Spitharoni Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2012 Γεια σε όλους! Είχα ένα άσχετο πρόβλημα και τελικά κατέληξα να αναβαθμίσω λίγο το pc μου: 1.ram (απο ddr2 σε ddr3) 2.mobo (αναγκαστικά λόγω ram) 3.PSU 4.SSD Το πρόβλημα μου είναι οτί το pc τρέχει τισ εφαρμογέσ πολύ χειρότερα απο το παλιό μου!!! Δεν τρέχει καν τα projects που είχα φτιάξει στο παλιό. Τα νούμερα που παίρνω απο τα bios,το cpu-z και τα specifications των προιόντων μου φαίνοντε περίεργα. Ρίξτε μια ματιά και σώστε με: 1.RAM (corsair xms3 2x2gb) - Από corsair XMS3 Package - Memory Pin240 Package - Memory FormatDIMM Tested Voltage1.65 SPD Voltage1.5 Speed RatingPC3-12800 (1600MHz) SPD Speed1333Mhz Tested Speed1600Mhz Tested Latency9-9-9-24 2.MOBO (gigabyte g41mt-d3v) - Από gigabyte GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G41M-Combo (rev. 1.3) Memory DDR3: 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory (Note 1) Dual channel memory architecture Support for DDR3 1333(O.C.)/1066/800 MHz memory modules 3.Το cpu-z μου: Memory DRAM Freequency 400.0 MHz FSB: DRAM 1:2 CL 6.0 clocks tRCD 6 clocks tRP 6 clocks tRAS 15 clocks tRFC 127 clocks CR 2T SPD (βλέπε εικόνα) 4.To BIOS μου: DRAM Performance control Performance Enhance [standard] --- (δοκιμασμένο και το extreme) (G)MCH Frequency Latch [Auto] (266MHz/200MHz/333MHz) System Memory Multiplier (SPD) [Auto] Memory Frequency (MHz) 1333 800 DRAM Timing Selectable [Auto] CAS Latency Time 9 tRCD 9 tRP 9 tRAS 24 (όπως παρατηρούμε είναι διαφορετικά από το cpu-z) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?????????? :wall::wall::wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Τα περιγράφεις πολύπλοκα και δεν κατάλαβα ακριβώς τι δείχνεις. Επίσης, κάνε ένα crop στο screenshot, δεν χρειάζεται να δείχνεις και τα 2 desktop αντί για ένα παραθυράκι 400x400pix.-Πες μας ποιον επεξεργαστή έχεις.-Screenshot το cpu-z στο CPU tab, όταν είναι σε load, screenshot το cpu-z στο memory tab (όχι στο spd).-Θερμοκρασίες στον επεξεργαστή σε loads (δες το HWMonitor πρόγραμμα άμα δεν έχεις άλλο)-Τι εννοείς όταν λες ότι "Δεν τρέχει καν τα projects που είχα φτιάξει στο παλιό". Τα τρέχει πιο αργά; Σου βγάζουν errors τα win; Κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Τα περιγράφεις πολύπλοκα και δεν κατάλαβα ακριβώς τι δείχνεις. Επίσης, κάνε ένα crop στο screenshot, δεν χρειάζεται να δείχνεις και τα 2 desktop αντί για ένα παραθυράκι 400x400pix.-Πες μας ποιον επεξεργαστή έχεις.-Screenshot το cpu-z στο CPU tab, όταν είναι σε load, screenshot το cpu-z στο memory tab (όχι στο spd).-Θερμοκρασίες στον επεξεργαστή σε loads (δες το HWMonitor πρόγραμμα άμα δεν έχεις άλλο)-Τι εννοείς όταν λες ότι "Δεν τρέχει καν τα projects που είχα φτιάξει στο παλιό". Τα τρέχει πιο αργά; Σου βγάζουν errors τα win; Κάτι άλλο;Προσπαθώ να περιγράψω το πρόβλημα μου και δίνω τα νούμερα 1.των εταιριών 2.του cpu-z και 3. bios μπας και καταλάβει κανένας που ξέρει τι είναι αυτοί οι αριθμοί στην ουσία τους.Συγνώμη για τα screenshots,το διόρθωσα.-Έχω Intel Pentium D945 (Tech. 65nm,CV 1.152V,CPU 3.40GHz) - Aν χρειάζεται cpu-z screenshot να ανεβάσω τώρα ένα.-Το memory tab του cpu-z το έγραψα γιαυτό δεν εβαλα screenshot και του επεξεργαστη,νόμιζα ότι δε θα βοηθήσει.-Το pc είναι μουσικό και το έχω ΜΟΝΟ για να τρέχω cubase 5.Τα projects λοιπόν που εφτιαξα στο παλιο pc κ τα έτρεχε με κάποια δυσκολία στο cpu (εώς και 90% στο task manager perf.) στα πολύ βαριά projects (>90 channels running).