Dimitri From Athens Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2008 Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε (έστω και λίγο αργά)...Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με τις ρυθμίσεις του bios (ρεύματα κλπ) ώστε να φτάσω τον Q6600 στα 3.0Ghz?Tα βασικά χαρακτηρηστικά του συστήματός μου είναι τα εξής :M/B: ASUS P5W DH Deluxe, bios version 2406 (σήμερα θα βάλω το 2504)CPU: Intel Q6600 cooled by Tuniq Tower 120RAM: 2x 1Gb Corsair Dominator @800Mhz 4-4-4-12GPU: 2x Gecube Radeon HD 3870PPU: Asus PhysX P1Έχω καταφέρει να τον φτάσω μέχρι τα 2.88Ghz, αλλά τρώω πακέτο με τα ρεύματα, τις ρυθμίσεις όσον αφορά τις μνήμες και γενικότερα με το αν έχω βάλει τα σωστά ρεύματα. I'm a newbe....not guru :-)Υπάρχει κανείς που να έχει τις ίδιες μνήμες, ίδια mobo και cpu ωστε να με βοηθήσει με το bios?Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Ιανουάριος 14, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 1ο καλος μας ηρθες και ευτηχισμενο νεο ετος 2ο με τι ψυξη πεζεις?3ο ο επεξεργαστης σου ειναι GO h B3?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Ιανουάριος 14, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Καλώς σας βρήκα cooled by Tuniq Tower 120 (το διόρθωσα στο πρώτο post) και ο επεξεργαστής είναι G0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Ιανουάριος 14, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Για τα 3Ghz δεν νομίζω να χρειάζεσαι να δώσεις επιπλέον ρεύμα.Απλά ανέβασε fsb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 14, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 975 και τετραπυρηνος ειναι λιγο δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 14, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 975 και τετραπυρηνος ειναι λιγο δυσκολο το αυτο,δυστυχως με λιγη προσπα8εια μπορει να πιασεις τα 3γιγα ή καπου εκει γυρω,αναλογα κ ποσο καλο κομματι ειναι η μητρικη σου την συγκεκρημενη την ειχα για μεχρι πριν μερικους μηνες,αλλα την ειχα με δυπυρινο και οχι Quad http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110193 ριξε μια ματια στις τελευταιες σελιδες αυτου του thread (γιατι ειναι χαοτικο....275 σελιδες),μιας και οι περισοτερες αφορουν 2πυρινους,αφου η μητρικη αυτη ειναι πλεον 2 ετων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Ιανουάριος 14, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Πακέτο!!!! Ελπίζω να βρεθεί κάποιος απο εδώ μέσα να μου πεί τι ρεύμα να βάλω σε: Memory voltage CPU Vcore voltage FSP Termination voltage MCH Chipset voltage ICH Chipset voltage koyloypoy, koyloypoy koyloypoy Νομίζω πως δέν έχω και το πλέον "περίεργο" σύστημα! Βλέπω σε μερικά forums, τις ίδιες μνήμες με τις δικές μου, στην ίδια mobo, να τις έχουν σε 3-3-3-10 και απορώ..... Είπαμε....Ai am not e gourou Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιανουάριος 14, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 η καλυτερη λυση που εχω να σου προτεινω ειναι να πουλησεις αυτη τη μητρικη ... Να δωσεις λιγα λεφτα και να παρεις μια ΑΒΙΤ IP35Pro Αλλιως ειναι χασιμο χρονου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Ιανουάριος 14, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 η καλυτερη λυση που εχω να σου προτεινω ειναι να πουλησεις αυτη τη μητρικη ...