Jump to content

rj45 cat6 φισάκια;

mani

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πήγα σήμερα και πήρα 10 φισάκια rj45 για cat6 αλλά επειδή μου φάνηκαν αρκετά φθηνά (1,50 ευρώ/10) λέω μήπως δεν είναι cat6 και τα βάλω τζάμπα.

Φωτογραφίες

img143m.th.jpg

img144vi.th.jpg

Ποια η διαφορα τους ? Noμιζα οτι ολα ειναι RJ45, ασχετα με cat5/5e/6/6e κλπ και τα θωρακισμενα RJ45 εχουν απλα το μεταλακι για την γειωση...

Είναι εσωτερικό το θέμα. Το cat6 έχει λίγο πιο παχιά καλώδια. το cat6 καλώδιο δε χωράει στα ca5 jack για να τα patcharistei

Δηλαδή ό,τι φισάκι rj45 κι αν είναι κάνει ανεξαρτήτως αν το καλώδιο είναι cat6, cat5κλπ;

Δεν υπάρχουν απώλειες;

Το καλώδιο χωράει...

Τα συγκεκριμένα τα έχω ξαναβάλει σε σε cat6 15 μέτρων και δουλεύει κανονικά. Δεν είναι gigabit ακόμα όμως το δίκτυο. Οπότε λέω μην είναι λάθος και πάει χαμένος ο κόπος να φτιάξω και τα άλλα.

Εγώ που πήρα πρόσφατα Cat6, ήταν με μεταλλική θωράκιση. Δεν ξέρω αν παίζει πραγματικά ρόλο και υπό ποιές συνθήκες, αλλά αυτή ήταν η διαφορά τους από τα απλά Cat5.

Νομιζω οτι ειναι διαφορετικα. Προσπαθουσα να βαλω απλα φισακια σε cat6 και δεν χωρουσαν με τπτ. Ειναι πολυ χοντρα τα εσωτερικα καλωδιακια.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Είναι ίδια ακριβώς εμφανισιακά εξωτερικά. Εσωτερικά δε χωράνε. Μεταλάκια κλπ είναι εξτρα και συνήθως για άλλη χρήση. πχ ftp/stp καλώδια.

Ναι αν μπαίνουν και τα 4 ζεύγη είναι εντάξει. αν δε έμπαιναν τότε είναι cat5 τα jacks.

Γενικά τα jacks είναι φτηνά γιατί δεν είναι και τίποτα το τρομερο.

150-718_sii.jpg

Αυτα τα εχει χρησιμοποιησει κανεις?Θα θελει και ειδικη πρεσα φανταζομαι.

Ίδια με τα κλασσικά φαίνονται, απλώς έχουν το καλό ότι βγαίνουν έξω τα καλωδιάκια και μπορείς να δεις καθαρά ποιο χρώμα πάει που.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.