GruntGR Απρίλιος 18, 2012 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Δε λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά στον ήχο μεταξύ των ακουστικών που έχουν 30, 100 και 300€.Ρωτάω, και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει, αν οι διαφορές μεταξύ των 100€ (πχ AKG GHS-1) και των 300€ (πχ AKG K-601), σε συνδυασμό πάντα με το κάθε παιχνίδι, αφού μόνος σου παραδέχεσαι ότι το BF3 για παράδειγμα έχει χάλια ήχο, είναι τόσο μεγάλες ώστε να δώσεις τα 3πλάσια χρήματα. Ακόμα και στο CoD, τι θα χάσεις με 200€ λιγότερα; Γιατί δεν πρόκειται περί posistiong, αφού αυτό το καθορίζει η κάρτα (μιλάμε για παθητικά ακουστικά και όχι usb), αλλά περί ήχου και συχνοτήτων. Δηλαδή, οι ήχοι που θεωρητικά τα GHS-1 δε θα φέρουν στα αφτιά σου, σε σχέση με αυτούς που θα φέρουν τα K-601, παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι; Θα ακούσω δηλαδή την ανάσα του πίσω μου που έρχεται για μαχαίρι; (έχει μαχαίρι το CoD; δεν έχω παίξει...) τα K601 τα βρισκεις με 149€ απο unison audiostore στο κεντρο της αθηνας, το ιδιο ζευγαρι παρελαβε σημερα και ο [MENTION=172]papatsonis[/MENTION] μετα απο επιδειξη που του καναμε στο "ανδρο του cheater" © την ημερα του battlefield-o καφε, τυχαιο ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !! ( ο σπυρος εκανε like για τα ακουστικα ή για την χοντρελω ? δεν εχω καταλαβει ........ ) edit : αυτος εδω βαραει χωρις να βλεπει και μαχαιρωνει στον αερα ! τσιτ τσιτ τσιτ ! youtube.com/watch?v=T68fFRe5SiM&t=3m35s Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Απρίλιος 18, 2012 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 τα K601 τα βρισκεις με 149€ απο unison audiostore στο κεντρο της αθηνας, το ιδιο ζευγαρι παρελαβε σημερα και ο [MENTION=172]papatsonis[/MENTION] μετα απο επιδειξη που του καναμε στο "ανδρο του cheater" © την ημερα του battlefield-o καφε, τυχαιο ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !! για την ακρίβεια τα έχει πιο φτηνά από αυτό που λέει στο site!!! -> 135€ (η Unison) ( ο σπυρος εκανε like για τα ακουστικα ή για την χοντρελω ? δεν εχω καταλαβει ........ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Απρίλιος 18, 2012 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Δε λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά στον ήχο μεταξύ των ακουστικών που έχουν 30, 100 και 300€.Ρωτάω, και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει, αν οι διαφορές μεταξύ των 100€ (πχ AKG GHS-1) και των 300€ (πχ AKG K-601), σε συνδυασμό πάντα με το κάθε παιχνίδι, αφού μόνος σου παραδέχεσαι ότι το BF3 για παράδειγμα έχει χάλια ήχο, είναι τόσο μεγάλες ώστε να δώσεις τα 3πλάσια χρήματα. Ακόμα και στο CoD, τι θα χάσεις με 200€ λιγότερα; Γιατί δεν πρόκειται περί positioning, αφού αυτό το καθορίζει η κάρτα (μιλάμε για παθητικά ακουστικά και όχι usb), αλλά περί ήχου και συχνοτήτων. Δηλαδή, οι ήχοι που θεωρητικά τα GHS-1 δε θα φέρουν στα αφτιά σου, σε σχέση με αυτούς που θα φέρουν τα K-601, παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι; Θα ακούσω δηλαδή την ανάσα του πίσω μου που έρχεται για μαχαίρι; (έχει μαχαίρι το CoD; δεν έχω παίξει...) Να σου πω τι θα χασεις με ενα τροπο που θα σου ειναι ποιο οικείος. Πες οτι ειμαι στην caspian στο D και εσυ χαρχαλευεις στο C στα βραχια, εγω σε εχω ακουσει ηδη οτι εισαι εκει και