Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #61 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Δεν κάνει τίποτα φίλε μου!Αν την έχεις έχεις πατήσει μια φορά μετά ξέρεις! Άπλα τα Windows δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον "τύπο" του υπολογιστή! Αδερφέ για το ότι ο επεξεργαστής μου τρέχει πιο αργά από πριν την αναβάθμηση (mobo,ram,psu,ssd),για να το θέσω καλύτερα για το ότι πριν ετρεχε εφαρμογέσ με 20% cpusage και τώρα με 70% κ κατα μεγαλη συχνότητα (κλασματων δεφτερολέπτου) παίζει στο 100% με αποτέλεσμα τρέλο κόλημα τησ εφαρμογής (cubase 5) θα ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ...!!! ΕΧΕΙΣ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #62 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Έχω ξεχάσει πώς δουλεύεις το βιος σε 775 αλλά νομίζω πως άμα παίξεις με MCH Frequency Latch θα μπορέσεις να δουλέψεις τις μνήμες σου σωστά .Αλλά και πάλη από την στιγμή που έδωσες 1.6 και δεν ιδέες αποτέλεσμα δεν είναι αυτό .Αδερφέ για το ότι ο επεξεργαστής μου τρέχει πιο αργά από πριν την αναβάθμηση (mobo,ram,psu,ssd),για να το θέσω καλύτερα για το ότι πριν ετρεχε εφαρμογέσ με 20% cpusage και τώρα με 70% κ κατα μεγαλη συχνότητα (κλασματων δεφτερολέπτου) παίζει στο 100% με αποτέλεσμα τρέλο κόλημα τησ εφαρμογής (cubase 5) θα ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ...!!!ΕΧΕΙΣ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Απρίλιος 13, 2012 #63 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Μήπως έκανες αλλαγές στο bios και το cpu σου δεν τρέχει στην default συχνότητα;(Μην κάνεις διπλά post και το ένα είναι οκ!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #64 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Μήπως έκανες αλλαγές στο bios και το cpu σου δεν τρέχει στην default συχνότητα;(Μην κάνεις διπλά post και το ένα είναι οκ!)XAXA!!SORRY MAN!Αυτό σκέφτηα κ εκανα optimised defaults στα bios.Υπάρχει το θέμα επικοινωνίας mobo και ram?Οσον αφορά το fsb η αυτό είναι δικό μου????:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Απρίλιος 13, 2012 #65 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Τσέκαρε σε τι συχνότητα είναι το cpu και σε ποια συχνότητα δουλεύουν και οι μνήμες σου!Το καλύτερο είναι να έχεις τις μνήμες 1:1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #66 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Τσέκαρε σε τι συχνότητα είναι το cpu και σε ποια συχνότητα δουλεύουν και οι μνήμες σου!Το καλύτερο είναι να έχεις τις μνήμες 1:1!Λοιπόν δεν καταλαβαίνω τι ειναι το ratio 1:1 γιαυτό γράφω ακριβώς τι διαωάζω στα bios:CPU Clock Ratio [17x]CPU Frequency 3.40Ghz(200x17)CPU Host Clock Control [Disabled]x CPU Host Frequency (MHz) 200_____________________________DRAM Performance ControlPerformance Enhance [sTANDARD]_________Memory Frequency 1333 800x CAS Latency Time 9 Auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #67 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 (G)MCH Frequency Latch [Auto] Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Απρίλιος 13, 2012 #68 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Χμ από ότι βλέπω οι μνήμες σου δεν τρέχουν 1600 πρέπει να τις βάλεις εσύ αλλά το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω το βιος σου αν δεν το δω μπροστά μου για να σου πω πως .Αλλά και και 1600 να τις πας δεν νομίζω να δεις μεγάλη διάφορα . Και έτσι όπως το λες μου φαίνετε κάτι λάθος στην εγκατάσταση πάντως τόσο ζόρισμα επειδή οι μνήμες τρέχουν πιο χαμηλά δεν νομίζω να υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #69 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Χμ από ότι βλέπω οι μνήμες σου δεν τρέχουν 1600 πρέπει να τις βάλεις εσύ αλλά το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω το βιος σου αν δεν το δω μπροστά μου για να σου πω πως .Αλλά και και 1600 να τις πας δεν νομίζω να δεις μεγάλη διάφορα . Και έτσι όπως το λες μου φαίνετε κάτι λάθος στην εγκατάσταση πάντως τόσο ζόρισμα επειδή οι μνήμες τρέχουν πιο χαμηλά δεν νομίζω να υπάρχει.Επείδη έλειπα θα δοκιμάσω πάλι τώρα.Παντως παλαιότερα ειχα ακριβώς το ίδιο πρόβημα όταν άλλαξα μητρική και τελίκα ετρεχέ με διαφορέτικο fsb και άλλαξα πάλι mobo κ εστρωσε κατα πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 13, 2012 Author #70 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2012 Χμ από ότι βλέπω οι μνήμες σου δεν τρέχουν 1600 πρέπει να τις βάλεις εσύ αλλά το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω το βιος σου αν δεν το δω μπροστά μου για να σου πω πως .