Μετά την αναβάθμιση το cpu τεζάρει στο 100% ακόμα κ στα μεσαία projects (>20-30 channels) βλέποντας το να ανεβαίνει κ να παίζει ακόμα κ όταν απλά κουνάω το mouse.Οχι errors ή οτιδηποτε.Όλα φαίνοντε τέλεια εκτός του οτί δεν είναι κ εκτός των αριθμών που προείπα οι οποίοι δεν ξέρω αν θα έπρεπε να είναι όπως είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Volrath thanx a lot mate.Να συμπληρώσω ότι αυτό είναι το βασικό μου πρόβλημα αλλά πιστέυω πρέπει να αναφέρω και οτι ακόμα κ σε ενα φάκελο να πατάω γρήγορα το "πίσω" και το "μπρος" συνεχόμενα το cpu ανεβαίνει στο 100% και δεν νομίζω ότι έτσι θα επρεπε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Απρίλιος 16, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Τον επεξεργαστη επρεπε να αναβαθμισεις οχι τις μνημες και τη μητρικη...Ενα screenshot της καρτελας memory απο το CPUz ειναι απαραιτητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Τι υποθέτω:Τρέχεις τις ddr3 στην ίδια συχνότητα με τις προηγούμενες, αλλά σε πολύ χειρότερα timings. Γενικά ddr2 > ddr3 στις ίδιες συχνότητες, πρέπει να βάλεις τις ddr3 στα 1033+ για να δεις διαφορές. Δες επίσης στο memory tab στο cpu-z άμα λέει dual στο channels#. Σε τυπικές εφαρμογές δε θα έβλεπες μεγάλη διαφορά, αλλά έχω την εντύπωση ότι σε audio editing έχει μεγαλύτερη σημασία.Δες επίσης μήπως έχουν αλλάξει τα clocks του cpu ή καμιά τέτοια χαζομάρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Τον επεξεργαστη επρεπε να αναβαθμισεις οχι τις μνημες και τη μητρικη...Ενα screenshot της καρτελας memory απο το CPUz ειναι απαραιτητο.Άμα ήξερα το αποτέλεσμα δεν θα είχα κάνει τίποτα από την αρχή γιατί για να αλλάξω cpu έπρεπε να αλλάξω αναγκαστικά mobo & ram και πήρα το ρίσκο να αλλάξω μόνο μητρική με το ίδιο socket (LGA 775) που απ'ότι φαίνεται ήταν μεγάλο λαθος μου διότι το ιδιαίτερο πρόβλημα που είχα εξακολούθησε να ισχύει και τελικά ήταν απλά το cpu fan το πρόβλημα κ έμεινα με ένα καίνουριο (πλην cpu) pc χειρότερο του προκατόχου του.Ίσως η λύση είναι να επιστρέψω στο παλιό pc και το καινούριο να το βάλω στον κ*** μου???Ανέβαζω αμέσως ότι χρειάζεστε απο cpu-z. :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Απρίλιος 16, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Για αρχη μπορεις να ανεβασεις τη συχνοτητα των μνημων απο το BIOS οπως λεει κ ο Volrath. Αυτο θα πρεπει να καλυτερευσει καπως τα πραγματα, αλλα μην περιμενεις θαυματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Όπα όπα,νομίζω εδώ οτί είμαι τυφλός!μόλις διαπίστωσα κατι πολύ σημαντικό και ζητάω συγνώμη.το cpu usage μου στο task manager εχει ένα κουτάκι που σημαίνει ότι βλέπει ΕΝΑΝ core και το ίδιο λέει και στο cpu-z ενώ o cpu ειναι dual-core. (Intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Εδώ μιλάμε για μεγάλη διαφορά όμως.Όχι Για μία μικρή βελτίωση επειδή δεν έχω με κάτι άλλο να ασχοληθώ.Επίσης το fsb του cpu μου είναι 800ΜΗz από την intel αλλά ειμαι στα 200 ΜΗz εδώ...Σασ ευχαριστώ και τουσ 2 πάντως που ασχολείστε...HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 16, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Άνοιξε το HyperThreading στο BIOS για να δεί και τον "2ο" πυρήνα.Το FSB σου είναι σωστό.200MHz πραγματική συχνότητα είναι, απλά το FSB είναι QDR ( Quad Data Rate ) που στην πράξη δρα περίπου σαν 4*200MHz = "800MHz".Ο CPU σου είναι ο παράγοντας που καθυστερεί τα πάντα.Και DDR19 μνήμες να βάλεις, και στα 8THz να τις τρέχεις, και 256TB χωρητικότητα να βάλεις, τα πράγματα τα καθυστερεί ο υπερ-αργός για τα σημερινά δεδομένα επεξεργαστής σου.