yanni Μάϊος 3, 2012 #701 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=m3Z7Jgid32o]Debt and Control - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #702 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αν θες ομαδοποίηση έχω μια. Όλοι είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Εγώ θα ψηφίσω κάποιους που δεν είναι.Το τραίνο έχει εκτροχιαστεί, το μισό κρέμεται στο γκρεμό, ψάχνουμε για ικανό οδηγό να το φέρει στον ίσιο δρόμο και εσύ θέλεις να επιλέξω κάποιον που συμφωνεί με το γκρέμισμα και δεν είναι και επαγγελματίας οδηγός...;Επίσης, δεν υπάρχει μόνο η Αριστερά που είναι κατά του Μνημονίου. Δεν έχουμε 5 κόμματα, έχουμε >30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 3, 2012 #703 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 [MENTION=9387]victor[/MENTION] Δεν είδα τη δεύτερη σελίδα στις Θέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 3, 2012 #704 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 κύριοι, αν δεν δημιουργηθούν εργοστάσια/επιχειρήσεις/εταιρείες, οι οποίες να μειώσουν την ανεργία από το 20+ % που είναι αυτή τη στιγμή, η χώρα είναι σίγουρο ότι θα πάει για διάλυση... ποιος Καμμένος, Βλαμμένος, Χεσμένος θα μας σώσει αν δεν γίνει αυτό;;; κανείς...Η χώρα λοιπόν πρέπει να οδηγηθεί από έναν/μία πολιτικό με @@ που θα απολύσει από τον δημόσιο τομέα, που δεν θα σκεφτεί τους πελατάκους του κάθε κόμματος και θα προσελκύσει επενδυτές να ρίξουν χρήμα στην Ελλάδα...Η Χ.Α. είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μπούνε στην βουλή...αν ήταν έτσι να είχε κερδίσει τον πόλεμο ο Χίτλερ να δούμε πόσο ωραία θα ήταν... Οι κομμουνιστές επίσης... όχι στην βουλή να μην μπούν, να καταργηθεί το κόμμα τους γίνεται;; (αυτό που έστειλαν συλληπητήρια στην Β. Κορέα, αλλά και ότι καταδίκασαν το κίνημα της "πατάτας" (κ πολλά άλλα) μου έχουν κάτσει άσχημα...)Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΔΝΤ μπορούσαμε να το αποφύγουμε...το μνημόνιο ΟΧΙ..Αλλά ο Jefrey και ο Καραμανλής πιο πριν φέρανε την κατάσταση εκεί που δεν μπορούσε η χώρα να αποφύγει το ΔΝΤ... Με λίγα λόγια πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που λέει το μνημόνιο, το οποίο δεν είναι μέτρα όπως έχουν καταλάβει πολλοί...αλλά στόχοι..τα μέτρα τα έβαλε η κυβέρνηση η οποία θεώρησε καλό να βγάλει από την μύγα ξύγκι και να μας φορολογήσει όσο δεν παίρνει...απόλυσε σε μια νύκτα 300.000 δημοσίους υπαλλήλους (οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν χάσει τις δουλειές τους είναι σαφώς περισσότεροι αν συνυπολογήσει κανείς και τους Ε.Ε. που τους θεωρούν ότι δουλεύουν το νούμερο εκτινάσσεται), κλείσε ΔΕΚΟ και άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες, κάνε τον κόσμο να μην χρειάζεται να πηγαίνει στο ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ, με λίγα λόγια μείωσε το κόστος του Δημοσίου με λίγα λόγια..αλλιώς φόρους θα πληρώνουμε μια ζωή...Για μένα μου άρεσε το post του [MENTION=173]Wizard![/MENTION] που ουσιαστικά λέει ότι δεν πρέπει να απέχουμε ή να ψηφίσουμε άκυρο ή λευκό. Εγώ προσωπικά θα ρίξω την ψήφο μου σε ένα μικρό κόμμα ή από τα καινούργια ή από τα unknown έτσι απλά για να μειωθούν τα ποσοστά των κομμάτων, να μην υπάρχει δικομματισμός και να αναγκαστούν να συνεργαστούν πολλά κόμματα...