Thanos1972 Απρίλιος 4, 2012 #21 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Οκ με το παραδειγμα με τα αυτοκινητα αφου το θελετε ετσι.εχεις παρει την Bmw που λεμε που βγαζει 200 αλογα εγγυημενα.τα αλλα ειναι ετσι οπως τα λες.κατα ενα περιεργο λογο ομως οταν την εχεις ρυθμισμενη να βγαζει 200 αλογα δεν περνει μπροστα.αντιθετα περνει μπροστα οταν την εχεις γυρισμενη στα 100 αλογα.λεμε τωρα ετσι,μην μου πει κανεις οτι δεν γινετε αυτο στα αυτοκινητα,το ξερω.παρολλα αυτα εσυ δεν προκειται ποτε να τα χρησιμοποιησεις αυτα τα αλογα γιατι σου φτανουν και τα 100.δεν θελεις ομως να δεις για ποιον λογο ενω σου την εχουν πουλησει για 200 αλογα αυτη βγαζει τα 100?να χαμε να λεγαμε ειναι τωρα αλλα τεσπα.ts ετρεξες mem test?τι δοκιμες εχεις κανει ως τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Απρίλιος 5, 2012 #22 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 ειναι σα να εχεις μια bmw m3 , η οποια ομως ειτε ειχε 100 αλογα ειτε ειχε διακοσια , θα πηγαινε το ιδιο γρηγορα. Με τη διαφορα , οτι αν ειχε 200 , θα καταναλωνε λιγο περισσοτερο καυσιμο (ρευμα) και θα δουλευε και τσιτωμενη , χωρις ομως να προσφερει κατι σε αποδοση.Μα και εγώ αυτό είπα! Μέσα στην πόλη (aka browsing) θα πηγαίνει το ίδιο γρήγορα όσα άλογα και να έχει, αλλά αν ποτέ βγεί πιο έξω ή μπεί σε πίστα (aka benchmark) θα είναι εμφανείς οι διαφορές.Τέλος πάντων συμφωνώ πως είναι κάπως άκυρο το παράδειγμα, αν και ακόμα νομίζω οτι εξυπηρετεί τον σκοπό του.Η μόνη μου ένσταση στα όσα ειπώθηκαν, είναι στο ότι εφόσον πλήρωσε για 1600 γιατί να συμβιβαστεί στα 1333.Ακόμα και μηδενική να είναι η διαφορά, ΠΛΗΡΩΣΕ για 1600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 5, 2012 #23 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Προσωπικα , εγω αγοραζω μνημες στα 1600 ή και παραπανω για ενα λογο.Επειδη τις μνημες τις αφηνω παντα στο auto , οταν κανεις overclocking σου αλλαζει αυτοματα και το frequency των μνημων απο μονο του. Αλλα ακομα κι οταν δεν κανεις , αναλογα με το μηχανημα και τον επεξεργαστη που εχεις , μπορει το auto να ειναι το 1600πχ. (οπως στον ι7 2600κ πχ που εχω τωρα , στο auto μου τις εχει στα 1600 - ή στο 2ο πισι που τρεχει ο επεξεργαστης στα 4 γιγα , οι μνημες auto ειναι στα 1600) Τωρα η αληθεια ειναι οτι και αυτες που ειναι στα 1333 με πιο χαλαρα timings θα δουλευαν (πιθανοτατα) στα 1600 , αλλα δεν ειναι και εγγυημενο για να το δεσεις κομπο. Αλλα να κατσω και να βαλω frequency , timinings και voltage που προτεινει ο κατασκευαστης , ξεροντας οτι δεν θα εχω την παραμικρη διαφορα στο μηχανημα μου , και πιθανον να εχω και μπλε οθονες μια στο τοσο , ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣ.- Eπειδη μαλλον καπου μπερδευτικες.. Καταρχας δεν ειπε κανεις να κανει overclock στις μνημες του, εχει 1600αρες μνημες αλλα τις εχει στο auto και η μητρικη του τις αφηνει στα 1333mhz... Δεν εχει 1333mhz και θελει να τις παει στα 1600 αρα δεν τιθεται θεμα overclock ασταθεις κτλ που λες, εφοσον οι μημες του συμφωνα με τα specs του κατασκευαστη, δουλεουν στα 1600mhz με 1,5volt... Δεν τιθεται θεμα ασταθειας, αν υπαρχει ασταθεια, πολυ απλα εχουν προβλημα οι μνημες.. Παει αυτο.. Δευτερον, οταν κανεις overclock σε sandy cpu, δεν αλλαζει αυτοματα κανενα frequency των μνημων, με τον πολλαπλασιστη παιζεις στους sandy... Ωραια τα λες.