alco Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2012 Γεια σας παιδιά. Συγχαρητήρια για το φόρουμ με έχει βοηθήσει πολύ Λοιπόν, θέλω να πάρω νέα οθόνη ξεκούραστη και "υγειινή" Είμαι πάρα πολλά χρόνια με μια LG1720B και λέω να πάω σε IPS και 23"+ . Περνάω αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή διαβάζοντας forum ή tutorials σε κείμενο ή youtube. Οκ διαβάζω τα καλύτερα για τις Dell, η U2412M είναι και 16:10 αλλά με προβληματίζει ιδιαίτερα η εγγύηση 1 bright /6 dark pixels! Διαβάζω ότι έχει χρειαστεί να επιστρέψουν ακόμα και 3 φορές οθόνη Dell (με το που την αγοράζουν - DOA) μέχρι να τους φέρουν μια της προκοπής. Κάτι σαν αυτό φαντάζομαι In some cases, a manufacturer sends all screens to sale, and then replaces the screen if the customer reports the unit as faulty, and the defective pixels meet their minimum requirements for return.[5] Some screens come with a leaflet stating how many dead pixels they are allowed to have before the owner can send them back to the manufacturer. Dead pixels may tend to occur in clusters; in most cases, displays with such a cluster problem can be sent back to the manufacturer. (από wikipedia). Αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ αξιοπρεπής πρακτική και αυτό που εκτιμούσα πάντα στην LG είναι η εγγύηση 0 pixel και ότι σαν service σκίζονται να σου φτιάξουν το λάπτοπ /οθόνη ή να στα αντικαταστήσουν. Στο ζουμί τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η οθόνη να είναι καλή με τα ματάκια μου Δεν πα να είναι τα χρώματα ψυχρά και η γωνίες θέασης περιορισμένες δεν με νοιάζει καθόλου, εκτός αν παίζει κάποιο ρόλο στο να είναι η οθόνη καλύτερη για τα μάτια μου. Αν η U2412M είναι αξεπέραστη σε αυτό δέχομαι και τα παραπάνω χρήματα και την ταλαιπωρία. Να το play safe με μια IPS πχ την LG IPS231P-BN LED Monitor 23'' που έχει και 0 pixel; Το ότι η Dell U2412M είναι 65ε παραπάνω ρο προσπερνώ αρκεί να πιάσουν τόπο τα 235ε. Υπόψιν ότι αν βγει καλή σκέφτομαι να πάρω και άλλη μια στο μέλλον για dual. ΥΓ: Το 1 bright pixel σημαίνει ότι θέλει 1 ή 2 καμμένα pixel για να στην αλλάξουν; Και πρέπει να είναι καμμένο όταν την ανοίξω ή όποτε και να καεί την αλλάζουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Απρίλιος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Να το play safe με μια LG;DELL>LG όχι μόνο σε ποιότητα οθονών, αλλά και σε RMA.Αυτά που σε απασχολούν, να ΜΗΝ σε απασχολούν. Ψηλάγράμματα και θεωρία. Στην πράξη άμα η οθόνη έχει θέμαμε pixels που είναι αισθητό, το RMA γίνεται κανονικά. Όσογια το ότι παίζει να μη σου πετύχει καλή οθόνη και να τηνστείλεις για αλλαγή, μη νομίζεις πως με LG θα έχεις σίγουρακαλή οθόνη με την πρώτη. Προσωπικά 2 είχα στείλει πίσω σεDell, 2 και σε LG. Έφυγες για U2412M. =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 16, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Θέμα "υγείας" δεν τίθεται σε lcd, τουλάχιστον για τα μάτια*. Άμα το τραβήξεις πολύ, ίιιισως να πεις ότι "χρειάζεσαι" βάση που να έχει πολλές ρυθμίσεις για καλύτερη τοποθέτηση. Άλλα άμα το τραβήξεις τόσο, τότε δες πρώτα άμα έχεις σοβαρή καρέκλα, είναι πιο σημαντικό. Το πόσο ξεκούραστη είναι η οθόνη εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της.