μια χαρά (καλύτερα από πριν τουλάχιστον που μας πήγαινε η καρδιά στην κούλουρη κάθε φορά που έβγαινε ο ΓΑΠ στην TV) δουλεύει το μαγαζί 3 μήνες τώρα κατά την άποψη μου...Tέλος είμαι υπέρ του € 10000000% και όποιος μου πει ότι η δραχμή είναι λύση ας πάει να δει στην αργεντινή τι έγινε...τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν εδώ αφού η Αργεντινή τουλάχιστον είχε τα φόντα για να γυρίσει την κατάσταση (εξαγωγές)..εμείς δεν το έχουμε...Τέσπα τα είπα και πολύ ανακατεμένα, μπορεί να εκνευρίσω και μερικούς εδω μέσα (sorry guys, freedom of speech).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 3, 2012 Author #705 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 FIMOTRO: ΜΑΝΟΣ: ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 3, 2012 #706 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Οι ευθύνες είναι ακριβώς οι ίδιες. Η δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει σε όλα ΟΧΙ αλλά να κάνει ΈΛΕΓΧΟ στις νομοθετικές προτάσεις της κυβέρνησης. Να συμφωνεί ή να διαφωνεί και να τεκμηριώνει την απόφασή της ενώπιον του κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού. Επί 30 χρόνια η κυβέρνηση προτείνει, η αντιπολίτευση σύσσωμη διαφωνεί (συνήθως γιατί έτσι πρέπει) και καλεί σε πάλη (για να μην αλλάξει τίποτα). Έτσι κυβερνάται ο τόπος με όπλο την κομματική πλειοψηφία και ΜΗΔΕΝ κριτική σκέψη. Και αν εγώ θεωρώ ότι το έκανε αυτό? Αν θεωρώ ότι έκανε έλεγχο στις νομοθετικές προτάσεις τις κυβέρνησης και διαφώνησε, τεκμηριόνοντας τις αποφάσεις του ενώπιον του κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού?Οι βουλευτές μιλάνε στο κοινοβούλιο, κάνουν επερωτήσεις, τοποθετούντε κτλ, αυτό δεν το έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ? Αν αυτά που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παλιότερα είναι κάτι που διαφωνούν, θα πούνε όχι προφανώς.Το παιχνιδάκι που παίζεται είναι το εξής σε πολλές περιπτώσεις, πάνε να περάσουν ένα νομοσχέδιο με 30 διατάξεις και άρθρα, τα 28 από αυτά είναι σάπια, και 2 είναι κάπως καλά. Δεν μπορείς όμως να ψηφίσεις υπερ μόνο αυτών των 2 και να αφήσεις τα υπόλοιπα 28, και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση πάνω σε νομοσχέδια όταν η βάση είναι σάπια και ασταθής, γιατί ότι αλλαγή και να γίνει το οικοδόμημα θα πέσει.Βασικό σε όλο αυτό είναι το άθλιο πολιτικό σύστημα με την ΝΟΘΕΙΑ στην αντιπροσώπευση στο κοινοβούλιο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά νομίζω είναι υπέρ της απλής αναλογικής. Η κουβέντα έτσι πάει αλλού, αλλά απλά σκεφτείτε το, πόσο ευκολα θα περνούσαν αρνητικές διατάξεις και νομοσχέδια για τον λαό αν υπήρχε απλή αναλογική. Η αντιπολίτευση θα είχε βάρος, και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να βρει νομοσχέδια που δεν επιβαρύνουν τον λαό για να μπορέσει να τα περάσει.Εκεί μάλιστα, εκεί να μου πεις ότι είναι όλοι ίδιοι και ότι έχουν τις ίδιες ευθύνες όλα τα κόμματα. Αυτή την στιγμή όμως, ότι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, το χέρι του στην φωτιά να βάλει, όσο καλά και να τα πει, ότι και να προτείνει, όπου και να το κάνει αυτό, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, μπορούν να νομοθετήσουν και χωρίς αυτόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alej Μάϊος 3, 2012 #707 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Έφαγα κόκκινη χωρίς να καταλάβω γιατί...