ξερω οτι εισαι στα βραχια. cheat? ναι hardware cheat. Δεν θα ακουσω την ανασα σου οταν ερχεσαι απο πισω αλλα θα ακουσω τα βηματα σου πολυ πιο πριν με αποτελεσμα οταν θα στριβεις απο την γωνια για να ερθεις το στοχαστρο του ak-47 θα ειναι πανω σου. Θα μου πεις καθεσαι και το ψυριζεις παρα πολυ το θεμα, ναι γιατι αυτο ζηταω απο το game εγω προσωπικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Απρίλιος 18, 2012 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 @papatsonis εντυπωσεις απο το νεο αποκτημα? ωραιο παραδειγμα @Alexopus6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2012 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Να σου πω τι θα χασεις με ενα τροπο που θα σου ειναι ποιο οικείος.Πες οτι ειμαι στην caspian στο D και εσυ χαρχαλευεις στο C στα βραχια, εγω σε εχω ακουσει ηδη οτι εισαι εκει και ξερω οτι εισαι στα βραχια. cheat? ναι hardware cheat. Δεν θα ακουσω την ανασα σου οταν ερχεσαι απο πισω αλλα θα ακουσω τα βηματα σου πολυ πιο πριν με αποτελεσμα οταν θα στριβεις απο την γωνια για να ερθεις το στοχαστρο του ak-47 θα ειναι πανω σου. Θα μου πεις καθεσαι και το ψυριζεις παρα πολυ το θεμα, ναι γιατι αυτο ζηταω απο το game εγω προσωπικα Νομίζω ότι υπερεκτιμάται η ηχητική ποιότητα των games. Ένα παράδειγμα. Στο Skyrim βλέπεις έναν καταρράκτη στα 70 μέτρα. Στην αληθινή ζωή θα άκουγες έστω και αμυδρά τον ήχο του και πιο συγκεκριμένα τις ηχητικές αντανακλάσεις από τα βράχια. Στο game θα τον ακούσεις μόλις μπεις μέσα σε μια προκαθορισμένη ζώνη. Άλλο παράδειγμα. Στην αληθινή ζωή θα καταλάβεις ότι κάποιος περπατάει στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου ακούγοντας τις πολύπλοκες αντανακλάσεις που φτάνουν στα αυτιά σου από τις σκάλες. Στα games υπάρχει ένα fix ηχητικό περιβάλλον που δεν λαμβάνει υπόψη του όλες αυτές τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις. Διαφορετικά θα χρειαζόσουν τρεις gtx 680 να τρέχουν μόνο sound physics. Χώρια την έξτρα δουλειά για τα ηχητικά properties των διαφόρων υλικών μέσα στην πίστα. Ούτε ισχύει αυτό που λες για την ένταση. Αν τα ακουστικά σου είναι τόσο μάπα σε δυναμική περιοχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smart volume management και να τα φέρεις όλα στο ίδιο επίπεδο.(Μιλάμε πάντα για competitive gaming, όχι για απόλαυση). Σχετικά με το positioning τώρα. Δεν έχει σημασία το κόστος των ακουστικών όσο το σετάρισμά τους μέσω eq. Αρκεί να έχουν μια σχετική ουδετερότητα και να δώσεις ένα μπουστ στα πρίμα. Για παράδειγμα τα dt 990 pro είναι ανώτερα και σε ταινίες και σε games σε σχέση με τα hd 650 ασετάριστα. Ειδικά τα beyer έχουν τόσο στρωτό ήχο στις μεσαίες που με το dolby headphone κάνουν θαύματα. Βάζεις το dh-3 και το επιπλέον reverb όχι μόνο δεν κουράζει αλλά γεμίζει τα αυτιά σου με χωρική πληροφορία. Από την άλλη τα ακριβότερα hd 595 πλαστικίζουν και έχουν αίσθηση χωνίλας στις μεσαίες με τον αλγόριθμο αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Απρίλιος 18, 2012 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Πετρο δεν αντιλεγω σε αυτο που λες,οτι περιγραφω πιο πανω αυτο ειναι το βιωμα μου τον τελευταιο 1,5 χρόνο στο cod. (dh-1).