Myralis Μάϊος 7, 2012 #1241 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Δεδομένου ότι είσαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα πλέον μιλάς με μια κάποια άνεση και σιγουριά, για να πάρεις μια κάποια απάντηση στο ερώτημά σου κάνε την εξής αλλαγή στο εκλογικό αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΔΗΜΑΡ 16%. Μετά προσπάθησε να απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου το ερώτημα που θέτεις.Το σκέφτηκα και αυτό, και απαντάω, "Στο μικρο ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΜΑΡ-ΝΔ, τότε γελάω, γιατί αποκαλύπτεται ότι η ΔΗΜΑΡ μόνο αριστερή παράταξη δεν θα θεωρηθεί αν στηρίξει μνημονιακή δύναμη τόσο απροκάλυπτα, επι πλέον, αν κάποιοι από ΔΗΜΑΡ αντιδράσουν τώρα ή στο μέλλον, χαλάει η σούπα με τους 151 βουλευτές σιγά σιγά. Άρα πάλι εκλογές στις οποιές ελπίζω ότι θα πάει καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερα η ΔΗΜΑΡ, επόμενο ενδεχόμενο συνεργασία ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται, δεν φτάνουν οι βουλευτές, συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΝΔ δεν γίνεται, ακόμα και να βγαίνουν οι αριθμοί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ μόνοι τους πάλι δεν έχουν τους αριθμούς, ότι και να προσθέσεις, και Ανεξάρτητους 'Ελληνες να κολλήσεις πάλι δεν γίνεται, ΚΚΕ, και ΧΑ δεν μπορείς να κολλήσεις, ξεφεϋγοντας από αυτά τα ενδεχόμενα, είμαστε περίπου στη σημερινή κατάσταση, με μοναδική διαφορά, ότι μετά τις επόμενες εκλογές, η ΔΗΜΑΡ είτε θα ανέβει πολύ είτε θα πέσει πολύ."Που καταλήγω? Δεν θα δούμε διαφορά από την μία μέρα στην άλλη, πάμε να αλλάξουμε 35 χρόνια νοοτροπίας των Ελλήνων, βλέπουμε μέρες που δεν είχαμε δει εδώ και 20 χρόνια, δεν θα είναι ευκολο. Ξέρω ότι θα πρέπει να γίνουν τέτοια πράγματα, ξέρω και θέλω να υπάρξει αναμπουμπούλα, γιατί ξέρω ότι η μετάβαση ΔΕΝ θα είναι έυκολη. (μην με παρεξηγήσετε με το "θέλω να υπάρξει αναμπουμπούλα", εννοώ ότι ήρεμα και ωραία, δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι)Σε επόμενες εκλογές θέλω να πιστευω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει καλύτερα, ότι θα μπει ταφόπλακα στον Δικομματισμό, ρευμα είναι αυτό και μεταφέρει κόσμο. Και αντίστροφα, η ΔΗΜΑΡ να ήταν στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν θα χαιρόμουν τόσο, σίγουρα όμως πάλι θα έβλεπα κάτι να αλλάζει με τον τρόπο που περιμένω να δω κάτι να αλλάζει, ίσως να προσέβλεπα και σε συνεργασία ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογική ή μετεκλογική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Μάϊος 7, 2012 #1242 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Γενική ερώτηση. Γιατί να χρησιμοποιούμε ταμπέλες; Δεξιός αριστερός κτλ.Δεν γίνεται να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις με γνώμονα το δίκαιο και την πρόοδο;Ο κόσμος προοδεύει μόνο με τη μέση λύση. Όχι με τα άκρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 7, 2012 #1243 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Γιατί το δίκαιο, η πρόοδος και το πως θα επιτευχθούν, είναι υποκειμενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 7, 2012 #1244 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Γενική ερώτηση. Γιατί να χρησιμοποιούμε ταμπέλες; Δεξιός αριστερός κτλ.Δεν γίνεται να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις με γνώμονα το δίκαιο και την πρόοδο;Ο κόσμος προοδεύει μόνο με τη μέση λύση. Όχι με τα άκρα.