Jump to content

Asus P5w Dh Deluxe & Intel Core 2 Quad Q6600

Recommended Posts

Τελικά οι προηγούμενες ρυθμίσεις που είχα βάλει, "έσκασαν" το Prime μετά απο 45 λεπτά περίπου.

Οπότε γύρισα στα 3.1 τα οποία μέχρι τώρα, με τις λιγοστές μου γνώσεις και την πολύτιμη βοήθειά σας, αποδείχτηκαν οι πιό σταθερές.

Αυτή τη στιγμή και με το prime να τρέχει εδώ και 10 λεπτά, οι θερμοκρασίες έχουν ώς εξής (σύμφωνα με το everest):

mobo temp: 41

cpu temp: 50

core 1 temp: 70

core 1 temp: 70

core 1 temp: 67

core 1 temp: 67

πάντα με μικρά σκαμπανεβάσματα.

Οι ρυθμίσεις αυτή τη στιγμή έχουν ώς εξής:

27012008169uc5.th.jpg

27012008170qf4.th.jpg

και το εσωτερικό του pc μου (με πρόχειρο φωτισμό):

27012008172vs6.th.jpg

Οτιδήποτε "στραβό" δείτε, you know......shoot me please!

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

λεπον

καταρχην εχεις τοποθετημενη λαθος την Tuniq

περιστρεψε την κατα 90 μοιρες ετσι ωστε να βγαζει αερα ΠΡΟΣ τον exaust fan

επισης προσπαθησε να συμμαζεψεις τα καλωδια στο κουτι γαιτι αυτο το μπουγιο που υπαρχει εμποδιζει κατα πολυ την σωστη κυκλοφορια αερα στο εσωτερικο με αποτελεσμα αυξημενες θερμοκρασιες

πιο κουτι εχεις παρεπιπτοντως?Καποιο Chieftec ειναι?

στις ρυ8μισεις στου στο bios τωρα

χαμηλωσε την ταση στις μνημες,τα 2.2 που δινεις για αυτην την συχνοτητα ειναι υπεβολικα πολυ.

2.0v ειναι υπεραρκετα

επισης το ρευμα που δινεις στον επεξεργαστη ειναι και αυτο υπερβολικο για αυτην την συχνοτητα

τελος εκεινο το turbo στο performance αλλαξε το και ασε το default,δεν κερδιζεις κατι βαζοντας το στο turbo

κανε το εξης

δοκιμασε να παιξεις με τις μνημες 1:1 για να βρουμε τι σε κοβει

δλδ με 345 fsb οι μνημες να παιζουν στα 345*2=690

δωσε 1.4 στο cpu και bootare

επισης αν δεν σου κανει κοπο ανεβασε ενα screenshot με το cpu-z ανοιχτο (την τελευταια εκδοση) οταν τρεχεις prime για να δουμε το vcore σε load

κανε αυτα και report back ;)

λεπον

καταρχην εχεις τοποθετημενη λαθος την Tuniq

περιστρεψε την κατα 90 μοιρες ετσι ωστε να βγαζει αερα ΠΡΟΣ τον exaust fan

επισης προσπαθησε να συμμαζεψεις τα καλωδια στο κουτι γαιτι αυτο το μπουγιο που υπαρχει εμποδιζει κατα πολυ την σωστη κυκλοφορια αερα στο εσωτερικο με αποτελεσμα αυξημενες θερμοκρασιες

πιο κουτι εχεις παρεπιπτοντως?Καποιο Chieftec ειναι?

στις ρυ8μισεις στου στο bios τωρα

χαμηλωσε την ταση στις μνημες,τα 2.2 που δινεις για αυτην την συχνοτητα ειναι υπεβολικα πολυ.

2.0v ειναι υπεραρκετα

επισης το ρευμα που δινεις στον επεξεργαστη ειναι και αυτο υπερβολικο για αυτην την συχνοτητα

τελος εκεινο το turbo στο performance αλλαξε το και ασε το default,δεν κερδιζεις κατι βαζοντας το στο turbo

κανε το εξης

δοκιμασε να παιξεις με τις μνημες 1:1 για να βρουμε τι σε κοβει

δλδ με 345 fsb οι μνημες να παιζουν στα 345*2=690

δωσε 1.4 στο cpu και bootare

επισης αν δεν σου κανει κοπο ανεβασε ενα screenshot με το cpu-z ανοιχτο (την τελευταια εκδοση) οταν τρεχεις prime για να δουμε το vcore σε load

κανε αυτα και report back ;)

προς το παρόν, το printscreen με το cpuz + prime....τα υπόλοιπα με το φώς της ημέρας

