yanni Μάϊος 3, 2012 #741 Μάϊος 3, 2012 Ο δικοματισμός μπορεί να ποντάρει σε ένα απλό πράγμα. Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Γιατί; Διότι είμαστε βλάκες ή έστω έτσι λειτουργούμε.1η εκλογική αναμέτρηση, μαύρο από τους περισσότερους στα δύο μεγάλα κόμματα max 40-45% ο δικομματισμός.2η εκλογική αναμέτρηση. ΟΚ πήραν το μάθημα, τρόμαξαν, κατάλαβαν, βάλανε μυαλό, ε ας κυβερνηθεί και η χώρα τώρα. Συσπείρωση κλασικά στους δύο μεγάλους, δικομματισμός στο 55-60% διότι - τρόμαξαν και συσπειρώθηκαν οι ΠΑΣΟΚοι και οι πρώην ΠΑΣΟΚοι μόλις ακούστηκε ότι συσπειρώνεται η ΝΔ και πάει για αυτοδυναμία και ταυτόχρονα διότι- τρόμαξαν και συσπειρώθηκαν οι ΝΔτες και οι πρώην ΝΔτες μόλις ακούστηκε ότι συσπειρώνεται το ΠΑΣΟΚ και πάει να ξανά γίνει πρώτο κόμμα.
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #742 Μάϊος 3, 2012 Εάν δεχτούμε ότι η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα και το Πασόκ δεύτερο...Γιατί να το δεχτώ αυτό;Υπάρχουν σοβαρές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ΝΔ οριακά πρώτη πριν τον Καμμένο και το ΠΑΣΟΚ 3/4ο. Προτιμώ να πορευτώ βάσει αυτού κι όχι της τρομοκρατίας που μου πουλάνε τα κολλητάρια τους (aka Κανάλια/εφημερίδες) και τον εκβιασμό "αν δε βγούμε εμείς (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) θα καταστραφούμε" και ότι τα δύο "μεγάλα" κόμματα είναι και πρώτα.Κι εγώ υπέρ είμαι...Εσύ που είσαι υπέρ, το έχεις διαβάσει ή έπαιζες τάβλι με τον Χρυσοχοΐδη;Γιατί αυτά που λες περί απολύσεων κλπ, είναι το 1% του μνημονίου.
narta Μάϊος 3, 2012 #743 Μάϊος 3, 2012 Αν δεν πεσει γενικευμενη νοθεια, θα πεσει πολυ κλαμα στους πρασινο-μπλε
Thrael Μάϊος 3, 2012 #744 Μάϊος 3, 2012 Η κ. Παπαρήγα, αν και στην αρχή έδωσε την εντύπωση ότι προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση, τελικά και έπειτα από επιμονή του ερωτώντος πολίτη, είπε ότι, με μπροστάρη το ΚΚΕ, θα καλέσει το λαό να πάρει στα χέρια του λιμάνια, εργοστάσια, βαπόρια κ.λ.π. και όταν και πάλι ρωτήθηκε πως θα το κάνει αυτό πρακτικά, απάντησε ότι θα εκδώσει ένα διάταγμα (προφανώς καταργώντας το Σύνταγμα και το πολίτευμα, γιατί το Σύνταγμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο) με το οποίο θα καλούσε το λαό να καταλάβει όλα τα ανωτέρω. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Χατζηνικολάου για να υπενθυμίσει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ, επισήμανση με την οποία συμφώνησε και η κ. Παπαρήγα.Το 1917 τα σοβιετ αναλαμβαναν τη διαχειριση των εργοστασιων (μεχρι να καταργηθουν φυσικα) και συμμετειχαν στα συμβουλια με αντιπροσωπους. Τωρα θα ειχαμε το αντιστροφο, δλδ να αναλαμβανουντη λειτουργια και διαχειριση με τις ευλογιες του κυβερνωντος κομματος; Θα ηταν αραγε σοβιετ ή απλοι εργατες που θα βολευαν το καθεστως; Θα καταργουνταν μετα οπως εγινε στο παρελθον;Τα σοβιετ κατα τη γνωμη μου ηταν μια ρομαντικη αλλα σωστη ιδεα, ομως ολες οι ιδεες και θεωριες βασιζονται σε ανθρωπους για να εφαρμοστουν, άρα εκει χαλαει το πραμα.Ρομαντικες ιδεες, ρομαντικες πολιτικες και αναγκη ρομαντικων ατομων σε εναν αληθινο κοσμο... Φοβαμαι οτι ο αναμενομενος τροπος επιβολης ΘΑ ηταν ο βουρδουλας...Υ.Γ. Περα απ' αυτο, παμε λετε για σχεδιο Περικλης Νο2;
