Jump to content

Under Voltage οn laptop

auditt

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια και Χριστος Ανεστη

Σημερα μου ηθρε ορεξη να ριξω τις max θερμοκρασιες του λαπτοπ μου

idle ειναι 45 βαθμους περιπου και μετα απο καποια ωρα gaming φθανει μεχρι και 77

Mετα που βρηκα αυτο το λινκ

Lower the temperatures on your laptop by undervolting. | dotTech

δοκιμασα και γω να κανω undervoltage με το RMclock

Απλα το μονο προβλημα ειναι πως δεν γινεται να εφαρμοσω κατα γραμμα αυτα που λεει το λινκ

Διοτι 1) δεν αναγνωριζει το cpu μου ( intel pentium P6100) στο CPU INFO μου γραφει unknown model

και 2) στο battery info δεν μου εχει την επιλογη Advanced cpu settings ωστε να κανω αυτα που πρεπει

Εαν καποιος γνωριζει κατι και εχει ασχοληθει με το θεμα ας το πει και ας με φωτισει ;)

Να πω πως εβαλα την πιο προσφατη εκδοση του προγραμματος

Πρόσεξε γιατί με undervolt καίγονται cpu...

Σοβαραα?? Ομολογω φιλε μου πως αυτο δεν το ηξερα ουτε το εχω ακουσει

μα γιατι υπαρχει αυτο το ρισκο αφου πιο χαμηλη ταση θα βαλω οχι μεγαλυτερη??

Σίγουρα με undervolt??Μήπως εννοείς overvolt?Γιατί όταν ο cpu είναι σε idle πέφτει και στα 0.7v οπότε το 1.1 που θα το βάλεις εσύ στο load δεν νομίζω να τον ενοχλεί.Ίσα ίσα που θα είναι πιο δροσερός.

Πάντως το rmclock ούτε στον i5 2410m δουλεύει.

το rmclock δεν υποστηρίζει την Intel Core processors family!

Kαι μηπως ξερεις κανεναν αλλο τροπο η προγραμμα που θα μπορουσε να γινει αυτο??

απευθυνω σε ολους την ερωτηση νομιζω θα ενδιαφερε αρκετους αυτη η απαντηση οποιος ξερει κατι ας ενημερωσει

;)

Και γω δεν πιστευω να υπαρχει κινδυνος

το μονο που μπορει να γινει πιστευω απλα να εχω unstable συστημα και μπλε οθονες μεχει να βρω τν καταλληλη ταση

undervolt 4 χρόνια se Core2Duo φορητό, ούτε κάηκε, ούτε είπε ποτέ για συμβατότητα και ελεγμένο και όλα οκ.

πέσαμε καμία 10 βαθμούς Κελσίου σε θερμοκρασίες άρα και αποφυγή ανεμιστήρα όλη την ώρα.

έτσι απλά.

πήγαινε στην καρτέλα προφίλ.

βάλε ρυθμίσεις του κάθε στεπ σε ΤΙ βολτ το θες. εγώ έχω πχ 0.95 σε ΟΛΑ.

στο προφίλ performance on demand θα πας. θα βάλεις να τσεκάρεις απο κει ποιούς πολλαπλασιαστές θες να παίζουν για παράδειγμα.

εγώ έβαλα μόνο τον maximum για όταν είναι σε ρεύμα, και τον minimum για μπαταρία δίπλα του.

όταν είμαι με ρεύμα, παίζω κανονικά με ριγμένα volt τα οποία τσέκαρα πολλές ώρες και με πολλούς τρόπους.

μόλις μπω σε μπαταρία, είμαι με μισή ταχύτητα και χαμηλά βολτ αλλά κέρδισα και χρόνο μπαταρίας έτσι.

έβαλα και το πρόγραμμα να τρέχει με την εκκίνηση.

εδώ και 4 χρόνια, ξαναλέω. Χρόνια πολλά.

undervolt 4 χρόνια se Core2Duo φορητό, ούτε κάηκε, ούτε είπε ποτέ για συμβατότητα και ελεγμένο και όλα οκ.

πέσαμε καμία 10 βαθμούς Κελσίου σε θερμοκρασίες άρα και αποφυγή ανεμιστήρα όλη την ώρα.

έτσι απλά.

πήγαινε στην καρτέλα προφίλ.

βάλε ρυθμίσεις του κάθε στεπ σε ΤΙ βολτ το θες. εγώ έχω πχ 0.95 σε ΟΛΑ.

στο προφίλ performance on demand θα πας. θα βάλεις να τσεκάρεις απο κει ποιούς πολλαπλασιαστές θες να παίζουν για παράδειγμα.

εγώ έβαλα μόνο τον maximum για όταν είναι σε ρεύμα, και τον minimum για μπαταρία δίπλα του.

όταν είμαι με ρεύμα, παίζω κανονικά με ριγμένα volt τα οποία τσέκαρα πολλές ώρες και με πολλούς τρόπους.

μόλις μπω σε μπαταρία, είμαι με μισή ταχύτητα και χαμηλά βολτ αλλά κέρδισα και χρόνο μπαταρίας έτσι.

έβαλα και το πρόγραμμα να τρέχει με την εκκίνηση.

εδώ και 4 χρόνια, ξαναλέω. Χρόνια πολλά.

Δηστυχως φιλε μου δεν γινεται να κανω εγω αυτα τα βηματα δεν μου αναγνωριζει το προγραμμα τον intel p6100

εαν και το λινκ που παρεθεσα τα λεει αναλυτικα δν λεει πως εαν δεν υποστιριζει τον επεξεργαστη τοτε τι κανεις

Αυριο με το που θα βρω χρονο εαν θες θα σου ανεβασω και εαν screen shot να καταλαβεις τι εννοω

Αν θες καλύτερα temps καθαρισε το Laptop απο τις σκόνες εσωτερικά.

Δεν εννοώ overvolt......

Την vga μου undervolted την έχω στο βασικό της profile.Απλά το ανέφερα για να μην το δω σαν νεο θέμα στο φορα απο τον auditt ξενερωμένο.

χωρίς να θέλω να σε δυσαρεστήσω νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα - εκτός μια έκδοσης του set fsb. που να διαβάζει το pll των i3 μητρικών.

μαλιστα κριμα ρε γαμωτο και ηθελα πολυ να το κατεβασω λιγο το voltage

:/

Δεν πρζ εμεις να μαστε καλα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.