Όσο για το lg vs dell, ότι είπε ο zomg. Άμα δεν έχεις φράγκα, ντάξ, πάρε την lg. Άμα μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω πάρε την dell.*Εξαιρούνται περιπτώσεις βλακείας, π.χ. είσαι 20ώρες την ημέρα σε max φωτεινότητα με λευκό background διαβάζωντας 6ρακια fonts σε 2540x1440 ανάλυση κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 16, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Αν προέχει για εσένα η ξεκούραστη οθόνη και θες οθόνη σε ανάλυση 1920x1080p να πας σε 27άρα !!! και τίποτα μικρότερο !!Ολες οι οθόνες με LCD/LED έχουν την ίδια ακτινοβολία, ότι πανελ και αν έχουν ! Ο τύπος πάνελ καθορίζει την ποιότητα χρωμάτων της οθόνης , την γωνία θέασης, την ταχύτητα κ.λ.π. αλλά σε καμιά περίπτωση την ξεκούραστη εικόνα ! Για να έχεις ξεκούραστη εικόνα σε Full Hd θες σχετικά μεγάλο Pixel Size για να είναι ευανάγνωστα τα γράμματα σε χρήση γραφείου και όχι μικρά και αχνά ορνιθοσκαλίσματα !!! Επίσης για να έχεις ξεκούραστη οθόνη πρέπει ΠΑΝΤΑ η οθόνη να δουλεύει στην Native ανάλυσή της και πουθενά αλλού, διαφορετικά η εικόνα γίνεται πολύ κουραστική και θαμπή..... Άρα ξεχνάς μικρές full hd οθόνες και μείωση της ανάλυσης .... που ίσως να σου περνούσε από το μυαλό.Μετά από πολλές οθόνες που πέρασαν από τα χέρια μου , P2370 (23"), T240 (24"), M2762D (27"), T27A300 (27") για να βρω αυτό που ζητάς και εσύ, ξεκούραστη εικόνα και έχοντας καθίσει μπροστά και σε πάρα πολλές άλλες με διαφορετικά panels, κατέληξα στο γεγονός πως ο καλύτερος λόγος μεγέθους/ full hd ανάλυσης είναι οι 27" !!!Πήγαινε λοιπόν σε μια 27"άρα οθόνη ξεκινώντας από την Samsung Τ27Α300 η οποία είναι και TV (FULL HD, LED, TN PANEL, ταυτόχρονη λειτουργία monitor και Tv)http://www.skroutz.gr/s/367978/Samsung-T27A300.htmlέως την BenQ EW2730V (FULL HD, LED PVA PENEL) ( από τις καλύτερες σε ποιότητα εικόνας και ταχύτητα με ποιοτικό πάνελ (όχι tn) σε normal τιμή. BenQ EW2730V | Skroutz.grΑν την οθόνη ΔΕΝ την θες για gaming δες και την ποιοτική αλλά αργή σε απόκριση : Iiyama ProLite X2775HDS (FULL HD, LED PVA PENEL) Iiyama ProLite X2775HDS | Skroutz.grΑν μου έλεγες 24" IPS ή 27άρα με TN πάνελ θα σου έλεγα με κλειστά μάτια 27"άρα TN , εκτός και αν το μόνο που κάνεις στο pc είναι να βλέπεις ταινίες ............!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alco Απρίλιος 16, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.adpanos δεν παίζω καθόλου games, μόνο ανάγνωση σε forum και tutorials σε youtube, όσο για ταινίες είμαι καλυμμένος ακόμα και με VHS σε CRT τηλεόραση :triniti: Σου μιλάω απο 17" LG 1280x1024), δεν έχω κάποια απαίτηση για 1920x1080p (υποθέτω) οπότε πάει η ανάγκη για FullHD και μπορώ να πέσω σε 24" σωστά; Δεν θα ήθελα να ανέβω τόσο πολύ στην τιμή (Dell24" =235ε!) εκτός αν κάνει τόσο σημαντική διαφορά. Άσε που σκέφτομαι στο μέλλον να πάω σε dual (23"-24"), είχα δοκιμάσει dual σε laptop 15.4" και την 17" μου και μου είχε λύσει τα χέρια, οπότε θα έχω άπλετο χώρο εργασίας. Γενικά θα προτιμούσα ακόμα και 17+17 dual από μία και μοναδική πολύ μεγάλη οθόνη :fun: Καμία σχέση το dual monitor με το side-by-side windows των win7 κατά την γνώμη μου.