PitsiR21 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Οπως αναφερω λοιπον εχουμε το εξης προβλημα! Coil Whine σε MSI 890FXA-GD70( με το 1.12v BIOS σε περιπτωση που παιζει ρολο )! Τροφοδοτικο CoolerMaster Silent Pro M 1000W (Το αναφερω επειδη εχω διαβασει οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις το coil whine προερχεται απο τροφοδοτικο ) ! Και ξεκιναω ΔΕΝ ειναι απο ανεμιστηρες, ΔΕΝ ειναι απο την ψυκτρα , ΔΕΝ ειναι απο το κουτι! Εχουν δοκιμαστει ολα εδω και 2 μερες και κοντευω να το σπασω απο τα νευρα μου! Ο εκνευριστικοτατος αυτος ηχος ερχεται απο/διπλα/δεξια το 8πινο της μητρικης! Για να σας δειξω ακριβως βαζω και την φωτο! Τα χωριζω γιατι...παρολο που εχω φτιαξει ενα κωνικο πραγμα για να μπορω να εστιασω σε συγκεκριμενα σημεια δεν μπορω να πω με σιγουρια ποιο κανει τον θορυβο! Παρολα αυτα τεινω προς το 2 και το 3! Ακομα δεν εχω δοκιμασει με αλλο τροφοδοτικο διοτι δεν εχω καποιο ευκαιρο! Αυτα...! Παρακαλω δωστε τα φωτα σας και τις ιδεες σας γιατι κοντευει να σπασει το κεφαλι μου! Η αυτο θα σπασει η εγω το PC!
LazyGreek Απρίλιος 13, 2012 #2 Απρίλιος 13, 2012 Αμα εισαι σύγουρος ότι απο την μητρική και όχι απο πουθενά αλλού και σε ενοχλεί πάρα πολύ η μόνη λύση είναι RMA τα χέρια σου είναι δεμένα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #3 Απρίλιος 13, 2012 Το θεμα ειναι...πρωτον οτι δεν εχω εγγυηση για την μητρικη και δευτερον ΜΗΠΩΣ το Coil Whine δημιουργειται απο το τροφοδοτικο?Το οποιο ευελπιστω να το μαθω σε λιγες ωρες που θα παρω ενα τροφοδοτικο απο ενα φιλο!Αν οντως φταιει η μητρικη παιζει να μπορει να "φτιαχτει" ειτε απο πλαισιο ειτε απο οπουδηποτε?Αν φταιει το τροφοδοτικο δεν εχουμε προβλημα εχει 5 χρονια εγγυηση οποτε παεισουμπιτο για RMA!Ευχαριστω για το χρονο σου!
amoustakas Απρίλιος 13, 2012 #4 Απρίλιος 13, 2012 Κάποια τροφοδοτικά corsair είχαν αυτό το πρόβλημα νομίζω.
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #5 Απρίλιος 13, 2012 Γενικα φιλε μου πολλες απο τις περιπτωσεις αυτες δημιουργουνται απο το τροφοδοτικα!Δεν ειναι μονο καποια Corsair αλλα απο χθες που διαβαζω περι αυτου η εταιρια τουτροφοδοτικου λιγο ρολο παιζει!Να πω επισης κατι που ξεχασα!Εχω τον 1090 στα 4Ghz με 1.42v αν τον παω στα 3.6 και αντιστοιχα στα 1.35-36ο ηχος γινεται σχεδον ανεπαισθητος ΑΛΛΑ υπαρχει!
LazyGreek Απρίλιος 13, 2012 #6 Απρίλιος 13, 2012 Μα δεν μπορεις να καταλάβεις απο που ειναι?Βγάλτα όλα από το case και συνδεσέτα ολα πάνω σε ένα τραπεζι και δες από που ακούγεται.EDIT: δεν πρόσεξαΒάλε το αυτί σου πάνω από το ζζζζζζζζζζζζζζτςςςςςςςόσο για το πλαισιο δεν έχω ιδέα αν και δεν νομίω.