44093810lr9.th.jpg

ps: το κουτί είναι το thermaltake V7000A....το έχω κανα 2-3 χρόνια. non-state-of-art πλέον

ps2: την ίδια ερώτηση τήν έχω κάνει και σε πιό παλιό post....εφόσον η μαμά μνήμες τρέχουν στα 800, γιατί θα πρέπει να τις ρίξω τόσο χαμηλά, δηλαδή στα 690? :(

ps3: είχα δοκιμάσει τα ίδια settings με λιγότερο ρεύμα και σε ram και σε cpu....στο boot τουλάχιστον, έβλεπα μεγάλη διαφορά. μήπως έβλεπα οτι θα ήθελα να δω? :)

παιρνεις 1.368 ενω δινεις απο bios 1.4375

δλδ εχεις πρακτικα περιπου 0.1v dropαρησμα

θα τις τρεξεις χαμηλα για να διαπιστωσουμε τι ειναι αυτο που σε "κοβει"

γιατι οταν κλοκαρεις ταυτοχρονα και τις μνημες αλλα και τον επεξεργαστη (ειδικα οταν δεν εχεις καθολου εμπειρια) ειναι πολυ πιο δυσκολο να βρεις τι ευ8υνεται για την μη-σταθεροτητα του συστηματος σου

οταν λες εβλεπες μεγαλη διαφορα στο boot τι ακριβως εννοεις?

η ταχυτητα στο μπουταρησμα ειναι κατι το ασχετο με τον υπερχρονισμο...

Οταν κλοκαρεις ή θα μπουταρει το συστημα ή οχι :p

Δοκιμασε αυτα που σου ειπα και report

δέν αντιλέγω αλλα ειδικά όταν έμπαινε στα windows, με λιγότερο ρεύμα φαινόταν να κωλώνει ολίγον τί....

όταν θα πάω σπίτι, θα κάνω ότι μου είπες master :finger006:

Λοιπόν master CrazyAnt, έκανα αυτά που μου είπες και προχώρησα ένα βήμα παρακάτω και έκανα τα εξής:

fsb: 355

ram 710Mhz

memory voltage 2.05V

(Εξακολουθώ να πιστεύω οτι απο default οι Corsair Dominator 2x1Gb PC6400 παίζουν στα 2.1V)

CPU VCore 1.4375V

fsb termination voltage 1.30V

MCH Chipset voltage 1.65V

ICH Chipset voltage 1.20V

το αποτέλεσμα ήταν να τρέχω το prime για κάμποση ώρα, αλλά επειδή κάποια στιγμή έκανε restart το σύστημα, δε κατάφερα να δώ μετά απο πόση ώρα τα παίζε.....

οπότε εδώ και μία ώρα, έριξα το fsb στα 350....

πώς προχωράω δάσκαλε?

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τα καλα λογια ΑΛΛΑ σε παρακαλω πολυ να κανεις edit και να αφαιρεσεις τις φιλοφρονησεις (master κ δασκαλε) γιατι απλουστατα δεν ειμαι τπτ απο αυτα.Σοβαρα.Υπαρχουν αρκετα παιδια εδω μεσα που η φιλοφρονηση αυτη τους αρμοζει με τα 1000,αλλα εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους ;)

στις δοκιμες τωρα

δεν εχει σημασια ποσο ειναι by default

ακομα και 2,1 να ειναι,8α ειναι 2.0-2.1v ;)

δοκιμασε να δεις αν στα 350 εισαι σταθερος με prime.Προσωπικα 2 ωρες ειναι αρκετες

εαν εισαι σταθερος δοκιμασε ξανα για τα 355-360,παντα με τις μνημες ενα προς ενα

αν εισαι κ εκει σταθερος τοτε δοκιμασε να χαμηλωσεις το vcore

οταν μετα απο τις δοκιμες βρεις με ποσο ρευμα εισαι σταθερος στην συχνοτητα που θελεις,θα ασχοληθουμε κ με τις μνημες

Παντως πιστευω οτι τα 3200 θα ειναι το ταβανι της μητρικης σου για τον Quad και αυτο λογω περιορισμου απο το chipset (975 γαρ)

Με τη σειρά μου και γώ θέλω να πώ οτι δεν έχω καμιά κακή διάθεση, αντιθέτως έχω ευχαριστήσει όλους όσους με βοήθησαν. Επισης το "master" και το "δασκαλος" το είπα στα πλαίσια του humor καθώς επίσης θεωρώ πως μέσα απο αυτό, λαμβάνεις το σεβασμό μου για την ώρα που μου διαθέτεις καθώς και για τις πληροφορίες σου και όχι για να μειώσω καποιους άλλους αλλά ούτε να σε προσβάλω.

