Jump to content

Asus P5w Dh Deluxe & Intel Core 2 Quad Q6600

Recommended Posts

otan arxisi an skonizete ke 8a apa3is kt ke den 8a bootari ke den 8a 3eris to giati , aploustata prepi an ta vgalis ola ke ante apo tin arxi eno px i abit sou lei oti ine i vga , anw emena afto ine to kirio prob m , apantisi ine i sta8erotita , dose parapano revma sto cpu i mpori sta ram den 3ero na s po posa exis tora? sry for greeglish mods :)

Πιστευω οτι μολις βρεις χρονο θα το αλλαξεις σε ελληνικα.:D

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply
Ρε παίδες, τί να πώ.....εγώ με αυτή τη μητρική δέν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα - κανένα conflict....ίσα ίσα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Τώρα άν εσείς με ένα cpu των 2.4 Ghz, θέλετε με αυτή τη mobo να φτάσετε τα 2.4 Thz και ζορίζεστε λόγο της συγκεκριμένης mobο, δέν μπορώ να πώ κάτι.....ο άμοιρος, +600Mhz θέλω να της χώσω, για να παίζω άνετα το #&*%^#% crysis.

---

Μιά ερώτηση.... Ενώ παίζω μιά χαρά στα 3Ghz με περίπου 800something Mhz στη Ram και για περίπου 1-2 ώρες, γιατί το πρωί τα βρίσκω όλα "αγαλματάκια ακούνητα" ????

τα βρισκεις ολα παγωμενα γιατι το συστημα σου δεν ειναι στα8ερο...

τεσταρες τη στα8εροτητα του συστηματος σου μετα τον υπερχρονισμο κα8ολου?

ριξε μια ματια στο παρακατω 8εμα να παρεις μια ιδεα

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1132

Κατ'αρχήν θα ήθελα να πώ σε όλους εσάς ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοήθειά σας και το χρόνο σας, γιατί καταλαβαίνω απόλυτα και ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ το γεγονός του να μπαίνει ο καθένας, να γράφει τι σύστημα έχει και να προσπαθέι να μάθει μέσω εσάς, πως θα τσιτώσει το pc του....και εσείς που είστε πιό σχετικοί στο άθλημα, να καθοδηγήτε με υπομονή, όλους εμάς τους άσχετους.

Και πάλι ευχαριστώ

τα βρισκεις ολα παγωμενα γιατι το συστημα σου δεν ειναι στα8ερο...

τεσταρες τη στα8εροτητα του συστηματος σου μετα τον υπερχρονισμο κα8ολου?

ριξε μια ματια στο παρακατω 8εμα να παρεις μια ιδεα

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1132

Φυσικά και δέν είναι σταθερό! Αυτό που παρατήρησα, είναι οτι το βρίσκω "παγωμένο" μετά απο 3 ώρες περίπου, ενώ παίζει το boinc = full load. Σήμερα το απόγευμα, δηλαδή μετά απο 10 ώρες περίπου, το βρήκα μιά χαρά, χωρίς να παίζει το boinc....μόνο το μουλάρ είχα βάλει να κατεβάζει....

Οι ρυθμήσεις που είχα μέχρι και πρίν λίγο, είναι οι εξής:

Cpu frequency: 333

Ram frequency: 843

Memory voltage: 2.20V

Cpu Vcore voltage: 1.3375V

Fsb termination voltage: 1.40V

Mch chipset voltage: 1.65V

Ich chipset voltage: 1.20V

Απ'οσο ξέρω, οι corsair dominator@800 παίζουν στα 2.1V...διορθώστε με άν κάνω λάθος....

Μήπως το voltage της cpu ήταν λίγο?

Μήπως να το ανεβάσω στα 1.4V ?

Το παραπάνω Thread, ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι το έχω διαβάσει ήδη!!!

