alej Μάϊος 3, 2012 #721 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Και φυσικά περιμένετε Σωτήρες!!!Να μην κάνετε τίποτα, όλα στον καναπέ με delivery!Εργασία, σεβασμός, υγεία κλπ όλα θα μας έρθουν επειδή κάθε 4 χρόνια ρίχνουμε μια ψήφο...Αυτό εκμεταλεύονται, το "βάλε με στη βουλή να τους δείξω εγώ" και λοιπά γελοία... Κι ο κόσμος πιστεύει... Όπως πίστεψε στον Καραμανλή, μετά στον Γιωργάκη και πιο πριν σε άλλους...Όλοι του έλεγαν μην ανησυχείς, εγώ θα σε φτιάξω, εγώ ξέρω το πως...Κι ο κόσμος είναι έτοιμος να πιστέψει για άλλη μια φορά αλλά τούτη τη φορά το τίμημα είναι τεράστιο. Έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο, θα βρει το δρόμο του τελικά!Ένα κόμμα μόνο του λέει την αλήθεια, ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!Να κατέβει στο δρόμο να διεκδικήσει αυτά που παράγει!Ότι δεν τελειώνει ο αγώνας στη κάλπη αλλά αρχίζει...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 3, 2012 #722 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αυτό είναι οικονομικά στοιχεία που παραθέτεις ώστε να μας πείσεις πως το BBC έδωσε λάθος στοιχεία στο ρεπορτάζ;Επίσης, ακόμα και με όλα αυτά, πλεόνασμα είχαμε.Δεν ξέρω, σε ρωτάω μιας και το είδες, αλλά απάντηση δε δίνεις. Μόνο γενικόλογα ότι έχουμε πλεόνασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 3, 2012 #723 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Καλυτερα δραχμη και να τρωω ντοματες και στα παπαρια μου η νεα καρτα γραφικων/κινητο/αυτοκινητο, παρα να γινω δούλος των αφεντικών του Ευρωπαϊκου Βορα των πλουσιων λαμογιών και των υπερφίαλων σωτήρων.Βαρεθηκα το σώσιμο απο τοκογλυφους, βαρεθηκα να ξερουν παντα οι άλλοι το καλό μου και να με πηδάνε ασάλιωτα για το καλο της πατριδας μου και να την βιάζουν και αυτην παράλληλα για το καλο το δικο μου. Και αν στην τελικη, βγει κάποιος και πει στην Ευρώπη των αγορών, κλαστε μου μια μαντα και μας κανουνε εμπαργκο, θα δώσω το μισο πιατο φαγητο στο διπλανο μου που θα πειναει, για να μπορώ παράλληλα να υψωνω το μεσαιο δαχτυλο στους καριοληδες οταν θα πεφτει ο ουρανος στα κεφάλι τους επειδη η μικρη Ελλαδιτσα, ειπε για μια ακομα φορά ΟΧΙ και τους πηδηξε το συμπαν. καλύτερα δραχμή;;; όχι ρε συ narta με όλο το σέβας, μη με τρελαίνεις...δηλαδή επιθυμείς μισθό 100 euro (μπορεί και λιγότερα) και μετά να καταντήσουμε επαίτες για μια δουλειά στο εξωτερικό;; Χάος θα υπάρξει με δραχμές... Δεν θα έχεις 1/4 πιάτο φαί για να φας εσύ ο ίδιος, όχι ο διπλανός σου...Δραχμές θέλουν αυτοί που έχουν αποταμιεύσει με έντιμο ή παράνομο τρόπο... Θες λοιπόν να τους κάνεις την χάρη (για τους δεύτερους φυσικά); Εγώ δεν θέλω... Τέλος η Ελλαδίτσα που θα υψώσει το δάκτυλο, μια μάντρα θα κλ@σει σε όλα τα μεγαθήρια της ευρώπης και να είσαι σίγουρος ότι η ευρώπη μπορεί και χωρίς εμάς... ανετέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 3, 2012 #724 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αυτό εκμεταλεύονται, το "βάλε με στη βουλή να τους δείξω εγώ" και λοιπά γελοία... Η κ. Παπαρήγα, αν και στην αρχή έδωσε την εντύπωση ότι προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση, τελικά και έπειτα από επιμονή του ερωτώντος πολίτη, είπε ότι, με μπροστάρη το ΚΚΕ, θα καλέσει το λαό να πάρει στα χέρια του λιμάνια, εργοστάσια, βαπόρια κ.