Jump to content

Θεματακι με Sennheiser PC350 και Creative SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion

YDinopoulos

Recommended Posts

Λεποοον, πριν καμια βδομαδα ψωνισα απο συμφορουμιτη μια Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion. Κουμπωθηκε απανω, περαστηκαν drivers αβιαστα, και ολα δουλευαν ρολοι (φυσικα disabled η onboard).

Απο θεμα συνδεσης, απο πισω η X-Fi βγαζει spdif, που το συνδεω με ποιοτικο καλωδιο σε εναν ενισχυτη απο home cinema. Oλα καλα, παιζει τρομερα, η γυναικα μου με κατσαδιαζει παραπανω τωρα...:hehe:

Εχω θεμα ομως χτες, οταν κουμπωσα για πρωτη φορα το headset μου (Sennheiser PC350) στο μπροστινο πανελ της X-Fi. Βγαζουν αρκετο θορυβο! Και δεν τα εχω δυνατα αλλα και το mic ειναι κλειστο! Ειδικα αν ανοιγω το mic (εχει ενα κουμπακι στο καλωδιο απανω), ο θορυβος...μειωνεται αρκετα σε σημειο που ενοχλει λιγακι !!!

Δευτερο...Οταν εβγαλα το headset, δεν ειχα ηχο απο τα ηχεια και επρεπε να ανοιξω τα audio properties των win, να παω στα 44Hz, να κανω test και μετα ειχα ηχο παλι ! Αλλο κουφο και αυτο !

Με την onboard καρτουλα της mobo μου, δεν ειχα ποτε θεμα θορυβου / plug-unplug γ@μωτο ! :(

Εχετε καμια ιδεα τι να φταει στα παραπανω 2 θεματακια ???

1. Καλά να πάθεις που δεν πήρες τη δική μου :p

2. Μου κάνει σαν πρόβλημα στο panel. Για ρίξε μια ματιά αν όλοι οι πυκνωτές είναι στη θέση τους και δοκίμασε με άλλο καλώδιο. Είναι απλό IDE, μη σε μπερδεύουν οι κλειστές τρύπες.

3. Έχει μια ρύθμιση στο SB-CPL που λέει να κάνει mute αυτόματα τα ηχεία, αν βάζεις ακουστικά. Δουλεύει μόνο όταν βάζεις το βύσμα. Αν το αφήνεις εκεί δεν επηρεάζει.

ουρτ ! (btw, αγγελια δεν βρισκω δικη σου :p)

Πυκνωτες αντε να δω...Ειναι κλειστα ολα στα καβουκια τους...Θα προσπαθησω !

Δεν εχει IDE καλωδια. Απο την καρτα στο panel πανε 2 καλωδια τετοια..

SB0886-1-3.jpg

Το θεμα δεν ειναι το mute. Αυτο το εχω τσεκαρισμενο και οντως κοβει την οπτικη και παιζει το Headset. Αν τα βγαλω, τοτε δεν παιζει ηχος και θελη ολη την διαδικασια...

Πακετιού.... Δεν έχεις τη δική μου τότε, έχεις τη 2ης γενιάς.

Για το Mute πάντως, έτσι δούλευε κι εμένα. Βάζοντάς τα, τα γύριζε όλα σε headset mode και έχανε τις ρυθμίσεις 5.1. Για αυτό το έβγαλα από το auto και τα άφηνα όλα 5.1. Άλλωστε αυτό προτείνεται και για παιχνίδια, αφού αναλαμβάνει η κάρτα να μεταφράσει το 5.1 σε stereo με ψευδοsurround.

Δεν ξέρω αν η Creative δίνει καλώδια σαν ανταλλακτικά και σε τι κόστος. Ψάχναμε με τον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] να φτιάξουμε ανάλογα, γιατί εγώ χρειαζόμουν αρκετά μεγαλύτερα για το κουτί μου και δεν είχαμε βγάλει άκρη. Οπότε να εύχεσαι να μην είναι το καλώδιο.

Κουφό, αλλά ποτέ δεν ξες, μήπως στο panelάκι έχεις τέρμα ανοιχτό το δεύτερο volume knob που είναι switcher & input volume control μεταξύ Line In 2 & Mic In 2 ?

Θόρυβο εννοείς "φύσηγμα" ?

( αν έχεις το άλλο panel, ignore this post :p )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.