framboy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Καλησπέρα. Θέλει ένα φιλαράκι να φτιάξει ένα pc κυρίως για gaming με budget περίπου 1000€. Αρχικά υπάρχει δίσκος HDD 1TB και DVD-RW. Επίσης θα προτιμούσε να τα πάρει από ένα κατάστημα για να του τα συναρμολογήσουν. Του έφτιαξα λοιπόν την παρακάτω σύνθεσηΚουτίCORSAIR Carbide 300R 82€ΤροφοδοτικόXFX PRO 750W 102€ΜητρικήASUS MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3 181€ΕπεξεργαστήςINTEL Core i5 2500K 205€ΜνήμηMUSHKIN Blackline DDR3 8GB (2x4GB) 1600Mhz 9-9-9-24 51€Κάρτα γραφικώνASUS AMD HD7850-DC2-2GD5 2GB GDDR5 270€SSDOCZ Agility 3 120GB 135€Σύνολο: 1.026€Πως σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση? Γενικά προτιμάω καλά και ποιοτικά πράγματα από το να πάρω πχ πάμφθηνα κουτί τροφοδοτικό κ μητρική κ μια τούμπανη κάρτα γραφικών και ας ξέρω ότι θα έχει καλύτερη απόδοση στα games.Ξέρω ότι θα βγούνε οι ivy bridge στο τέλος του μήνα όπως επίσης ότι θα βγει κ η σειρά 6χχ της nvidia αλλά γενικά είμαι τις άποψης ότι αν περιμένεις να βγει το νέο στους υπολογιστές θα περιμένεις για πάντα... Επίσης από ότι έχω δει δεν περιμένουμε και τις τεράστιες διαφορές από τους ivy bridge. Επίσης μπορεί στο μέλλον να μπει και μια καλή ψύξη στον επεξεργαστή και να γίνει και ένα καλό oc. Νομίζω ότι αυτή η σύνθεση θα έχει καλή αντοχή στον χρόνο και νομίζω ότι και με το 750w τροφοδοτικό θα μπορεί να κάνει και ένα crossfire αργότερα αν το θέλει...
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #2 Απρίλιος 7, 2012 Βλέπω υπερβολικό τροφοδοτικόΤουμπανο μητρικήk επεξεργαστή. Η ψύχτρα σου που είναι οεο;Ποια οθόνη έχεις και ποια Games παίζεις;edit: Σε cf θα προτιμούσα καλύτερα μία ATX ανάλογων μετρητών τσέπης παρόλο που η Maximus είναι κούκλα σε όλα της
Aias Απρίλιος 7, 2012 #3 Απρίλιος 7, 2012 γιατι να πας σε Ζ68 και οχι στο καινουργιο Ζ77?Επισης αν θες φρεναρε το κανα μηνα να βγουν οι ivy bridge και να πεσουν οι τιμες στους sandyGigabyte Z77X-D3H (s 1155 , Z77 , DDR3 , HDMI) - Μητρικές - plaisio.grΕπισης σε καρτα γραφικων χτυπα απο αγγελια καμια 6950 (~200 ευρω) ή 6970 (~250ευρω) που ειναι μερα με την νυχτα με αυτην που βαζειςΣτειλε και ενα μηνυματακι στον crmaris μπορεις να εχει κανενα πιο καλο ή πιο οικονομικο αλλιως προτινω το corsair 850whttp://www.skroutz.gr/s/322734/Corsair-Enthusiast-Series-TX850-V2.htmlαυτα
takisv76 Απρίλιος 7, 2012 #4 Απρίλιος 7, 2012 Για την καρτα γραφικών εχω κι εγω την ίδια αποψη.Η μητρική όμως εφόσον πας για 2500 είναι έπος. Ψύκτρα βάλε οποσδήποτε.Αλλά όντως για τι χρήση μιλάμε?
