sadako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Καλησπέρα.. Αυτό που θέλω να κάνω είναι σχετικά απλό.. Ένα φύλλο με μια λίστα εργασιών, στο οποίο θα προστίθενται συνεχώς (ας το ελπίσουμε τουλάχιστον ) νέες εργασίες. Η κάθε εργασία μπορεί να ανήκει σε 3 κατηγορίες, η καθεμιά με διαφορετικό κόστος, καθώς και μια τέταρτη κατηγορία 'custom', στο οποίο θα βάζω εγώ manually το ποσό.. Άρα όπως το σκέφτηκα, μια στήλη με το όνομα (ίσως βάλω και καμιά στήλη με σχόλια, αλλά αυτό δεν απασχολεί το παρόν πρόβλημα), και μετά 4 στήλες, οπότε σε κάθε γραμμή, να επιλέγω σε ποια κατηγορία ανήκει, και να συμπληρώνει αυτό στο τέλος κάπου το ποσό, οπότε να μπορώ να χρησιμοποιώ μετά τα ποσά με διαφόρους τρόπους, να αθροίζω όλα τα ποσά κλπ, το τελευταίο ξέρω πώς να το κάνω.. Χωρίς να'χω μπει καθόλου σε διαδικασία με φόρμες στο Excel, το μυαλό μου πήγε απευθείας σε radio buttons. Έκανα μια μίνι-ψακτική σε tutorials κλπ, κατάλαβα πάνω κάτω πώς δουλεύουν, με το link cell, το group box και το choose, τα προβλήματα που έχω είναι τα εξής: 1. Μπορώ να μορφοποιήσω κάπως τα group boxes και τα radio buttons, έτσι ώστε να πιάνουν ένα ολόκληρο κελί για να είναι πιο όμορφα; Προς το παρόν τα βλέπω μόνο να αιωρούνται, όχι τόσο πρακτικό. Γενικά τα θέλω τακτοποιημένα, κάθε group box να περικλείει μια γραμμή από 3 ή 4 κελιά (δεν έχω σκεφτεί ακόμα πώς θα προσομοιώσω την custom επιλογή), και κάθε radio button (χωρίς το text, αφού αυτό θα το βάλω στην κορυφή της στήλης) να είναι ακριβώς μέσα σε ένα κελί. 2. Αυτή την διαδικασία που θα κάνω για την μια εργασία, να την κάνω copy-paste για τις επόμενες χωρίς να δηλώνω manually για την καθεμία άλλο link cell κλπ Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Απρίλιος 9, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2012 Δεν γνωρίζει κανείς; Είναι πολύ δύσκολο τελικά;Μήπως έστω έχει κανείς κάποιο εναλλακτικό τρόπο να μου προτείνει για αυτό που θέλω να κάνω; Είναι για προσωπική χρήση, οπότε έχω το περιθώριο να το τροποποιήσω. Μια εναλλακτική (ίσως και πιο εύκολη στην υλοποίηση) είναι με drop-down menu για κάθε εργασία, απλά προτίμησα αρχικά αυτό με τα radio buttons για να έχω και ένα γρήγορο overview για το πόσες και ποιες δουλειές έχω πάρει από την κάθε κατηγορία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.