Στις αποστασεις αυτες τα ακουω λες και ειναι διπλα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2012 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Αφού οι αποστάσεις είναι εικονικές, λογικό δεν είναι; Σε ένα βίντεο του cod που είχε ποστάρει παλιότερα ο grunt ο ήχος ήταν εντελώς ψεύτικος χωρικά. Και τα footsteps κρύσταλλο ό,τι και να είχες.Αν δεν σε κουράζει το dh-3 πιστεύω ότι είναι καλύτερο για positioning. Έστω και αν το dh προσομοιώνει αίθουσα με ηχεία αντί για gaming περιβάλλοντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Απρίλιος 18, 2012 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Εχω δοκιμάσει dh-1, dh-2, dh-3 και εχω βρει το dh-1 καλυτερο απο τα υπολοιπα σε positioning. O ήχος δεν ειναι καθολου ψευτικος χωρικα και τα βηματα πραγματικα δεν ειναι κρυσταλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2012 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Αναφερόμουν στο cod 2. Είναι παλιό βέβαια, αλλά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ριζικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 18, 2012 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Θα μου πεις καθεσαι και το ψυριζεις παρα πολυ το θεμα, ναι γιατι αυτο ζηταω απο το game εγω προσωπικα Το αντίθετο, για το ψύρισμα συζητάμε Να σου πω ανάλογο παράδειγμα. Seine Crossing. Είμαι στο στενό του Α κι ακούω το MAV που έχω τοποθετήσει πάνω στη γέφυρα του C. Το θέμα είναι ότι δεν το άκουγα με τα GHS-1 πριν, ενώ τώρα τα ακούω. Τι άλλαξε; Η κάρτα. Έβγαλα μια X-Fi 1ης γενιάς και έβαλα μια Recon3D. Άρα, δεν είναι μόνο θέμα ακουστικών φυσικά, αλλά του συνόλου. Για αυτό λέω κατά πόσο αξίζουν τα 100€ παραπάνω. (λέω 100€ γιατί είναι + το mic) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 18, 2012 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Αλλο το ένα άλλο το άλλοΣτις κάρτες ήχου παίζουν οδηγοί, παίζουν ολοκληρωμένα, παίζουν τεχνολογίες αναπαράστασης/αναπαραγωγής ήχων και ηχητικών φαινομένων κτλΣτα ακουστικά δε το πλήρες περιεχόμενο του σήματος θα αποδοθεί. Η μόνη περίπτωση να αντιληφθείς διαφορά στο περιεχόμενο είναι είτε τα αυτιά σου να έχουν πρόβλημα είτε τα ακουστικά να κόβουν συχνότητες (κάτι που κανένα δε κάνει, ούτε και αυτο των 5€, απλά δεν τις αποδίδει όπως πρέπει)Το 1ο θέμα που πρέπει να λύσει ο φίλος μας imho είναι η άνεση χρήσης. Είναι κρίμα να πάρει ενα ακριβό σετ και να μη τον βολεύει. Ίσως να μη μπορέσει να βρει όλα τα ακουστικά που έχει στα υπόψην του, αλλά τουλάχιστον να βρει ένα από κάθε είδος (open closed κτλ) ώστε να δει τι τον βολεύει.Από κει και πέρα στο θέμα της κατεύθυνσης 5.1 και 7.1 (srsly? 5.1? που το εβαλες ρε μάγκα το woofer?) με τις τεχνολογίες virtual surround των που δεν είναι απλό marketing (με την έννοια ότι βασίζονται σε τεκμηριωμένες παρατηρήσεις επί ακουστικών φαινομένων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2012 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 AgentCain,Αν είσαι -10db στα πρίμα-εννοείται σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα-όπως συμβαίνει με πολλά headset ακόμα και πάνω από τα 40€ τότε υπάρχει πρόβλημα στο positioning. Αν έχεις ένα σαμαράκι 10db στα ανώτερα μπάσα(για ψευδαίσθηση μπάσου) ή πριονοκορδέλλα απόκριση στις μεσαίες τότε το αποτέλεσμα κουράζει αφάνταστα.Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω το λόγο ύπαρξης των ενοχλητικών αυτών αλγόριθμων μέχρι που πήρα τα κατάλληλα εργαλεία.