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #7 Απρίλιος 13, 2012 Και μαλιστα τα εχω "ξεχωρισει" το ενα απο το αλλο ( Σκληρo , PSU , Mobo ) για να μπορω να ειμαι σιγουρος απο που ερχεται ο ηχος!
vagsk Απρίλιος 13, 2012 #8 Απρίλιος 13, 2012 Δοκίμασε να απενεργοποίησεις σε BIOS ότι έχει να κάνει με εξοικονόμηση ενέργειας τόσο στην αντίστοιχη κατηγορία όσο και σε features του επεξεργαστή. Επίσης, πες μας αν ο θόρυβος είναι το ίδιο έντονος όταν ο επεξεργαστής είναι idle και όταν δουλέυει σε full load.
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #9 Απρίλιος 13, 2012 C1E κτλπ!Τα εχω απενεργοποιηση ΟΛΑ!Σε idle δεν κανει καθολου θορυβο!Σε τεστ στο πριμε95 100% δηλαδη παλι δεν κανει θορυβο!Μολις ανοιξω game η Google Chrome ξεκιναει!
Zenor Απρίλιος 13, 2012 #10 Απρίλιος 13, 2012 Μήπως ακούγεται από την κάρτα γραφικών; Αν και θα ήταν εύκολο να το διαπιστώσεις...
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #11 Απρίλιος 13, 2012 Οχι οχι σιγουρα! Κοντα στο 8πινο 101%! Τωρα απλα δεν ξερω πιο πυκνωτακι ειναι!
vagsk Απρίλιος 13, 2012 #13 Απρίλιος 13, 2012 Το πρόβλημα είναι μόνο όταν δουλέυει ο επεξεργαστής και τραβάει ρεύμα. Ακούγεται κοντά στο 8pin-o. Επίσης, δίπλα στον πυκνωτή και στο 8pin-o και κάτω από την ψύκτρα πρέπει να είναι κάποια απο τα mosfets που δίνουν ενέργεια στον επεξεργαστή. Υπαρχει περίπτωση να μην δίνει αρκετή ισχύς το τροφοδοτικό ή να ζεσταίνονται και να προκαλούν αυτό το whine.Eπίσης ρίξε και μια ματιά στη μητρική αν έχει APS και αν τα phases είναι στο auto ή σε 1-phase. Κάνε μια δοκιμή πειράζοντας τις ρυθμίσεις.
PitsiR21 Απρίλιος 13, 2012 Author #14 Απρίλιος 13, 2012 APS=?Τα phases ειναι στο Auto!Aλλα γιατι οταν κανω τεστ με πριμε95 δεν το κανει? :shout:Υ.Γ: Active Phase Switching!Ναι εχει!
HellhammeR Απρίλιος 14, 2012 #16 Απρίλιος 14, 2012 Για Coil Whine, προσωπικά, ο πρώτος ύποπτος είναι η κάρτα γραφικών και μετά το τροφοδοτικό.Πες τον κολλητό σου να σε δώσει για 1-2 ωρες αυτά τα 2 να τα δοκιμάσεις στο PC σου να το σιγουρέψεις 100% ότι δεν φταίνε αυτά.
aggelopas Απρίλιος 14, 2012 #17 Απρίλιος 14, 2012 Οταν μου ειχε συμβει, το ακουγα οσο κουναγα το ποντικι. Μονο με αυτο ακουγοταν.Περιεργο οτι δεν ακουγεται συνεχεια αλλα με συγκεκριμένες εφαρμογες.
PitsiR21 Απρίλιος 14, 2012 Author #18 Απρίλιος 14, 2012 Οταν μου ειχε συμβει, το ακουγα οσο κουναγα το ποντικι. Μονο με αυτο ακουγοταν.Περιεργο οτι δεν ακουγεται συνεχεια αλλα με συγκεκριμένες εφαρμογες.Ακριβως αυτο κανει!
iceblade Απρίλιος 14, 2012 #19 Απρίλιος 14, 2012 Ακριβως αυτο κανει!Μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Τσέκαρε τροφοδοτικό.
iraklisvel Απρίλιος 14, 2012 #20 Απρίλιος 14, 2012 Τσέκαρε αν αυτό τον ήχο στον κάνει όταν δουλεύεις συσκευή σε θύρα usb2 ή usb3 και πες μου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.