evolution Απρίλιος 7, 2012 #5 Απρίλιος 7, 2012 γιατι να πας σε Ζ68 και οχι στο καινουργιο Ζ77?Επισης αν θες φρεναρε το κανα μηνα να βγουν οι ivy bridge και να πεσουν οι τιμες στους sandyGigabyte Z77X-D3H (s 1155 , Z77 , DDR3 , HDMI) - Μητρικές - plaisio.grΕπισης σε καρτα γραφικων χτυπα απο αγγελια καμια 6950 (~200 ευρω) ή 6970 (~250ευρω) που ειναι μερα με την νυχτα με αυτην που βαζειςΣτειλε και ενα μηνυματακι στον crmaris μπορεις να εχει κανενα πιο καλο ή πιο οικονομικο αλλιως προτινω το corsair 850wCorsair Enthusiast Series TX850 V2 | Skroutz.grαυταΗ μερα με την νυκτα δεν θα το ελεγα ελαχιστη διαφορα θα δει προς τα κατω αλλα θα εχει μια πιο καινουρια και πιο κρυα καρτα με καλυτερη μεταπωληση αργοτερα
framboy Απρίλιος 7, 2012 Author #6 Απρίλιος 7, 2012 Βλέπω υπερβολικό τροφοδοτικόΤουμπανο μητρικήk επεξεργαστή. Η ψύχτρα σου που είναι οεο;Ποια οθόνη έχεις και ποια Games παίζεις;edit: Σε cf θα προτιμούσα καλύτερα μία ATX ανάλογων μετρητών τσέπης παρόλο που η Maximus είναι κούκλα σε όλα τηςΤο τροφοδοτικό δεν νομίζω ότι είναι και τόσο υπερβολή αν μπει και δεύτερη κάρτα και γίνει και oc σε επεξεργαστή και κάρτες. Και η διαφορά από το 650 είναι 12€ οπότε δεν νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία.Η οθόνη είναι μια lg 21.5 full hd και μιλάμε για παιχνίδια τύπου battlefield 3, skyrim κλπ...Τώρα εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να μπει καμία κάρτα pci/pcie στο μέλλον πέραν της 2ης κάρτας γραφικών νομίζω ότι δεν πειράζει και τόσο που η gene-z είναι mATX. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή και μιλάμε για ένα pc που θέλουμε να κρατήσει στον χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο.. Επίσης πιστεύω ότι οι διαφορές του Z68 με το Z77 είναι αστείες για να περιμένει κανείς και επίσης φαντάζομαι ότι η gene-z Z77 (πέραν του ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) θα αργήσει να φτάσει την τιμή τις gene-z Ζ68 αν κρίνω από τις τιμές μέχρι τώρα στα Ζ77.Ψύξτρα υπάρχει προς το παρόν μια arctic freezer 7 η οποία μάλλον θα αλλαχτεί στο μέλλον με κάτι πιο δυνατό για ένα πιο καλό oc
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #7 Απρίλιος 7, 2012 Σε Ζ77 είναι νωρίς ακόμα να πας κατά την ταπεινή μου άποψη, όπως ειπώθηκε πιο πάνω. Είμαι απο τα άτομα που δίνουν κάποιο χρόνο αρχικά σε νέα mobo και cpu και μετά αγοράζουν. Αφήνω τους βιαστικούς να γίνουν "Beta testers" ένα πράγμα .Επειδή σε μερικές μέρες βγαίνουν οι νέοι όμως, μήπως πέσουν οι τιμές και καλό είναι να κάνει λίγο υπομονή ακόμα και παίρνει τον 2500k μετά; Για το cf ΑΝ το κάνει τελικά εμμένω στο να πάει σε ATX mobo. Oi κάρτες με την μικρή, θα είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Είναι τρομερή mobo ναι, απλά εγώ προσωπικά αν σκόπευα να κάνω cf δεν θα την επέλεγα. Στις αγγελίες μπορείς να βρεις 6970 2GB ~250ευρώ και ειλικρινά αν μπει αυτή, σε 1920χ1080 δεύτερη δεν χρειάζεται. Ας το σκεφτεί ο φίλος καλύτερα το θέμα αναμονής μερικών ημερών όμως...
