Jump to content

Iphone4 + εγγύηση

lefteriz

Recommended Posts

το Iphone4 μου εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει τα "γνωστά" προβλήματα με το home button. 1 στις 3 δεν πιάνει.

Το χω πάρει απ τον Γερμανό Σεπτέμβριο του 2010. Εγγύηση 2 χρόνια έχει σωστά;; κάπου διάβασα τελευταία ότι η apple υποχρεώθηκε να δίνει 2 χρόνια εγγύηση στην Ευρώπη. Επίσης να αναφέρω ότι έχω αλλάξει το πίσω καπάκι, και δεν έχω το αυθεντικό.. θα παραγγείλω μου φαίνεται πρώτα ένα αυθεντικό απ το ebay και μετα θα το πάω , τι λετε.

Θα κανω ενα backup, θα βγάλω και το jb ....Έχει κανεις παρόμοια εμπειρία πανω στο θέμα;;

το Iphone4 μου εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει τα "γνωστά" προβλήματα με το home button. 1 στις 3 δεν πιάνει.

Το χω πάρει απ τον Γερμανό Σεπτέμβριο του 2010. Εγγύηση 2 χρόνια έχει σωστά;; κάπου διάβασα τελευταία ότι η apple υποχρεώθηκε να δίνει 2 χρόνια εγγύηση στην Ευρώπη. Επίσης να αναφέρω ότι έχω αλλάξει το πίσω καπάκι, και δεν έχω το αυθεντικό.. θα παραγγείλω μου φαίνεται πρώτα ένα αυθεντικό απ το ebay και μετα θα το πάω , τι λετε.

Θα κανω ενα backup, θα βγάλω και το jb ....Έχει κανεις παρόμοια εμπειρία πανω στο θέμα;;

Eννοειται πως θα βαλεις οπως ειπες το official ios

το σιγουρο ειναι πως αυτο με την εγγυηση στα ελληνικα καταστημα ειναι λιγο προβλημα με τα γιοτοφονα

αλλα σιγουρα μεσω apple ισως μπορεσεις να εξυπηρετηθεις και στην Ελλαδα στειλε κανα e-mail στην apple για να σε πουν τι να κανεις

Αν εχεις ορεξη να 'τσακωθεις', εκτυπωνεις την Ευρωπαικη οδηγια που λεει για 2 χρονια και την πας μαζι με την αποδειξη στον Γερμανο.

Αν σου πουν μα/μου, ζητας εγγραφως την αρνηση επισκευης. Αν παλι (που σιγουρα θα γινει) αρνηθουν να το κανουν, ειτε ανοιγεις κινητο και βιντεοσκοπεις την ομιλια, ειτε παιρνεις τηλεφωνο την αστυνομια για να καταγραψουν το γεγονος. Εδω μπορεις να κανεις και καταγγελια.

Απο τη στιγμη που ειναι "Οδηγια" και οχι νομος του ελληνικου κρατους, οσο και να προσπαθησει δεν θα καταφερει κατι

Δεν νομιζω να εχει νοημα ολη αυτη η βαβουρα δηλαδη

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Απο τη στιγμη που ειναι "Οδηγια" και οχι νομος του ελληνικου κρατους, οσο και να προσπαθησει δεν θα καταφερει κατι

Δεν νομιζω να εχει νοημα ολη αυτη η βαβουρα δηλαδη

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Η συγκεκριμένη οδηγία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία τουλάχιστον 4-5 χρόνια τώρα.

Παρ' όλα αυτά ο Γερμανός δε μπορεί να σε βοηθήσει γιατί κι εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και μου λέγανε δε τα επισκευάζουμε εμείς, στείλε email στην apple.

Δυστυχώς η Apple, παρά τις υψηλές τιμές των προϊόντων της, είναι από τους λίγους που σφυρούν αδιάφορα στην εφαρμογή του νόμου για εγγύηση...

Ρίξε μια ματιά και στο thread:

Δικαιώματα καταναλωτή

Δική σου απόφαση είναι τι θα κάνεις, αλλά να ξέρεις ότι ο νόμος είναι με το μέρος σου.

Η συγκεκριμένη οδηγία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία τουλάχιστον 4-5 χρόνια τώρα.
Δυστυχώς η Apple, παρά τις υψηλές τιμές των προϊόντων της, είναι από τους λίγους που σφυρούν αδιάφορα στην εφαρμογή του νόμου για εγγύηση...

Ρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε τον κόσμο! Τα έχουμε πει δεκάδες φορές και δε νοείτε να το καταλάβετε.

Ο νόμος αναφέρει ότι η εγγύηση ενός προϊόντος πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια ανάλογη με τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Δεν αναφέρει πουθενά για 2 χρόνια! ΈλεoC πια με αυτή την καραμέλα. Μάθετε τα δικαιώματά σας, γιατί θα εκτεθείτε.

