Jump to content

Καμερα και καταγραφη

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανεις ιδεα απο καμερες και καταγραφες? Αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι να μπει μια καμερα η οποια να στελνει την εικονα σε ενα pc που θα την καταγραφει. Για να μη καταγραφει 24/7 σκεφτομαι καποιο μοντελο με ανιχνευτη κινησης, οποτε να αρχιζει η καταγραφη οταν ο τελευταιος πιανει κατι. Αυτο που δε ξερω, ειναι τι εξοπλισμο/software κτλ θα χρειαστω. O χωρος που θα καταγραφεται ειναι ενας μικρος διαδρομος, οποτε δεν υπαρχει αναγκη για ιδιαιτερες προδιαγραφες οσο αφορα την καμερα.

Tο webcamXP είναι free s/w και θα κάνει ότι θέλεις.

Έχει scheduler και εκείνο που είχα κάνει εγώ πριν από καιρό είναι να το ρυθμίσω να τραβάει φωτό του χώρου κάθε 3 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μην μου γεμίζει το δίσκο.

Έχει και πολλές άλλες δυνατότητες, δέστο.

Αν η απόσταση πισιού/καμερας είναι μικρή θα σε βολέψει και μια usb web camera διαφορετικά κοιτάς για ip camera.

με τη dlink απο οτι καταλαβανω αποφευγω και την αγορα υπολογιστη? Για να μπορω να συνδεθω στην καμερα απο οπουδηποτε δε θα πρεπει να εχω static ip?

Χωρίς Η/Υ μιλάμε για άλλου ειδους λύση, με κάμερα και αντίστοιχο καταγραφικό δηλαδή.

Πισί πάντως, αν δεν έχεις μπορείς να πάρεις ένα επιπέδου Ρ4 και να κάνεις δουλειά.

με τη dlink απο οτι καταλαβανω αποφευγω και την αγορα υπολογιστη? Για να μπορω να συνδεθω στην καμερα απο οπουδηποτε δε θα πρεπει να εχω static ip?

Υπαρχουν 2 τροποι η με static ip η με dyndns εγω το εχω κανει με το δευτερο τροπο,

προσοχη να μη στησεις τη συγκεκριμενη camera διπλα σε ηχεια γιατι μικροφωνιζει απιστευτα

και κατι αλλο πληροφοριακα υπαρχουν και τηλεχειριζομενες,λιγο πιο ακριβες βεβαια

Το εψαξα λιγο παραπανω, απο οτι βλεπω μπορει να γινεται η καταγραφη στην καρτα χωρις pc.. Επισης βλεπω οτι εχει ftp client οποτε λογικα -αν δω οτι δε με φτανει η καρτα- μπορω να το ρυθμισω να γραφει σε εναν network δισκο.. Με εχει ψησει αρκετα μπορω να πω :)

Ενημερωσε παντως για την τελικη σου ενεργεια καθως ενδιαφερει το θεμα!

Παντως με dyndns σαφως γλιτωνεις πολλα

Η 932 απο οτι βλεπω δεν εχει λειτουργια να αρχιζει καταγραφη οταν πιασει κατι o ανιχνευτης κινησης.. Οποτε μαλλον με βλεπω για την πρωτη :)

Έχε υπόψη σου πάντως ότι με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις ένα DVR, που έχει δυνατότητες motion detection, remote access κλπ, αλλά χωρίς δίσκο και κάμερες.

Βέβαια οι "χαζές" κάμερες είναι σημαντικά φτηνότερες, και δίσκο μπορείς να βάλεις κάποιο παλιό που έχεις.

Παιδια μια βοηθεια, επειγον προβλημα.Στο μαγαζι που εχω εδω και 2 μηνες λειπουνε λεφτα απο το ταμειο,χρειαζομαι μια καμερα που απλα να καταγραφει τον ταμία>διπλα απο το ταμειο εχει ενα ραφακι οπου μπορω να την τοποθετησω εκει >αυτα που ζηταω ειναι

=να δουλευει με ρευμα γιατι υπαρχει πριζα στους 20 ποντους

=να λειτουργει αυτονομα χωρις υπολογιστη δηλαδη

=δεν χρειαζεται εκεινη την στιγμη να βλεπω εικονα δεν με ενδιαφερει δηλαδη η οθονη

=αν ειναι δυνατον να ειναι plug n play, τοποθετεις στο ρευμα πατας το κουμπι και τελος

αν εχει και ανιχνευτη κινησης για να μην γραφει τζαμπα ακομη καλυτερα

αυτο που θελω δηλαδη ειναι να λειτουργει καπως αναλογα με μια βιντεοκαμερα, πατας δηλαδη rec και γραφει, την επομενη μερα το ιδιο, αν τελειωσει ο αποθηκευτικος ξαναγραφει απο πανω, αν υπαρξει προβλημα αφαιρεις την καρτα η τον σκληρο πας την συνδεεις σε υπολογιστη και βλεπεις τι εγραψε.Πανω κατω τετοια λειτουργεια θελω>Στον επαγγελματικο χωρο δεν εχω ουτε νετ ουτε υπολογιστη.

Δεν με ενδιαφερει hd ουτε χαμηλου φωτισμου,

υπαρχει καμια προταση σχετικα φθηνη?

οποιος μπορει ας βοηθησει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.