Jump to content

SSD Sata II -> Sata III Αξιζει?

knight_77

Recommended Posts

Iδου η απορια μου.

Εχω εδω και ενα χρονο εναν G.Skill Phoenix pro 120GB (Sandforce 1200 controller ιδιος με αυτον

του OCZ Vertex 2 κλπ)

Mιας και εκανα σχετικα προσφατα αναβαθμιση στο μηχανημα σκεφτομαι να μεταβω σε Sata III SSD και πιο

συγκεκριμενα στον Agility III.

Θα δω διαφορες στην αποδοση σε real life συνθηκες? Δεν με ενδιαφερουν τα μετροπρογραμματα.

Αν καποιος πηγε απο Sata II σε Sata III ssd ας καταθεσει την εμπειρια του.:)

αν και δεν την έχω κάνει τη μετάβαση, πολύ δύσκολα θεωρώ θα δεις διαφορά στην καθημερινή χρήση. Είναι περισσότερο ψυχολογικό να μεταβείς σε sata 3 ώστε να εκμεταλεύεσαι όλο το bandwidth της θύρας.

Mη του κανς Βαγιουκο, δεν θα δεις με το ματι τπτ.

Κ τωρα ολα γρηγορα ανοιγουν κ καλη αποκριση εχεις φανταζομαι.

Εκτως αν μπορεις να αξιοποιησεις τον παλιο (να βαλεις τα games μεσα πχ), κ να παρεις τον Αgility 3 για OS. Toν εχω κανα μηνα τωρα αλλα σε SATA 2 πορτα, στα bench δε τα παει καλα φυσικα αλλα real life feeling εχει αριστο.

Σε real-life οι διαφορές κόψανε να υπάρχουνε κατά την γνώμη και εμπειρία μου με τα SSD από πολύ καιρό τώρα.

Δύο X25-M @ RAID-0 δίνουνε την ίδια αίσθηση με Vertex 2 ( έναν ).

Διαφορά real-life ( όχι σε benchmarks ) μεταξύ Vertex 2 & Vertex 3 & Force GT, Crucial M4 κλπ δεν έχω δεί.

Ακόμα και μεταξύ 2* Vertex 3 vs 1* Vertex 2 δεν υπάρχει διαφορά στην real-life χρήση.

Αλλάζεις SSD ( ή προσθέτεις :p ) μόνο αν θες να πας σε μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Θα σου τα πούνε και οι SSD-testing-πορωμένοι [MENTION=129]Chosen[/MENTION] & [MENTION=51]jax7480[/MENTION]

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου: από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρουν τα μετροπρογράμματα και είσαι ευχαριστημένος από τις πραγματικές καθημερινές επιδόσεις του Phoenix Pro, δεν έχει νόημα να αναβαθμίσεις τώρα.

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου: από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρουν τα μετροπρογράμματα και είσαι ευχαριστημένος από τις πραγματικές καθημερινές επιδόσεις του Phoenix Pro, δεν έχει νόημα να αναβαθμίσεις τώρα.

+1. Διαφορές υπάρχουν, αλλά με το μάτι δύσκολα γίνονται αντιληπτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.