Jump to content

ΑΤΙ και HyperMemory, μπορεί να ρυθμιστεί από τα Windows ??

adpanos

Recommended Posts

Παιδιά ξέρει κανείς πως μπορεί να ρυθμιστεί η μνήμη που θα παίρνει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή η εξωτερική που υποστηρίζει Hypermemory από την μνήμη του συστήματος μέσα από τα Windows σε ATI ???

Για να το κάνω ποιο λιανά, έχω μπροστά μου δυο Laptops AMILO XA 3530 BL1 τα οποία έχουν δύο κάρτες γραφικών, μια ενσωματωμένη (ΑΤΙ) και μια εξωτερική (ΑΤΙ 3650 512GB DDR3) !

Τα laptop έχουν μνήμη 4GB DDR2 800Mhz και τρέχουν WIN 7 64BIT !

Η κάθε κάρτα από αυτές υποστηρίζει Hyper memory οπότε μπορεί να δεσμεύει μνήμη από την μνήμη του συστήματος για την λειτουργία της !

Στα Laptop αυτά η ATI 3200 δεσμεύει 878 Mb από την μνήμη

και η ATI 3650 άλλα 875Mb από αυτή , οπότε φτάνει στο σύνολο κοντά στα 1,39Gb ραμ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνολικά χάνουμε περίπου 1,8Gb από την μνήμη του συστήματος και μένουμε με 2,2Gb διαχειρίσιμη μνήμη από το σύστημα η οποία είναι αρκετά λίγη !

Ξέρει κανείς πως μπορώ να περιορίσω την χρήση της μνήμης από τις κάρτες ώστε να εκμεταλλευτώ την μνήμη εκεί που πρέπει ???

Να πω εδώ πως ΔΕΝ υπάρχει ρύθμιση στο bios για το μέγεθος της μνήμης που θα δεσμεύει τουλάχιστον η ενσωματωμένη ....

Είναι τραγικό να έχεις 512Mb αποκλειστικής μνήμης σε εξωτερική κάρτα, να χρησιμοποιείς την εξωτερική κάρτα και παρόλα αυτά να παραμένει δεσμευμένη και η μνήμη για την ενσωματωμένη ......

Κανείς βρε παιδιά ???

Τουλάχιστον γνωρίζεται αν η παρακράτηση μνήμης γίνεται από τον driver της ATI και αν είναι δυναμική ή στατική ???

Αν είναι δυναμική δεν με ενοχλεί καθώς θα παραχωρείτε στο σύστημα ή θα δεσμεύεται από την κάρτα ανάλογα που είναι το φορτίο, αλλά αν είναι στατική .......

δε νομίζω οι κάρτες γραφικών να δεσμεύουν αυτά τα ποσά μνήμης συνέχεια είτε idle

είτε παίζοντας παιχνίδια π.χ. το λογικό είναι να χρησιμοποιούν τη μνήμη δυναμικά.

δε νομίζω οι κάρτες γραφικών να δεσμεύουν αυτά τα ποσά μνήμης συνέχεια είτε idle

είτε παίζοντας παιχνίδια π.χ. το λογικό είναι να χρησιμοποιούν τη μνήμη δυναμικά.

Και εγώ αυτό θα περίμενα αλλά όταν πχ. παίζεις με την μια από τις δυο κάρτες η άλλη συνεχίζει να φαίνεται πως δεσμεύει την μνήμη και μάλιστα το μεγαλύτερο που μπορεί κ.λ.π. άρα .......

Κάποτε είχα διαβάσει πως με μια παρέμβαση στην registry των win μπορούσες να κλείσεις το hypermemory. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορούσες ανά περίπτωση.

Δεν το βρίσκω όμως το θέμα ........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.