Κινήθηκα εσκεμμένα στα όρια αλλά θεωρώ ότι δεν πρόσβαλα κανένα κι αυτό γιατί θεώρησα ότι το έτερο μέλος εσκεμμένα έγραψε κάτι που ήταν ψευδές!Στην ουσία τώρα, δεν περιμένω ξαφνικά ο κόσμος να δει το ''φως το αληθινό'', δεν περιμένω μέσα σε 3 χρόνια ο κόσμος να ωρίμασε πολιτικά, να διάβασε, να μορφώθηκε (πάντα εννοώ πολιτικά). Δεν το εννοώ οπωσδήποτε αν διάβασε, μόρφωση πολιτική παίρνεις κι από κουβέντες, ντοκιμαντέρ κλπ..Γιατί αρνείστε την αλήθεια;Οι ίδιοι άνθρωποι είστε που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ -ΛΑΟΣ και τώρα νομίζετε ότι θα τους εκδικηθείτε...Θα ψηφίσετε πρώην υπουργούς ναυτιλίας της ΝΔ, ορίστε και τα έργα του .... ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Αντιμνημονιακοί» στα λόγια, αντιλαϊκοί στις θέσειςκαι μάλιστα θα νομίζετε ότι ρίχνετε και χαστούκι στη ΝΔ!!!Είστε έτοιμοι ακόμη και ΝΑΖΙ να ρίξετε μήπως και τους τρομάξετε. Ξεχνάτε τους αγώνες των παππούδων μας, τους ήρωες αντάρτες και έχετε και θράσος να λέτε ότι δεν είναι φασίστες;;;;Βέβαια αυτό είναι και το ίδιον τους, αρνούνται τα πάντα, ψεύδονται μπροστά στα μάτια μας αλλά η ιστορία τους κατονόμασε!!!!Εξάλλου κι αυτοί όργανα του αστικού συστήματος είναι και είναι και πρόθυμοι να γίνουν ο ''στρατός'' του και μάλιστα να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να χτυπήσει το εργατικό - λαικό κίνημα.Γιατί δεν λέτε ότι ενώ λέγανε ότι οι χαλυβουργοί πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στον Μάνεση, λίγες μέρες μετά και καλά πήγαν για συμπαράσταση στους χαλυβουργούς... Για προβοκάτσιες.Για αυτό και την επόμενη ήρθε η απάντηση των εργατώνΟρίστεhttps://erodotos.wordpress.com/2012/02/21/xalyboyrgoi-xrysi-aygi/Οικοδόμος: Οι χαλυβουργοί απαντούν για "Χρυσή Αυγή" και στους… «δήθεν επαναστάτες»Αυτά κάνετε κάποιοι ότι δεν τα βλέπετε...Αλλά είπαμε, γνωστό το θέατρο. Ξεχνάτε ότι η αντιλαϊκή επίθεση έχει σχεδιαστεί από την εποχή του Μάαστριχτ, στη Συνθήκη της Λισαβόνας κι άλλες συμφωνίες αυτή την εικοσαετία;;;; Κατάλαβες ΣΥΡΙΖΑ;Μάθετε καλά αυτό λοιπόν:Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές δεν κατεβαίνουν οι ίδιοι στις εκλογές, δε συμμετέχουν οι ίδιοι στα ψηφοδέλτια. Τα μονοπώλια δε φτιάχνουν δικά τους ψηφοδέλτια. Δε συγκροτούν οι ίδιοι οι καπιταλιστές την κυβέρνηση αλλά το πολιτικό τους προσωπικό. Έχοντας όμως στα χέρια τα κλειδιά της οικονομίας, το κράτος και η κυβέρνηση είναι όργανα τους. Έτσι έχουν την εξουσία...Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μονοπώλια - λαός, είναι η αντίθεση κεφάλαιο - εργάτες/αγρότες/αυτοαπασχολούμενοιεκτός κι αν όλοι εδώ μέσα είστε μεγαλοεπιχειρηματίες, οπότε ψηφίστε τα όργανά σας...Εμένα το ταξικό μου συμφέρον με καλεί σε αγώνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 3, 2012 Author #708 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αυτό δε μου άρεσε: Ο πολιτικός λόγος έχει πάρει τα βουνά μου φαίνεται και εμείς αμολάμε χαρταετό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 3, 2012 #709 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 να μην υπάρχει δικομματισμός και να αναγκαστούν να συνεργαστούν πολλά κόμματα...