και αλλαξε διαιρετη στις μνημες

στη συγκεκρημενη μητρικη παιζει καλα ο 1:1 ο 2:3 και ο 4:5

δλδ,εφοσον εχεις fsb 333 τις μνημες 8α τις βαλλεις ειτε στα 1000 (με τον 2:3) ή στα 667 με τον 1προς1 ειτε στα 832 με τον 4:5 και καλο ειναι σε πρωτη φαση να αφηεις τις μνημες 1προς1 για να ββαιω8εις πως δεν δημιουργειται απο τις μνημες το προβλημα

843 δεν ξερω πως εβγαλες εσυ :p

δωσε λιγοτερο ρευμα στις μνημες (2.0v) και ριξε το termination στο 1.35

vgore δωσε ~1.35-1.37,γιατι η μητρικη εχει και droop

τελος στα8εροτητα δεν 8α ελεγξεις με το boic,αλλα με το prime95

Τελος κατι πολυ σημαντικο το οποιο δεν βλεπω να εχει αναφερ8ει κα8ολου.

Τι τροφοδοτικο εχεις?

as dwsoyme k ligo simasia sto oti i mhtrikh soy einai ftigmeni gia media pc leme tra k oxi gia o/c k to gegonos oti ise me quad o opiow 8elei to diplsio revma gia na se stable apo duo k i mhtrikh s s dinei mono 1 4pino revmatos kanei ta prmt ligo pio dyskola alla mporei na epeses se banana cpu merikes fores tyxenoyn k tetoia ephsis mn polydineis simasia se reviews apo eteries i poly top o/cers px hipro i shamino gt merikes eteries stamatane th paragwgh vgazoyn mia partida poly dynath apo kapio hardware gia na paei gia dokimi den ennow tipota gia ton hipro h tn shamino ktl anti8eta ts exw se megalh ektimish (sygnwmi alla grafw ap to pc t patera m k einai ligo argoporimeno na to pw dn grafei greek se website...)

δεν εχει καμια σχεση το γεγονος οτι η μητρικη αυτη ειναι "κατα τους τυπους" για media pc....

ηταν η Δευτερη τη ταξη μητρικη της Asus με το 975 με την WS Pro

Δευτερον,οσο μπανανα cpu και να εχει τα 3γιγα 8α τα πιασει...δεν υπαρχει περιπτωση.

Και το γεγονος οτι εχει ενα 4πινο για την τροφοδοσια του επεξεργαστη δεν εχει κ τοσο μεγαλη σημασια.Ετσι ειναι σχεδιασμενη η τροφοδοσια της μητρικης

Για τροφοδοτικο έχω το ETASIS ET850 850W.

Αυτο που δε κατάλαβα καλά, είναι το γιατί να ρίξω τις μνήμες στα 667 εφόσον απο μαμά είναι στα 800.

Και κάτι άλλο...αυτό με τους διαιρέτες ρε παιδιά....δέ το έχω πιάσει! :(

Δωσε λιγο ρευματακι ακομα στον επεξεργαστη οπως σου ειπε ο crazyant...τιποτα δεν παθαινει...εμενα μπουταρε ο quad Μεχρι τα 380*9...σταθερα δουλεψε σιγουρα μεχρι 350*9 που το δοκιμασα.... τον ειχα μονο για μια ωρα και δεν προλαβα να δοκιμασω κατι αλλο.....

Δωσε λιγο ρευματακι ακομα στον επεξεργαστη οπως σου ειπε ο crazyant...τιποτα δεν παθαινει...εμενα μπουταρε ο quad Μεχρι τα 380*9...σταθερα δουλεψε σιγουρα μεχρι 350*9 που το δοκιμασα.... τον ειχα μονο για μια ωρα και δεν προλαβα να δοκιμασω κατι αλλο.....

1.4V ιζ ιτ οκεικ?

Βασικά το μόνο μου κόλλημα με το να ανεβάσω το ρεύμα, είναι μόνο και μόνο για τη θερμοκρασία και όχι γιατί δε θέλω να κάψω τη cpu.....

Κάτι άλλο που παρατήρησα, είναι οτι με τις ίδιες μνήμες, όταν είχα τον Ε6300@1.86Ghz, έπεζαν άνετα στα 900Μhz...τώρα δε μπορώ με τίποτα να τις φτάσω σ'αυτή την ταχύτητα.

Τελικά τι ρεύμα παίρνουν αυτές οι μνήμες ρε παιδιά?