Edit:

Και για του λόγου το αληθές, από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:

Αγόρασα μια ηλεκτρική συσκευή και έχει εγγύηση 1 χρόνο. Στο κατάστημα μου ζήτησαν επιπλέον χρήματα για να εξασφαλίσω εγγύηση για το 2ο χρόνο. Υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εγγυήσεως για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά ;

Σε παροχή εγγύησης υποχρεούνται τόσο ο πωλητής όσο και ο κατασκευαστής (ά. 5 ν. 2251/1994). Δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύος της εγγύησης, παρά μόνο ότι η διάρκειά της πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά πάντως απέναντι στον πωλητή οι καταναλωτές έχουν τα δικαιώματά τους από τη σύμβαση της πώλησης, σύμφωνα με τα οποία σε περίπτωση πώλησης πράγματος με πραγματικό ελάττωμα, δικαιούνται να ζητήσουν διόρθωση, αντικατάσταση, ακόμα και να υπαναχωρήσουν από τη σύμβαση. Τα δικαιώματά τους αυτά μπορούν να τα ασκήσουν εντός 2 ετών από την ημερομηνία της αγοράς.

Edit 2:

Μπερδεύεστε οι περισσότεροι, γιατί αναφέρεται το 2 χρόνια παρακάτω. Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν....

Ο καταναλλωτης στην Ελλαδα προστατευεται ουσιαστικα απο 3 νομους:

1) Ν. 2251/1994 (Φ.Ε.Κ. Α' 191/16.11.1994)

2) Ν. 3043/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 192/21.08.2002), που τροποποιει τον Ν. 2251/1994 και ενσωματωνει στο ελλ. δικαιο την 1999/44/ΕΚ κοινοτικη οδηγια (αυτη λεει για τα 2 χρονια minimum στις εγγυησεις)

3) Π.Δ. 301/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 267/4.11.2002), Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 98/27/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Μαίου 1998 "περί των αγωγών παραλείψεως στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών" (ΕΕ αριθ. L 166 της 11/06/1998, σ. 51-55) και τροποποίηση του Ν. 2251/1994.

Ο Ν. 3043/2002 στο αρθρο 4 λεει:

"Με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της οδηγιας 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαίου 1999 σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών".

Η εγκύκλιος λοιπόν, είναι αυτή και αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή, έστω και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας αργότερα. Δηλ. ο αγοραστής δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του από τη στιγμή της παράδοσης του πράγματος και για 2 χρόνια, εφόσον στο διάστημα αυτό εκδηλωθεί πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνηθείσης ιδιότητας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το προϊόν έχει εγγύηση 2 χρόνια. Σημαίνει ότι αν πχ έχει κάποιο ελάττωμα, που ο αγοραστής το καταλάβει δύο χρόνια αργότερα, τότε δικαιούται αντικατάστασης. Δε σημαίνει "αν παρουσιάσει βλάβη από τη χρήση".

Ρε παιδιά, μην παραπληροφορείτε τον κόσμο! Τα έχουμε πει δεκάδες φορές και δε νοείτε να το καταλάβετε.

Ο νόμος αναφέρει ότι η εγγύηση ενός προϊόντος πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια ανάλογη με τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Δεν αναφέρει πουθενά για 2 χρόνια! ΈλεoC πια με αυτή την καραμέλα. Μάθετε τα δικαιώματά σας, γιατί θα εκτεθείτε.

Edit:

Και για του λόγου το αληθές, από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:

Edit 2:

Μπερδεύεστε οι περισσότεροι, γιατί αναφέρεται το 2 χρόνια παρακάτω. Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν....

Ο καταναλλωτης στην Ελλαδα προστατευεται ουσιαστικα απο 3 νομους:

1) Ν. 2251/1994 (Φ.Ε.Κ. Α' 191/16.11.1994)

2) Ν. 3043/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 192/21.08.2002), που τροποποιει τον Ν. 2251/1994 και ενσωματωνει στο ελλ. δικαιο την 1999/44/ΕΚ κοινοτικη οδηγια (αυτη λεει για τα 2 χρονια minimum στις εγγυησεις)

3) Π.Δ. 301/2002 (Φ.Ε.Κ. Α' 267/4.11.2002), Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας 98/27/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Μαίου 1998 "περί των αγωγών παραλείψεως στον τομέα της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών" (ΕΕ αριθ. L 166 της 11/06/1998, σ. 51-55) και τροποποίηση του Ν. 2251/1994.

Ο Ν. 3043/2002 στο αρθρο 4 λεει:

"Με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στις διατάξεις της οδηγιας 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαίου 1999 σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών".

Η εγκύκλιος λοιπόν, είναι αυτή και αναφέρει τα εξής:

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το προϊόν έχει εγγύηση 2 χρόνια. Σημαίνει ότι αν πχ έχει κάποιο ελάττωμα, που ο αγοραστής το καταλάβει δύο χρόνια αργότερα, τότε δικαιούται αντικατάστασης. Δε σημαίνει "αν παρουσιάσει βλάβη από τη χρήση".

Δεν ανέφερα εγώ τουλάχιστον τίποτα περί εγγύησης, κι από ότι είδα επανέλαβες κι εσύ αυτό που έγραψα.

Παρ' όλα αυτά ορίστε η νέα πολιτική της apple περί εγγυήσεων. Απλά θα πρέπει να αποδείξει στον Γερμανό ότι το κουμπί δε δούλευε εξαρχής.

Apple - Νομικές ανακοινώσεις - Προϊόντα της Apple και Θεσμοθετημένη Εγγύηση ΕΕ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.