Jump to content

Προβλημα με waterblock

evolution

Recommended Posts

Εχω εδω και σχεδον 2 χρονια το koolance cpu 360 μιας και ειχα λυμενη την υδροψυξη ειπα να ανοιξω να το καθαρισω παρολο που δεν βρηκα κατι μεσα φενετε σαν να εχει πιασει αλατα και η επινικελωση εχει φυφει σε ενα αρκετα μεγαλο κοματι στο κεντρο του block

Αν το λειτουργησω ετσι θα εχω προβλημα ?να κοιταξω για νεο block?μπορει να γινει κατι αλλο ?

Ευχαριστω

post-14294-1416075995,0605_thumb.jpg

post-14294-1416075995,486_thumb.jpg

post-14294-1416075995,5599_thumb.jpg

post-14294-1416075995,7381_thumb.jpg

post-14294-1416075995,8128_thumb.jpg

Οι φωτό που έχεις είναι πολύ θολές . Αλλά πάλι χάλκινη δεν είναι η βάση , ποια επινικέλωση λες;

Πάντως τα άλατα με λίγο ξύδι ή viakal ( προσοχή με αυτό , δεν θέλει πολύ ώρα ) θα φύγουν . Αφού το έχεις ανοιχτό καθάρισέ το , τα παραπάνω θα βοηθήσουν .

Τί υγρό είχες μέσα και το προκάλεσε αυτό;

Οι φωτό που έχεις είναι πολύ θολές . Αλλά πάλι χάλκινη δεν είναι η βάση , ποια επινικέλωση λες;

Πάντως τα άλατα με λίγο ξύδι ή viakal ( προσοχή με αυτό , δεν θέλει πολύ ώρα ) θα φύγουν . Αφού το έχεις ανοιχτό καθάρισέ το , τα παραπάνω θα βοηθήσουν .

Τί υγρό είχες μέσα και το προκάλεσε αυτό;

Αquacomputer double protect ειχα τις προηγουμενες φορες που το ειχα ανοιξει δεν ειχε κανενα θεμα

Η βαση ηταν ολη επινικελωμενη τωρα στο κεντρο εχει φυγει και φενετε ο χαλκος

viakal και μια οδοντοβουρτσα και θα γινει καινουργιο :)

το σκεφτηκα αυτο για τα αλατα

Απλα το μεγαλυτερο θεμα μου ειναι οτι εχει φυγει η επινικελωση σε ενα μεγαλο κοματι στο κεντρο και αν μου δημιουργησει καποιο προβλημα αργοτερα

Υπάρχει αλουμίνιο στο κύκλωμα (ψυγείο) , μήπως αυτό οφείλεται σε γαλβανική αντίδραση;

Και καλά double protect υγρό. Αν το καθαρίσεις και δεν υπάρχει σοβαρή διάβρωση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα στη λειτουργία του , αλλά μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις υγρό.

Προσωπικά χρησιμοποιώ έτοιμο BP υγρό εδώ και 4 χρόνια στο ίδιο (χάλκινο) μπλοκ με 1 αλουμινένιο και 2 μπρούτζινα ψυγεία και δεν έχω δει τέτοιο πράμα. Μόνο λίγα κατάλοιπα ανά χρόνο που αλλάζω το υγρό.

Υπάρχει αλουμίνιο στο κύκλωμα (ψυγείο) , μήπως αυτό οφείλεται σε γαλβανική αντίδραση;

Και καλά double protect υγρό. Αν το καθαρίσεις και δεν υπάρχει σοβαρή διάβρωση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα στη λειτουργία του , αλλά μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις υγρό.

Προσωπικά χρησιμοποιώ έτοιμο BP υγρό εδώ και 4 χρόνια στο ίδιο (χάλκινο) μπλοκ με 1 αλουμινένιο και 2 μπρούτζινα ψυγεία και δεν έχω δει τέτοιο πράμα. Μόνο λίγα κατάλοιπα ανά χρόνο που αλλάζω το υγρό.

