Jump to content

gigabyte ud4 xp z68,raid problem?

koukoubetses

Recommended Posts

εχω μια gigabyte z68 ud4 xp z68,και μου "σπαει"συνεχως το raid 0,εχω δοκιμασει σε gsata και sata2,μονο sata3 δεν δοκιμασα γιατι εχω εναν ssd sata3.εχω τσεκαρει τους δισκους με hd tune για bad sectors,και τους βγαζει οκ.οι δισκοι ειναι sata3,τι να φταιει?

και κατι αλλο,οι b3 μητρικες ηταν μονο για το p67,η και για το z68?

Για κοίτα τα jumper των σκληρών .Μηπως χρειάζονται κάποια ρυθμιση ,ανάλογα την ταχύτητα που θές να χρησιμοποιήσεις ;

Ασχετο .Οι εντυπώσεις σου γενικά για UD4 ποιες είναι ; Ειναι μέσα στις επιλογές μου .

Για κοίτα τα jumper των σκληρών .Μηπως χρειάζονται κάποια ρυθμιση ,ανάλογα την ταχύτητα που θές να χρησιμοποιήσεις ;

Ασχετο .Οι εντυπώσεις σου γενικά για UD4 ποιες είναι ; Ειναι μέσα στις επιλογές μου .

φιλε να σου πω,χωρις να θελω να την κακολογησω,δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος,πολλες φορες οταν εκκινω τον υπολογιστη,δεν κουνιεται το ποντικι,μου βρωμαει ψιλο προβληματακια με τα πισω usb,λιγο φτωχο bios,οχι απο επιλογες(οc κτλ),αλλα δεν ειναι και το καινουργιο με το ποντικι,εκτος αν εχει τα νεα bios και δεν το εχω ανακαλυψει.

οσο για τους δισκους δεν νομιζω να εχουν jumberakia,ειναι sata3 seagate,τεσπα,θα δω σε λιγο γιατι τους διαμορφωνω τωρα και ειναι στο 80%.

αν θες την πουλαω lol....

εκανες τo RAID στον Marvell η στο chipset(Z68)?

την πρωτη φορα σε gsata,το ενεργοποιησα απο το bios,τωρα δεν θυμαμαι για marvell,ομως οταν τους γυρισα sata2,μαλλον εγκατεστησα τον marvell,να φταιει αυτο?

Chipset:

2 x SATA 6Gb/s connectors (SATA3_0, SATA3_1) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

4 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_2~SATA2_5) supporting up to 4 SATA 3Gb/s devices

Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10

* When a RAID set is built across the SATA 6Gb/s and SATA 3Gb/s channels, the system performance of the RAID set may vary depending on the devices being connected.

2 x Marvell 88SE9172 chips:

2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

2 x eSATA 6Gb/s connectors (including 1 eSATA/USB Combo connector) on the back panel supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices

Support for RAID 0 and RAID 1

Mαλλον εκανες στον Marvell δοκιμασε και το Z68 δες στο manual της μητρικης ποια "ports" ανηκουν στο Z68

1) αναβάθμισε το bios της μητρικής. Το πιο τελευταίο είναι το F6. αυτό αν είναι rev1.0 ή αυτό αν είναι rev1.3

2) μετά συνέδεσε τους σκληρούς στα άσπρα sata 3_0 και 3_1

3) κάνε reset στα default το BIOS

4) στο BIOS ενεργοποιήσε το eXtreme Hard Drive(XHD) και σιγουρέψου ότι το PCH SATA Control Mode είναι στο RAID (αν και θα το έχει βάλει μόνο του αν ενεργοποιήσεις το XHD)

5) κατέβασε από την Gigabyte τους drivers για το chipset. Intel SATA Preinstall driver, Intel INF installation και Intel® Rapid Storage Technology

6) κάνε καθαρή εγκατάσταση των windows και στην αρχή της εγκατάστασης βάλε το Intel SATA Preinstall driver ακόμα και αν τα windows έχουν αναγνωρίσει από μόνα τους το raid

7) αμέσως μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των windows εγκαθιστάς το Intel INF installation, κάνεις reset και μετά εγκαθιστάς το Intel® Rapid Storage Technology

μετά πες μας αν πήγαν όλα σωστά

αυτά :)

post-1614-1416076042,68_thumb.jpg

post-1614-1416076042,7303_thumb.jpg

post-1614-1416076042,7771_thumb.jpg

• 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.