Hydra Μάϊος 3, 2012 #745 Μάϊος 3, 2012 Εσύ που είσαι υπέρ, το έχεις διαβάσει ή έπαιζες τάβλι με τον Χρυσοχοΐδη; Γιατί αυτά που λες περί απολύσεων κλπ, είναι το 1% του μνημονίου. Δεν είπα ότι είμαι υπέρ του Μνημονίου, αλλά με τις απολυσεις ΔΥ. Και χωρίς Μνημόνιο θα το έβρισκα καλή κίνηση. [MENTION=10736]Thrael[/MENTION] Να πεις ότι έκαναν και καλή αντιπολίτευση. Αν ψήφιζα, θα έδινα ψήφο στον Τσίπρα, αν και με απογοητεύει στο μεταναστευτικό, καθώς και με βάζει σε υποψίες για ψηφοθηρία. Άλλος Τσίπρας ήταν εκείνος που παρακολουθούσα 2 χρόνια και βάλε πίσω με αυτόν εδώ; Κάνει καλή αντιπολίτευση τον τελευταίο χρόνο, όμως τότε έμοιαζε με ζαβλακωμένο. Και φοβάμαι μήπως είναι προεκλογικό όλο αυτό. Το ΚΚΕ από την άλλη, δεν έχει κάνει καθόλου σοβαρή αντιπολίτευση. Τί σοβαρή! Ούτε σκέτη αντιπολίτευση, για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Εντελώς χάλι.
RootX Μάϊος 3, 2012 #746 Μάϊος 3, 2012 Γιατί να το δεχτώ αυτό;Υπάρχουν σοβαρές δημοσκοπήσεις που έδειχναν ΝΔ οριακά πρώτη πριν τον Καμμένο και το ΠΑΣΟΚ 3/4ο. Προτιμώ να πορευτώ βάσει αυτού κι όχι της τρομοκρατίας που μου πουλάνε τα κολλητάρια τους (aka Κανάλια/εφημερίδες) και τον εκβιασμό "αν δε βγούμε εμείς (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) θα καταστραφούμε" και ότι τα δύο "μεγάλα" κόμματα είναι και πρώτα. Δεν σου είπε κανείς να το δεχτείς, γι'αυτό έβαλα το εάν μπροστά Εκτίμηση έκανα, εάν είναι λαθεμένη θα φανεί τις επόμενες μέρες. Η χωρα είχε προβλημα δανεισμου. Επρεπε να παρει δημοσιονομικα μετρα. Επρεπε να εφαρμοστουν πολλα απο αυτα που αποφασισθηκαν. Η πληρης απορυθμιση των εργασιακων σχέσεων, οι απανωτές φορολογικες αρπαχτες και το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσίας ηταν για εσωτερικους σκοπους, για καμψη της κοινωνικης συνοχης και για ευρωπαϊκο παραδειγματισμο προς PIIGS. Η προσαρμογη θα μπορουσε να γινει πιο ομαλα και να εβρισκε την στηριξη ακομα και των πολιτων αν γινοταν με σωστό τροπο και σταδιακα. Αυτην η σφαγη 2 χρόνια τωρα, εχεις αφησει μια κοινωνια φτωχη, οργισμενη και στα ορια της επαναστασης. Αλλα βλεπεις οι χαρτογιακαδες της Ευρώπης δεν μπορουν να φανταστουν οτι μπορει απο μια σπιθα να παρει φωτια η "αναγωγη" και "τεμπελικη" Νοτια Ευρωπη και οτι μαζι θα καουν και αυτοι. Ουτε στα χειροτερα ονειρα τους... Καλέ μου άνθρωπε, για το δημοσίευμα του BBC δεν μιλάω και για το εάν είναι σε συμφωνία με τα γραφόμενα του Wiz που το χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα; Έγραψα πουθενά ότι καλώς εφαρμόστηκαν τα μέτρα με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν;