Αλλά και και 1600 να τις πας δεν νομίζω να δεις μεγάλη διάφορα . Και έτσι όπως το λες μου φαίνετε κάτι λάθος στην εγκατάσταση πάντως τόσο ζόρισμα επειδή οι μνήμες τρέχουν πιο χαμηλά δεν νομίζω να υπάρχει.Να πειράξω το cpu host frequency έτσι ώστε να ανεβει λιγο οπως θα ανέβει και το memory frequency??Να πειράξω και το (G)MCH Frequency Latch??Γνωρίζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Απρίλιος 14, 2012 #71 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Για δες τι επιλογές σου δίνει το System Memory Multiplier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 14, 2012 Author #72 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Για δες τι επιλογές σου δίνει το System Memory Multiplier.Καλημέρα saviour!Έχει Auto,4.00C,2.40B,3.20B,3.00A,4.00A Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Απρίλιος 14, 2012 #73 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Χμ έτσι όπως τα έχει δεν καταλαβαίνω τι είναι .Με κάποιο σου αλλάζει τον διαιρέτη της μνήμης . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 14, 2012 Author #74 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Χμ έτσι όπως τα έχει δεν καταλαβαίνω τι είναι .Με κάποιο σου αλλάζει τον διαιρέτη της μνήμης .x CPU Host Frequency (MHz) 200Εγώ αυτό είδα ότι όσο το ανεωάζω τόσο ανεβαίνει κ το fsb της μνήμης αλλά αφού δεν ξέρω δεν το πειράζω...Υπαρχει περίπτωση μη συμβατότητασ μνήμησ με mobo??πριν είχα πολύ χειρότερα πράγματα που όμωσ συνεργαζονταν άψογα...έχωGIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G41MT-D3V (rev. 1.3)XMS3και pentium D 3.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Απρίλιος 14, 2012 #75 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Δεν νομίζω πως θα κερδίσεις κάτι πειράζοντας τις μνήμες!Εφόσον το cpu τρέχει στην συχνότητα που πρέπει και δεν έχεις άλλα προβλήματα,το hardware σου "συνεργάζεται" και δουλεύει μια χαρά!Μήπως έκανες κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα που δουλεύεις (drivers/plugins) και έχει βαρύνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 14, 2012 Author #76 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Δεν νομίζω πως θα κερδίσεις κάτι πειράζοντας τις μνήμες!Εφόσον το cpu τρέχει στην συχνότητα που πρέπει και δεν έχεις άλλα προβλήματα,το hardware σου "συνεργάζεται" και δουλεύει μια χαρά!Μήπως έκανες κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα που δουλεύεις (drivers/plugins) και έχει βαρύνει;Όχι!Μαμά ρυθμίσεις όπως πάντα σε όλα...ακομα κ οταν κοθνάω το ποντίκι σε ένα πολυ ελαφρύ,σχεδόν νεο/αδειο project το cpu ανεβαίνει κατακόρυφα...Ίδιο με μια φορά παλιά που άλλαξα μητρική για λίγο κ οταν έβαλα πάλι την άλλη φύσαγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Απρίλιος 14, 2012 #77 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Τι έχεις στο setup σου αυτή τη στιγμή;Την μνήμη την έχεις όλη (3-4gb)!Την κάρτα γραφικών την έχεις βάλει ή έχεις την Onboard; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 14, 2012 Author #78 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Τι έχεις στο setup σου αυτή τη στιγμή;Την μνήμη την έχεις όλη (3-4gb)!Την κάρτα γραφικών την έχεις βάλει ή έχεις την Onboard;MOBO:gigabyte g41mt-d3vRAM:2x2gb corsair xms3CPU: Pentium D 3,4ghzPSU:Corsair cx600HDD: 3 sataII (2 WD,1 samsung) + 1 SSD vertex plus sataII (SYSTEM)GRAPHICS: Palit GeForce 210 1024mb DDR3AUDIO: Creamware Pulsar 2 :shout: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Απρίλιος 14, 2012 #79 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Drivers έχεις περάσει για όλα πιστεύω έτσι Chipset,Lan κτλ;Δοκίμασε το pc μόνο με τον SSD και δοκίμασε τον και σε άλλη θύρα.Αλλά πρώτα από όλα άνοιξε την διαχείριση εργασιών και δες ποια εφαρμογή σου απασχολεί τόσο πολύ το cpu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitharoni Απρίλιος 14, 2012 Author #80 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2012 Drivers έχεις περάσει για όλα πιστεύω έτσι Chipset,Lan κτλ;Δοκίμασε το pc μόνο με τον SSD και δοκίμασε τον και σε άλλη θύρα.Αλλά πρώτα από όλα άνοιξε την διαχείριση εργασιών και δες ποια εφαρμογή σου απασχολεί τόσο πολύ το cpu!Το έχω δοκιμάσει μόνο με τον ssd κ το cpu στο performance ειναι 0-10% στα windows.Όταν ανοίγω το cunase 5 (αυτό που με ενδιαφέρει δλδ) αναλογα με το project κ το τι τρέχει αυτο ανεβαίνει κ το cpu στο performance κ το τρώει όλο το cubase.Μόνο του...το ρουφάει.Τα ίδια όμως projects τα διμιουργουσα στο παλιό pc κ στο καινούριο μόνο που κουνάω το ποντικι ανεβαίνει το cpu δραματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.