Tuxer Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2012 Γεια κ χαρα σας, εχω ενα περιεργο θεμα το pc μου, εχω 2 δισκους εκ τον οποιον ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο, Windows & Ubuntu το θεμα μας ειναι οτι οταν ανοιγω τα 7αρια στο Bios βλεπω να πηγαινει 3 ωρες πισω δηλαδη τωρα μου ελεγε 19:33 Προσοχη Μονο την Ωρα οχι λεπτα κλπ.. αλλαξα μπαταρια και παλι τα ιδια ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 13, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Στα win 7 έχεις βάλει λάθος χώρα και παίρνει gmt και όχι gmt+3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuxer Απρίλιος 13, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 UTC +2 Athens,Bucharest αυτο εχω βαλει ,βοηθαει καπου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 13, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Τα *nix (ubuntu) θεωρούν ότι η ώρα του συστήματος (bios) είναι UTC και έτσι προσθέτουν/αφαιρουν τις ώρες σύμφωνα με την ζώνη ώρας που έχεις θέσει άρα προσθέτουν 3 ώρες (για Αθηνα) στην ώρα του bios. Όταν κάνουν συγχρονισμό με κάποιον ntp server θέτουν το ρολόι του bios σε ώρα utc (δηλαδή 3 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας) ενώ αναφέρουν σαν ώρα την κανονική Αθήνας (έχουν προσθέσει τις 3 ώρες διαφορά της UTC από την ώρα Αθήνας)Αντίθετα τα windows (xp/seven) θεωρούν ότι η ώρα του bios είναι η ώρα Ελλάδας (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σου) και σου δείχνουν 3 ώρες πίσω. Και τα windows περιοδικά συγχρονίζουν την ώρα, αλλάζοντας την ώρα του συστήματος&bios.Θα πάς στο ubuntu στο /etc/default/rcS και θα θέσεις UTC=no Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuxer Απρίλιος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Τι εντολη πρεπει να δωσω απο την κονσολα για να παρω δικαιωματα?. εξυπακουεται οτι Δεν μου το εκανε save ετσι. Με χειροκινητο Update μεσα απο τα 7αρια παντως γυρισει την ωρα κανονικα.. προφανως παλι στο Bios θα ηταν 3 Ωρες πισω... παρολα αυτα ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο , Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 14, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 από κονσόλα, sudo gedit /etc/default/rcS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuxer Απρίλιος 14, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Το εκανα οπως μου ειπατε, μενει να τον κλεισω και μετα απο ωρα να τον ανοιξω να δουμε το κρατησε ή οχι. Ευχαριστω και θα ειδοποιησω αν κατι γινει κ παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.