Οπότε. τα αφήνω έτσι όπως είναι και απλα το "κόβω" ;)

Στα 350 ήμουν σταθερός για τις τελευταίες 2 ώρες, οπότε μπαίνω στα 355, και I will report back,.....CrazyAnt :)

ΕΡΩΤΗΣΗ:::: Τί κάνει το σύστημα να κάνει αυτόματα reboot και τί να παγώσουν τα πάντα?

Άλλοτε μου συμβαίνει το ένα, άλλοτε το άλλο

δεν παρεξηγηθηκα βρε,σε καμια περιπτωση,μην ανησυχεις ;)

χαλαραααααα :D

Στο θεμα μας

reboot συνηθως τρως επειδη το ρευμα στον επεξεργαστη ειναι λιγο

freeze τρως παλι λογω επεξεργαστη συνηθως και συνηθως ειναι σαν να σου λεει οτι θελει και αλλο ρευμα ή πιο σταθερο ρευμα (γιατι μην ξεχνας οτι εχεις και μεγαλο vdroop)

Καποιες φορες το παθαινεις και λογω chipset (NB/SB)

επειδη παει πολυς καιρος απο τοτε που ειχα αυτην την μητρικη,αν δεν σου κανει κοπο θυμησε μου την μικροτερη και την μεγαλυτερη τιμη που παιρνει στο southbridge (ποσο ρευμα)

Μου φενετε παντως παραξενο στα 3200 να τρως πορτα απο ρευμα στον επεξεργαστη,παρ'οτι εχεις και τεραστιo vdroop

Αν στο ξανακανει δοκιμασε να δωσεις ενα κλικ πανω στο southbridge και αν συνεχισει επανεφερε στο στην προηγουμενη τιμη και δωσε 1.45 vcore απο bios για να δεις μηπως και δεν το ξανακανει

Τελος μην ξεχνας πως με την πρωτη ευκαιρια πρεπει να αλλαξεις το orientation της ψυκτρας σου γιατι ειναι τοποθετημενη λαθος

Επισης βεβαιωσου οτι οι βιδες ειναι καλα σφιγμενες.Οχι τεζα ομως γιατι τοτε στραβωνει η μητρικη και αφενος υπαρχει η περιπτωση να σπασει και να σου μεινει στα χερια και αφαιτερου,αν ειναι πολυ σφυκτα οι βιδες και λογο του bending που κανει η μητρικη,εχει σαν αποτελεσμα εν τελει να μην παταει καλα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη

Ειχα την Tuniq και με πεδεψε αρκετα στην τοποθετηση γιατι ειναι τεραστια (ειδικα αν πας να την τοποθετησεις μονος σου),αλλα παρότι ειναι μπελας η επανατοποθετηση της,κανε εναν κοπο και βεβαιωσου οτι παταει καλα

edit:

ανεμηστηρα στο NB/SB εχεις?

εγω ειχα βαλλει απο ενα 4αρι στο καθενα και ηταν σουπερ

στα μοσφετ δεν χρειαστηκα ποτε (μιας και το ανεφερε ο Χρηστος),αλλα δοκιμασε το.Βαλλε το ανεμηστηρακι που εχει η μητρικη (ας λεει οτι ειναι για χρηση μονο οταν εχεις παθητικη ψυξη στον επεξεργαστη ή υδροψυξη)

με αφορμη αυτο που ειπε ο yabcar,παρε να διαβασεις και αυτο που το ειχα ξεχασει (ηταν τα 2 must read thread απο το xs για καθε κατοχο της εν λογω μητρικης)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106563

Λοιπόν,

ένα ένα....

επειδη παει πολυς καιρος απο τοτε που ειχα αυτην την μητρικη,αν δεν σου κανει κοπο θυμησε μου την μικροτερη και την μεγαλυτερη τιμη που παιρνει στο southbridge (ποσο ρευμα)

Οι τιμές είναι οι εξής:

FSB Termination voltage: Auto-1.20V-1.30V-1.40V-1.50V

MCH Chipset voltage: Auto-1.55V-1.65V-1.75V-1.85V

ICH Chipse voltage: Auto-1.05V-1.20V

Στις γράφω αναλυτικά γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος οτι όταν αναφέρεσαι στο southbridge, δέν εννοείς το FSB Term.voltage, αλλά δέν είμαι καθόλου σίγουρος για τα ΜCH και ICH....είμαι άσχετος I know!