Επίσης επειδή είμαι άσχετος από ρυθμίσεις να πάρω καμία που αυτορυθμίζεται με βάση το περιβάλλοντα φωτισμό ή είναι μούφα του μάρκετινγκ αυτό; Δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να μελετήσω για ρυθμίσεις πάντως..Αλήθεια πόσο "ενοχλητικά" είναι τα dead pixels (όσον αφορά απλή χρήση - ανάγνωση); Μήπως κάθομαι και σκάω για το τίποτα τελικά; (διαβάζω ότι εξαρτάται από το αν βγουν κέντρο ή στην άκρη απλά ρωτάω αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Κοιτα ισως τα βολεψεις με μεγαλη αναλυση (1920 πιξελ σε σχεση με την 17αρα ειναι ~σχεδον~ ας πουμε μια ακομα οθονη) και οι 23 καλες ειναι. Τωρα για το φωτισμό που λες αυτα ειναι χαζοτρικ, οταν την αγοράσεις ριξε την στο 40% ας πουμε και θα εισαι άρχοντας, ιδικα για τη dell υπαρχει πολυ υλικό στο ίντερνετ και φτανεις σε ικανοποιητικό βαθμο ρύθμισης-αποδοσης χωρις καλιμπραρισμα. Εχω νεκρο-κολλημενο πιξελ στη παλια μου 17αρα καπου στο Start menu, λαπτοπ και ισως και στην τωρινή μου...δε θυμάμαι πραγματικά! Απλα μην το ψαξεις καθολου το θεμα, και να εχεις, μπορει να μην το παρατηρησεις ποτε...ψυχολογικό ειναι περισσότερο η αποψη μου παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Απρίλιος 16, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Θα σε συμβούλευα να κινηθείς προς dual monitor για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου φίλε μου. Χαλάω πολλές ώρες σε tutorials & coding,και έχω την Dell U2311 κάθετα σαν δευτερέυουσα οθόνη και την U2412m σαν πρώτη,και με έχει βολέψει υπερβολικά. Επίσης σε αντίθεση με όσα λέγονται πιο πάνω,σε σχέση με 4-5 ΤΝ panels που είχα πριν,τα μάτια μου είναι αισθητά πιο ξεκούραστα μετά απο ώρες λιωσίματος :toomuchne Link to comment Share on other sites More sharing options...
alco Απρίλιος 16, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Θα ρωτήσω αύριο το μαγαζί τι εγγύηση παίζει (μπλέχτηκα λίγο με τα limited και premium στο site της Dell) και αν έχει 3 χρόνια 1 bright pixel έφυγα για Dell U2412M! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filarhos Απρίλιος 16, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Πριν την dell είχα μια αρκετά ακριβή (τουλάχιστον για tn panel) 24άρα lg με tn.Η διαφορά δίπλα δίπλα υπάρχει και επιπλέον η dell έχει περισσότερες ρυθμίσεις στο menu της.Δεν νομίζω ότι τα 65€ θα μπορέσεις να τα δικαιολογήσεις σε κάτι άλλο παρά μόνο την επιπλέον ίντσα στην διαγώνιο. Αλλά αν έχει και άλλη μια 17άρα πάρε την 23άρα και βάλε και την άλλη μαζί.Είναι καθαρά θέμα συνήθειας το 1080 με το 1200 απλώς σκέψου ότι η 23άρα θα είναι κάτι περισσότερο από εκατοστό κοντύτερη από την 24άρα απλώς θα είναι πιό κοντή.Υ.