μια χαρά (καλύτερα από πριν τουλάχιστον που μας πήγαινε η καρδιά στην κούλουρη κάθε φορά που έβγαινε ο ΓΑΠ στην TV) δουλεύει το μαγαζί 3 μήνες τώρα κατά την άποψη μου...Διαφωνώ σε πολλά, αλλά θα αναφερθώ μόνο σε αυτό.Δεν ξέρω πως λες "να μην υπάρχει δικομματισμός", "να συνεργαστούν πολλά κόμματα" (όντως μια χαρά μέχρι εδώ), "μια χαρά δουλεύει το μαγαζί 3 μήνες τώρα"Εχμ??? μα 3 μήνες τώρα συνεργάζοντε τα 2 κόμματα του δικομματισμού (με το ΛΑΟΣ στην αρχή για πατερίτσα) για να περάσουν ότι δεν πέρασε μόνο του το ΠΑΣΟΚ. Ποιοι καλοί τρεις μήνες? ΊΔΙΑ και απαράλακτη πολιτική που υπήρχε τα 2 χρόνια πριν ήταν αυτοί οι 3 μήνες!Ναι στο δευτερο μνημόνιο που για αυτούς δεν ήταν νέοι στόχοι αλλά -> ναι σε περισσότερες μοιώσεις μισθών, ναι σε περικοπές από υγεία, ναι σε ότι άλλο πονάει τον λαό ήταν οι τελευταίοι 3 μήνες. Ακόμα και στις απολύσεις από το δημόσιο (που εγώ διαφωνώ *(με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ όμως)) αλλά εσύ συμφωνείς, τίποτα δεν έκαναν, δεν είπαν τίποτα περί απολύσεων από εκεί, το θέμα με τις εφεδρείες πάγωσε και φάνηκε ότι ήταν αλλη μία πατάτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 3, 2012 #710 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Φτύστε πια την καραμέλα των "αναγκών". Αφού δεν πιστεύετε εμάς, δείτε καμιά εκπομπή στο BBC που ανέφερε ότι είμαστε πλεονασματικοί και μας πουλάνε έλλειμμα για να μας κάνουν ότι θέλουν.Πες μας λοιπόν σε τι ακριβώς είμαστε πλεονασματικοί; Στον τουρισμό που οι ταξιτζήδες κλείνουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια; Ή που στο κέντρο της Αθήνας έχουμε επισόδια και πορείες; Που δεν ξέρεις αν θα γίνουν οι πτήσεις με τις απεργίες των ελεγκτών;Στη γεωργία που οι αγρότες παίρναν τις επιδοτήσεις και τις παίζαν στο καζίνο ή τις κάνανε σπίτια;Στη βιομηχανία που δεν έχουμε; Στην αιολική και ηλιακή ενέργεια που έχουμε άφθονη και δεν εξάγουμε;Στην επιχειρηματικότητα και δη στη νεανική που κάνουμε το βίο αβίωτο; Αν είσαι πολιτικός με @@, μπορείς να νοικοκυρέψεις μια χώρα χωρίς εκβιασμό και εξαθλίωση.Το μνημόνιο δεν το βλέπω ως εκβιασμό. Είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσει κάποιος που σου δανείζει λεφτά ότι θα τα πάρει πίσω. Και επειδή οι τωρινοί πολιτικοί δεν έχουν @@ όπως λες δεν τολμάνε να κάνουν τις αλλαγές που θέλει ο τόπος για να πάει μπροστά. Οπότε θα δώσω την ευκαιρία σε κάποιον νέο να αποδείξει τι μπορεί να κάνει.οικονομολογος δεν ειμαι και εχω συναισθηση του οτι πολλες φορες ο μιστερ αβερατζ γκαη λεει μλκιες και δεν μπορει να καταλαβει κατι τεχνικο.Δεν ειμαι σε θεση να πω υπευθυνα αν το μνημονιο ηταν η οχι αναγκαιο..αλλα εδω και 4 χρονια δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να προσπαθεις να σωσεις καποιος δυσκολευοντας τον ολο και πιο πολυ.Το μνημόνιο απαιτεί να αλλάξουμε κάποια πράγματα που κακώς έχουμε στην Ελλάδα, πχ άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό για κάποιους είναι καταστροφή, γιατί τους χαλάει τη βόλεψη, οπότε τσινάνε και λένε ότι το μνημόνιο είναι κακό. Όμως αν δεν τα κάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να ξεπληρώσουμε αυτά που δανειζόμαστε. Έτσι για να μη θιχτούν αυτοί οι βολεμένοι που έχουν κονέ με τους κυβερνώντες, οι τελευταίοι πάνε και μαζεύουν λεφτά από αυτούς που δεν μπορούν να αποφύγουν τη φοροεπιδρομή, όπως