λ.π. και όταν και πάλι ρωτήθηκε πως θα το κάνει αυτό πρακτικά, απάντησε ότι θα εκδώσει ένα διάταγμα (προφανώς καταργώντας το Σύνταγμα και το πολίτευμα, γιατί το Σύνταγμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο) με το οποίο θα καλούσε το λαό να καταλάβει όλα τα ανωτέρω. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Χατζηνικολάου για να υπενθυμίσει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ, επισήμανση με την οποία συμφώνησε και η κ. Παπαρήγα.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=TNBzeYMvf-o]Τι θα κάνει το ΚΚΕ αν βγει κυβέρνηση. - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #725 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Θα το φέρουν τόσο γλυκά που δε θα ανοίξει μύτηΑν εισαι 1+ χρονο ανεργος, ουτε με πετιμεζι δεν το καταπίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 3, 2012 #726 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 BBC News - Tables are turning on Greek debt deal Ευχαριστώ Εάν πάντως κατάλαβα καλά, αναφέρει ότι, ως αποτέλεσμα των μέτρων που πάρθηκαν, στο 2ο μισό του 2011 η οικονομία εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 1.8 δις, η χρονιά όμως έκλεισε, όπως ήταν αναμενόμενο, με έλλειμμα. Εσύ έγραψες: "Φτύστε πια την καραμέλα των "αναγκών". Αφού δεν πιστεύετε εμάς, δείτε καμιά εκπομπή στο BBC που ανέφερε ότι είμαστε πλεονασματικοί και μας πουλάνε έλλειμμα για να μας κάνουν ότι θέλουν." Το ίδιο πράγμα λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 3, 2012 #727 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 μωρέ,εδω κατάπιαμε πάμπερς,βίλες,ολυμπιακούς,Ζίμενς,Βατοπέδι και άλλα τόσα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα,σε αυτό θα κολλήσουμε;η οικονομία εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 1.8 δις,το δημόσιο όμως χρωστά 3 φορές τα παραπάνω,άρα είναι απλά λόγια εντυπωσιασμού Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #728 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 καλύτερα δραχμή;;; όχι ρε συ narta με όλο το σέβας, μη με τρελαίνεις...δηλαδή επιθυμείς μισθό 100 euro (μπορεί και λιγότερα) και μετά να καταντήσουμε επαίτες για μια δουλειά στο εξωτερικό;; Χάος θα υπάρξει με δραχμές... Δεν θα έχεις 1/4 πιάτο φαί για να φας εσύ ο ίδιος, όχι ο διπλανός σου...Δραχμές θέλουν αυτοί που έχουν αποταμιεύσει με έντιμο ή παράνομο τρόπο... Θες λοιπόν να τους κάνεις την χάρη (για τους δεύτερους φυσικά); Εγώ δεν θέλω... Δεν θα εχω μισθο σε euro. Θα εχω μισθο σε δραχμες. Τέλος η Ελλαδίτσα που θα υψώσει το δάκτυλο, μια μάντρα θα κλ@σει σε όλα τα μεγαθήρια της ευρώπης και να είσαι σίγουρος ότι η ευρώπη μπορεί και χωρίς εμάς... ανετέ... Αν η Ελλαδίτσα υψώσει το μεσαιο δάχτυλο, περιμένουν στην γωνια, Ισπανια, Πορτογαλια, Ιρλανδία (σε μικροτερο βαθμο) και