GoMaR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 ο εξωτερικος μου δισκος γεματο φωτογραφιες , εκει που δουλευε καλα στο λαπτοπι τον μαζευω , ταξιδευω και τωρα που παω να το συνδεσω στο λαπτοπ μου μου λεει οτι πρεπει να κανω φορματ τον δισκο. ΠΟΛΥ σημαντικα αρχεια.πεστε μου τι να κανω..Πως να το διορθωσω να εχω access.. μονο με recovery? και οτι σωσω ; κατι αλλο για να φτιαξω το MBR και να μπει ; (η μλκιες λεω παιδια πραγματικα ζηταω την βοηθεια σας.. 2,5" usb a-data
dellman Απρίλιος 9, 2012 #2 Απρίλιος 9, 2012 TestDisk - CGSecurityγια δοκιμσσεε με αυτό να τον επαναφέρεις
τακης Απρίλιος 9, 2012 #3 Απρίλιος 9, 2012 δοκίμασε με ένα linux live cd για αρχή.........πιθανόν να τα δεις.MBR γιατί?....εξωτερικός δεν είπες ότι είναι?
GoMaR Απρίλιος 9, 2012 Author #4 Απρίλιος 9, 2012 δε ξερω ουτε καν τι ειναι το MBR αυτο ξερω αυτο ειπα..
FANISTELROOY Απρίλιος 9, 2012 #5 Απρίλιος 9, 2012 Mastet boot record. Βαζεις το cd των windows, μπαινεις στο recovery και κανεις fix mbr. Αλλα στην περιπτωση σου δεν το χρειαζεσαι. Μηπως να δοκιμασεις αλλο καλωδιο, αλλη θηκη, το δισκο κατευθειαν πανω στη μητρικη κλπ;;Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
GoMaR Απρίλιος 9, 2012 Author #6 Απρίλιος 9, 2012 ειναι 2,5αρης..δλδ σφραγισμενος.δεν ανοιγει ο δισκος.Δλδ αν ανοιξω θα μπω στα σπλαχνα του δισκου και τοτε σιγουρα τον εχασααλλο καλωδιο ; αφου αναγνωριζεται απο απο τα προγραμματα ανακτησης.Δοκιμαζω το προγραμμα του Dellman αλλα επειδη βλεπω πως ειναι ΠΟΛΥ αργο και ψιλο εχω θολωσει , θα δοκιμασω το ubuntu live cd
Wizard! Απρίλιος 9, 2012 #7 Απρίλιος 9, 2012 Με Ubuntu live έχω δει δίσκο σε ανάλογη περίπτωση. Ο πιό γρήγορος τρόπος.
Wizard! Απρίλιος 9, 2012 #9 Απρίλιος 9, 2012 Όπως το βλέπω είναι πρόβλημα στο NTFS, άρα μηχανικά ο δίσκος πρέπει να είναι οκ. Δες προγράμματα για NTFS Fix.
GoMaR Απρίλιος 9, 2012 Author #10 Απρίλιος 9, 2012 στο computer management παντως τον δισκο τον διχνει σαν RAW στην καρτελα file system.ενω τα αλλα ολα NTFSscandisk μεσα απο windows δε μπορω να μπω γτ μου λεει οτι δεν εχω προσβαση
Samael Απρίλιος 9, 2012 #12 Απρίλιος 9, 2012 Tα Win τον βλεπουν δλδ αν καταλαβα καλα. Δοκιμασε το Recover My files , μια φορα το χρειαστηκα κ εκανε θαυματα
GoMaR Απρίλιος 9, 2012 Author #13 Απρίλιος 9, 2012 παιδια εβαλα το getdatabackβρισκει τον δισκοκαι προσπαθω να κανω backup οτι εχω σε αλλους δισκους (απο οτι φαινεται τα κανει ολα)και μετα του τραβαω ενα φορματ του εξωτερικου και τα ξαναπερναω μεσα..
Wizard! Απρίλιος 9, 2012 #14 Απρίλιος 9, 2012 Στο Hiren's Boot CD, έχει ένα εργαλείο, το GW Scan. Βάλε το να τρέξει στο full scan πριν εμπιστευτείς πάλι το δίσκο.