Γ. Μερικές μέρες αφού ξαναπήρα 24άρα δούλεψα για λίγο σε 27άρα και μου άρεσε αρκετά (αν και σε τιμή ξεφεύγουμε λίγο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 17, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.adpanos δεν παίζω καθόλου games, μόνο ανάγνωση σε forum και tutorials σε youtube, όσο για ταινίες είμαι καλυμμένος ακόμα και με VHS σε CRT τηλεόραση :triniti: Σου μιλάω απο 17" LG 1280x1024), δεν έχω κάποια απαίτηση για 1920x1080p (υποθέτω) οπότε πάει η ανάγκη για FullHD και μπορώ να πέσω σε 24" σωστά; Εχεις βρει κάποια 24άρα που να ΜΗΝ έχει native ανάλυση τα 1920x1080 αλλά μικρότερη ώστε να έχει μεγάλο pixel size ? Όλες full hd είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alco Απρίλιος 17, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Εχεις βρει κάποια 24άρα που να ΜΗΝ έχει native ανάλυση τα 1920x1080 αλλά μικρότερη ώστε να έχει μεγάλο pixel size ? Όλες full hd είναι ! Ναι, και σε ένα άλλο φόρουμ που κοίταξα αναφέρει ότι για fullHD κοιτάμε σε 26-27" γιατί οι 24" fullHD έχουν το μειονέκτημα του μικρού μεγέθους pixel. Όμως έχω την εξής απορία: η Dell U2412M έχει dot pitch 0. 0.27mm αλλά και η Dell U2712M έχει 0.233mm, δηλαδή ακόμα μικρότερο! Με ποια λογική το κάνει αυτό η Dell; Προορίζεται για άλλη χρήση η οθόνη μήπως; Πάντως ξεφεύγουν οι τιμές στις 27άρες ρε γαμώτο.. Η Benq αποκλείεται (378ε!), η Samsung (295ε) έχει ΤΝ που κατά τον Mallibu παίζει ρόλο (το έχω ακούσει και από άλλους -δεν λέω ότι κάνεις λάθος και οι άλλοι είναι σωστοί, απλά προσπαθώ να βγάλω μια άκρη). Την Iiyama (312ε) δεν την ξέρω σαν μάρκα, λέει 2 έτη με DOA 7 ημερών, έχει καλό service ξέρει κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 17, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 -Κάτω από 1920x1080 ανάλυση οθόνη δεν αξίζει να πάρεις,εφ'όσον μπορείς να διαθέσεις πάνω από 120-130ε. -Το μικρό μέγεθος pixel δεν είναι μειονέκτημα, είναι πλεονέκτημα. Γιατί νομίζεις ότι πλακώνουν όλοι τώρα στα κινητά/ταμπλέτες και χώνουν τρελές αναλύσεις; -Η ανάλυση/dot pitch δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ξεκούραστο είναι ένα monitor. Μπορείς να κάνεις τα fonts στα win/browsing όσο μεγάλα θες/σε βολεύουν. Στα βίντεο/tuts ούτως ή άλλως θα τα βλέπεις σε ότι ανάλυση τα έτρεχαν αυτοί που τα έφτιαξαν.-Το άμα είναι TN/IPS/PVA δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ξεκούραστο είναι ένα monitor.Το μόνο πράγμα που έχει σχέση είναι:Η σωστή τοποθέτηση της οθόνης. Ο επαρκής φωτισμός του χώρου. Οι ρυθμίσεις στην οθόνη. (Φωτεινότητα/αντίθεση κτλ)Το μέγεθος της οθόνης να μην είναι στα extreme (πολύ μικρό-πολύ μεγάλο)Ο τρόπος χρήσης της. Μη τρελαίνεσαι άμα δεν έχεις φράγκα για 27. Πάρε 24ρι. 27ρι δε σου είναι απαραίτητο για τη δουλειά που τη θέλεις. Καλό είναι, μη με παρεξηγήσεις, και γω 27ρι θα έπαιρνα, αλλά όχι επειδή είναι πιο ξεκούραστο από 24ρι. Γιατί σε αυτό τον τομέα δεν έχει διαφορά.Η 2712 έχει τέτοιο dot pitch, γιατί έχει μεγάλη ανάλυση συγκριτικά με τις τυπικές 24-27ρες. Σκοπός της dell δεν ήταν το μικρό dot pitch, αλλά η μεγάλη ανάλυση, καθώς οι οθόνες αυτές προορίζονται για χρήστες που "χρειάζονται" τέτοιες αναλύσεις.Οι Iiyama έχουν βγάλει μερικές πολύ καλές οθόνες. Δε γνωρίζω από service τι λένε όμως.