Ιταλία. Αλλο 10εκ και αλλο το 1/3 της Ευρώπης. Δεν εχεις την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ιδεα τι λογιστικές αλχημίες εχουν γίνει και δεν εχει καταρρεύσει ΗΔΗ η ΕΕ. Λογιστικα υπάρχει ΕΕ. Αν γινει ενα μικρο μπαμ, πεσφτει σαν τραπουλόχαρτο. Για περισσοτερες λεπτομέριες ψαξε τα αρχεια της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών και πόσα παραγωγα προϊοντα ειναι στον "αερα" καθως και το ποσα χρωστάνε οι κεντρικες τράπεζες της Ιταλιας, Πορτογαλιας, Βελγίου, Ισπανίας και Ιρλανδίας καθως και τον τελευταιο μηνα αυτην την Ολλανδίας, στην ΕΚΤ. Θα σου φυγει η γη κατω απο τα πόδια. Η ΕΕ με την σημερινη μορφη, τελειωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #729 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Δεν ξέρω, σε ρωτάω μιας και το είδες, αλλά απάντηση δε δίνεις. Μόνο γενικόλογα ότι έχουμε πλεόνασμα.:wassat:BBC News - Tables are turning on Greek debt dealΤο ίδιο πράγμα λέτε;Εγώ κατάλαβα ότι αν γίνουν αυτά που πρέπει, κι όχι αυτά που γ@νε τον απλό κόσμο, όχι απλά πλεόνασμα θα έχουμε, αλλά θα ζούμε άνετα.Ακούμε 3 χρόνια τώρα και άλλα 33 πριν, για "πάταξη διαφθοράς". Ποτέ δεν έγινε κάποια κίνηση.Μας ήπιαν το αίμα, θα μας πιούν ότι άλλο έχει μείνει, και αυτοί που κάνουν κουμάντο (δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς), ζούνε σα βασιλιάδες στις πλάτες μας. Μου ζήτησαν χαρτί για να πάρω δάνειο ότι το σπίτι δεν έχει αυθαιρεσίες (είναι ένας τοίχος 32cm πιό έξω), ενώ ο Λ, έχει χτίσει το μεγαλύτερο αυθαίρετο στην Ελλάδα και δεν τον ακουμπάει κανείς.Επίσης, κατάλαβα, ότι όταν ζητήσαμε από τους Γερμανούς τα χρεωστούμενα, που είναι πολλά περισσότερα από αυτά που τους χρωστάμε εμείς, η μόνη απάντηση που είχαν ήταν "μα τόσα χρόνια σας έχουμε βοηθήσει, δε μπορεί να έχετε απαιτήσεις" κι αυτά λεκτικά, με ΚΑΝΕΝΑ έγγραφο. Συνεχίζουμε λοιπόν και δεχόμαστε την καραμέλα, ότι μας βοηθάνε, ότι μας έσωσαν, όχι χωρίς αυτούς δε θα είχαμε να φάμε. ΨΕΜΜΑΤΑ. Παράνομο και καταχρηστικό το χρέος, κατασχέσεις περιουσιών από ΟΛΑ τα λαμόγια, απαιτούμε τα χρεωστούμενα, γινόμαστε εμείς κυρίαρχοι της ΕΕ (αφού η Γερμανία θα κατεβάσει βρακιά για να μας εξοφλήσει) και βάζουμε τάξη εδώ μέσα. Όποιος λέει κι επιθυμεί οτιδήποτε διαφορετικό για εμένα είναι προδότης.Κι αν δεν πείθεστε, διαβάστε τη δήλωση του Γιωργάκη περί πειραματόζωων, για να καταλάβετε πόσο ζώα είμαστε που τους πιστεύουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 3, 2012 #730 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Θα το φέρουν τόσο γλυκά που δε θα ανοίξει μύτη Δυστυχως (νομιζω) δεν χρειαζεται ουτε αυτο... Πλεον δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα. Οπως και να το φερουν ειμαι αισιοδοξος ( ) οτι θα το καταπιουμε αμασητο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 3, 2012 #731 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 [MENTION=14120]narta[/MENTION]αν εμείς χρωστάμε δις οι υπόλοιποι μαζί χρωστάνε τρις (όχι την παραμικρή μια χαρά ιδέα έχω)....