Δηλαδη τι δεν μπορουν να πανε....αμα αλλαξεις διαιρετη και τις πας 900 δεν πανε???

εμενα παντως ειναι μια χαρα το mobo,με εχει βγαλει ασπροπροσωπο,το λεω γιατι απο οσο ειδα κατι παιδια ελεγαν οτι ειχαν προβληματα...

Δηλαδη τι δεν μπορουν να πανε....αμα αλλαξεις διαιρετη και τις πας 900 δεν πανε???

εμενα παντως ειναι μια χαρα το mobo,με εχει βγαλει ασπροπροσωπο,το λεω γιατι απο οσο ειδα κατι παιδια ελεγαν οτι ειχαν προβληματα...

με timings 5-5-5-15, ρεύμα 2.20V και στα 900Mhz, αδυνατεί να bootάρει....αντιθέτως, με τον Ε6300, έπεζα σταθερά στα 900Mhz.

Να σημειώσω οτι χάρη στην βοήθειά σας, παίζω πλέον σταθερά στα 3.1Mhz, με 1.42V στον επεξεργαστή και στα 800something Mhz στις μνήμες (δέ θυμάμε ακριβώς τα Mhz).

Άν μπορούσα να τις τσιτώσω και αυτές λιγάκι ακόμα.....!!!!!

Ξέρει κανείς άν αυτή η mobo πέρνει PC10000 όσον αφορά τις μνήμες????

Δε νομίζω το 975 να καταφέρει ποτέ να παίξει 1250mhz μνήμες, με κανένα διαιρέτη (πως λεμε με καμιά κυβέρνηση :D).

Καλύτερα δες πόσο μπορείς να σφίξεις τα timings εκεί που είσαι τώρα.

9Χ390 και μνήμες 1:1? ο 4:5 παίζει? Πόσταρε ενα memset να δούμε.

Λοιπόν,

άφησα το prime95 να τρέχει 5-6 ώρες στο blend και όλα πήγαν μιά χαρα.

Δοκίμασα το orthos, και σε λιγότερο απο ένα λεπτό, σταμάτησε να τρέχει.

κάνω κάτι λάθος?

κατά τα άλλα, δέν έχω αντιμετοπίσει κολλήματα-παγώματα κλπ

μέσα στο w/e θα δοκιμάσω και το memtest

f@ck orthos,ετσι και αλλιως βασισμενο στο Prime ειναι σαν προγραμμα ;)

απλα τρεξε κ Prime small test να δεις αμα περναει και εκει,αν και εφοσον εισαι σταβλε 5-6 ωρες σε blend δεν θα εχεις προβλημα σε καθημερινη χρηση

Τελικά κατάφερα να φτάσω τον Q6600 στα 3.2Ghz (9x356) και εδώ και κανα μισάωρο τρέχω το prime95. Φυσικά θα το αφήσω για 4-5 ώρες....αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι οτι μόλις έτρεξα το everest και όπως προφανώς γνωρίζετε, δίπλα απο την ώρα βγάζει διάφορες τιμές....

Θέλω τη γνώμη σας όσον αφορά το everest, κατα πόσο είναι αξιόπιστο κλπ. Γνωρίζω και για το core temp αλλά τρέχω vista 64bit και ξέρω οτι έχει μιά ιδιαιτερότητα στο να τρέξει και πρέπει να κάνω reboot...προς το παρόν αρκούμε στο everest.

Επίσης, θέλω την γνώμη σας και στις θερμοκρασίες που μου δείχνει αυτή τη στιγμή....

Ενδεικτικά:

mobo temp: 40-41 oC

cpu temp: 50

core 1 temp: 71

core 2 temp: 71

core 3 temp: 67

core 4 temp: 67

Μήπως είναι λίγο επικίνδυνα τα πράγματα?

δεν ειναι επικινδυνα σε καμια περιπτωση αφου εισαι με αερα (εστω και αν εισαι με ΚΑΛΟ αερα),αλλα με ποσο vcore εισαι σε αυτες τις θερμοκρασιες?

απο airflow στο κουτι σου πως πας?

αν μπορεις τραβα μια φωτογραφια απο το εσωτερικο του κουτιου σου ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.