Να δωσεις λιγα λεφτα και να παρεις μια ΑΒΙΤ IP35Pro Αλλιως ειναι χασιμο χρονου Απο την στιγμή που ξέρω οτι η συγκεκριμένη mobo, φτάνει άνετα τα 3Ghz, (άν θυμάμε καλά, φτάνει άνετα και τα 3.2Ghz...απλά δέ ξέρω τις ρυμθίσεις), δέ βλέπω ποιος ο λόγος να αλλάξω mobo? Ήδη τον Q6600 τον έχω στα 2.88 (ίσως με λίγο περισσότερο ρεύμα = περισσότερη θερμότητα), να πάω να δώσω extra λεφτά για 100Mhz? Άσε που στην Αbit δέ την εχω σε τόσο εκτίμηση όσο έχω την ASUS!!!! Μπορεί η συγκεκριμένη της Abit να είναι καλύτερη...δέν αντιλέγω.....δε θέλω όμως με το pc μου να κάνω διάσπαση του ατόμου.....και τα 3Ghz x 4 cores νομίσω οτι είναι υπέραρκετά. Ήδη έχω ρίξει 2-3 χιλιάρικα τα τελευταία 2 χρόνια στο pc.....enough!!! Έχω και το ΤΤ που θέλει βενζίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 14, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 Πακέτο!!!!Ελπίζω να βρεθεί κάποιος απο εδώ μέσα να μου πεί τι ρεύμα να βάλω σε: Memory voltage CPU Vcore voltage FSP Termination voltage MCH Chipset voltage ICH Chipset voltage koyloypoy, koyloypoy koyloypoy Νομίζω πως δέν έχω και το πλέον "περίεργο" σύστημα! Βλέπω σε μερικά forums, τις ίδιες μνήμες με τις δικές μου, στην ίδια mobo, να τις έχουν σε 3-3-3-10 και απορώ..... Είπαμε....Ai am not e gourou απο οτι βλεπω μαλλον τωρα κανεις τα πρωτα σου βηματα στον υπερχρονισμο 8α βαλλεις χειροκεινητα τις μνημες σου απο το bios να παιζουν 1 προς 1 (διαιρετης 1:1 δλδ).Αυτο σημαινει πως οσο ανεβαζεις fsb 8α ανεβαινουν και οι μνημες σου. τα ρευματα που ρωτας κατα σειρα 8α τα βαλλεις ως εξης (αυτες 8α ειναι οι μεγιστες τιμες,απο κει και περα 8α δοκιμασεις την στα8εροτητα σου με το Prime95 και 8α αυξομειωσεις αναλογα) Max 2.0volt manually set 1.35 1.3 max 1.65-1.7 (αν δεν εχεις καποιο ανεμηστηρι να φυσαει το NB καλο 8α ηταν να βαλλεις,οπως επισης και στο SB) ich αφησε το στο auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Ιανουάριος 14, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 δοκιμασε ακομη λιγο με καλα ραμ και αυτον τον επεξεργαστη παει αρκετα καλα με αερα αλλα δεν ξερω εαν απλα επεσα σε καλο κομματι μητρικη η οποια παρεπιπτωντις ειναι κατω απ το κρεβατι μου καπου μαζι με τες καλτσες αφου καηκε με στατικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιανουάριος 14, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 έχω την ίδια μητρική και το μέγιστο που έφτασα με ε6600(διπύρηνο) είναι 4 Ghz τλείως unstable.τα 3 μπορεί να τα φτάσεις με λίγη προσπάθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 14, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2008 έχω την ίδια μητρική και το μέγιστο που έφτασα με ε6600(διπύρηνο) είναι 4 Ghz τλείως unstable.τα 3 μπορεί να τα φτάσεις με λίγη προσπάθεια. μην συγκρινεις ανομοια πραματα... καμια σχεση η συμπεριφορα της μητρικης αυτης με τους δυπιρινους σε σχεση με τους τετραπυρινους.. και μενα με τον διπυρηνο πηγε στα 4γιγα μια χαρα stable,αλλα σε τι οφελει αυτη η πληροφορια στην προκειμενη περιπτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Ιανουάριος 15, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2008 έχω την ίδια μητρική και το μέγιστο που έφτασα με ε6600(διπύρηνο) είναι 4 Ghz τλείως unstable.