Jump to content

περίεργο πρόβλημα

mak_1987

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Έχω ένα θέμα με μια καινούρια κάρτα γραφικών.Η κάρτα γραφικών είναι η gt520 της asus.H αλλαγή έγινε μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την παλιά μου κάρτα γραφικών(8800gts) η οποία freezαρε τον υπολογιστή σε ανύποπτους χρόνους.Το πρόβλημα μου με την καινούρια κάρτα είναι το εξής:

Η κάρτα αρχικά δούλεψε κανονικά.Κάποια στιγμή αποσύνδεσα το dvi καλώδιο για να συνδέσω το hdmi καλώδιο.Από τότε η οθόνη παραμένει μαύρη εκτός από κάποιες περιπτώσεις που κατάφερα να μπω στα bios για να κάνω load defaults settings και να προσπαθήσω να κάνω εγκατάσταση τα ubuntu στο δίσκο αλλά και σε εκείνες τις περιπτώσεις η οθόνη ξανά έγινε μαύρη.Στο δίσκο που έχω τα seven όσες φορές άνοιξα τον υπολογιστή παρέμενε μαύρη η οθόνη.Ψάχνοντας σε ξένα forum πέτυχα περίπτωση κάποιου που ανέφερε ίδιο πρόβλημα με windows αλλά bootάροντας με τον δίσκο με linux ήταν όλα οκ.Οπότε δοκίμασα το δίσκο που είχα περασμένο linux διανομή(debian) αφού πρώτα είχα αποσυνδέσει τον δίσκο με τα seven.Λόγω του προβλήματος της παλιάς μου κάρτας με πέταγε σε rescue mode.Για αυτό το λόγο προσπάθησα να περάσω τα ububtu αλλά όπως έγραψα πιο πάνω η οθόνη γινόταν πάλι μαύρη όταν ξεκίναγε την διαδικασία να κάνει την εγκατάσταση.Συνδέοντας πάλι την παλιά κάρτα γραφικών έχει σήμα η οθόνη αλλά όπως έγραψα πιο πάνω freezαρει το pc σε ανύποπτους χρόνους.

Να αναφέρω λίγο τι δοκιμές έχω κάνει

1)Δοκιμή και στα 2 λειτουργικά σε διαφορετικούς δίσκους (linux-windows)και δοκιμή και σε καινούριο ssd δίσκο χωρίς λειτουργικό

2)Δοκιμή με καλώδια dvi,vga,hdmi

3)Απόσυνδεση/σύνδεση των καρτών ram και δοκιμή είτε με την μια κάρτα(2GB) είτε και με τις 4 κάρτες(8GB)

4)Δοκιμή και σε δεύτερη οθόνη

5)Δοκιμή της κάρτας σε άλλο pci slot

Σας γράφω από το laptop που έχω και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω περαιτέρω δοκιμές καθώς δεν έχω άλλο desktop pc.

Καλημέρα , με safe mode μπαίνει windows ?

Αν και θα πω κάτι και ας φανεί λίγο ότι νανε ,το PSU είναι καλό ?

Πες μια την σύνθεση του PC σου .

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.Στο πρώτο σου ερώτημα.Όχι

Το τροφοδοτικό είναι το toughpower 650w της thermaltake.Το έχω αρκετά χρόνια.

Έχω και εγώ την εντύπωση ότι κάτι παίζει με το τροφοδοτικό αν υπολογίσουμε και το πρόβλημα με την παλιά κάρτα.

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πάρω τροφοδοτικό χωρίς να είμαι 100% σίγουρος καθότι οι εποχές δεν είναι για περιττά έξοδα.

Ίσως και για το πρόβλημα της παλιάς κάρτας να ευθύνεται το τροφοδοτικό.

Εάν δεν μπαίνει τότε κάτι παίζει με τα win κάτι χτύπησε :/ , αλλά απο την άλλη γράφεις ότι ούτε με το λινουξ μπαίνει .

Εάν μπορείς να βρεις ένα PSU απο κάποιον φίλο θα ήταν ευχής έργο απλά και μόνο για να σου φύγει η αμφιβολία .

Εάν δεν μπαίνει τότε κάτι παίζει με τα win κάτι χτύπησε :/ , αλλά απο την άλλη γράφεις ότι ούτε με το λινουξ μπαίνει .

Εάν μπορείς να βρεις ένα PSU απο κάποιον φίλο θα ήταν ευχής έργο απλά και μόνο για να σου φύγει η αμφιβολία .

Σκέψου ότι και με άδειο δίσκο το ίδιο μου κάνει.Τι να πω μας πέτυχε και σε εποχή που δεν είμαστε για έξοδα.Όταν μου έτυχε το πρόβλημα με την παλιά κάρτα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε κάρτα γραφικών/τροφοδοτικό.Επέλεξα να πάρω μια φτηνή κάρτα μιας και δεν είχα την δυνατότητα να δω ποιο από τα 2 έφταιγε τελικά.Από ότι φαίνεται μπορεί να είναι τελικά το τροφοδοτικό.

Σκέψου ότι και με άδειο δίσκο το ίδιο μου κάνει.Τι να πω μας πέτυχε και σε εποχή που δεν είμαστε για έξοδα.Όταν μου έτυχε το πρόβλημα με την παλιά κάρτα το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε κάρτα γραφικών/τροφοδοτικό.Επέλεξα να πάρω μια φτηνή κάρτα μιας και δεν είχα την δυνατότητα να δω ποιο από τα 2 έφταιγε τελικά.Από ότι φαίνεται μπορεί να είναι τελικά το τροφοδοτικό.

Φιλε μου για να βρεις την λυση μονο με δοκιμες απο parts γινεται

βρες κανα φιλαρακι που μπορει να σου δανισει ενα psu ωστε να σου λυθει και σενα η απορια και να αρχιζεις να αποκλιεις πραγματα τα οποια μπορουν να φτενε

Δανισου και αλλη καρτα γραφικων η ακομα καλυτερα παρε την καρτα σου και δοκιμασε την σε pc φιλου σου ετσι θα καταλαβεις καλυτερα τι φτεει ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.