Jump to content

Αυτοβουλο μηχανημα?

icy20

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα. Εχω 2 μηχανηματα σπιτι το ενα διπλα στο αλλο με kvm και τα 2 συνδεδεμενα σε switch για το νετ. Το ενα το εχω αναμενο παντα. Το δευτερο το αναβω μονο για games. Τις τελευταιες 2 μερες ξυπναω και βρισκω αναμενο και το 2ο... :fist: Απο το event viewer βλεπω οτι logs υπαρχουν παντα γυρω στις 3:50-4:00 το πρωι. Αρα προφανως τοτε ανοιγει! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ??????

Καλήμερα!

Σαν πρώτη λύση θα σου πρότεινα να μπείς στο Bios και να τσεκάρεις οτι εχει σχέση με "WAKE" "Wake on lan" Wake on Ring κλπ. και να τα κάνεισ disable

Πιθανότατα να είναι το wake on lan.

Μα το wol το εχω ενεργοποιημενο για να μπορω να το ανοιξω οταν ειμαι εκτος, στη δουλεια απο το 2ο pc...Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο δεν ειχα τετοιο προβλημα. Μονο τις 2 τελευταιες μερες...

Το δευτερο μηχανακι που ξυπναει μονο του, το απενεργοποιεις με ''τερματισμο λειτουργιας'' Ή με ''αναστολη λειτουργιας'';

Μα το wol το εχω ενεργοποιημενο για να μπορω να το ανοιξω οταν ειμαι εκτος, στη δουλεια απο το 2ο pc...Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο δεν ειχα τετοιο προβλημα. Μονο τις 2 τελευταιες μερες...

Κάνε το εξής.. αν στοκανει κάθε μέρα αυτό, σήμερα το βράδυ κλείστα και τα 2 pc. αν δεν το βρεις ανοιχτό ειναι σιγουρα το wake on lan και καποιο wake στελνει το ενα στο αλλο εκείνη την ώρα.

Μιας και δεν απαντησες ακομα, τσεκαρε και αυτο σε περιπτωση που απενεργοποιεις τον υπολογιστη σου με αναστολη λειτουργιας!

Ποτε στη ζωη μου δεν εχω κανει αναστολη λειτουργειας σε κανενα υπολογιστη που ειχα...

BTW στο wake history count εχω 0!!!!

Επειδη μενω κοντα σου τις τελευταιες μερες τις πρωτες πρωινες ωρες παιζει χονδρο θεμα με το ρευμα της ΔΕΗ.Στο σπιτι μου εχω προστασια για το ηχοσυστημα και στις 4 το πρωι ακουγα τους ρελεδες να δουλευουν σαν τρελοι.Σε παλιοτερο pc που ειχα μικροδιακοπες του ρευματος προκαλουσαν το φαινομενο που περιγράφεις.

Και τα 2 αυτα pc ειναι σε ups...Το οποιο παρεμπιπτοντως αν γινοταν κατι θα χτυπαγε και θα με ξυπναγε και θα αρχιζα τα μπινελικια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.