Jump to content

Κριτήριο "υγεία": Dell U2412M -vs- LG ή άλλη ips οθόνη

alco

Recommended Posts

επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά, και καλοβλέπω την 2412m διάβασα ότι η οθόνη έχει προβλήματα όταν την συνδέεις με vga..ισχύει κάτι τέτοιο? επίσης τα 8ms θα παίξουν κανένα ρόλο σε παιχνίδια? @alco σορρυ που ρωτάω στο δικό σου ποστ, απλά με ενδιαφέρει και εμένα :D

Γιατί να χρησιμοποιήσεις vga όταν σχεδόν καμία καινούρια κάρτα γραφικών δεν έχει?? Το dvi δηλαδή δεν σου κάνει??

Παιδιά τα έβαλα κάτω και πάω για Dell, με τις 27άρες ξεφεύγουν οι τιμές και βλέπουμε στο μέλλον αν θα πάρω δεύτερη Dell ή μια 27άρα (ή θα μείνω με την Dell και την παλιά LG :D )

Πάντως στον υπολογιστή δεν έχω ξεχωριστή κάρτα γραφικών αλλά την On Chip (AMD 890GX-based with ATI™ Radeon HD4290 graphics ) ενσωματωμένη στη μητρική ECS A890GXM. η οποία βγάζει εξόδους HDMI, DVI, Diplay Port και VGA. Θα σηκώνει μια χαρά dual την Dell (DVI/HDMI) και την δική μου LG17 (VGA); Ρωτάω γιατί όταν έρθει η Dell σε περίπτωση που δεν τα δείχνει καλά να ξέρω τι δεν πάει καλά: η οθόνη ή η μητρική/κάρτα γραφικών μου; Υπενθυμίζω ότι δεν παίζω games, μόνο browsing και youtube.

Πληροφοριακά ο υπολογιστής τρέχει με AMD Athlon II X2 250, ram 2GB DDR3, PSU Corsair 400W και Ubuntu 10.04 αλλά θα βάλω και Windows 7.

Παιδιά τα έβαλα κάτω και πάω για Dell, με τις 27άρες ξεφεύγουν οι τιμές και βλέπουμε στο μέλλον αν θα πάρω δεύτερη Dell ή μια 27άρα (ή θα μείνω με την Dell και την παλιά LG :D )

Πάντως στον υπολογιστή δεν έχω ξεχωριστή κάρτα γραφικών αλλά την On Chip (AMD 890GX-based with ATI™ Radeon HD4290 graphics ) ενσωματωμένη στη μητρική ECS A890GXM. η οποία βγάζει εξόδους HDMI, DVI, Diplay Port και VGA. Θα σηκώνει μια χαρά dual την Dell (DVI/HDMI) και την δική μου LG17 (VGA); Ρωτάω γιατί όταν έρθει η Dell σε περίπτωση που δεν τα δείχνει καλά να ξέρω τι δεν πάει καλά: η οθόνη ή η μητρική/κάρτα γραφικών μου; Υπενθυμίζω ότι δεν παίζω games, μόνο browsing και youtube.

Πληροφοριακά ο υπολογιστής τρέχει με AMD Athlon II X2 250, ram 2GB DDR3, PSU Corsair 400W και Ubuntu 10.04 αλλά θα βάλω και Windows 7.

Εχε υποψιν σου οτι το ΗDMI υποστηριζει μεχρι 1080ρ αναλυση, οποτε αν πας στην 2412 που ειναι 1200ρ θα πρεπει να την συνδεσεις με DVI/DP.

Με αυτές τις εξόδους και αν το συνδέσεις dvi/display port όπως είπε και ο csaris δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άντε και με το καλό να την παραλάβεις.

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell U2412M Ultrasharp 24¨ Wide LED (Rev.A04)

Ισχύει αξκόμα η προσφορά μας για την Dell U2412M ! Στα σχόλια της παραγγελίας σας ,στο βασικό μας site , απλά αναγράφετε : FBU2412M . Η νέα τιμή που θα την αποκτήσετε θα είναι : 175€ +φπα !

Καλο δουλευτη :T:

Μερικές μητρικές με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ATI 3200/4200/4290 ΔΕΝ δίνουν την δυνατότητα για διπλό μόνιτορ. !!!

Αλλες πάλι δίνουν συνδέοντας την μια αναλογικά D-SUB και την άλλη ή με DVI-D ή με HDMI αλλά όχι και με τα δυο.