Στην τελευταία σου πρόταση αναφέρεσαι σε software; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 18, 2012 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 ναι software, σε συνδυασμό πάντα με υπολογιστικούς πυρήνες καρτών ήχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Απρίλιος 18, 2012 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 Γιατί οπωσδήποτε κάρτες ήχου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 18, 2012 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2012 πως αλλιώς θα προσομοιώσεις surround? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ashmedai Απρίλιος 19, 2012 Author #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2012 Παιδιά πήρα τα Logitech G930 είναι φανταστικά με το πατιμα ενός κουμπιού γίνονται 7.1 και στο BF3 ακούω και τα μηρμιγκια απίστευτο.τα προτηνω ανεπιφύλακτα (προσωπικά παίζω μόνο αεροπλάνα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ashmedai Απρίλιος 19, 2012 Author #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2012 Επίσης το surround λειτουργεί άψογα με 2 μπασα και ακούς τα πάντα όπως και αντιλαμβάνεσαι τα πάντα σας λέω είναι φοβερά ούτε κάν το περίμενα ότι ακουστικά θα κάνανε κάτι τέτοιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 19, 2012 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2012 ...ακούω και τα μηρμιγκια... παίζω μόνο αεροπλάνα... Άμα ακούς στο αεροπλάνο τα μυρμήγκια, τότε είναι όντως εξαιρετικά αν και λίγο εξωπραγματικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Απρίλιος 19, 2012 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2012 Αφού οι αποστάσεις είναι εικονικές, λογικό δεν είναι; Σε ένα βίντεο του cod που είχε ποστάρει παλιότερα ο grunt ο ήχος ήταν εντελώς ψεύτικος χωρικά. Και τα footsteps κρύσταλλο ό,τι και να είχες. Συκρινεις το cod2 που τρεχει σε directsound (δηλαδη ακουγεται σωστα ΜΟΝΟ σε XP ) και υποστηριζει hardware audio acceleration με το black ops ειναι σε software audio engine με οτι αυτο συνεπαγεται, απλα μπες μια μερα spectator σε παιχνιδι που παιζει ο alex και ταυτοχρονα στο καναλι της ομαδας του στο team speak, δεν περιγραφω αλλο !!! Στα ακουστικά δε το πλήρες περιεχόμενο του σήματος θα αποδοθεί. Η μόνη περίπτωση να αντιληφθείς διαφορά στο περιεχόμενο είναι είτε τα αυτιά σου να έχουν πρόβλημα είτε τα ακουστικά να κόβουν συχνότητες (κάτι που κανένα δε κάνει, ούτε και αυτο των 5€, απλά δεν τις αποδίδει όπως πρέπει) Το 1ο θέμα που πρέπει να λύσει ο φίλος μας imho είναι η άνεση χρήσης. Είναι κρίμα να πάρει ενα ακριβό σετ και να μη τον βολεύει. Ίσως να μη μπορέσει να βρει όλα τα ακουστικά που έχει στα υπόψην του, αλλά τουλάχιστον να βρει ένα από κάθε είδος (open closed κτλ) ώστε να δει τι τον βολεύει. Κι ομως, ΔΕΝ συναργαζονται ολα τα ακουστικα το ιδιο καλα με το dolby headphone / cmss3d Mad Lust Envy's Headphone Gaming Guide: Updated: 4/12/2012 (AKG Q701 Added) Οσο για το θεμα της ανεσης ειτε ρωτησεις εμενα ειτε τον @papatsonis / @Alexopus6 / @bluesattack / οποιον αλλον τυχερο εχει τα K601 θα εχει να σου πει τα καλυτερα λογια, πραγματικα εχω δοκιμασει αρκετα ζευγαρια, μονο αυτα και τα audiotechnica σε κανουν να νομιζεις πως δεν φορας ΤΙΠΟΤΑ στο κεφαλι σου, μετα απο λιγα λεπτα ξεχνας οτι τα εχεις φορεσει, ειναι πολυ ελαφρια με ευρυχωρα pads ανετο headband και προσαρμοζονται απο μονα τους σχεδον σε καθε κεφαλι πως αλλιώς θα προσομοιώσεις