Πες μας τωρα και ενα λογο για να το κανει , εχοντας ως δεδομενο οτι δεν θα κερδισει απολυτως τιποτα , πουθενα. (και οταν λεω λογο , εννοω αξιοπρεπη λογο , που να μην ντρεπεσαι να τον πεις σε φιλο σου , και να μην γελαει ο κοσμος) Πολυ απλα BENCHES.... Πες μας εσυ τωρα ενα αξιοπρεπη λογο, "που να μην ντρεπεσαι να τον πεις σε φιλο σου , και να μην γελαει ο κοσμος", που θα πληρωνες μνημες 1600αρες, η ακομη και παραπανω mhz (ετσι ειπες οτι αγοραζεις συνηθως) και θα τις αφηνες να δουλεουν στα 1333mhz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 5, 2012 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Νομιζω οτι τον ειπα ηδη το λογο για τον οποιον αγοραζω τετοιες μνημες.Γιατι οταν κλοκαρω (με τις μνημες στο auto) to auto Μπορει να ειναι ακομα και παραπανω απο 1600.Στο sandy οντως δεν αλλαζει και μου τις εχει στα 1600 στο auto , αλλα εφοσον μιλας προσωπικα για μενα , υπολογισε πρωτον οτι το ενα μου pc δεν ειναι sandy και δευτερον , οτι αλλαζω pc καθε χρονο , (τουλαχιστον mobo-cpu) οποτε δε ξερω τι θα γινετε με την επομενη πλατφορμα μου.εδιτ οταν λεμε θα πληρωνες παραπανω λεφτα για 1600αρες μιλαμε παντα για 4-5 ευρω παραπανω (γιατι τοση ειναι η διαφορα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 5, 2012 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Νομιζω οτι τον ειπα ηδη το λογο για τον οποιον αγοραζω τετοιες μνημες.Γιατι οταν κλοκαρω (με τις μνημες στο auto) to auto Μπορει να ειναι ακομα και παραπανω απο 1600. Στο sandy οντως δεν αλλαζει και μου τις εχει στα 1600 στο auto , αλλα εφοσον μιλας προσωπικα για μενα , υπολογισε πρωτον οτι το ενα μου pc δεν ειναι sandy και δευτερον , οτι αλλαζω pc καθε χρονο , (τουλαχιστον mobo-cpu) οποτε δε ξερω τι θα γινετε με την επομενη πλατφορμα μου. εδιτ οταν λεμε θα πληρωνες παραπανω λεφτα για 1600αρες μιλαμε παντα για 4-5 ευρω παραπανω (γιατι τοση ειναι η διαφορα) Aρα στο sandy συστημα που εχεις, βαλε τις μνημες να τρεχουν στα 1333 και ας ειναι 1600αρες, οπως λες και του ανθρωπου να κανει, αφου ετσι και αλλιως δεν υπαρχει διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 5, 2012 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Μα τις αφηνω auto....δε με ενδιαφερει που θα χρονισουν.Δεν ασχολουμε με το ποσο θα παει το frequency ή τα timings γιατι δεν υπαρχει καμια διαφορα.Και δεν αξιζει και να ασχοληθεις.Στον ανθρωπο δεν του ειπα βαλτες σε καποια συγκεκριμενη συχνοτητα.Ειπα αστες auto και οπου και να ειναι δε παιζει κανενα ρολοΕχω απειρο χρονο για να σπαταλησω σε φορουμ , αλλα δεν εχω 10 δευτερολεπτα για να παω και να βαλω χειροκινητα frequency και timings και voltage μνημων στο bios γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται και δεν αξιζει να ασχοληθεις ΚΑΘΟΛΟΥΠες μου τι δεν καταλαβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 5, 2012 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Ο ανθρωπος πληρωσε μνημες στα 1600mhz και θελει να εχει 1600mhz που αγορασε και οχι 1333...Αν ηθελε 1333 θα επαιρνε 1333mhz μνημες, απλα ειναι τα πραγματα.Εσυ προφανως αυτο το βλεπεις παραλογο, ασε που ειπες και κατι κουλα πραγματα περι ασταθεις κτλ. που μπορει να εχει αν τις βαλει να δουλεουν στα default τους που ειναι τα 1600mhz..Eγω πολυ καλα καταλαβαινω, αλλος ειναι αυτος που δεν θελει να καταλαβει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 5, 2012 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Ο ανθρωπος πληρωσε μνημες στα 1600mhz και θελει να εχει 1600mhz που αγορασε και οχι 1333...Αν ηθελε 1333 θα επαιρνε 1333mhz μνημες, απλα ειναι τα πραγματα.Εσυ προφανως αυτο το βλεπεις παραλογο, ασε που ειπες και κατι κουλα πραγματα περι ασταθεις κτλ. που μπορει να εχει αν τις βαλει να δουλεουν στα default τους που ειναι τα 1600mhz..Eγω πολυ καλα καταλαβαινω, αλλος ειναι αυτος που δεν θελει να καταλαβει..