αλλά και πάλι δεν πρόκειται να καταρεύσει η ευρώπη γιατί Ιταλία, ισπανία, Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ βιομηχανία και θα το σώσουν το παιχνίδι να είσαι σίγουρος...εμείς δεν έχουμε.. η πορτογαλία είναι σαν εμάς ίσως λίγο καλύτερα.. όλα αυτά είναι αμερικανοδουλειές που θέλουν η ευρώπη να τυπώσει χρήμα και να το χτυπησουν το νόμισμα όσο μπορούν100ευρό μισθό είπα για να ξέρεις σύμφωνα με τα τωρινα μεγέθη...θες σε δραχμές (δεν θυμάμαι και την ισοτιμία); 100Χ340= 34000 δραχμές που μήνα με το μήνα θα μειώνεται η αξία του λογο πληθωρισμού..δηλαδή θα παίρνεις 30000 και το μακαρόνι το εισαγώμενο θα κάνει 300 δραχμές; την άλλη μέρα θα κανει 350, μετά 400, μετα 500 κοκ... και όχι τίποτα άλλο δεν θα μπορεί και η εγχώρια παραγωγή να φτιάξει μακαρόνια γιατί δεν μας φτάνουν τα σιτηρά που φτιάχνουμε για όλους τους έλληνες οπότε αν το σιτάρι πάει 300 δραχμές το κιλό θα αυξηθεί αντίστοιχα και ακόμα και το ελληνικό προιόν θα κοστίζει όσο να ναι...για αυτό λοιπόν μην ελπίζεις σε δραχμές...χάος θα είναι... ξέχνα την δραχμή λοιπόν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 3, 2012 #732 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Και φυσικά περιμένετε Σωτήρες!!!Να μην κάνετε τίποτα, όλα στον καναπέ με delivery! Εργασία, σεβασμός, υγεία κλπ όλα θα μας έρθουν επειδή κάθε 4 χρόνια ρίχνουμε μια ψήφο... Αυτό εκμεταλεύονται, το "βάλε με στη βουλή να τους δείξω εγώ" και λοιπά γελοία... Κι ο κόσμος πιστεύει... Όπως πίστεψε στον Καραμανλή, μετά στον Γιωργάκη και πιο πριν σε άλλους... Όλοι του έλεγαν μην ανησυχείς, εγώ θα σε φτιάξω, εγώ ξέρω το πως... Κι ο κόσμος είναι έτοιμος να πιστέψει για άλλη μια φορά αλλά τούτη τη φορά το τίμημα είναι τεράστιο. Έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο, θα βρει το δρόμο του τελικά! Ένα κόμμα μόνο του λέει την αλήθεια, ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ! Να κατέβει στο δρόμο να διεκδικήσει αυτά που παράγει! Ότι δεν τελειώνει ο αγώνας στη κάλπη αλλά αρχίζει...!!! όπως κατεβαίνετε στο λιμάνι και ταλαιπωρείτε τον κόσμο; όπως όταν κλείνετε τις εθνικές οδούς; όπως όταν πάτε και κλείνετε εταιρείες με το έτσι θέλω για να μην δουλέψει ο κόσμος και μετά χάνει την δουλειά του γιατί ο επιχειρηματίας σηκώνεται και φεύγει (βλ Pirelli, goodyear κλπ);;;; αλλά αυτό θέλει το ΚΚΕ κ λοιπά αριστερά κόμματα... τον κόσμο σε εξαθλίωση... σημ. Άντε φασίστες και κομμουνιστές να πάτε στο Terrorhaza στην Βουδαπέστη να δείτε πόσο ωραία πολιτεύματα είναι και τα δύο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 3, 2012 #733 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 όταν έβγαινε κάθε φορά ο ΓΑΠ στην τηλεόραση και έλεγε μια για δημοψήφισμα, μια για ότι πάμε στο ΔΝΤ, μια ότι αυξάνουμε τους φόρους κλπ, μας οδήγησε σε αυτήν την κυβέρνηση που τουλάχιστον ο πρωθυπουργός δεν βγαίνει και λέει αρλούμπες με αποτέλεσμα να πανικοβάλονται οι πάντες (με κάποιο ίσως στόχο αλλά δεν μου αρεσουν οι συνωμοσίες και προσωπικά το θεωρώ βλακεία και ανικανότητα του ΓΑΠ). Τουλάχιστον τα πράγματα είναι σταθερά και δεν πάνε από το κακό στο χειρότερο... (προσωπική άποψη πάντα)τι είπα πιο πάνω; ότι αντί να εφαρμόσουν πολιτικές ΜΕΙΩΣΗΣ του κόστους του Δημοσίου τομέα, αποφάσισαν να μας ξεζουμίσουν... Μειώσεις σε μισθούς (ειδικά στον Δημ. Τομέα) πρέπει να γίνουν όπως και να το κάνεις...