surround? με cpu cycles και το καταληλλο λογισμικο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=zx4k8qewC_8&feature=g-like&context=G2601762ALT48CeQARAA]Rapture3D Audio Demo in S.T.A.L.K.E.R. - YouTube[/ame] OpenAL - Wikipedia, the free encyclopedia Το αντίθετο, για το ψύρισμα συζητάμε Να σου πω ανάλογο παράδειγμα. Seine Crossing. Είμαι στο στενό του Α κι ακούω το MAV που έχω τοποθετήσει πάνω στη γέφυρα του C. Το θέμα είναι ότι δεν το άκουγα με τα GHS-1 πριν, ενώ τώρα τα ακούω. Τι άλλαξε; Η κάρτα. Έβγαλα μια X-Fi 1ης γενιάς και έβαλα μια Recon3D. Άρα, δεν είναι μόνο θέμα ακουστικών φυσικά, αλλά του συνόλου. Για αυτό λέω κατά πόσο αξίζουν τα 100€ παραπάνω. (λέω 100€ γιατί είναι + το mic) Οτι ειπα στον πετρο, ευκαιρια να δεις και το knife του cod Σημειωσε επισης πως οταν ειχες x-fi επαιζες με cmss3d headphone, το οποιο ναι μεν σου δινει ενα πλεονεκτημα σε συγκριση με εναν που εχει στεγνο στερεο σημα + stereo enchanced στα options + ακουστικα με καλο soundstage και imaging στην κατευθυντηκοτιτα του ηχου, με αποτελεσμα να ξεχωριζεις ευκολα απο που ακουγεται αυτος που πυροβολαει με σιγαστηρα / φωναζει τα δικα του ( i'm pinned down κλπ ) ΑΛΛΑ χανεις σε clarity, με αλλα λογια, ο ηχος με cmss3d on μπορει να εχει καλυτερο positioning αλλα ακουγεται ελαφρως μπουκωμενος και το soundstage ενδεχεται να μικρυνει, γι αυτο και δεν ακουγες το MAV τοτε Υπαρχει κολπο να εχεις cmss3d με το creative control panel σεταρισμενο σε 2.0/2.1 αντι για headphones, αλλα πραγματικα ειναι σκετος μπελας και παλι το αποτελεσμα δεν ειναι ικανοποιει, γιατι ? Γιατι ναι μεν καθαριζει ο ηχος με το speaker setting σε 2.1/2.0 αλλα τα angles απο +90/-90 πανε σε +60/60 και το elevation filter ( σε οσα παιχνιδια λειτουργει τελος παντων ) αχρηστευεται, επισης το συγκεκριμενο tweak θελει ολοκληρη διαδικασια για να εφαρμοστει οταν εχει καποιος vista/win7 αντι για winXP. (προσωπικά παίζω μόνο αεροπλάνα ) point taken Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Απρίλιος 19, 2012 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2012 Κι ομως, ΔΕΝ συναργαζονται ολα τα ακουστικα το ιδιο καλα με το dolby headphone / cmss3d Mad Lust Envy's Headphone Gaming Guide: Updated: 4/12/2012 (AKG Q701 Added) Ματώσαν τα μάτια μου. Υποθέτω ότι το άρθρο είχε εικόνες που χάθηκαν για κάποιο λόγο. Γιατί αν το έγραψε έτσι εξαρχής... Δε θα το έλεγα έλλειψη συνεργασίας. Τα περισσότερα ακουστικά διαθέτουν στερεοφωνικό jack ήχου το οποίο οδηγεί σε παθητικά μεγάφωνα. Οπότε δεν υπάρχει κάποια μετατροπή που να προϋποθέτει συνεργασία. Αναλογικό λαμβάνουν, αναλογικό αποδίδουν. Το ΠΩΣ το αποδίδουν μας ξεγελάει και νομίζουμε ότι συνεργάζονται καλύτερα. Είναι όλα θέμα οδηγών και αλγορίθμων καθώς και ρύθμισης αυτών. Και αυτός βασικά αυτό λέει, ότι ό'τι γράφει είναι προσωπική άποψη βάση χρήσης των ακουστικών και όχι μετρήσεων (και πως θα μπορουσε άλλωστε μιας και τα όργανα μετρήσεων είναι πανάκριβα) Για παράδειγμα, μια απλή μέθοδος να δώσεις την αίσθηση του ήχου απο πίσω είναι η αλλαγή της φάσης. Υπάρχει μεγάφωνο που να μη το υποστηρίζει αυτο; με cpu cycles και το καταληλλο λογισμικο OpenAL - Wikipedia, the free encyclopedia Εσύ τα γραφικά σου με την CPU τα υποστηρίζεις; Αφού υπάρχει το σωστό υλικό γιατί να μη το χρησιμοποιούμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.