Αν στο ξανακανει δοκιμασε να δωσεις ενα κλικ πανω στο southbridge και αν συνεχισει επανεφερε στο στην προηγουμενη τιμη και δωσε 1.45 vcore απο bios για να δεις μηπως και δεν το ξανακανει

Έχω δοκιμάσει με vcore 1.43 και το MCH Chipset voltage - ελπίζοντας το southbridge να είναι αυτό - στα 1.65V, όπως το είχα μέχρι τώρα, αλλά, ΔΕΝ...!!

Μου το έκανε και με το MCH Chipset voltage στα 1.75V και το vcore στα 1.45, αλλά και εκεί τα βρήκα όλα παγωμένα! :(

Τελος μην ξεχνας πως με την πρωτη ευκαιρια πρεπει να αλλαξεις το orientation της ψυκτρας σου γιατι ειναι τοποθετημενη λαθος

Αυτό το κόβω λίγο δύσκολο, γιατί έχω την εντύπωση οτι άν προσπαθήσω να το κάνω, θα βρίσκει στο οριζόντιο σίδερο που βρίσκεται πάνω απο την ψύχτρα (Βλ.photo)

Επισης βεβαιωσου οτι οι βιδες ειναι καλα σφιγμενες.Οχι τεζα ομως γιατι τοτε στραβωνει η μητρικη και αφενος υπαρχει η περιπτωση να σπασει και να σου μεινει στα χερια και αφαιτερου,αν ειναι πολυ σφυκτα οι βιδες και λογο του bending που κανει η μητρικη,εχει σαν αποτελεσμα εν τελει να μην παταει καλα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη

Απο την στιγμή που πήρα αυτή τη ψύχτρα στα χέρια μου, πάντα απορούσα κατα πόσο οι τέσσερις γωνίες, πατάνε το ίδιο πάνω στον επεξεργαστή. Κατάλαβα αμέσως επίσης οτι παίζει να μου μείνει η mobo στα χέρια, οπότε το έχω αφήσει εκεί που θεωρώ οτι είναι εντάξει....με το σταυρό στο χέρι φυσικά!

Ειχα την Tuniq και με πεδεψε αρκετα στην τοποθετηση γιατι ειναι τεραστια (ειδικα αν πας να την τοποθετησεις μονος σου),αλλα παρότι ειναι μπελας η επανατοποθετηση της,κανε εναν κοπο και βεβαιωσου οτι παταει καλα

edit:

ανεμηστηρα στο NB/SB εχεις?

εγω ειχα βαλλει απο ενα 4αρι στο καθενα και ηταν σουπερ

στα μοσφετ δεν χρειαστηκα ποτε (μιας και το ανεφερε ο Χρηστος),αλλα δοκιμασε το.Βαλλε το ανεμηστηρακι που εχει η μητρικη (ας λεει οτι ειναι για χρηση μονο οταν εχεις παθητικη ψυξη στον επεξεργαστη ή υδροψυξη)

Δυστυχώς!!!!

και το ανεμηστηράκι που έχει η συγκεκριμένη mobo, δέ μπαινει λόγο της Tunix.

Με βλέπω στα 3.15 :( :( :(

Μήπως να προχωρήσουμε με τις μνήμες??

ΥΓ: πήρα την P5W επειδή θεωρούσα το chipset της, state-of-art.......νομίζω όμως πως είναι state-of-my-ass!!!

state of your ass δεν ειναι σιγουρα,απλα παιζει ρολο το ποτε την αγορασες.

Το 975 ειναι πλεον 2 ετων+ chipset και μονο το γεγονος οτι παρεχει υποστηριξει ακομα και στους penryn αποτελει τεραστιο γεγονος για Intel chipset,που συνη8ως αλλαζε τα chipsets μαζι με κα8ε καινουριο επεξεργαστη που εβγαζε...

για το αν κ κατα ποσο χωραει η Tuniq με το σωστο orientation,θα πρεπει να παρεις τον χαρακα σου ανα χηρας και να μετρησεις :D

Southbridge ειναι το ICH

στην συγκεκριμενη μητρικη δυστυχως δεν παρεχονταν πολλες επιλογες για ρευματα και οι επιλογες στο SB ηταν περιορισμενες (οπως καλα θυμομουν αλλα δεν ημουν σιγουρος)

το MCH για καθε μερα μεχρι 1.65 αντε βαρια 1.75 αλλα με ενα ανεμητηρακι να το δροσιζει οπωσδηποτε.Αν δεν εχεις ανεμηστηρα στο NB μπορει αυτος και να ειναι ο λογος που εισαι ασταθης.