Δεν γίνεται ένας υπάλληλος τον οποίο πληρώνω εγώ και οι υπόλοιποι ιδ. υπάλληλοι και Ε.Ε. να παίρνει παραπάνω λεφτά από μένα, αλλιώς το μαγαζί δεν συντηρείτε σωστα... Αν ήταν πολύ λιγότεροι από ότι είνια τώρα ίσως να δικαιολογούσαν τον μισθό τους γιατί θα ήταν παραγωγικοί... Γιατί διαφωνείς στις απολύσεις στο Δημ. Τομέα; Χρειάζονται όλοι νομίζεις; Όχι.. ένα παράδειγμα θα σου φέρω απλό... πας στο ΙΚΑ για μια βεβαίωση και χάνεις όλη σου την μέρα, δεν πας γραφείο χάνεις και μια μέρα άδειας... Αντικαθιστάς λοιπόν αυτή τη διαδικασία με ηλεκτρονική φόρμα και σου έρχεται στο σπίτι μέσω mail ή και e-mail.. Χρειάζονται τώρα λοιπόν 3 άτομα στον γκισέ;;; όχι... χρειάζονται 2 μπορεί και 1... δεν συμφωνώ με την εφεδρεία καθόλου...γιατί να πληρώνω κάποιον που θα κάθεται μέχρι να πάρει σύνταξη ή μέχρι να βρει δουλειά;; τπτ όποιος είχε βύσμα την γλύτωσε και το ξέρουμε καλά όλοι μας, καθώς είναι κοινό μυστικό ποιος είναι στο δημόσιο (το 90% τουλάχιστον με βύσμα μπήκε)...απόλυση και ΟΑΕΔ όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι...μπορεί να γίνουν και παραγωγικοί έτσι... και τα σχολεία ακόμα ιδιωτικά πρέπει να γίνουν..πώς θα μου πεις... θα τα αναλάβει μια/δυο/δέκα εταιρεία που θα περνάει τους καθηγητές από μια συνέντευξη για να δουν αν είναι καλός ή όχι (πόσοι από εδώ μέσα είχαν καλούς καθηγητές;; και μετά το κράτος θα τους ενοικιάζει τα σχολεία...μετά στον πολίτη η παιδεία θα ήταν ΔΩΡΕΑΝ αφού θα τους έδιναν τα απαραίτητα λεφτά για δίδακτρα με την αρχή του έτους.. Μένει τάξη ο μαθητής; sorry φίλε αλλά κουπονάκι θα λάβεις 50% τα υπόλοιπα θα τα βάλεις εσύ.. :OT:άντε γτ πολλοί μαθητές λέγαν άντε να βγάλουμε ένα 10 να περάσουμε..λίγος βούρδουλας δεν έβλαψε...:OT: περίπου το ίδιο πρέπει να γίνει στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας... Ακόμα θυμάμαι στο εργαστήριο ηλεκτρονικής που είμασταν 6 άτομα πάνω σε 1 breadboard... Είπα και παραπάνω ότι το μνημόνιο και το ΔΝΤ η χώρα θα μπορούσε να το αποφύγει (αν δεν είχαμε αυτούς τους βλάκες για κυβέρνηση)...για μένα χρειάζεται ένας πρωθυπουργός με @@ να πάει κόντρα στους συνδικαλ-η-στές, να περάσει ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα και να μην κάνει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ χάρη σε ΚΑΝΕΝΑΝ... Δυστυχώς όμως τέτοιος πολιτικός που υπάρχει πιθανότητα να κυβερνήσει δεν υπάρχει, για αυτό και προτιμώ συνεργασία 2-4 κομμάτων... ίσως αν λειτουργήσουν σαν Ο-Μ-Α-Δ-Α να λυθεί το πρόβλημα...