framboy Απρίλιος 7, 2012 Author #9 Απρίλιος 7, 2012 Προσωπικά πιστεύω ότι άντε να δούμε μια μείωση στον 2500K τις τάξης των 15-20€. Δεν νομίζω ότι θα τον δούμε ξαφνικά στα 150€. Αυτό σε ένα pc που κάνει 1000€ είναι 1,5-2%... Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ συνήθως αν έχω τα λεφτά δεν έχω τόση υπομονή για τόσο μικρό κέρδος... Για την κάρτα γραφικών από ότι έχω δει από reviews η απόδοσή της είναι παραπλήσια τις 6950 με λίγο χαμηλότερη κατανάλωση. Σε μεταχειρισμένη δεν θέλει ο φίλος να πάει και το σέβομαι αφού δεν σκοπεύει να αναβαθμίσει πάλι σύντομα.Τώρα για την μητρική με έβαλες σε σκέψεις. Μήπως να πάμε σε κάτι τέτοιο? ASUS P8Z68-V PRO/GEN3Αν και προτιμώ καθαρά σαν design την gene-z
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #10 Απρίλιος 7, 2012 Δεν ξέρω ΑΝ θα πέσουν και πόσο οι τιμές αλλά κακα τα ψέματα είναι μεταβατική περίοδος. Ο περιμένων νικά σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθωςΤην ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 την έχω εδώ δίπλα. Είναι απίστευτη Mobo και δεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό θέμα. Βέβαια όπως και όλες οι Mobo αν το googlareis λίγο θα βρεις κάποια θέματα...
framboy Απρίλιος 7, 2012 Author #11 Απρίλιος 7, 2012 Αρχικά να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου και σίγουρα ο περιμένων νικά και ειδικά στα pc.Επίσης σίγουρα είναι μεταβατική περίοδος και υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες ειδικά στο μεταχειρισμένα όπου όλοι οι fanboys και beta testers όπως λες και εσύ θέλουν να κάνουν αναβάθμιση άμεσα. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα να περιμένουμε 20 μέρες που θα ανακοινωθούν οι ivy,μετά κλασσικά να μην υπάρχει σε κανένα μαγαζί στην Ελλάδα για ακόμα μια βδομάδα, μετά να έρθουν αλλά σε 2-3 μαγαζιά και να είναι πολύ ακριβοίκαι μέχρι τότε επειδή στην Ελλάδα κανένας δεν ρίχνει τιμές έτσι, άντε να έχει πέσει 20, 30€ εγώ σου λέω. Μπορεί βέβαια και αύριο να πέσουν πάρα πολύ ή να γίνει ομαλά η μετάβαση στους ivy, ή να ανέβουν πάρα πολύ, (πχ όπως έγινε και με τους δίσκους)Γενικά πάντως πιστεύω ότι όταν αγοράζεις ένα καλό μηχάνημα με +/- 30€ (εφόσον μιλάμε για μηχάνημα 1000€) δεν θα αλλάξει τόσο πολύ ούτε σε τιμή ούτε σε επιδόσεις αν μιλάμε για 1 μήνα αναμονή. Ιστορικά υπάρχουν βέβαια πολλές περιπτώσεις που η νέα γενιά ξεπερνούσε την παλιά κατά πολύ σε επιδώσεις αλλά δεν νομίζω ότι περιμένει κανένας την τεράστια διαφορά από τους ivy bridge σε ότι αφορά το gaming τουλάχιστον.Αυτά δεν τα λέω σαν απάντηση σε αυτό που μου είπες, απλά πήρα αφορμή από την απάντησή σου για να εκφράσω τους προβληματισμούς μου.
Trexx Απρίλιος 7, 2012 #12 Απρίλιος 7, 2012 Eγώ πάλι θα σου πρότεινα μια μητρική με z68 των 100 ευρώ (υπάρχουν αρκετές asrock και gigabyte). Μια χαρά δυνατότητες o/c και το ίδιο θα αντέξει στο χρόνο, μη νομίζεις.