τα 3 μπορεί να τα φτάσεις με λίγη προσπάθεια. Ξέρω οτι φτάνει τα 3.6, stable....δέν έχω διαβάσει πουθενά όμως για πάνω απο 3.6 Ghz....και τα 3, καλά μου είναι, δέν ειμαι αχάριστος. Χτές το έβαλα στα 3Ghz, με 860Mhz (περίπου) την μνήμη και 4-4-4-12-4 timings...έπεζε μια χαρά.....το άφησα το βράδυ, με το boing και το μουλάρρρ (emule) να τρέχουν....σήμερα το πρωί βρήκα το pc μου frozen οπότε επανήλθα στα 2.88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 15, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2008 φιλε διστιχος με το πιο πανω mobo εχω περασει πολλα . λιπον δωσε το fsb/ram στο πιο μικρο π πιγενει βαλε το msh καπου στιν μεσι στα volt. και τελος δωσε ρεβμα στον cpu καθος ανεβαζης, ζορικη mobo.... φιλαξε λ7 και παρε μια abit Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Ιανουάριος 15, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2008 1.πρωτον πιο ιδιοτροπη μητρικη δεν εχω συναντηση κ'εγω κ'ολο μου το σοι 2. μαλλον σε μπανανα μητρικη θα επεσες και γενικοτερα γ'αυτη την μητρικη περναει το τεστ αθανασιας του yiancar που σημενει οτι υπαρχουν και καλα κομματια αλλα περνει 3/20 για αποτυχια επικηνωνιας και ιδιοτροπιες...δηλαδη δεν καθεται καλα η vga δεν μπουταρει δεν καθεται καλα o cpu παλει δεν μπουταρει και 1 εγχειριδιο γι'αυτα τα ανυπαρκτα μπιπ δεν μας εδωσαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Ιανουάριος 15, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2008 δηλαδη δεν καθεται καλα η vga δεν μπουταρει δεν καθεται καλα o cpu παλει δεν μπουταρει και 1 εγχειριδιο γι'αυτα τα ανυπαρκτα μπιπ δεν μας εδωσαν...Μήπως εννοείς κάτι τέτοιο? BIOS Beep Codes Link to comment Share on other sites More sharing options...
masxerofkartis143 Ιανουάριος 15, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2008 να σου πω αυτο ειναι το απλο η p5w κανει και αλλες μουσικουλες π.χ. οταν την εκαψα με στατικο την πατουσα ν'αναψει και μου κανε κατι σαν συνθεση του tiesto νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitri From Athens Ιανουάριος 16, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 Ρε παίδες, τί να πώ.....εγώ με αυτή τη μητρική δέν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα - κανένα conflict....ίσα ίσα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Τώρα άν εσείς με ένα cpu των 2.4 Ghz, θέλετε με αυτή τη mobo να φτάσετε τα 2.4 Thz και ζορίζεστε λόγο της συγκεκριμένης mobο, δέν μπορώ να πώ κάτι.....ο άμοιρος, +600Mhz θέλω να της χώσω, για να παίζω άνετα το #&*%^#% crysis.---Μιά ερώτηση.... Ενώ παίζω μιά χαρά στα 3Ghz με περίπου 800something Mhz στη Ram και για περίπου 1-2 ώρες, γιατί το πρωί τα βρίσκω όλα "αγαλματάκια ακούνητα" ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιανουάριος 16, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2008 όταν αρχίσει αν σκονίζεται και θα αλλάξεις kt και δεν θα "βοοταρι" και δεν θα ξέρεις το γιατί , απλούστατα πρέπει αν τα βγάλεις όλα και άντε από την αρχή ενώ πχ η abit σου λέει ότι είναι η vga , άνω εμενα αυτό είναι το κύριο prob m , απάντηση είναι η σταθερότητα , δώσε παραπάνω ρεύμα στο cpu η μπορεί στα ram δεν ξέρω να s πω ποσα εξής τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.