αν λαλήσουν οι κοκόροι την βάψαμε... Για αυτό έβαλα ένα μεγάλο αστεράκι, και συγνώμη πραγματικά αλλά δεν έχω χρόνο τώρα να το αναλύσω πολύ. Λίγα σημεία, ΝΑΙ έχουμε υπερβολικά πολύ κόσμο στο δημόσιο ΝΑΙ μεγάλο κομμάτι είναι ζώα που ξύνοντε όλη μέρα, που βολευτηκαν από ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα (για αυτό και ΠΟΤΕ ξανά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και για αυτό και αυτούς τους 3 μήνες τους θεωρώ σκάρτους, μακάρι να ξέραμε πόσοι προσλήφθηκαν σε αυτούς τους 3 μήνες) ΟΧΙ όμως δεν είναι το 90% με βύσμα, αυτό είναι υπερβολικό, αν θέλεις να πετάξεις κόσμο έξω ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις κριτήρια, ας πούμε αυτούς που προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ από την έναρξη λειτουργίας του ΑΣΕΠ και μετά... Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις παντού, απλά διαφωνώ, τι να λέμε τώρα, οι καθηγητές μπορούν να ελέγχοντε διαφορετικά, έστω ας ελέγχοντε απο ιδιώτες, αλλα ιδιωτικοποίηση των πάντων διαφωνώ. Όσο για την συνεργασία 2-4 κομμάτων, συμφωνώ απόλυτα, αυτό είναι δημοκρατία. Αυτό που δεν είναι δημοκρατία είναι να συγκυβερνήσουν 2 κόμματα υπερ του μνημονίου που πριν 5 μέρες έλεγαν ότι δεν θα συγκυβερνήσουν ποτέ (πρακτικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν το έχουν πει!, έχουν πει ότι δεν κάνω προεκλογικό αγώνα για να κυβερνήσει ο άλλος) με άλλα 2 κόμματα που τώρα λένε λόγια κατά του μνημονίου και σκατά στα μούτρα του Δικομματισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ΟΛΟΙ θα έχουν πει ψέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Μάϊος 3, 2012 #734 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Η κ. Παπαρήγα, αν και στην αρχή έδωσε την εντύπωση ότι προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση, τελικά και έπειτα από επιμονή του ερωτώντος πολίτη, είπε ότι, με μπροστάρη το ΚΚΕ, θα καλέσει το λαό να πάρει στα χέρια του λιμάνια, εργοστάσια, βαπόρια κ.λ.π. και όταν και πάλι ρωτήθηκε πως θα το κάνει αυτό πρακτικά, απάντησε ότι θα εκδώσει ένα διάταγμα (προφανώς καταργώντας το Σύνταγμα και το πολίτευμα, γιατί το Σύνταγμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο) με το οποίο θα καλούσε το λαό να καταλάβει όλα τα ανωτέρω. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Χατζηνικολάου για να υπενθυμίσει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ, επισήμανση με την οποία συμφώνησε και η κ. Παπαρήγα. Ο αντίλογος στη βαρβαρότητα των μνημονίων είναι το "θα εκδώσουμε διάταγμα για να πάρει τα εργοστάσια ο λαός" Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #735 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 [MENTION=14120]narta[/MENTION]αν εμείς χρωστάμε δις οι υπόλοιποι μαζί χρωστάνε τρις (όχι την παραμικρή μια χαρά ιδέα έχω)....αλλά και πάλι δεν πρόκειται να καταρεύσει η ευρώπη γιατί Ιταλία, ισπανία, Ιρλανδία ΕΧΟΥΝ βιομηχανία και θα το σώσουν το παιχνίδι να είσαι σίγουρος...εμείς δεν έχουμε.. η πορτογαλία είναι σαν εμάς ίσως λίγο καλύτερα.. όλα αυτά είναι αμερικανοδουλειές που θέλουν η ευρώπη να τυπώσει χρήμα και να το χτυπησουν το νόμισμα όσο μπορούν100ευρό μισθό είπα για να ξέρεις σύμφωνα με τα τωρινα μεγέθη...θες σε δραχμές (δεν θυμάμαι και την ισοτιμία); 100Χ340= 34000 δραχμές που μήνα με το μήνα θα μειώνεται η αξία του λογο πληθωρισμού..