narta Μάϊος 3, 2012 #747 Μάϊος 3, 2012 Καλέ μου άνθρωπε, για το δημοσίευμα του BBC δεν μιλάω και για το εάν είναι σε συμφωνία με τα γραφόμενα του Wiz που το χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα;Έγραψα πουθενά ότι καλώς εφαρμόστηκαν τα μέτρα με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν; Αφου δεν επιβεβαιωνινται τα περι πλεονασματων κτλ κτλ, αρα πιστευεις οτι ισχύουν και εγω σχολίασα βαση αυτου
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #748 Μάϊος 3, 2012 Για όσους πιστεύουν ότι το Μνημόνιο υπογράφτηκε για να μας σώσει κι όχι για να μας προδώσει:Η απόρρητη έκθεση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - NEWS247
RootX Μάϊος 3, 2012 #749 Μάϊος 3, 2012 Αφου δεν επιβεβαιωνινται τα περι πλεονασματων κτλ κτλ, αρα πιστευεις οτι ισχύουν και εγω σχολίασα βαση αυτου Tο ότι παρουσίασε πλεόνασμα η οικονομία το β΄εξάμηνο του 2011 δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, όπως δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν και με σωστότερη διαχείριση, ηπιότερα μέτρα και χωρίς να βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό που με ώθησε να απαντήσω είναι η λαθεμένη, κατ'εμέ πάντα, χρήση του άρθρου ως επιχείρημα στην συγκεκριμένη καταχώρηση. Δεν συνεχίζω γιατί θα δώσω την εντύπωση ότι εσκεμμένα κυνηγάω τον Wiz
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #750 Μάϊος 3, 2012 Δεν συνεχίζω γιατί θα δώσω την εντύπωση ότι εσκεμμένα κυνηγάω τον Wiz Μα το κάνεις, αλλά δε σου κρατώ κακία Για όσους πιστεύουν τους "τρομοκράτες" (aka Κανάλια, εφημερίδες), ας διαβάσουν τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση: Τι θα συμβεί, εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας - NEWS247
vic Μάϊος 3, 2012 #751 Μάϊος 3, 2012 Γίνεται να επιτευχθεί μείωση των δαπανών και αύξηση της ανάπτυξης στη χώρα. Οι κυβερνώντες όμως επέλεξαν το χειρότερο δρόμο. Αυτόν της κατακόρυφης μείωσης μισθών και συντάξεων, αντί να επιλέξουν το δυσκολότερο ομολογουμένως δρόμο της απόλυσης των ανίκανων από το δημόσιο και της μείωσης άχρηστων δαπανών. Βεβαίως για κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν να συγκρουστούν με τον κομματικό τους στρατό και τους "δικούς" τους συνδικαλιστές, όπου κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αντίποινα από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση των σκανδάλων που μαζί μόχλευσαν.Με βάση τα παραπάνω νομίζω πως πρέπει να δώσω την ψήφο μου σε κάποιο κόμμα ξέχωρο από το κομματικό καταστημένο των χρόνων της Μεταπολίτευσης, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις σαν τις παραπάνω χωρίς να φοβάται για αντίποινα. Σε συνδυασμό με την απαίτησή μου για σοβαρές, επαρκείς και αναλυτικές προτάσεις και όχι απλά γενικόλογες θέσεις, πιθανότατα θα ρίξω την ψήφο μου στη Δημιουργία, Ξανά καθώς συμφωνώ με την πλειοψηφία των θέσεών τους.
