Jump to content

Μαγκες καιγομαι..ο δισκος παπαλα.plz help

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ο εξωτερικος μου δισκος γεματο φωτογραφιες , εκει που δουλευε καλα στο λαπτοπι τον μαζευω , ταξιδευω και τωρα που παω να το συνδεσω στο λαπτοπ μου μου λεει οτι πρεπει να κανω φορματ τον δισκο.

ΠΟΛΥ σημαντικα αρχεια.πεστε μου τι να κανω..Πως να το διορθωσω να εχω access..

μονο με recovery? και οτι σωσω ;

κατι αλλο για να φτιαξω το MBR και να μπει ; (η μλκιες λεω ;)

παιδια πραγματικα ζηταω την βοηθεια σας..

2,5" usb a-data

δοκίμασε με ένα linux live cd για αρχή.........πιθανόν να τα δεις.

MBR γιατί?....εξωτερικός δεν είπες ότι είναι?

Mastet boot record. Βαζεις το cd των windows, μπαινεις στο recovery και κανεις fix mbr. Αλλα στην περιπτωση σου δεν το χρειαζεσαι.

Μηπως να δοκιμασεις αλλο καλωδιο, αλλη θηκη, το δισκο κατευθειαν πανω στη μητρικη κλπ;;

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

ειναι 2,5αρης..δλδ σφραγισμενος.

δεν ανοιγει ο δισκος.

Δλδ αν ανοιξω θα μπω στα σπλαχνα του δισκου και τοτε σιγουρα τον εχασα

αλλο καλωδιο ; αφου αναγνωριζεται απο απο τα προγραμματα ανακτησης.

Δοκιμαζω το προγραμμα του Dellman αλλα επειδη βλεπω πως ειναι ΠΟΛΥ αργο και ψιλο εχω θολωσει , θα δοκιμασω το ubuntu live cd

Όπως το βλέπω είναι πρόβλημα στο NTFS, άρα μηχανικά ο δίσκος πρέπει να είναι οκ. Δες προγράμματα για NTFS Fix.

στο computer management παντως τον δισκο τον διχνει σαν RAW στην καρτελα file system.

ενω τα αλλα ολα NTFS

scandisk μεσα απο windows δε μπορω να μπω γτ μου λεει οτι δεν εχω προσβαση

παιδια εβαλα το getdataback

βρισκει τον δισκο

και προσπαθω να κανω backup οτι εχω σε αλλους δισκους (απο οτι φαινεται τα κανει ολα)

και μετα του τραβαω ενα φορματ του εξωτερικου και τα ξαναπερναω μεσα..

Στο Hiren's Boot CD, έχει ένα εργαλείο, το GW Scan. Βάλε το να τρέξει στο full scan πριν εμπιστευτείς πάλι το δίσκο.

σας ευχαριστω ολους παιδες..

περιττο να σας πω οτι περασαν ολα τα χρωματα του ουρανιου τοξου απο το προσωπο μου στην αρχη..

χρονοβορα διαδικασια.πιστευω πιο σιγουρη απο το να μπλεξω με partitions (ασχετος ειμαι κιολας)

και εννοειται πριν το κανω θα κανω scan.

θα παω να παρω και δευτερον δισκο.

αντε ακομα ανακτηση κανουμε..300GB stuff

να δοκιμάσεις τα αρχεία πριν φορμάρεις το δίσκο

το file scavenger επίσης δουλεύει καλά, ίσως και καλύτερα από το get back data

αφού τσεκάρεις οτι ανοίγουν τα αρχεία σου (τα thumbnails μπορεί να παίζουν και τα αρχεία να είναι κιμάς,

και οτι όλα πήγαν καλά. αντικατέστησε το δίσκο χωρίς δεύτερη σκέψη.

και κοίτα για κάνα raid 1 + off line backup

μη βιαστείς να γράψεις τίποτα στο δίσκο, να μεταβάλεις partition να "διορθώσεις" κλπ

εξάντλησε πρώτα τις λιγότερες παρεμβατικές μεθόδους που απλά τον διαβάζουν και ανασυγκροτούν αλλού τα δεδομένα σου.

το file scavenger νομίζω φέρνει και τα ονόματα των αρχείων σωστά.

να δοκιμάσεις τα αρχεία πριν φορμάρεις το δίσκο

το file scavenger επίσης δουλεύει καλά, ίσως και καλύτερα από το get back data

αφού τσεκάρεις οτι ανοίγουν τα αρχεία σου (τα thumbnails μπορεί να παίζουν και τα αρχεία να είναι κιμάς,

και οτι όλα πήγαν καλά. αντικατέστησε το δίσκο χωρίς δεύτερη σκέψη.

και κοίτα για κάνα raid 1 + off line backup

μη βιαστείς να γράψεις τίποτα στο δίσκο, να μεταβάλεις partition να "διορθώσεις" κλπ

εξάντλησε πρώτα τις λιγότερες παρεμβατικές μεθόδους που απλά τον διαβάζουν και ανασυγκροτούν αλλού τα δεδομένα σου.

το file scavenger νομίζω φέρνει και τα ονόματα των αρχείων σωστά.

Επιβεβαίωσε οτι τα αρχεία σου είναι σωστά. Μπορεί να τα τραβήξει και να δεις οτι μεγέθη είναι σωστά αλλά τα header & footer να είναι διαλυμένα και να μείνεις με τον δίσκο στο χέρι.

Τράβα το restore, δες οτι είσαι οκ. Και μετά γράψε ή κάνε οτι θες τον εξωτερικό.

CheckDisk μεσα απο cmd η κανα hirens-ERD δοκιμασες να κανεις?Οταν με το καλο αντιγραψεις ολα σου τα αρχεια (για να εισαι και εσυ σιγουρος πανω απολα) πατα start->run γραψε cmd και θα ανοιξει η κονσολα των Windows.Αφου σου ανοιξει γραψε το εξης,chkdsk (το γραμμα του δισκου π.χ. C η F): /f /rκαι αστο να τελειωσει.

απο οτι φαινεται τα αρχεια παιζουν ολα σωστα και τα .NEF και τα .jpg οπως και τα βιντεος

δεν ηταν τοσο προβλημα του δισκου τελικα(δλδ μηχανικα) αλλα πρεπει να γ@μηθηκε το partition.

εσωσα ολα τα αρχεια με επιτυχια.

σας ευχαριστω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.