δηλαδή θα παίρνεις 30000 και το μακαρόνι το εισαγώμενο θα κάνει 300 δραχμές; την άλλη μέρα θα κανει 350, μετά 400, μετα 500 κοκ... και όχι τίποτα άλλο δεν θα μπορεί και η εγχώρια παραγωγή να φτιάξει μακαρόνια γιατί δεν μας φτάνουν τα σιτηρά που φτιάχνουμε για όλους τους έλληνες οπότε αν το σιτάρι πάει 300 δραχμές το κιλό θα αυξηθεί αντίστοιχα και ακόμα και το ελληνικό προιόν θα κοστίζει όσο να ναι...για αυτό λοιπόν μην ελπίζεις σε δραχμές...χάος θα είναι... ξέχνα την δραχμή λοιπόν...Αφου εχεις μια χαρα ιδεα, περιέγραψε μου τί θα γινει αν η Ελλάδα πει, τελος το μνημονιο, βαλε και μια ανω τελεια στην πληρωμη του εξωτερικου δημοσιου χρέους μεχρι να δω τί πραγματικα χρωστάω και απο που το χρωστάω. Μπορεις; Εχεις δει με τα ματια σου sell off? Εχεις δει χρηματοικονομικο πανικο; Οταν στην Αμερικη κατερρευσε η Lehman Brothers, μια μεσαίου μεγλεθους πενεδυτικη τράπεζα, κοντεψε να χεστει (και τελικα της εφυγε λιγο σκατο στην καλτσα) η Αμερικη και το παγκοσμιο χρηματοικονομικο συστημα. Επίσης πιστευεις οτι το χρηματοικονομικο συστημα και οι δαιδαλώδεις συναλλαγες εχου καμμια σχέση με την πραγματικη οικονομία; Γιατι για να μιλάμε για στηριξη στην βιομηχανικη παραγωγη, ή ακομα πιο ευρέως στην παραγωγη, στο ΑΕΠ με λιγα λόγια. Με Παγκοσμιο ΑΕΠ κοντα στα 200 τρις δολλαρια και με συνολο χρηματοοικονομικων παραγωγων προϊοντων 700 τρισ δολλαρια, οχι δεν μπορει το παγκοσμιο χρηματοικονομικο συστημα να αντέξει το παραμικρο κραχ. Θα ειναι σαν το πετραδακι που ξεκιναει την χιονοστιβαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 3, 2012 #736 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Ο αντίλογος στη βαρβαρότητα των μνημονίων είναι το "θα εκδώσουμε διάταγμα για να πάρει τα εργοστάσια ο λαός" "Στείλε ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη" "Έξω Αμερική, Ευρώπη..." Πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν παγκόσμια επανάσταση από εδώ. It's the φάκινγκ 21th century!! Έχουμε πολιτική επιστήμη, υπολογιστές, σύγχρονα όπλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 3, 2012 #737 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Με το συμπάθιο Wizard! αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων ψάχνει να βρει αυτούς που θα κάνουν αυτά που πρέπει. Η ένστασή μου επί της καταχώρησής σου είχε να κάνει με το εάν το δημοσίευμα του BBC όντως επιβεβαίωνε ότι τα περί ελλείμματος μας τα πουλάνε και ότι χωρίς μνημόνια και αντί-λαϊκά μέτρα η χώρα κατάφερε να έχει πλεόνασμα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, κατ'εμέ.Τα προγράμματα των κομμάτων και οι εξαγγελίες, εμένα προσωπικά, δεν μου λένε τίποτα. Προεκλογικά λόγια και δεσμεύσεις χωρίς να με έχει πείσει κανένας τους για το τι αντίκτυπο θα έχουν οι επιλογές τους. Ακούω τον Καμμένο πχ να εξαγγέλλει ότι θα φροντίσει πρώτα τις εσωτερικές υποχρεώσεις και μετά, ότι μείνει, στα δάνεια χωρίς να έχει μελετήσει (ή εάν το έχει κάνει, δεν είδα να έχει ανακοινωθεί) το πως θα αντιδράσουν οι δανειστές και τι επιπτώσεις θα έχουν οι αντιδράσεις αυτές στην χώρα.