Είχα ένα κολλημένο pixel (πράσινο-έκπεμπε φως) στην πρώτη tft που πήρα ποτέ. Το παρουσιάσε μετά από κάμποσα χρονάκια. Ήταν ενοχλητικό σε μερικές φάσεις όταν με έπιανε το OCD μου, αλλά σε γενικά πλαίσια, παρ'όλο που έβγαζε μάτι (ένα πράσινο pixel σε σκοτεινό π.χ. background) το συνήθιζεις. Μη σκας όμως, είναι άμα σου κάτσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Απρίλιος 17, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Φιλε πηγαινε μονο σε μη-ΤΝ πανελ! Η το U2312 παρεις ή το LG IPS το ιδιο πραγμα ειναι και βολευει απιστευτα οπως λεει και ο Malibu να βαλεις τη μια landscape και την αλλη portrait. Και το 2412 που κοιτας και αυτο ειναι παρα πολυ καλο και μη σε προβληματιζει η αναλυση. Προσωπικα δεν καταλαβα διαφορα απο το 23αρι που ειχα πριν σε dot pitch κτλ. Θεωρω πως στα 169ε δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο το LG IPS. Τσαμπα πραγμα για all around χρηση! LG IPS231P-BN | Getitnow Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 17, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Φιλε πηγαινε μονο σε μη-ΤΝ πανελ!Η το U2312 παρεις ή το LG IPS το ιδιο πραγμα ειναι και βολευει απιστευτα οπως λεει και ο Malibu να βαλεις τη μια landscape και την αλλη portrait. Και το 2412 που κοιτας και αυτο ειναι παρα πολυ καλο και μη σε προβληματιζει η αναλυση. Προσωπικα δεν καταλαβα διαφορα απο το 23αρι που ειχα πριν σε dot pitch κτλ. Βρε εσείς μόνο μια οθόνη ζήτησε όχι τρεις ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Απρίλιος 17, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Βρε εσείς μόνο μια οθόνη ζήτησε όχι τρεις ...... Nαι, αλλα του δειχνω πως βολευει το πορτραιτ σε δουλεια γραφειου. Μια λαντσκειπ και μια πορτραιτ ειναι το ιδανικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 17, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 -Κάτω από 1920x1080 ανάλυση οθόνη δεν αξίζει να πάρεις,εφ'όσον μπορείς να διαθέσεις πάνω από 120-130ε. -Το μικρό μέγεθος pixel δεν είναι μειονέκτημα, είναι πλεονέκτημα. Γιατί νομίζεις ότι πλακώνουν όλοι τώρα στα κινητά/ταμπλέτες και χώνουν τρελές αναλύσεις; -Η ανάλυση/dot pitch δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ξεκούραστο είναι ένα monitor. Μπορείς να κάνεις τα fonts στα win/browsing όσο μεγάλα θες/σε βολεύουν. Στα βίντεο/tuts ούτως ή άλλως θα τα βλέπεις σε ότι ανάλυση τα έτρεχαν αυτοί που τα έφτιαξαν.-Το άμα είναι TN/IPS/PVA δεν έχει καμία σχέση με το πόσο ξεκούραστο είναι ένα monitor.Το μόνο πράγμα που έχει σχέση είναι:Η σωστή τοποθέτηση της οθόνης. Ο επαρκής φωτισμός του χώρου. Οι ρυθμίσεις στην οθόνη. (Φωτεινότητα/αντίθεση κτλ)Το μέγεθος της οθόνης να μην είναι στα extreme (πολύ μικρό-πολύ μεγάλο)Ο τρόπος χρήσης της. Μη τρελαίνεσαι άμα δεν έχεις φράγκα για 27. Πάρε 24ρι. 27ρι δε σου είναι απαραίτητο για τη δουλειά που τη θέλεις. Καλό είναι, μη με παρεξηγήσεις, και γω 27ρι θα έπαιρνα, αλλά όχι επειδή είναι πιο ξεκούραστο από 24ρι. Γιατί σε αυτό τον τομέα δεν έχει διαφορά.