Ας πάει να τις βάλει στα 1600 να τελειώνει το θέμα τότε. Επειδή δε πάνε οι μνήμες με auto επιλογή στα 1600 δε σημαίνει οτι φταίνε οι μνήμες αλλά η mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 5, 2012 #29 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Τα αναγραφομενα specs στις μνημες , δεν ειναι τα default.Eιναι τα maximum ρολογια που η εταιρια σου λεει οτι μπορει να δουλεψει η μνημη σου (χωρις να εχεις ρισκο να καουν).Οταν βαζεις τις μνημες εκει , δεν τις βαζεις default.Στην ουσια τις βαζεις οσο τσιτα γινετε , ΧΩΡΙΣ ομως να εχεις καποιο κερδος απ αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Απρίλιος 5, 2012 #30 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Τα αναγραφομενα specs στις μνημες , δεν ειναι τα default.Eιναι τα maximum ρολογια που η εταιρια σου λεει οτι μπορει να δουλεψει η μνημη σου (χωρις να εχεις ρισκο να καουν).Οταν βαζεις τις μνημες εκει , δεν τις βαζεις default.Στην ουσια τις βαζεις οσο τσιτα γινετε , ΧΩΡΙΣ ομως να εχεις καποιο κερδος απ αυτο.Ψιλοδιαφωνω..ειχα 1600αρες cl8 ..με μαμα χρονισμους @1.65Δουλευαν με ολιγα (memtest) λαθακια @~1900 και cl9 και εννοειται εβγαζαν οτι benchmark ετρεχα.Τα 1800τα ειχα χωρις λαθη (cl9)Το καθημερινο μου ηταν 1604 @8-7-7-18 και εδινε κατιτις σε αυτα που εκανα...οχι οτι κερδιζα σημαντικο χρονο η εβγαζα λεφτα απο την αποκριση που ειχα και μου περισσευε χρονος ..αλλα μια α αποκριση παραπανω την ειχα.Αυτα με 1.66 ..(μιας και απο 1.64 παει σε 1.66 απο bios settings).Τωρα τις χαιρεται αλλος..3 χρονια το ειχα το setup.(ολοκληρη τη πλατφορμα)Δεν χρειαζεται να αναφερθω σε παλιες καλες εποχες bh5 που επαιρνες μνημες του κιλου 200mhz με 2.5-3-3-8 με 2.6V και τις ειχες χρονια -με ενα ανεμηστιρακι @250μηζ 2-2-2-5 me 3.2V.Tεσπα..καταλαβαινω το ψυχολογικο "τις πηρα 1600 τις θελω "εκει"..απλα απορω γιατι κανεις δε ρωτησε τι ακριβως εκανε και δε δουλεψαν.(εχω μεινει στα πρωτα ποστ..και στα τελευταια οπου μαλωνετε που πρεπει να δουλευει καποιος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 5, 2012 #31 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Τα αναγραφομενα specs στις μνημες , δεν ειναι τα default.Eιναι τα maximum ρολογια που η εταιρια σου λεει οτι μπορει να δουλεψει η μνημη σου (χωρις να εχεις ρισκο να καουν).Οταν βαζεις τις μνημες εκει , δεν τις βαζεις default.Στην ουσια τις βαζεις οσο τσιτα γινετε , ΧΩΡΙΣ ομως να εχεις καποιο κερδος απ αυτο.Μαλιστα καινουργιο παλι αυτο..Τα μεγιστο specs των μνημων που σου λεει η εταιρεια οτι μπορουν να δουλεψουν εκει απροβληματιστα οι μνημες σου, σημαινει "τις βαζω οσο τσιτα γινετε"...Οτι να ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 5, 2012 #32 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Είδε κανείς αυτόν που άνοιξε το thread να συμμετέχει στην συζήτηση? hijackerssss Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 5, 2012 #33 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Μαλιστα καινουργιο παλι αυτο..Τα μεγιστο specs των μνημων που σου λεει η εταιρεια οτι μπορουν να δουλεψουν εκει απροβληματιστα οι μνημες σου, σημαινει "τις βαζω οσο τσιτα γινετε"...Οτι να ναι..Εννοεί υποθέτω οτι είναι τα max values που μπορεί να πάρει η μνήμη και είναι σε ασφαλή επίπεδη και καλύπτεται στην εγγύηση.Έχουν δοκιμαστεί μέχρι μαχ 1600 cl9 1.5 volt.Απο εκεί και πέρα δικό σου θέμα.