koukounis Απρίλιος 7, 2012 #13 Απρίλιος 7, 2012 ακούω για μείωση των παλαιών με την έλευση των νέων. θα υπάρχει όμως στοκ?? γιατί από μια έρευνα που έκανα έχει ήδη αρχίσει να εξαντλείται (intel). νομίζω πάνε οι εποχές που τα μαγαζιά στόκαραν στη χώρα μας. όλοι πλέον κατόπιν παραγγελίας. και επίσης είναι σίγουρο οτι o αντίστοιχος ivy του 2500Κ θα είναι στην ίδια τιμή???. κάθε τι που προτοέρχεται είναι πλέον φωτιά στην ελλάδα ειδικά τον πρώτο μήνα. αναφέρω ένα παράδειγμα από το χώρο των ηλεκτρονικών που μπορεί να μην έχει σχέση αλλά δείχνει την κατάσταση. πλέον αλλάζουν οι σειρές των τηλεοράσεων (2011 αντικαθίστανται από 2012). τίποτα τρομερό σε διαφορά τεχνολογίας και όμως τα νέα μοντέλα είναι 5-10% ακριβότερα από τα αντίστοιχα περσινά. και μιλάμε για μια τεχνολογία που κάθε χρόνο πέφτει και γίνεται πιο προσιτή. οσο για τα περί testing και παιδικών ασθενειών συμφωνώ. πέρα από τα φαντακτερά reviews των sites - τα πραγματικά reviews είναι πάντα των κατόχων. από αυτά καταλαβαίνεις αν κάτι αξίζει ή όχι ή αν ανταποκρίνεται σε αυτά που υπόσχεται.
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #14 Απρίλιος 7, 2012 ακούω για μείωση των παλαιών με την έλευση των νέων. θα υπάρχει όμως στοκ?? γιατί από μια έρευνα που έκανα έχει ήδη αρχίσει να εξαντλείται (intel). νομίζω πάνε οι εποχές που τα μαγαζιά στόκαραν στη χώρα μας. όλοι πλέον κατόπιν παραγγελίας. και επίσης είναι σίγουρο οτι o αντίστοιχος ivy του 2500Κ θα είναι στην ίδια τιμή???. κάθε τι που προτοέρχεται είναι πλέον φωτιά στην ελλάδα ειδικά τον πρώτο μήνα. [MENTION=5306]koukounis[/MENTION] δεν τον προέτρεψα να περιμένει τον νέο 2500k όπως είπες, αλλά τον τωρινό για πιθανή μείωση τιμής και γιατί όχι να μην δούμε μείωση τιμών και στις Z68 μητρικές.Αν θα βρει 2500k σε κανένα μήνα; Πιστεύω ακράδαντα ναι. Δεν ξέρω σε τι τιμή βέβαια...
Gregorypeg1000 Απρίλιος 7, 2012 #15 Απρίλιος 7, 2012 Τα μόνα που θα άλλαζα στη σύνθεση σου είναι η κάρτα γραφικών(βρες μία 6950/70 μεταχειρισμένη στο φόρουμ) και τροφοδοτικό (corsair hx750/850)
evolution Απρίλιος 7, 2012 #16 Απρίλιος 7, 2012 Για καρτα γραφικων αν μπορει να διαθεση λιγο παραπανω να κοιτουσε σε 7870 που απο τα περισσοτερα review ειναι ελαχιστα μπροστα απο την 6970 πχ VGA :: ATI Radeon HD7870 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) (GV-R787OC-2GD) - Visionstudio.gr
Trexx Απρίλιος 7, 2012 #17 Απρίλιος 7, 2012 Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρει μεταχειρισμένη κάρτα με 200 ευρώ (6950) όταν με 250 μπορεί να πάρει καινούρια και μάλιστα έστω και οριακά καλύτερη.
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #18 Απρίλιος 7, 2012 H κάρτα που πρότεινα είναι η 6970 η οποία είναι στο κουτί της με πλήρη εγγύηση στα 250ευρά και οριακά χειρότερη απο την 7870 με την οποία η διαφορά τιμής είναι περίπου 90ευρά! (μιλάω για ελληνικά κατατήματα και όχι Pixmania Που την έχει 310 περίπου)Αν πάει σε τέτοιες κάρτες (6970-7870) σε 1920χ1080 δεν θα χρειαστεί δεύτερη και σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστεί 750άρι ή 850άρι psu...Οπότε κόβει απο κάρταΚόβει απο psuΕχει έτσι και αλλιώς τούμπανο σύστημα με αυτά που διάλεξε και ή τα τρώει αλλού τα λεφτά, είτε παίρνει κάτι άλλο...
Trexx Απρίλιος 7, 2012 #19 Απρίλιος 7, 2012 Ναι, δεν το είπα για σένα. Για την 6950 που προτάθηκε δις νομίζω, έλεγα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.