Αυτο εγινε μεσα σε ενα μηνα ως τωρα δεν ειχα κανενα θεμα (και ουτε εχω δει κατι παρομοιο με αναζητηση)

post-14294-1416075996,2063_thumb.jpg

Γιαννη το μπλοκακι θα δουλεψει κι ετσι κανονικα

αλλα σιγουρα μπορει να ξαναεπιμεταλλωθει

δεν υπαρχει προβλημα. Γινεται σαν καινουριο.

Το θεμα ειναι να βρεθει η αιτια του προβληματος.

Για γραψε αναλυτικα ολα τα εξαρτηματα του του loop σου.

Γιαννη το μπλοκακι θα δουλεψει κι ετσι κανονικα

αλλα σιγουρα μπορει να ξαναεπιμεταλλωθει

δεν υπαρχει προβλημα. Γινεται σαν καινουριο.

Το θεμα ειναι να βρεθει η αιτια του προβληματος.

Για γραψε αναλυτικα ολα τα εξαρτηματα του του loop σου.

CPU 360/Feser xchanger 360/phobya gchanger 240/xspc dual bay d5 tank /koolance pmp 450s

Fitting

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Verlngerung G1/4 auf G1/4 25mm - gerndelt - black nickel Verlngerung G1/4 auf G1/4 25mm - gerndelt - black nickel 64137

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - 13/10mm (10x1,5mm) Anschraubtlle G1/4 - kompakt - black nickel 13/10mm (10x1,5mm) Anschraubtlle G1/4 - kompakt - black nickel 62141

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Koolance Winkeladapter drehbar G1/4 auf G1/4 IG Koolance Winkeladapter drehbar G1/4 auf G1/4 IG 64160

Και σωληνας primochill

Πριν περιπου 1 μηνα που το ανοιξα να το καθαρισω ηταν σαν καινουριο δουλεψε γυρω στη μια βδομαδα (καινουριο υγρο aquacomputer) ελυσα την υδροψυξη και αφου καθαρισα τα block τα αδιασα τελειως και τα φυσηξα με αερα μην μεινει υγρασια μεσα τα αφησα στην ακρη

μιας και παραγγειλα σωληνα τωρα ειπα να το ανοιξω μπας και εχει τιποτα μιας και ειχα χρονο και το ειδα ετσι

τον περασμενο μηνα οταν το ανοιξες καθαρισες με με τιποτα τα ψυγεια?

το μονο που χρησημοποιω για καθαρισμα ειναι νερο (αποινισμενο απο τα supermarket) και τα ψυγεια και γενικοτερα τα παντα μενουν 1-2 μερες ως που να στεγνωσουν τελειως και τα φυσαω με το compreseraki

Παρατήρησες διάβρωση ή τίποτα άλλο πουθενά αλλού; Τί να είναι , κακής ποιότητας επιμετάλλωση από το εργοστάσιο , περίεργο μου ακούγεται.

Mα αυτο ειναι που με προβληματιζει μονο στο κατω κοματι του wb που εβγαλα φωτο ειδα προβλημα, τα αλλα κοματια του wb δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα , στα ψυγεια δεν φενετε να εχουν κατι εξωτερικα τουλαχιστον η αντλια μεσα ειναι σαν καινουρια

Εστειλα μυνημα στο Γιωργο για το κοστος της επιμεταλλωσης γιατι μονο στην ιδεα θα λυνω την υδροψυξη καθε βδομαδα μηπως προχωρισε το προβλημα

Τα ρακόρ σου δες γιατί είναι ορείχαλκος επινικελωμένος. Αν δεν έχουν κάτι - σημάδια αλληλεπίδρασης με το μπλοκ - , ίσως τότε όντως φταίει η ποιότητα της αρχικής επιμετάλλωσης.

Πάντως αν το πας για επιμετάλλωση , ρώτα πρώτα αν μπορεί να γίνει σωστά γιατί τα κανάλια που έχει το μπλοκ είναι πολύ λεπτά και πυκνά , μήπως δεν γίνει σωστή δουλειά και ξαναέχεις θέμα.

Τα ρακόρ σου δες γιατί είναι ορείχαλκος επινικελωμένος. Αν δεν έχουν κάτι - σημάδια αλληλεπίδρασης με το μπλοκ - , ίσως τότε όντως φταίει η ποιότητα της αρχικής επιμετάλλωσης.