Ψάξε στο manual της μητρικής σου για το τι υποστηρίζει η μητρική.

Γιατί μου μ@μ@ς την ψυχολογία τώρα... Την είχα ακούσει την προσφορά αλλά νόμισα ότι είχε λήξει (ή είχε όντως λήξει και την ξανάβαλε στο facebook το μεσημέρι). Την ώρα που εσύ έκανες το ποστ εγώ ήμουν τράπεζα για κατάθεση σε άλλο eshop... :wall:

Μπορεις παντα να ακυρωσεις μια παραγγελεια :p:T:

Δυστυχώς την έκανα ήδη την κατάθεση στην τράπεζα. Η οθόνη θα ξεκινήσει αύριο βέβαια από Αθήνα αλλά δε νομίζω να γίνεται κάτι. Καλά έκανες κ το πες εσύ απλά όταν το είδα αισθάνθηκα πολύ μ.... γιατί υποτίθεται ότι το είχα ψάξει αρκετά πριν επιλέξω κατάστημα. Ό,τι έγινε έγινε, ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια θα σας πω εντυπώσεις από την οθονούμπα σε μερικές μέρες :D

αν και άργησα να δω το thread να σε ενημερώσω ότι εγώ την αγόρασα τον Ιανουάριο και τέλη Μαρτίου μου έβγαλε χαλασμένο πιξελ. Ενώ είχα αγοράσει revision a02, μου έφεραν παλιότερο δηλαδή α00. Στην περίπτωση της Dell δεν γινεται rma με καινούρια αλλά το πιο πιθανό με ανακατασκευασμένη. H LG νομίζω σου φέρνει καινούρια αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δε ξέρω για vga αλλα σήμερα πήρα την 2412m και τα σπάει απλά!! Επίσης μετά απο 4 ώρες στο σκοτάδι και κυρίως με άσπρα bg δεν με έχει κουράσει εν αντιθέση με το 23" ΤΝ πάνελ που είχα πριν!!

Φοβερή οθόνη , και μου έκατσε χωρίς κανένα προβληματικό πίξελ :D(ας ελπίσουμε να μην εμφανίσει!!!)

• 4 weeks later...

Παιδιά την πήρα την οθόνη τελικά. Το θέμα είναι ότι την έβαλα σε DVI, όλα ωραία και καλά, μου φάνηκε αρκετά (υπερβολικά) μεγάλη και μετά είπα να βάλω και την παλιά LG σε VGA να έχω dual και είχα για λίγο αλλά μετά όπως τις μετακινούσα (ενώ λειτουργούσε ο υπολογιστής!) έσβησε ο υπόλογιστής και με τα πολλά έβγαλε και λίγο καπνό :-O (το κουτί, η οθόνη είναι μια χαρά) και τώρα ψάχνω να βρω τι γίνεται... Θα ανοίξω θέμα σε άλλη κατηγορία του φόρουμ.

Λοιπόν για την οθόνη:

1) Όλα καλά με τα pixels κλπ. Bleeding κλπ πιο ψαγμένα ήθελα να μπω εδώ να ρωτήσω τι και πώς αλλά έμπλεξα, πέρασαν οι 7 DOA, δεν πειράζει μια χαρά φαίνεται η οθονούμπα. Στην αρχή μου φάνηκε κουραστική λόγω μεγέθους αλλά μετά άρχισα να την συνηθίζω και μετά...τσαφ :suicide2:

2) Στην αρχή είχα παραγγείλει από mgmanager.gr και αφού έμαθα για την προσφορά του msystems πήρα στο mgmanager να ρωτήσω μήπως μπορώ να βάλω πιστωτικό και να αγοράσω κάτι άλλο (τα είχα καταθέσει ήδη τα χρήματα αλλά η οθόνη δεν είχε ξεκινήσει) και με πρότειναν μόνοι τους (!) να μου επιστρέψουν όλο το ποσό, όπως και έγινε. Τα καλά πρέπει να λέγονται, σίγουρα θα το έχω υπόψη μου το συγκεκριμένο κατάστημα για μελλοντικές αγορές.

3) Μου έφαγε 2-3 μέρες το msystems και μετά μια βδομάδα+ η μεταφορική (είχε φτάσει εδώ αλλά δεν είχαν άτομο να την φέρει - υπάρχει κρίση, δεκτό) αλλά τέλος καλό όλα καλά (για την οθόνη, τώρα για το υπόλοιπο σύστημα θα δούμε...)

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.