μισθωτούς και συνταξιούχους αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ούτε και εγώ είμαι οικονομολόγος, αλλά με λίγη λογική πιστεύω ότι βγαίνει το αποτέλεσμα και σίγουρα θεωρώ ότι σκέφτομαι πιο λογικά από τον κάθε ανεπάγγελτο αφισοκολλητή που γλύφε-γλύφε έγινε βουλευτής και υπουργός. Δηλαδή ο νομικός Βενιζέλος τι ξέρει από οικονομία και ανέλαβε το υπουργείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 3, 2012 #711 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι μονοπώλια - λαός. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στην καλλιέργεια και στην απαιδευσιά. Να με συγχωρά το ΚΚΕ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάϊος 3, 2012 #712 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 ψαχνω διαφορες αναμεσα σε νδ και αν.ελληνες οποιος μπορει να με βοηθησει...Η παιδεία είναι πολυτέλεια - YouTubeΤους Ροθτσαιλντ να βγει και να πυροβολησει... με αυτες τις δηλωσεις το εχασε απο μενα το λιγο που τον εκτιμουσα.Ξαναλεω δεν πιστευω οτι υπαρχει (και ουτε χρειαζομαι) πολιτικο που να ειναι παντου καλος!Αν πιστευα οτι σε 4-8-12 χρονια ο Καμμενος θα ειχε κλεισει ολες τις τραπεζες, θα ειχε πεταξει την κεντρικη τραπεζα οξω και θα τυπωνε δικη του δραχμη, οχι απλα θα τον ψηφιζα... θα του ειχα φτιαξει αγαλμα και καθε μερα 5μμ θα γυρνουσα στην ανατολη και θα ξεκινουσα τεμεναδες κι ας μην ειχε κανει το παραμικρο σε παιδεια/υγεια....Επειδη ομως κατι τετοιο ΔΕΝ προκειται να γινει, δεν μπορεις να μιλας για πρωθυπουργια την επομενη Δευτερα και να μην εχεις εστω 5 σελιδες μπλα μπλα.... Οσο παραβλεπεις καποιους τομεις της χωρας σου, τοσο πρεπει να παρουσιαζεις εργο στα "δυνατα χαρτια σου"Για να χαρακτηριζεις "πολυτελεια" την παιδεια και την υγεια, σορρυ αλλα δεν μου αρκει το να κανεις λογιστικο ελεγχο α λα Εκουαδορ... ουτε να βγαινεις να ραπιζεις λεκτικα την GS.Πρεπει να κρεμασεις τον Προβοπουλο στο Συνταγμα και το κτηριο στην Πανεπιστημιου (της Τ.τ.Ε.) να το κανεις οικο ανοχης. Ουτε καν μουσειο... Αυτα σε πρωτη φαση.Αλλιως εισαι ανεπαρκεστατος.Κομμα πειρατων para siempre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 3, 2012 #713 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Διαφωνώ σε πολλά, αλλά θα αναφερθώ μόνο σε αυτό.Δεν ξέρω πως λες "να μην υπάρχει δικομματισμός", "να συνεργαστούν πολλά κόμματα" (όντως μια χαρά μέχρι εδώ), "μια χαρά δουλεύει το μαγαζί 3 μήνες τώρα" Εχμ??? μα 3 μήνες τώρα συνεργάζοντε τα 2 κόμματα του δικομματισμού (με το ΛΑΟΣ στην αρχή για πατερίτσα) για να περάσουν ότι δεν πέρασε μόνο του το ΠΑΣΟΚ. Ποιοι καλοί τρεις μήνες? ΊΔΙΑ και απαράλακτη πολιτική που υπήρχε τα 2 χρόνια πριν ήταν αυτοί οι 3 μήνες! όταν έβγαινε κάθε φορά ο ΓΑΠ στην τηλεόραση και έλεγε μια για δημοψήφισμα, μια για ότι πάμε στο ΔΝΤ, μια ότι αυξάνουμε τους φόρους κλπ, μας οδήγησε σε αυτήν την κυβέρνηση που τουλάχιστον ο πρωθυπουργός δεν βγαίνει και λέει αρλούμπες με αποτέλεσμα να πανικοβάλονται οι πάντες (με κάποιο ίσως στόχο αλλά δεν μου αρεσουν οι συνωμοσίες και προσωπικά το θεωρώ βλακεία και ανικανότητα του ΓΑΠ). Τουλάχιστον τα πράγματα είναι σταθερά και δεν πάνε από το κακό στο χειρότερο... (προσωπική άποψη πάντα) Ναι στο δευτερο μνημόνιο που για αυτούς δεν ήταν νέοι στόχοι αλλά -> ναι σε περισσότερες μοιώσεις μισθών, ναι σε