Πάντως αν το πας για επιμετάλλωση , ρώτα πρώτα αν μπορεί να γίνει σωστά γιατί τα κανάλια που έχει το μπλοκ είναι πολύ λεπτά και πυκνά , μήπως δεν γίνει σωστή δουλειά και ξαναέχεις θέμα.

Tα ρακορ δεν φενοντε να εχουν καποιο θεμα , απο οτι μου ειπε ο Γιωργος δεν θα εχω θεμα

....απο οτι μου ειπε ο Γιωργος δεν θα εχω θεμα

Για να μην παρεξηγουμαστε

Αυτο που λεει ο φιλος Dangar ισχυει

Ενδεχεται να μην πιασει με την πρωτη η επιμεταλλωση στα βαθια/στενα σημεια

Ειναι θεμα του τεχνιτη για το αν θα γινει σωστα η δουλεια και θα πιασει στα fins το χρωμιο/νικελ.

καθως και διαστασεων/βαθους των προς επεξεργασια σημειων.

Στο χειροτερο σεναριο που δεν στην καταφερει καλα,

ειτε ξαναδοκιμαζει ειτε απλα απομεταλλωνει και στο αφηνει σκετο χαλκο.

Επισης Γιαννη παρε ενα μαγνητακι και τσεκαρε τις g1/4 ταπες που φορας

για τυχον απομειναρια παλαιοτερων εποχων, σιδερενιες! της koolance...

Για να μην παρεξηγουμαστε

Αυτο που λεει ο φιλος Dangar ισχυει

Ενδεχεται να μην πιασει με την πρωτη η επιμεταλλωση στα βαθια/στενα σημεια

Ειναι θεμα του τεχνιτη για το αν θα γινει σωστα η δουλεια και θα πιασει στα fins το χρωμιο/νικελ.

καθως και διαστασεων/βαθους των προς επεξεργασια σημειων.

Στο χειροτερο σεναριο που δεν στην καταφερει καλα,

ειτε ξαναδοκιμαζει ειτε απλα απομεταλλωνει και στο αφηνει σκετο χαλκο.

Επισης Γιαννη παρε ενα μαγνητακι και τσεκαρε τις g1/4 ταπες που φορας

για τυχον απομειναρια παλαιοτερων εποχων, σιδερενιες! της koolance...

Tαπες εννοεις κατι τετοιο ?αν ναι υπαρχουν μονο 2 πλαστικα πανω στο ψυγειο τις Phobya αλλα θα το κοιταξω και αυτο σε ολα τα ρακορ

Tαπες εννοεις κατι τετοιο ?αν ναι υπαρχουν μονο 2 πλαστικα πανω στο ψυγειο τις Phobya αλλα θα το κοιταξω και αυτο σε ολα τα ρακορ

ναι αυτες λεω..

αυτες που κυκλοφορουσαν παλιοτερα απο koolance ηταν σιδερενιες!

και πιστεψε με επειδη ειναι ολες ιδιες εμφανισιακα

υπαρχουν ακομα πολλες αναμεσα μας και αλλαζουν χερια σε αγοραπωλησιες κτλ

με αποτελεσμα να κυκλοφορουν ακομα πολλα κυκλωματα με σκουριασμενες (εσωτερικα) σιδερενιες ταπες

ναι αυτες λεω..

αυτες που κυκλοφορουσαν παλιοτερα απο koolance ηταν σιδερενιες!

και πιστεψε με επειδη ειναι ολες ιδιες εμφανισιακα

υπαρχουν ακομα πολλες αναμεσα μας και αλλαζουν χερια σε αγοραπωλησιες κτλ

με αποτελεσμα να κυκλοφορουν ακομα πολλα κυκλωματα με σκουριασμενες (εσωτερικα) σιδερενιες ταπες

Ταπες τετοιες εχω μονο 2 πλαστικες (φενοντε και απο το βαρος ετσι και αλλιως) αλλα τωρα κοιτουσα ολα τα ρακορ και δεν φενετε να εχουν καποια αλλιωση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.