narta Μάϊος 3, 2012 #752 Μάϊος 3, 2012 Γίνεται να επιτευχθεί μείωση των δαπανών και αύξηση της ανάπτυξης στη χώρα. Οι κυβερνώντες όμως επέλεξαν το χειρότερο δρόμο. Αυτόν της κατακόρυφης μείωσης μισθών και συντάξεων, αντί να επιλέξουν το δυσκολότερο ομολογουμένως δρόμο της απόλυσης των ανίκανων από το δημόσιο και της μείωσης άχρηστων δαπανών. Βεβαίως για κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν να συγκρουστούν με τον κομματικό τους στρατό και τους "δικούς" τους συνδικαλιστές, όπου κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αντίποινα από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση των σκανδάλων που μαζί μόχλευσαν.Με βάση τα παραπάνω νομίζω πως πρέπει να δώσω την ψήφο μου σε κάποιο κόμμα ξέχωρο από το κομματικό καταστημένο των χρόνων της Μεταπολίτευσης, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις σαν τις παραπάνω χωρίς να φοβάται για αντίποινα. Σε συνδυασμό με την απαίτησή μου για σοβαρές, επαρκείς και αναλυτικές προτάσεις και όχι απλά γενικόλογες θέσεις, πιθανότατα θα ρίξω την ψήφο μου στη Δημιουργία, Ξανά καθώς συμφωνώ με την πλειοψηφία των θέσεών τους.Αν καποιοι τους κρατανε στο χερι δεν ειναι εσωτερικοι παραγοντες. Υπάρχουν πολλες "Siemens"....
vic Μάϊος 3, 2012 #753 Μάϊος 3, 2012 Αν καποιοι τους κρατανε στο χερι δεν ειναι εσωτερικοι παραγοντες. Υπάρχουν πολλες "Siemens"....Προφανώς υπάρχουν και εξωτερικά σκάνδαλα, δε το αμφισβητώ. Απλώς στο παράδειγμα που ανέφερα για τις απολύσεις των ανίκανων θα συναντούσαν αντίδραση από τα δικά τους συνδικαλιστικά όργανα, εξού και η αποστροφή των κυβερνόντων σε οτιδήποτε μπορεί να επηρρεάσει τη σχέση αυτή.
sstav Μάϊος 3, 2012 #754 Μάϊος 3, 2012 αν βάλεις κάτω τα νούμερα θα δεις ότι ολόκληρος ο κομματικός τους στρατός προέρχεται κατά κόρον εκ του Δημοσίου....πχ αν υποθέσουμε ότι άχρηστοι είναι 200.000 ΔΥ από τους 800.000 (1 στους 4, μπορεί και λίγους να λέω). Ο άχρηστος το γνώριζε ότι ήταν άχρηστος και όταν έγλυφε κατουρημένες ποδιές για να τον βάλουν σε μια θέση.Αυτοί που φωνάζανε περισσότερο, οι του κόμματος, οι "γρούεζες" που θα έχετε δει σε κάτι βίντεο του 2009 από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, θα επρεπε να είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν για να μην πω απελαθούν από την χώρα μαζί με τους λαθρομετανάστες. το λοιπον...αυτοί, συν γυναιξι και τέκνοις, συν τους παππούδες και τις γιαγιάδες φθάνουμε στα ποσοστά των κομμάτων....Αν έπρεπε να απολυθούν αυτοί [που και πάλι δεν θα γίνονταν αξιοκρατικά αφού το δόντι υπάρχει ακόμα)]ουτε 10% δεν θα έπιαναν....