περικοπές από υγεία, ναι σε ότι άλλο πονάει τον λαό ήταν οι τελευταίοι 3 μήνες. Ακόμα και στις απολύσεις από το δημόσιο (που εγώ διαφωνώ *(με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ όμως)) αλλά εσύ συμφωνείς, τίποτα δεν έκαναν, δεν είπαν τίποτα περί απολύσεων από εκεί, το θέμα με τις εφεδρείες πάγωσε και φάνηκε ότι ήταν αλλη μία πατάτα. τι είπα πιο πάνω; ότι αντί να εφαρμόσουν πολιτικές ΜΕΙΩΣΗΣ του κόστους του Δημοσίου τομέα, αποφάσισαν να μας ξεζουμίσουν... Μειώσεις σε μισθούς (ειδικά στον Δημ. Τομέα) πρέπει να γίνουν όπως και να το κάνεις...Δεν γίνεται ένας υπάλληλος τον οποίο πληρώνω εγώ και οι υπόλοιποι ιδ. υπάλληλοι και Ε.Ε. να παίρνει παραπάνω λεφτά από μένα, αλλιώς το μαγαζί δεν συντηρείτε σωστα... Αν ήταν πολύ λιγότεροι από ότι είνια τώρα ίσως να δικαιολογούσαν τον μισθό τους γιατί θα ήταν παραγωγικοί... Γιατί διαφωνείς στις απολύσεις στο Δημ. Τομέα; Χρειάζονται όλοι νομίζεις; Όχι.. ένα παράδειγμα θα σου φέρω απλό... πας στο ΙΚΑ για μια βεβαίωση και χάνεις όλη σου την μέρα, δεν πας γραφείο χάνεις και μια μέρα άδειας... Αντικαθιστάς λοιπόν αυτή τη διαδικασία με ηλεκτρονική φόρμα και σου έρχεται στο σπίτι μέσω mail ή και e-mail.. Χρειάζονται τώρα λοιπόν 3 άτομα στον γκισέ;;; όχι... χρειάζονται 2 μπορεί και 1... δεν συμφωνώ με την εφεδρεία καθόλου...γιατί να πληρώνω κάποιον που θα κάθεται μέχρι να πάρει σύνταξη ή μέχρι να βρει δουλειά;; τπτ όποιος είχε βύσμα την γλύτωσε και το ξέρουμε καλά όλοι μας, καθώς είναι κοινό μυστικό ποιος είναι στο δημόσιο (το 90% τουλάχιστον με βύσμα μπήκε)...απόλυση και ΟΑΕΔ όπως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι...μπορεί να γίνουν και παραγωγικοί έτσι... και τα σχολεία ακόμα ιδιωτικά πρέπει να γίνουν..πώς θα μου πεις... θα τα αναλάβει μια/δυο/δέκα εταιρεία που θα περνάει τους καθηγητές από μια συνέντευξη για να δουν αν είναι καλός ή όχι (πόσοι από εδώ μέσα είχαν καλούς καθηγητές;; και μετά το κράτος θα τους ενοικιάζει τα σχολεία...μετά στον πολίτη η παιδεία θα ήταν ΔΩΡΕΑΝ αφού θα τους έδιναν τα απαραίτητα λεφτά για δίδακτρα με την αρχή του έτους.. Μένει τάξη ο μαθητής; sorry φίλε αλλά κουπονάκι θα λάβεις 50% τα υπόλοιπα θα τα βάλεις εσύ.. :OT:άντε γτ πολλοί μαθητές λέγαν άντε να βγάλουμε ένα 10 να περάσουμε..λίγος βούρδουλας δεν έβλαψε...:OT: περίπου το ίδιο πρέπει να γίνει στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας... Ακόμα θυμάμαι στο εργαστήριο ηλεκτρονικής που είμασταν 6 άτομα πάνω σε 1 breadboard... Είπα και παραπάνω ότι το μνημόνιο και το ΔΝΤ η χώρα θα μπορούσε να το αποφύγει (αν δεν είχαμε αυτούς τους βλάκες για κυβέρνηση)...για μένα χρειάζεται ένας πρωθυπουργός με @@ να πάει κόντρα στους συνδικαλ-η-στές, να περάσει ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα και να μην κάνει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ χάρη σε ΚΑΝΕΝΑΝ... Δυστυχώς όμως τέτοιος πολιτικός που υπάρχει πιθανότητα να κυβερνήσει δεν υπάρχει, για αυτό και προτιμώ συνεργασία 2-4 κομμάτων... ίσως αν λειτουργήσουν σαν Ο-Μ-Α-Δ-Α να λυθεί το πρόβλημα...