GoMaR Απρίλιος 9, 2012 Author #15 Απρίλιος 9, 2012 σας ευχαριστω ολους παιδες..περιττο να σας πω οτι περασαν ολα τα χρωματα του ουρανιου τοξου απο το προσωπο μου στην αρχη..χρονοβορα διαδικασια.πιστευω πιο σιγουρη απο το να μπλεξω με partitions (ασχετος ειμαι κιολας) και εννοειται πριν το κανω θα κανω scan.θα παω να παρω και δευτερον δισκο.αντε ακομα ανακτηση κανουμε..300GB stuff
DarkSaga Απρίλιος 9, 2012 #16 Απρίλιος 9, 2012 να δοκιμάσεις τα αρχεία πριν φορμάρεις το δίσκο το file scavenger επίσης δουλεύει καλά, ίσως και καλύτερα από το get back data αφού τσεκάρεις οτι ανοίγουν τα αρχεία σου (τα thumbnails μπορεί να παίζουν και τα αρχεία να είναι κιμάς, και οτι όλα πήγαν καλά. αντικατέστησε το δίσκο χωρίς δεύτερη σκέψη.και κοίτα για κάνα raid 1 + off line backup μη βιαστείς να γράψεις τίποτα στο δίσκο, να μεταβάλεις partition να "διορθώσεις" κλπ εξάντλησε πρώτα τις λιγότερες παρεμβατικές μεθόδους που απλά τον διαβάζουν και ανασυγκροτούν αλλού τα δεδομένα σου. το file scavenger νομίζω φέρνει και τα ονόματα των αρχείων σωστά.
swatoner Απρίλιος 9, 2012 #17 Απρίλιος 9, 2012 να δοκιμάσεις τα αρχεία πριν φορμάρεις το δίσκο το file scavenger επίσης δουλεύει καλά, ίσως και καλύτερα από το get back data αφού τσεκάρεις οτι ανοίγουν τα αρχεία σου (τα thumbnails μπορεί να παίζουν και τα αρχεία να είναι κιμάς, και οτι όλα πήγαν καλά. αντικατέστησε το δίσκο χωρίς δεύτερη σκέψη.και κοίτα για κάνα raid 1 + off line backup μη βιαστείς να γράψεις τίποτα στο δίσκο, να μεταβάλεις partition να "διορθώσεις" κλπ εξάντλησε πρώτα τις λιγότερες παρεμβατικές μεθόδους που απλά τον διαβάζουν και ανασυγκροτούν αλλού τα δεδομένα σου. το file scavenger νομίζω φέρνει και τα ονόματα των αρχείων σωστά.Επιβεβαίωσε οτι τα αρχεία σου είναι σωστά. Μπορεί να τα τραβήξει και να δεις οτι μεγέθη είναι σωστά αλλά τα header & footer να είναι διαλυμένα και να μείνεις με τον δίσκο στο χέρι.Τράβα το restore, δες οτι είσαι οκ. Και μετά γράψε ή κάνε οτι θες τον εξωτερικό.
JeRiChO Απρίλιος 9, 2012 #18 Απρίλιος 9, 2012 CheckDisk μεσα απο cmd η κανα hirens-ERD δοκιμασες να κανεις?Οταν με το καλο αντιγραψεις ολα σου τα αρχεια (για να εισαι και εσυ σιγουρος πανω απολα) πατα start->run γραψε cmd και θα ανοιξει η κονσολα των Windows.Αφου σου ανοιξει γραψε το εξης,chkdsk (το γραμμα του δισκου π.χ. C η F): /f /rκαι αστο να τελειωσει.
GoMaR Απρίλιος 10, 2012 Author #19 Απρίλιος 10, 2012 απο οτι φαινεται τα αρχεια παιζουν ολα σωστα και τα .NEF και τα .jpg οπως και τα βιντεοςδεν ηταν τοσο προβλημα του δισκου τελικα(δλδ μηχανικα) αλλα πρεπει να γ@μηθηκε το partition.εσωσα ολα τα αρχεια με επιτυχια.σας ευχαριστω
Wizard! Απρίλιος 10, 2012 #20 Απρίλιος 10, 2012 Και τώρα που είδες το χάρο με τα μάτια σου, BACKUP!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.