Τώρα από εκεί και πέρα, η δική μου εκτίμηση είναι ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο 3ο κόμμα. Εάν δεχτούμε ότι η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα και το Πασόκ δεύτερο, η ΝΔ θα αναγκαστεί(μιας και έχει αποκλείσει συνεργασία με το Πασόκ) να συνεργαστεί με το 3ο εν σειρά κόμμα. Εάν το 3ο κόμμα είναι αντιμνημονιακό και τηρήσει την γραμμή που υποσχέθηκε, τότε η μπάλα πάει στο Πασόκ, το οποίο θα έχει την ίδια μοίρα.Δεν θα μου κάνει εντύπωση βέβαια εάν, για το "καλό" της χώρας πάντα, τα γυρίσει ο Σαμαράκος.Τις εκλογές αυτές τις βλέπω ως μνημόνιο Vs αντι-μνημόνιο, και με βάση αυτή τη λογική θα ψήφιζα. Εάν θεωρώ πως η εφαρμογή σκληρών μέτρων είναι η μόνη λύση για τη χώρα, θα ψήφιζα ΝΔ, να κάνω και την διαδικασία ευκολότερη.Εάν ήμουν κατά του μνημονίου, θα επέλεγα να ψηφίσω το αντιμνημονιακό εκείνο κόμμα που έχει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το υψηλότερο ποσοστό, ελπίζοντας να μην τα γυρίσει τούμπα στην πορεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #738 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Η ένστασή μου επί της καταχώρησής σου είχε να κάνει με το εάν το δημοσίευμα του BBC όντως επιβεβαίωνε ότι τα περί ελλείμματος μας τα πουλάνε και ότι χωρίς μνημόνια και αντί-λαϊκά μέτρα η χώρα κατάφερε να έχει πλεόνασμα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, κατ'εμέ.Η χωρα είχε προβλημα δανεισμου. Επρεπε να παρει δημοσιονομικα μετρα. Επρεπε να εφαρμοστουν πολλα απο αυτα που αποφασισθηκαν. Η πληρης απορυθμιση των εργασιακων σχέσεων, οι απανωτές φορολογικες αρπαχτες και το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσίας ηταν για εσωτερικους σκοπους, για καμψη της κοινωνικης συνοχης και για ευρωπαϊκο παραδειγματισμο προς PIIGS. Η προσαρμογη θα μπορουσε να γινει πιο ομαλα και να εβρισκε την στηριξη ακομα και των πολιτων αν γινοταν με σωστό τροπο και σταδιακα. Αυτην η σφαγη 2 χρόνια τωρα, εχεις αφησει μια κοινωνια φτωχη, οργισμενη και στα ορια της επαναστασης. Αλλα βλεπεις οι χαρτογιακαδες της Ευρώπης δεν μπορουν να φανταστουν οτι μπορει απο μια σπιθα να παρει φωτια η "αναγωγη" και "τεμπελικη" Νοτια Ευρωπη και οτι μαζι θα καουν και αυτοι. Ουτε στα χειροτερα ονειρα τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xero Μάϊος 3, 2012 #739 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 για όσους συμφωνούν εν μέρη με το μνημόνιο(π.χ στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) υπάρχει κανένα κόμμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 3, 2012 #740 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 για όσους συμφωνούν εν μέρη με το μνημόνιο(π.χ στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) υπάρχει κανένα κόμμα?Να κάτι που με βάζει σε σκέψεις. Κι εγώ υπέρ είμαι, αλλά θα διώξουν με σοβαρά κριτήρια και βολεμένους ΔΥ ή θα διώξουν τον δασκαλάκο με τα 700 και θα κρατήσουν τους δικούς τους; Τα μεγάλα κόμματα, νομίζω είναι και τοποθετημένα δημοσίως υπέρ αυτού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.