αν λαλήσουν οι κοκόροι την βάψαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #714 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Πες μας λοιπόν σε τι ακριβώς είμαστε πλεονασματικοί; Στον τουρισμό που οι ταξιτζήδες κλείνουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια; Ή που στο κέντρο της Αθήνας έχουμε επισόδια και πορείες; Που δεν ξέρεις αν θα γίνουν οι πτήσεις με τις απεργίες των ελεγκτών;Στη γεωργία που οι αγρότες παίρναν τις επιδοτήσεις και τις παίζαν στο καζίνο ή τις κάνανε σπίτια;Στη βιομηχανία που δεν έχουμε; Στην αιολική και ηλιακή ενέργεια που έχουμε άφθονη και δεν εξάγουμε;Στην επιχειρηματικότητα και δη στη νεανική που κάνουμε το βίο αβίωτο;Αυτό είναι οικονομικά στοιχεία που παραθέτεις ώστε να μας πείσεις πως το BBC έδωσε λάθος στοιχεία στο ρεπορτάζ;Επίσης, ακόμα και με όλα αυτά, πλεόνασμα είχαμε.Δηλαδή ο νομικός Βενιζέλος τι ξέρει από οικονομία και ανέλαβε το υπουργείο;Προφανώς τίποτα. Προφανώς και δεν είναι επαγγελματίας οικονομολόγος. Για αυτό τα έκανε @@τανα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 3, 2012 #715 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Αυτό είναι οικονομικά στοιχεία που παραθέτεις ώστε να μας πείσεις πως το BBC έδωσε λάθος στοιχεία στο ρεπορτάζ;Επίσης, ακόμα και με όλα αυτά, πλεόνασμα είχαμε.Έχεις link για το ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεσαι, γιατί δεν το βρήκα με γρήγορο ψάξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #716 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Το μνημόνιο απαιτεί να αλλάξουμε κάποια πράγματα που κακώς έχουμε στην Ελλάδα, πχ άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό για κάποιους είναι καταστροφή, γιατί τους χαλάει τη βόλεψη, οπότε τσινάνε και λένε ότι το μνημόνιο είναι κακό. Όμως αν δεν τα κάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να ξεπληρώσουμε αυτά που δανειζόμαστε. Έτσι για να μη θιχτούν αυτοί οι βολεμένοι που έχουν κονέ με τους κυβερνώντες, οι τελευταίοι πάνε και μαζεύουν λεφτά από αυτούς που δεν μπορούν να αποφύγουν τη φοροεπιδρομή, όπως μισθωτούς και συνταξιούχους αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ούτε και εγώ είμαι οικονομολόγος, αλλά με λίγη λογική πιστεύω ότι βγαίνει το αποτέλεσμα και σίγουρα θεωρώ ότι σκέφτομαι πιο λογικά από τον κάθε ανεπάγγελτο αφισοκολλητή που γλύφε-γλύφε έγινε βουλευτής και υπουργός. Δηλαδή ο νομικός Βενιζέλος τι ξέρει από οικονομία και ανέλαβε το υπουργείο;Το μνημόνιο θελει να εξαθλιώσει τους πολιτες, να συντρίψει το κράτος με σκοπό να αρπάξει και να κανει πλιατσικο σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο δημόσιο και ιδιωτικο υπάρχει. Και οχι, το να σκουζει η Ντορά - και η καθε Ντόρα, για το μνημόνιο οταν ο Κούβελος εχει στημένες ηδη 2 εταιρίες για φορτηγά και ταξι μου την δίνει. Μου την δίνει οταν θελουν να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ πραγματικα για ενα πινάκιο φακής, σε σχέση με την περιουσια που εχει. Δεν μπορώ τα ψέμματα, περι στάσης εισαγωγών και πετρελαίου, οτι θα αδειάσουν τα super market οτι θα επιβληθει δελτίο στα καυσιμα και λοιπες ΠΑΠΑΡΙΕΣ που εξτομίζει ο κάθε τυχάρπαστος, ανεπάγγελτος χαραμοφάης βουλευτης ή τσιράκι του σάπιου πολιτικου συστήματος.Ναι να νοικοκυρευτουμε, να φυγουν απο το δημόσιο οι τεμπεληδες να καρατομηθουν αυτοι που λαδώνονται και αν ξεφτυλιστουν δημοσιώς οι γιατροι με τα φακελακια. Ναι στην τάξη στο κράτος, ΟΧΙ στο ξεπουλημα των παντων στο ονομα της ελευθερης αγοράς. Καλυτερα δραχμη και να τρωω ντοματες και στα παπαρια μου η νεα καρτα γραφικων/κινητο/αυτοκινητο, παρα να γινω δούλος των αφεντικών του Ευρωπαϊκου Βορα των πλουσιων λαμογιών και των υπερφίαλων σωτήρων.