Jump to content

SSD σε φορητό! Ποιον ???

adpanos

Recommended Posts

Εχω ένα FUJITSU SIEMENS AMILO XA-3530 BL1 το οποίο φοράει PUMA πλατφόρμα της AMD με :

thumb_443x332_477.jpg

- AMD TURION ULTRZ X2 ZM-86

- 4GB (2X2GB) DDR2 800Mhz

- ATI 3200 + ATI 3650 512Mb DDR3 κάρτες γραφικών που εναλλάσονται για επιδόσεις - φορητότητα

- 2 Χ SEAGATE MOMENTUS 250GB 5400 RPM σκληρούς δίκους !!!

Το chipάκι που φοράει ο φορητός είναι το αντίστοιχο του SB700 για τα φορητά συστήματα της AMD .

Σκέφτομαι να αλλάξω τον ένα από τους 2 σκληρούς δίσκους με έναν SSD !

Ποιον να διαλέξω δεδομένου το ότι είμαι με SATA II ???

Πιθανοί ssd που έχω σκεφτεί είναι οι :

OCZ AGILITY III 120GB SATA III (132€)

SAMSUNG 830 128GB SATAIII NOTEBOOK EDITION (167€)

Ομως βλέποντας πως με τον samsung φτάνω κοντά στα 170€ , κοίταξα και τους 180άρηδες και είδα πως ο

OCZ AGILITY III 180gb SATA III φτάνει τα (190-200€) ! Περίπου 20€ πάνω !

Τι θα επιλέγατε λοιπόν με δεδομένο πως θα τρέξουν σε SATA II controller ?

θα απέφευγα ocz γιατί πολλές φορές έχω δεί να έχουν ασυμβατότητες σε παλαιότερα chipset ή bios.

μια χαρά νομίζω θα είσαι με τον 830 ή κάποιον intel, από τη στιγμή που θα έχεις και άλλον ένα 250GB.

Επειδή βλέπω πως δεν υπάρχει για τον 830 διαθεσιμότητα και θα αργήσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα ποιον άλλο θα μου προτείνατε ???

Και ο M4 δεν έχει διαθεσιμότητα.

Γενικά βρίσκω

AGILITY III 120GB

OCTANE III 128GB

Patriot Pyro 120GB

Patriot Pyro SE 120GB

Corsair Force 3 Series 120GB

Corsair Force Series GT 120GB SATA 3 6Gb/s

OCZ SSD 120GB Vertex 3 Series SATA3 2.5

σε διαθεσιμότητα !! Ο OCTANE 3 λέει τίποτα ?? Να πάω σε Corsair GT ή vertex III ??

Γενικά τι είναι καλύτερο από τους παραπάνω ?

Τους patriot και τους corsiar δεν τους ξέρω καθόλου.

Τι διαφορετικό δίνει απο τον samsung πχ είτε τον corsair?

Τον intel τον βρίσκω 178€ διαθέσιμο

Τον vertex III 151€ διαθέσιμο

Τον corsair GT 155€ διαθέσιμο

Τον AGILITY II 132€ διαθέσιμο

Τον PATRIOT PYRO SE 159€ διαθέσιμο

Και λέω γιατί να πάω στον intel , υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος ??? Απ`ότι ξέρω δεν φοράει intel controller και είχε και κάτι προβλήματα που μάλλον λύθηκαν με νέο firmware, οπότε ποιος ο λόγος να ενισχύσω ένα μονοπώλιο.

Εχοντας δοκιμασει για μεγαλο χρονικο διαστημα (~ 6++ μηνες ) σε ICH7 στον παλιο Samsung SLC 60GB (απο novatech) και μετα τον Vertex 2 60GB δεν εχω παρατηρησει ΚΑΜΜΙΑ διαφορα σε καθημερινη χρηση. Παντα win7...

Στα χαρτια ειναι η μερα με την νυχτα σε επιδοσεις... ;)

Θα ελεγα να παρεις τον φτηνοτερο/πιο αξιοπιστο

Τον intel τον βρίσκω 178€ διαθέσιμο

Τον vertex III 151€ διαθέσιμο

Τον corsair GT 155€ διαθέσιμο

Τον AGILITY II 132€ διαθέσιμο

Τον PATRIOT PYRO SE 159€ διαθέσιμο

Και λέω γιατί να πάω στον intel , υπάρχει κάποιος παραπάνω λόγος ??? Απ`ότι ξέρω δεν φοράει intel controller και είχε και κάτι προβλήματα που μάλλον λύθηκαν με νέο firmware, οπότε ποιος ο λόγος να ενισχύσω ένα μονοπώλιο.

Εφόσον τον θες για laptop θα πάς σε agility. Είναι ο ποιο οικονομικός απ' όλους. Σε sata 2 θα παίξει άρα όλοι οι παραπάνω είναι πεταμένα λεφτά.

O intel 520 δεν είχε απ' όσο ξέρω κανένα πρόβλημα. Και τον πρότεινα καθαρά γιατί εφόσον δεν βρίσκεις samsung & corsair είναι ο αμέσσως επόμενος αξιόπιστος (για του λόγο το αληθές samsung>intel>corsair σε θέμα αξιοπιστίας). Έχει 5ετή εγγύηση.

Στην θέση σου πάντως θα έπαιρνα corsair gt αλλά με το σκεπτικό οτι αργότερα θα τον βάλω πάνω σε sata3 σε κάποιο άλλο pc.

Εκανα παραγγελία τον

Corsair Force Series GT 120GB SATA 3 6Gb/s (CSSD-F120GBGT-BK)

από MG MANAGER στα 156€ ! Αύριο θα τον έχω !

Ελπίζω να κάνει δουλειά ! :)

Με γεια φιλε μου

οταν τον βαλεις πανω στο λαπτοπ ποσταρε εντυπωσεις και ειχες κανενα προβλημα με ασυμβατοτητα η μπλε οθονες πες μας να ξερουμε ;)

to 1o πράγμα που θα κάνεις είναι να δεις/περάσεις το τελευταίο firmware...το 1.3.3 νομίζω...

Τι αλλαγή δίνει το παραπάνω firmware ???

Εχω σετάρει ολόκληρο το σύστημα και θα με πας πίσω εσύ .... :rolleyes:

Firmware, επιδόσεις στο σύστημα , έκδοση driver controller, ahci κ.λ.π. στα παρακάτω screens !:fun:

Δεν έχω πειράξει τίποτα από ρυθμίσεις των Win 7 ενώ ο SSD είναι 23% περίπου γεμάτος. Σε sataII πάντα.

post-7477-1416076026,7721_thumb.jpg

post-7477-1416076027,5156_thumb.png

post-7477-1416076027,5872_thumb.jpg

post-7477-1416076027,6359_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.