Η 2712 έχει τέτοιο dot pitch, γιατί έχει μεγάλη ανάλυση συγκριτικά με τις τυπικές 24-27ρες. Σκοπός της dell δεν ήταν το μικρό dot pitch, αλλά η μεγάλη ανάλυση, καθώς οι οθόνες αυτές προορίζονται για χρήστες που "χρειάζονται" τέτοιες αναλύσεις.Οι Iiyama έχουν βγάλει μερικές πολύ καλές οθόνες. Δε γνωρίζω από service τι λένε όμως.Είχα ένα κολλημένο pixel (πράσινο-έκπεμπε φως) στην πρώτη tft που πήρα ποτέ. Το παρουσιάσε μετά από κάμποσα χρονάκια. Ήταν ενοχλητικό σε μερικές φάσεις όταν με έπιανε το OCD μου, αλλά σε γενικά πλαίσια, παρ'όλο που έβγαζε μάτι (ένα πράσινο pixel σε σκοτεινό π.χ. background) το συνήθιζεις. Μη σκας όμως, είναι άμα σου κάτσει.Μεγάλη ανάλυση σε μικρό κάδρο σημαίνει μικρό pixel size !!!! Αυτό δεν μπορεί να το καταπολεμήσει ούτε η dell ούτε καμιά άλλη εταιρία μιας και είναι τυποποιημένο μέγεθος !1920 κελιά X 1080 κελιά σε συγκεκριμένο κάδρο ορίζουν συγκεκειμένο pixel size !!!Και ναι το μικρό pixel size κουράζει όταν μιλαμε για χρήση γραφείου, ενώ είναι απολαυστικότατο αν μιλάμε για gaming ή θέαση ταινιών .... Για τα υπόλοιπα συμφωνώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 17, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Nαι, αλλα του δειχνω πως βολευει το πορτραιτ σε δουλεια γραφειου.Μια λαντσκειπ και μια πορτραιτ ειναι το ιδανικο! Βρε πολύ καλό είναι ! Η τιμή θα τον προβληματίσει ! Επίσης 23άρες με 24άρες δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε pixel size. Είναι μη αντιληπτή διαφορά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 17, 2012 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Μεγάλη ανάλυση σε μικρό κάδρο σημαίνει μικρό pixel size !!!! Αυτό δεν μπορεί να το καταπολεμήσει ούτε η dell ούτε καμιά άλλη εταιρία μιας και είναι τυποποιημένο μέγεθος !1920 κελιά X 1080 κελιά σε συγκεκριμένο κάδρο ορίζουν συγκεκειμένο pixel size !!!Και ναι το μικρό pixel size κουράζει όταν μιλαμε για χρήση γραφείου, ενώ είναι απολαυστικότατο αν μιλάμε για gaming ή θέαση ταινιών .... Για τα υπόλοιπα συμφωνώ!Πώς σε κουράζει το μικρό pixel size βρε συ; Αφού στο χέρι του χρήστη είναι να μεγαλώσει τα fonts στο browsing/desktop/working/οτιδήποτε. Ένα 27ρι monitor π.χ. με 2560x1440 ανάλυση μπορείς να το κάνεις να φαίνεται ακριβώς ίδιο (όσον αφορά τα μεγέθη των γραμματοσειρών κτλ) με ένα 27ρι με 1920x1080 άμα θες.Όσον αφορά το pixel size και τις Dell δε λέω κάτι διαφορετικό. To monitor της Dell έχει τέτοιο dot pitch γιατί επέλεξαν αυτή την ανάλυση σε αυτό το μέγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xero Απρίλιος 17, 2012 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά, και καλοβλέπω την 2412m διάβασα ότι η οθόνη έχει προβλήματα όταν την συνδέεις με vga..ισχύει κάτι τέτοιο? επίσης τα 8ms θα παίξουν κανένα ρόλο σε παιχνίδια? @alco σορρυ που ρωτάω στο δικό σου ποστ, απλά με ενδιαφέρει και εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mallibu Απρίλιος 17, 2012 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2012 Τα ms όχι,απολύτως κανένα.Για την vga είσοδο δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα,ειναι η αλήθεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.