Βαρεθηκα το σώσιμο απο τοκογλυφους, βαρεθηκα να ξερουν παντα οι άλλοι το καλό μου και να με πηδάνε ασάλιωτα για το καλο της πατριδας μου και να την βιάζουν και αυτην παράλληλα για το καλο το δικο μου. Και αν στην τελικη, βγει κάποιος και πει στην Ευρώπη των αγορών, κλαστε μου μια μαντα και μας κανουνε εμπαργκο, θα δώσω το μισο πιατο φαγητο στο διπλανο μου που θα πειναει, για να μπορώ παράλληλα να υψωνω το μεσαιο δαχτυλο στους καριοληδες οταν θα πεφτει ο ουρανος στα κεφάλι τους επειδη η μικρη Ελλαδιτσα, ειπε για μια ακομα φορά ΟΧΙ και τους πηδηξε το συμπαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 3, 2012 #717 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Έχεις link για το ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεσαι, γιατί δεν το βρήκα με γρήγορο ψάξιμο.BBC News - Tables are turning on Greek debt deal Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Μάϊος 3, 2012 #718 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Τους Ροθτσαιλντ να βγει και να πυροβολησει... με αυτες τις δηλωσεις το εχασε απο μενα το λιγο που τον εκτιμουσα.Ξαναλεω δεν πιστευω οτι υπαρχει (και ουτε χρειαζομαι) πολιτικο που να ειναι παντου καλος! Αν πιστευα οτι σε 4-8-12 χρονια ο Καμμενος θα ειχε κλεισει ολες τις τραπεζες, θα ειχε πεταξει την κεντρικη τραπεζα οξω και θα τυπωνε δικη του δραχμη, οχι απλα θα τον ψηφιζα... θα του ειχα φτιαξει αγαλμα και καθε μερα 5μμ θα γυρνουσα στην ανατολη και θα ξεκινουσα τεμεναδες κι ας μην ειχε κανει το παραμικρο σε παιδεια/υγεια.... Επειδη ομως κατι τετοιο ΔΕΝ προκειται να γινει, δεν μπορεις να μιλας για πρωθυπουργια την επομενη Δευτερα και να μην εχεις εστω 5 σελιδες μπλα μπλα.... Οσο παραβλεπεις καποιους τομεις της χωρας σου, τοσο πρεπει να παρουσιαζεις εργο στα "δυνατα χαρτια σου" Για να χαρακτηριζεις "πολυτελεια" την παιδεια και την υγεια, σορρυ αλλα δεν μου αρκει το να κανεις λογιστικο ελεγχο α λα Εκουαδορ... ουτε να βγαινεις να ραπιζεις λεκτικα την GS. Πρεπει να κρεμασεις τον Προβοπουλο στο Συνταγμα και το κτηριο στην Πανεπιστημιου (της Τ.τ.Ε.) να το κανεις οικο ανοχης. Ουτε καν μουσειο... Αυτα σε πρωτη φαση. Αλλιως εισαι ανεπαρκεστατος. Κομμα πειρατων para siempre. στοιχημα οτι μετα τις εκλογες οι βουλευτες του καμμενου θα επιστρεψουν η θα στηριξουν νδ,και αυτος θα το παιξει ηρωας και επαναστατης που τον προδωσαν το ιδιο θα γινει και με την δημ.αρ. και το πασοκ οποτε μια χαρα 70% θα εχουν στη βουλη παλι και θα γουσταρουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάϊος 3, 2012 #719 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 στοιχημα οτι μετα τις εκλογες οι βουλευτες του καμμενου θα επιστρεψουν η θα στηριξουν νδ,και αυτος θα το παιξει ηρωας και επαναστατης που τον προδωσαντο ιδιο θα γινει και με την δημ.αρ. και το πασοκ οποτε μια χαρα 70% θα εχουν στη βουλη παλι και θα γουσταρουμε Θα γινει εμφυλιος. Χαλαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάϊος 3, 2012 Author #720 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2012 Θα το φέρουν τόσο γλυκά που δε θα ανοίξει μύτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.