Το ανεμηστηρακι μπαινει λιγο λοξα αν ειναι τοποθετημενη σωστα σιγουρα.Το ξερω γιατι το ειχα δοκιμασει.Τωρα ετσι οπως την εχει θα πρεπει να δοκιμασεις.Πολυ πιθανο να μπαινει αν το βαλλεις λιγο λοξα.Δεν ειναι αναγκη να κουμπωνει ακριβως καθετα πανω.Το θεμα ειναι να δροσιζονται τα mosfet

για τις μνημες τα πραματα ειναι πολυ πιο απλα σε αυτην την μητρικη.

Εφοσον καταληξεις εν τελει με ποιες ρυ8μισεις εισαι σταθερος για τον επεξεργαστη,ουτως ωστε να μην ψαχνεις απο την αρχη ρευματα για cpu,θα βαλλεις τις μνημες ειτε με τον 1:1 ειτε με τον 4:5 διαιρετη για καθε μερα.

Και ο 2:3 παιζει καλα αλλα σε χαμηλα mhz και δεν ξερω αν παιζει σωστα με Quad.εγω προσωπικα θα σου προτεινα τον 4:5

δλδ εφοσον εχεις τον επεξεργαστη στα 9*350 θα βαλλεις τις μνημες στα [(350*5) / 4] * 2 = 875

δοκιμασε και με τον 2:3 (για να εχεις πιο ψηλα τις μνημες) αλλα θα πρεπει να δεις και εαν κερδιζεις κατι απο επιδοσεις σε σχεση με τον 4:5

Για να δεις αν εχεις κερδος απο πλευρας επιδοσεων αναλογα με τον διαιρετη θα τρεξεις SPi 32m,Sisoft Sandra και WinRar Benchmark

Σταθεροτητα με επεξεργαστη & μνημες κλοκαρησμενες θα ελενξεις με Prime95 BLEND test που στρεσαρει και cpu και μνημες

Κανε αυτα και οτι απορεια εχεις εδω ειμαστε ;)

edit:

τις βιδες στην ψυκτρα θα τις σφηξεις τοσο ωστε να μην αρχιζει να λυγιζει η μητρικη.Και θα σφιγγεις τις βιδες διαγωνια κανοντας 2-3 βολτες καθε φορα στις 2 διαγωνιες βιδες και μετα 2-3 βολτες στις αλλες δυο.Ετσι θα σφιγγεις παραλληλα ολες τις βιδες το ιδιο ;)

Την μητρικη ποτε την αγορασες?

Καλημέρα σε όλους.

Χτές είπα να ακολουθήσω τις οδηγίες του φίλου CrazyAnt...

Έβγαλα τη mobo και οτιδήποτε κρεμόταν πάνω σε αυτή, άλλαξα τη θέση του Tunic, έβαλα το ανεμιστηράκι στο Southbrige, τα έβαλα όλα πάνω στη θέση τους, έβαλα τη mobo στη θέση της αλλα το pc στο τέλος δέν ξεκίναγε τη γνωστή διαδικασία reading bios κλπ....θεώρησα οτι κάποιο βραχυκύκλωμα το φρέναρε, καθώς η Tunic ακούμπαγε στο οριζόντιο δοκάρι του κουτιού μου (βλ. φωτο απο προηγούμενο thread), οπότε τα ξαναξύλωσα όλα και κατάφερα να ξυλώσω και το σιδερένιο δοκάρι.

Και άντε πάλι απο την αρχή καθώς έκανα και ένα πολύ καλό συμάζεμα των καλωδίων.

Όλα αυτά φυσικά ενώ είχα το κουτί ξαπλωμένο για να έχω και καλύτερο φώς.

Όταν λοιπόν το ανασήκωσα, κατι έπεσε στη βάση του κουτιού.....ήταν ένας @*(^#@^#*(@ μικρός πυκνωτής :(:(:(

Τελείως ξενερωμένος κατάφερα αν βρώ και το σημείο στο οποίο βρισκόταν πρίν την αποψύλωση.

Άν δέ καταφέρω να κάνω κάτι με τη συγκεκριμένη mobo, θα ήθελα να μου προτείνετε την καλύτερη (κατα τη γνώμη σας) mobo της Asus καθώς και την καλύτερη της Abit, άν και είμαι πιστός fun της Αsus.

Χωρίς φυσικά να κολάμε στο κόστος

....

Τωρα με ξενερωσες Δημητρη....

Ελπιζω να μην σε παρει απο κατω,αν και οπως λεει και ο Χρηστος,ενδεχομενως να ζει ακομα ;)

Ας δουμε πρωτα αν παιζει και αν δεν θα δουμε ποια μητρικη θα παρεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.