Αν ρωτούσες πρωτού κάνεις την "αναβάθμιση" αυτή θα γλίτωνες και χρήμματα και θα έκανες και καλύτερα την δουλειά σου τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Απρίλιος 16, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Λοιπον. Αν δεις το Cpu support list της μητρικης σου GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 775 - Intel G41 - GA-G41M-Combo (rev. 1.3), θα διαπιστωσεις οτι ο D945 δεν ειναι στη λιστα. Μαλλον γιαυτο δεν αναγνωριζει τον δευτερο πυρηνα.Αρα εχεις δυο εναλλακτικες:1)Ψαχνεις για κανα μεταχειρισμενο επεξεργαστη που να ειναι μεσα στο Cpu support list, ή2)Γυρνας την μητρικη πισω (αν γινεται) και πας σε καινουριο socket μαζι με καινουριο επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 16, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Δες όμως μήπως και με νέο bios τον δει.Εναλλακτικά, ψάξε να δεις μήπως η gigabyte g41mt-d3v παίρνει το "ίδιο" bios με την g41mt-d3, μιας και η τελευταία υποστηρίζει τον επεξεργαστή σου.EDIT: άκυρο, δεν έιναι ίδιες. Η d3v είναι πιο καινούριο μοντέλο...πώς και το παλαιότερο έχει υποστήριξη του επεξεργαστή και όχι η δικιά σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Απρίλιος 16, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Άνοιξε το HyperThreading στο BIOS για να δεί και τον "2ο" πυρήνα. Intel� Pentium� D Processor 945 (4M Cache, 3.40 GHz, 800 MHz FSB) Δεν εχει ΗΤ ο D945 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!! ΝΑΙ!!!Το βρήκαμε... ΟΚ!Θα δω τι θα κάνω!! :wall: Ευχαριστώ παιδιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Αν ρωτούσες πρωτού κάνεις την "αναβάθμιση" αυτή θα γλίτωνες και χρήμματα και θα έκανες και καλύτερα την δουλειά σου τώρα. Ναι φίλε μου...Σαφώς...Την πάτησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 16, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Intel� Pentium� D Processor 945 (4M Cache, 3.40 GHz, 800 MHz FSB)Δεν εχει ΗΤ ο D945 Δίκιο έχεις, μπερδεύτηκα ( δεν θυμάμαι καλά τα μικρά μοντέλα, δεν με απασχολούσανε και ποτέ άλλωστε ), 2 κανονικούς πυρήνες έχει ο εν λόγο μικρός. Οπότε BIOS update μήπως τυχόν τον έχουνε υποστηρίξει σε νεότερο, είτε BIOS mod ( αν δουλέψει ), ή επιστροφή στην φύση ( αρχική mobo ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Προς το παρών back to the roots και βλέπουμε... Θα τσεκάρω επίσης και bios update αν και δε νομίζω... Δεν μπορούσα καν να φανταστώ μητρική να μην υποστηρίζει cpu του ιδιου socket. Μία φορά το πήγα το pc σε ειδικό και φαντάσου τι μου είχε βάλει-χωρίς ποτέ να με νοιάξει εφόσον έκανα τη δουλειά μου. Ευχαριστώ όλουσ σας πάλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Λοιπον. Αν δεις το Cpu support list της μητρικης σου GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 775 - Intel G41 - GA-G41M-Combo (rev. 1.3), θα διαπιστωσεις οτι ο D945 δεν ειναι στη λιστα. Μαλλον γιαυτο δεν αναγνωριζει τον δευτερο πυρηνα.Aδερφέ μου εμενα στο site της gigabyte μου βγάζει διαφορετική λίστα GIGABYTE TECHNOLOGY Socket 775 - Intel G41 - GA-G41MT-D3V (rev. 1.3) η οποία εμπεριέχει και τουσ pentium D.Οχι τον δικό μου αλλά τον D935 (εγω έχω D945).1.Τι παίζει?2.Είναι έυκολο το bios update?3.Θα υπάρξει αποτέλεσμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 16, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2012 Βασικά εσύ post-αρες την combo.Εγώ έχω την d3v.Έχει τόσο σημασία να υποστηρίζει Intel pentium D935 και οχι D945???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.