Γιατί η Δεξιά και η Αριστερά, ΓΕΝΙΚΑ έχουν διαφορετικές λογικές για το πως θα επιτευχθεί το δίκαιο και η πρόοδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 7, 2012 #1245 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 You are missing the point. Ο μόνος λόγος που δεν συνεργάζονται είναι διότι έχουν διαφορετικούς προέδρους, όχι διότι δεν μπορούν να βρουν κοινά σημεία επαφής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 7, 2012 #1246 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 You are missing the point. Ο μόνος λόγος που δεν συνεργάζονται είναι διότι έχουν διαφορετικούς προέδρους, όχι διότι δεν μπορούν να βρουν κοινά σημεία επαφής.Για ποιους λες?Κοινά σημεία επαφής υπάρχουν μεταξύ κομμάτων, αλλά είναι λίγα σε σχέση με τα διαφορετικά κομμάτια, ή/και τα διαφορετικα σημεία έχουν μεγαλύτερο "βάρος".Για παράδειγμα, έστω ότι εσύ γουστάρεις μόνο ροκ, και γνωρίζεις μια κοπέλα , που ακούει την ίδια μουσική με εσένα και αντικειμενικα είναι όμορφη (αλλά όχι τοπ μοντελ). Θα έκανες μαζί της σχέση αν ντύνεται με τρόπο που δεν σου αρέσει, ασχολείται με ένα σωρό λαλακίες που αποφευγεις γιατί δεν σε εκφράζουν καθόλου , και αντιμετωπίζει την ζωή διαφορετικά (όχι πολύ διαφορετικά) από εσένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάϊος 7, 2012 #1247 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Απορω παντως με ολους αυτους που ωρυονται οτι τι μ@λ@κες ειμαστε, παλι τους ιδιους ψηφισαμε, παλι πασοκ-νδ, κρα κρα κρα. Ρε σεις, συγκεντρωθειτε λιγο. Στις βουλευτικες του 09 οι 2 τους μαζι πηραν με χαρακτηριστικη ανεση 80%, οπως και γινοταν την τελευταια 20ετια. Τωρα, μεσα σε μια 4ετια, πηραν με το ζορι 34%. 46% ΚΑΤΩ. Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι αλλαγη, ή τουλαχιστον ενα μεγαλο βημα προς την αλλαγη, τοτε ποιο θα ειναι? Ειναι κανεις τοσο αφελης που να περιμενε να μην παρουν τιποτα, οση κριση και να χουμε? Αν ειδατε, σε ηλικιες 18-54 εχουν παρει ενα @@δι, ενω σε ηλικιες απο 55 και πανω εχουν παρει πανω απο 60-70%, οπερ και σημαινει οτι ακομη υπαρχουν βολεμενοι ή πρωην βολεμενοι που πλεον ψηφιζουν απο συνηθεια/"υποχρεωση" κλπ (και φυσικα αυτοι που ζουν εξω απο τον τυφωνα και δεν τους εχει χτυπησει ακομη η κριση την πορτα, οπως ειπα και πριν). Το ευτυχημα ειναι οτι μεχρι τωρα, οτι αποψη και να ειχες, αυτο το μεριδιο καθοριζε το ποιος θα κυβερνησει, τωρα ακομη και με αστειους εκλογικους νομους με μπονους και ταπανταολα, ουτε καν μεταξυ τους δεν μπορουν να τακιμιασουν. Ας ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 7, 2012 #1248 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Βούρτσες μπλε... Λόγοι για να υπάρχει διαχωρισμός. Κόμματα-ιδεολογίες-θρησκείες.....ε μην επεκταθούμε πάλι... Αν θέλανε όχι μόνο κοινά σημεία θα υπήρχαν...Δεν θα είμασταν τώρα καν εδώ να το συζητάμε. Κοινώς...ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στον Καμμένο, στον Τσίπρα, στον Κουβέλη, στον Σαμαρά να...τα βρούνε για το καλό της Ελλάδας. Δεν "έγιναν" πρόεδροι κομμάτων, για να συμφωνούν με τον αντίπαλο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 7, 2012 #1249 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Τώρα στο Mega έδειξε καποια στατιστικά σχετικά με τις ηλικίες και την πρόθεση ψήφου. Οι νέοι ηλικίας 18-24 ψήφισαν με ποσοστό 11.8% Χρυσή Αυγή, περισσότερο από κάθε άλλη ηλικία !!!This is Enland! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 7, 2012 #1250 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 ρε παιδια το Αγιον Ορος τι χρωμα ειναι τι ψηφισε? Βιάζεσαι ξάδερφε, το Άγιον Όρος ψηφίζει 2 μέρες αφού βγει κυβέρνηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάϊος 7, 2012 #1251 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Περιμένοντας τους Βαρβάρους -Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύληστον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθείτον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασεγια να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκείτον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκανσήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνιαμ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντανα βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχίακ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.Κωνσταντίνος Π. Καβάφης(ειμαστε αδιορθωτοι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 7, 2012 #1252 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Τώρα στο Mega έδειξε καποια στατιστικά σχετικά με τις ηλικίες και την πρόθεση ψήφου. Οι νέοι ηλικίας 18-24 ψήφισαν με ποσοστό 11.8% Χρυσή Αυγή, περισσότερο από κάθε άλλη ηλικία !!!This is Enland! Που μας φέρνει πίσω στην ανάγκη για σωστή παιδεία, κάτι που δεν είδα κανένα κόμμα να απασχολεί. Εκ του ασφαλούς φαντάζονται λαγούς με πετραχήλια, αλλά το πώς θα καταφέρουμε να έχουμε αλλάξει μυαλά στα επόμενα 10-15 χρόνια που θα βγούμε απ' την κρίση δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Είναι η νέα γενιά, ήμαρτον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 7, 2012 #1253 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Για ποιους λες?Κοινά σημεία επαφής υπάρχουν μεταξύ κομμάτων, αλλά είναι λίγα σε σχέση με τα διαφορετικά κομμάτια, ή/και τα διαφορετικα σημεία έχουν μεγαλύτερο "βάρος".Όλοι είναι/γίνονται πρόεδροι και θέλουν την προεδρική καρέκλα για πάρτι τους. Αν υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να την βουτήξουν, ακόμα και οι μικρότερες διαφορές θα φαντάζουν αξεπέραστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 7, 2012 #1254 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Δεν ειναι μοναχα θεμα κριτικης ικανοτητας αλλα κ συμβολης της οικογενειας. Τα παιδια αυτα πρεπει να εχουν πολυ οργη κ βια μεσα τους. Ειναι πραγματικα λυπηρο... Hydra δες την ταινια this is england και θα καταλαβεις τι εννοω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 7, 2012 #1255 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Τα παιδια αυτα πρεπει να εχουν πολυ οργη κ βια μεσα τους. Ειναι πραγματικα λυπηρο... Λυπηρό είναι αλλά δεν είναι και εντελώς τυχαίο.Σε πολλά σχολεία στις τάξεις τα ελληνόπουλα είναι μειοψηφία, πράγμα που αφήνει άσχημα κατάλοιπα.Αποτυπώνονται και αυτά στην ψήφο κατά την γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 7, 2012 #1256 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Βούρτσες μπλε...Λόγοι για να υπάρχει διαχωρισμός. Κόμματα-ιδεολογίες-θρησκείες.....ε μην επεκταθούμε πάλι... Αν θέλανε όχι μόνο κοινά σημεία θα υπήρχαν...Δεν θα είμασταν τώρα καν εδώ να το συζητάμε. Κοινώς...ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στον Καμμένο, στον Τσίπρα, στον Κουβέλη, στον Σαμαρά να...τα βρούνε για το καλό της Ελλάδας. Δεν "έγιναν" πρόεδροι κομμάτων, για να συμφωνούν με τον αντίπαλο.... Όλοι είναι/γίνονται πρόεδροι και θέλουν την προεδρική καρέκλα για πάρτι τους. Αν υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να την βουτήξουν, ακόμα και οι μικρότερες διαφορές θα φαντάζουν αξεπέραστες. Τι λέτε ρε παιδιά? πάρτε σε μορφή λίστας μερικά από τα "μικρά αξεπέραστα θεματάκια" που διαφοροποιούν τις παρατάξεις και πείτε μου αν αυτά είναι όντως αμελητέα. Δεν θα με πείσετε ότι δεν θα υπάρξει conflict αν πάμε τυφλά σε κυβέρνηση συνεργασίας διαφορετικών κομμάτων Μένουμε/φευγουμε από Ευρώ Μένουμε/φευγουμε από Ευρωζώνη Μένουμε/φευγουμε από ΝΑΤΟ. Ιδιωτικοποιήσεις/Κρατικοποιήσεις εταιρειών. Ελληνοποιούμε/Διαολοστέλνουμε (στην χώρα τους)/Προωθούμε (εκεί που θέλουν) τους μετανάστες. Καταμερισμός του ΑΕΠ. Σε αυτά τα θέματα το κόμματα διαφωνούν κάθετα, όλα είναι ΠΟΛΥ σημαντικά και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Υ.