Jump to content

Bios κ Ωρα

Tuxer

Recommended Posts

Γεια κ χαρα σας,

εχω ενα περιεργο θεμα το pc μου, εχω 2 δισκους εκ τον οποιον ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο, Windows & Ubuntu το θεμα μας ειναι οτι οταν ανοιγω τα 7αρια στο Bios βλεπω να πηγαινει 3 ωρες πισω δηλαδη τωρα μου ελεγε 19:33 Προσοχη Μονο την Ωρα οχι λεπτα κλπ.. αλλαξα μπαταρια και παλι τα ιδια ομως.. :confused:

Τα *nix (ubuntu) θεωρούν ότι η ώρα του συστήματος (bios) είναι UTC και έτσι προσθέτουν/αφαιρουν τις ώρες σύμφωνα με την ζώνη ώρας που έχεις θέσει άρα προσθέτουν 3 ώρες (για Αθηνα) στην ώρα του bios. Όταν κάνουν συγχρονισμό με κάποιον ntp server θέτουν το ρολόι του bios σε ώρα utc (δηλαδή 3 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας) ενώ αναφέρουν σαν ώρα την κανονική Αθήνας (έχουν προσθέσει τις 3 ώρες διαφορά της UTC από την ώρα Αθήνας)

Αντίθετα τα windows (xp/seven) θεωρούν ότι η ώρα του bios είναι η ώρα Ελλάδας (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σου) και σου δείχνουν 3 ώρες πίσω. Και τα windows περιοδικά συγχρονίζουν την ώρα, αλλάζοντας την ώρα του συστήματος&bios.

Θα πάς στο ubuntu στο /etc/default/rcS και θα θέσεις UTC=no

Τι εντολη πρεπει να δωσω απο την κονσολα για να παρω δικαιωματα?. εξυπακουεται οτι Δεν μου το εκανε save ετσι. Με χειροκινητο Update μεσα απο τα 7αρια παντως γυρισει την ωρα κανονικα.. προφανως παλι στο Bios θα ηταν 3 Ωρες πισω... παρολα αυτα ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο ,

post-12950-1416076041,5625_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.