το γνωρίζουν άλλωστε γιαυτό 2 χρόνια τώρα κάνουν τις πάπιες εκατέρωθεν στις απολύσεις ...Έτσι αυτοί θα ξαναψηφίσουν τα 2 κόμματα και για τα οποία τους βολεύει :1.να κάτσεις στην παραλία να πίνεις τον καφέ σου και να μην ψηφίσεις-->ΑΧΡΗΣΤΗ ΨΗΦΟΣ-ωφέλιμη γιαυτούς γιατί μεγαλώνεις το ποσοστό τους.2.να ψηφίσει λευκο-άκυρο αν δεν σε αντιπροσωπεύει κάτι -->ΑΧΡΗΣΤΗ ΨΗΦΟΣ-ωφέλιμη γιαυτούς γιατί μεγαλώνεις το ποσοστό τους.3.να σου λένε ψήφισε ότι θέλεις, ότι σε εκφράζει από τους άλλους (μικρούς) αλλά όχι την κακιά αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), όχι την ΧΑ,όχι τον Καμμένο και γενικά ότι δεν θα τους βολεύει για να τους χειριστούν μετεκλογικά. Κοινώς σου λένε ψήφισε μικρους που δεν μπαινουν στην βουλή!!!!'[MENTION=188]yanni[/MENTION] ...θεωρείς λάθος το σκεπτικό μου;;;
HotPeanut Μάϊος 3, 2012 #755 Μάϊος 3, 2012 Στο ζάππειο τώρα, όλα τα κομματόσκυλα-βολεμένοι φωνάζουν υπέρ του αντωνάκη.
yanni Μάϊος 3, 2012 #756 Μάϊος 3, 2012 [MENTION=188]yanni[/MENTION] ...θεωρείς λάθος το σκεπτικό μου;;; Απλά έχω διαφορετική άποψη στο θέμα των εκτός βουλής κομμάτων. Θεωρώ ότι κάποιο κόμμα που είναι μακριά από διαπλεκόμενα είναι σχεδόν απίθανο να τύχει αναγνώρισης από τον κόσμο και να πάρει με την μία ένα 5%, ώστε να πεις ότι δεν διακινδυνεύεις να πετάξεις την ψήφο σου. Αλλά και 5% να παίρνει και πάλι κάποιοι θα σου πουν ότι πετάς την ψήφο σου ή ότι με αυτή την επιλογή σου εξυπηρετείς ένα από τα δύο βασικά κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά. Διαφωνώ και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, από την άποψη ότι υπάρχουν και άχρηστοι ιδιώτες που κοστίζουν πανάκριβα είτε σε εμάς, είτε στο κράτος, αλλά εντάξει είναι απλά μια διαφορετική άποψη.
JaguarOne Μάϊος 3, 2012 #757 Μάϊος 3, 2012 Επί 30 χρόνια η κυβέρνηση προτείνει, η αντιπολίτευση σύσσωμη διαφωνεί (συνήθως γιατί έτσι πρέπει) και καλεί σε πάλη (για να μην αλλάξει τίποτα). Έτσι κυβερνάται ο τόπος με όπλο την κομματική πλειοψηφία και ΜΗΔΕΝ κριτική σκέψη. η οποία πάλη εκφράστηκε με μυριάδες απεργίες του δημοσίου τομέα που οδήγησε στα μυριάδες φουσκωμένα και παράλογα επιδόματα του δημοσίου τομέα. Και επειδή δεν ξεχνώ, σε όλες, μα όλες αυτές τις απεργίες η αριστερά έδινε πρώτη το "παρών"
konservas Μάϊος 3, 2012 #759 Μάϊος 3, 2012 Μόλις άκουσα από την ομιλία του Καμμένου ότι η 6η Μαίου επιλέχθηκε γιατί ήταν η ημερομηνία παράδοσης στους Γερμανούς(το '40 ή δε κατάλαβα καλά ; ) -γιατί αν αληθεύει τρώμε χοντρό δούλεμα-!
astrolabos Μάϊος 3, 2012 Author #760 Μάϊος 3, 2012 Όχι επιλέχθηκε γιατί τότε ο Κρόνος είναι στον Καρκίνο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.