Γ. Δεν σας βλέπω να απαντάτε στην αρχική μου ερώτηση.. με πληγώνετε, έκανα πολύ ώρα να την γράψω και σπατάλησα πολύ φαιά ουσία :cry: (Εν συντομία η ερώτηση ήταν, "Εφόσον δεν το ρίξατε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, σας χαλάει (και αν ναι, γιατί σας χαλάει) η τωρινή κατάσταση? Δεν είναι δείγμα του ότι η κατάσταση αλλάζει με απρόβλεπτο τρόπο μετά απο 35+ χρόνια δικομματισμού? Αυτό δεν είναι ευχάριστο, και λόγος να είμαστε λίγο λιγότερο μίζεροι αυτές τις μέρες?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 7, 2012 #1257 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Λυπηρό είναι αλλά δεν είναι και εντελώς τυχαίο.Σε πολλά σχολεία στις τάξεις τα ελληνόπουλα είναι μειοψηφία, πράγμα που αφήνει άσχημα κατάλοιπα.Αποτυπώνονται και αυτά στην ψήφο κατά την γνώμη μου.σε πολλά σχολεία; Πολύ περίεργο μου φαίνεται αυτό που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 7, 2012 #1258 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]Έχεις ανχωθεί πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ την παρούσα κατάσταση και το αν το αποτέλεσμα σε έναν μήνα θα είναι θετικό ή όχι για το κόμμα. Επιπλέον όπως κάθε ένας, όταν βλέπει το κόμμα του ένα κλικ από την εξουσία πάντοτε αναρωτιέται γιατί οι άλλοι δεν συνεργάζονται με αυτό ή γιατί οι ψηφοφόροι δεν του δίνουν την λίγο ακόμα ώθηση που χρειάζεται για να κυβερνήσει. Απλά γνώμη μου. Για αυτό και σου είπα να δεις λίγο τα πράγματα φέρνοντας τούμπα τα νούμερα ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Και προφανώς όταν μιλάω για προέδρους που λατρεύουν την καρέκλα τους, είτε κάθονται πάνω σε αυτή είτε την βλέπουν να πλησιάζει, μιλούσα γενικά και δεν αναφερόμουν στον Τσίπρα.Από εκεί και πέρα το διαφορετικό πάντα δημιουργεί αρχικά ανασφάλεια. Τι περιμένεις να πει ο κόσμος; Ζήτω που σωθήκαμε σκέτο; Δεν θα το πει. Θα πει Ζήτω που σωθήκαμε, αλλά τώρα τι; Δραχμή; Έξοδος από την Ευρώπη; Τι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 7, 2012 #1259 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 σε πολλά σχολεία; Πολύ περίεργο μου φαίνεται αυτό που λες.Ισχύει για τα σχολεία των περιοχών Κυψέλης, Αγ. Παντελεήμωνα κτλ, όχι για όλη την Ελλάδα, ούτε καν για άλλες πόλεις νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 7, 2012 #1260 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 [MENTION=188]yanni[/MENTION] Σίγουρα είμαι αγχομένος (αν και περισσότερο είμαι χαρούμενος αυτή την στιγμή), αλλά δεν ρωτάω για τον λόγο που είπες. Ρωτάω για να καταλάβω γιατί είμαστε σε τόσο διαφορετικό μήκος κύματος (με την καλή έννοια). Θετική αλλαγή(για εμένα), αρνητική (για άλλους), πολύ αρνητική (για άλλους), αυτό που συμβαίνει παραμένει μια τεράστια αλλαγή. Μου κάνει εντύπωση αν οι συμφορουμίτες διαβάζουν απλά "άλλη μία" εκλογική καταγραφή που δεν θα αλλάξει τίποτα, αντί για κάτι συνταρακτικό που συνέβει μετά από πολλά χρόνια. Μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όταν, by default, η ψήφος τους ήταν ψήφος αλλαγής στο πολιτικό σύστημα. Αντί να δω κάτι τέτοιο λοιπόν, τί είδα? Γκρίνια για τα ποσοστά του Δικομματισμού στην περιφέρεια και γκρίνια για την Χ.Α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.