Jump to content

Encoding help

P70

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω το πολυαγαπημενο anime dragonball-z σε μια ειδικη remastered edition με triple audio, 2 αγγλικα και 1 γιαπανικο :p

Το προβλημα ειναι οτι η τηλεοραση μου οταν παει να αναπαραγει αυτα τα αρχεια παιζει το βιντεο τελεια αλλα γραφει unsupported audio. Ξερει κανεις καποιο προγραμμα με το οποιο να μπορω να επιλεξω ενα καναλι απο τα 3 και να κανω ενα οσο πιο γινεται lossless encode μηπως και το παιξει η tv μου? ευχαριστω! :T:

Πρέπει να δεις τι decoders υποστηρίζει η τηλεόρασή σου... ac3 δεν υποστηρίζει...? Πάντως αν υποστηρίζει mp3 κάν'το απλά encode με bitrate 320kbps, δε νομίζω ότι θα καταλάβεις διαφορά και θα έχει αρκετά μικρό μέγεθος...

Πρέπει να δεις τι decoders υποστηρίζει η τηλεόρασή σου... ac3 δεν υποστηρίζει...? Πάντως αν υποστηρίζει mp3 κάν'το απλά encode με bitrate 320kbps, δε νομίζω ότι θα καταλάβεις διαφορά και θα έχει αρκετά μικρό μέγεθος...

LG 32LV4500 Τηλεόραση | 32" Full HD LED TV με Picture Wizard II και DivX HD | LG Electronics Greece

Δεν ξερω! εδω ειναι τα χαρακτηριστικα της τηλεορασης, αν βλεπεις κατι που βοηθαει!

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το το κινητο μου το αναπαραγει κανονικα με το πρωτο audio stream!

Επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πειραματιζόμουν δεν ξέρω πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στους encoders... τότε χρησιμοποιούσα το lame, για το οποίο είχαν βγάλει και κάποια guis (πχ besweet)... Τώρα γενικά για τα πάντα χρησιμοποιώ το audition...

Τώρα για να κάνεις extract από το dvd τον ήχο σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι μέθοδοι από αυτές που έχω στο μυαλό μου (avidemux για να κάνεις demux τα streams και μετά encoding σε mp3 και sync με το nundub, αφού κάνεις encode και το video με το virtualdub με κάποιον xvid encoder)... ρίξε μια ματιά στο doom9.org εκτός και αν έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάποια άλλη πιο απλή και αυτοματοποιημένη μέθοδο...

Σε τι format είναι; Για να τα διαβάζεις από τον player της tv υποθέτω mkv.

Κατέβασε το avidemux. Άνοιξε το αρχείο που θές. Πήγαινε στο Audio=>Main track, επέλεξε ποιο stream θες. Στα αριστερά, εκεί που λέει video επέλεξε copy. Στο audio, επέλεξε mp3 lame. Κάτω επέλεξε mkv. Save video=>save as, και άσε να κάνει encode.

για να μη καθεσαι να πεδευεσαι με encoding μιας και μαλλον θες ενα απλο demux-mux(και ισως ενα transcoding του ηχου) ποσταρε ενα mediainfo(google it) του αρχειου που θες να δείς στηTV και μετα θα σου πω τι θα κανεις...

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον :)

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] εκανα ακριβως οτι γραφεις και ολα τελεια! :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.