και ο χρόνος εφαρμογής του μνημονίου...

edit: και ΝΑΙ γίνεται...διακιβεύουν και αυτοί πολλα...

[MENTION=14120]narta[/MENTION] δυστυχώς πάλι πάνε να σώσουν κάποιους τραπεζίτες που μοίρασαν λεφτά αριστερά και δεξιά...εγώ είμαι υπέρ του το να αφήσουν την τράπεζα να χρεωκοπήσει..από την άλλη στεναχωριεμαι για αυτούς που έχουν αποταμιεύσεις εκεί...

Θεωρείς εφικτή την έξοδο από το υπάρχον μνημόνιο (δηλαδή τη δημιουργία νέου μνημονίου κατά την άποψη σου) χωρίς έξοδο από το ευρώ ή την Ε.Ε. ναί ή όχι;

Ναι. Νομικη διαδικασια εξοδου χωρας μέλους απο την ΕΕ και το ευρω δεν υφίσταται. Καταλαβετε το. Ειναι one way διεθνης συνθηκη δεν υπάρχουν ρητρες εξόδου/ακυρωσης.

το μνημόνιο πρέπει να παραμείνει ως έχει...ΣΤΟΧΟΙ είναι...

τα μέτρα που πήραν οι ηλίθιοι πρέπει να αλλάξουν και ο χρόνος εφαρμογής του μνημονίου...

edit: και ΝΑΙ γίνεται...διακιβεύουν και αυτοί πολλα...

[MENTION=14120]narta[/MENTION] δυστυχώς πάλι πάνε να σώσουν κάποιους τραπεζίτες που μοίρασαν λεφτά αριστερά και δεξιά...εγώ είμαι υπέρ του το να αφήσουν την τράπεζα να χρεωκοπήσει..από την άλλη στεναχωριεμαι για αυτούς που έχουν αποταμιεύσεις εκεί...

Σε περιπτωση χρεοκοπίας τραπεζικων ιδρυματων αυτοι που χανουν τα λεφτα τους ειναι οι μετοχοι και οι εχοντες πανω απο ενα ορισμενο ποσο (τουλαχιστον στην Ελλάδα). Οι μικρο-καταθετες δεν εχουν να φοβηθουν κατι. Δες τα προσφατα παραδειγματα των Συνεταιριστικων τραπεζων που χρεοκόπησαν. Σε 15 μερες τα λεφτα των καταθετων ηταν διαθεσιμα στην εθνικη.

Ο Σαμαράς έκανε κάλεσμα σε Μάνο, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη και Τζήμερο. Θέλει λέει να συσπειρώσει τις κεντροδεξιές φιλοευρωπαικές δυνάμεις. Στο στοίχημα πρέπει να πληρώνει γερά.

εγώ είμαι υπέρ του το να αφήσουν την τράπεζα να χρεωκοπήσει..
Σε περιπτωση χρεοκοπίας τραπεζικων ιδρυματων αυτοι που χανουν τα λεφτα τους ειναι οι μετοχοι και οι εχοντες πανω απο ενα ορισμενο ποσο (τουλαχιστον στην Ελλάδα).

Οι τράπεζες έχουν και μικρομετόχους, έχουν και υπαλλήλους, έχουν και υπαλλήλους άλλων εταιριών οι οποίες κάνουν δουλειές με τις τράπεζες π.χ. support σε κάποιο software που έχουν πουλήσει στις τράπεζες. Μην βλέπετε μόνο τραπεζίτες και μεγαλομετόχους.

Αν συμφωνείτε να χάσουν οι μέτοχοι τις αποταμιεύσεις τους, τις αποταμιεύσεις όχι σε ρευστό αλλά σε μετοχές, τότε δεν υπάρχει κανένα χρηματιστηριακό έγκλημα και το 99. Και αν ζητάτε να χάσουν τις δουλειές τους πολλοί που δουλεύουν σε τράπεζες ή σε εταιρίες που συνεργάζονται με τράπεζες τότε φοβάμαι ότι δεν σας αρκεί να απολυθούν οι ΔΥ, αλλά και πολύς περισσότερος κόσμος. Ο θάνατός σου η ζωή μου; I don't like it.

Ο Σαμαράς έκανε κάλεσμα σε Μάνο, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη και Τζίμερο. Θέλει λέει να συσπειρώσει τις κεντροδεξιές φιλοευρωπαικές δυνάμεις. Στο στοίχημα πρέπει να πληρώνει γερά.

Η «Δημιουργία, Ξανά» του κ. Τζήμερου, που συγκέντρωσε 2,15% στις εκλογές, ενώ είναι φανερό ότι έχει προσελκύσει ψηφοφόρους από τη λεγόμενη συντηρητική δεξαμενή των «νοικοκυραίων», ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος δείχνει να κλείνει τις πόρτες, εμμένοντας στην αντίληψή του περί μη συνεργασίας με «επαγγελματίες της πολιτικής».

Τέτοιοι άνθρωποι μ'αρέσουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.