[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] έτσι όπως το θέτεις εσύ και καταλαβαίνω εγώ ας πούμε σαν άσχετος με το θέμα είναι οτι οι μνήμες δουλεύουν στα 1600 αλλιώς δεν έπρεπε να δουλεύον είτε δε δουλεύουν σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Απρίλιος 5, 2012 #34 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Εχει κουραστει το θεμα πιστευω.απο την στιγμη που συμφωνουμε ολοι οτι δεν θα δει διαφορες απο τα 1333 στα 1600 τοτε ας το αφησουμε απ'εξω αυτο οκ?το θεμα μας ειναι τι προβλημα υπαρχει και δεν τρεχουν στα 1600 απο την στιγμη που αγοραστηκαν στα 1600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 5, 2012 #35 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Δεν υπάρχει πρόβλημα ρε παιδιά. Θεμα επεξεργαστή/mobo είναι. Μπαίνουν χειροκίνητα στα 1600 και τέλος. Αυτό θα λυθεί με τους ivy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Απρίλιος 5, 2012 #36 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Αφου το παλικαρι ειπε στην αρχη οτι οτιδηποτε προσπαθεια και εαν κανει να τις βαλει στα 1600,δεν γινεται δουλεια.του τις βγαζει ξανα σαν 1333. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 5, 2012 #37 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] έτσι όπως το θέτεις εσύ και καταλαβαίνω εγώ ας πούμε σαν άσχετος με το θέμα είναι οτι οι μνήμες δουλεύουν στα 1600 αλλιώς δεν έπρεπε να δουλεύον είτε δε δουλεύουν σωστά.Aκριβως για αυτο βγαζεις λανθασμενα και αυθεραιτα συμπερασματα, εγω πουθενα δεν ειπα κατι τετοιο.Ποιο "λιανα" δεν μπορω να το κανω.Δεν υπάρχει πρόβλημα ρε παιδιά. Θεμα επεξεργαστή/mobo είναι. Μπαίνουν χειροκίνητα στα 1600 και τέλος. Αυτό θα λυθεί με τους ivy.Ακριβως αυτο.Εχει κουραστει το θεμα πιστευω.απο την στιγμη που συμφωνουμε ολοι οτι δεν θα δει διαφορες απο τα 1333 στα 1600 τοτε ας το αφησουμε απ'εξω αυτο οκ?το θεμα μας ειναι τι προβλημα υπαρχει και δεν τρεχουν στα 1600 απο την στιγμη που αγοραστηκαν στα 1600.Διαφορες σαφως και υπαρχουν.Μπορει να μην ειναι τεραστιες αλλα μια χαρα μετρησιμες ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 5, 2012 #38 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Αφου το παλικαρι ειπε στην αρχη οτι οτιδηποτε προσπαθεια και εαν κανει να τις βαλει στα 1600,δεν γινεται δουλεια.του τις βγαζει ξανα σαν 1333.Βασίκα είπε οτι ότι ρυθμίσεις κάνει για να τις πάει 1600 του κάνει reset to bios γιατί δεν κάνει boot ποτέ.Φοβάμαι οτι κάτι κάνει λάθος στο bios και δε πάνε 1600 και όχι τίποτε άλλο. Δεν έχω gigabyte για να βοηθήσω στο menu δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 5, 2012 #39 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Φίλε Topic Starter δώσε αυτές τις ρυθμίσεις. Αν δεν δουλέψουν, υπάρχει θέμα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 7, 2012 #40 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2012 Διάβασα το θέμα απο την αρχή και δεν καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ τον λόγο κόντρας.Θα δει διαφορά απο 1333 σε 1600? Λέτε όλοι όχι οκ όλα μέχρι εδώ.Αγορασε μνήμες με f 1600? Ναι. Θέλει να τις πάει στα 1600 και όχι στα 1333? Ναι. Τέλος. Οφείλουμε να βοηθήσουμε το παλικάρι ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΕΙΚαλό θα είναι, αν και δεν τον βλέπω στην συζήτηση, να μας πει τι ακριβώς κινήσεις έκανε μπας και βγει άκρη.Αν οι κινήσεις που θα πει είναι σωστές και οι καθιερωμένες που γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε 2 τα τινά1. Είτε έχουν θέμα οι μνήμες του ή το ακραίο2. Κάτι παίζει με την mobo. Το οποίο είτε παίζει να θέλει κάποιο bios update για να στρώσει, είτε πρέπει να το ψάξει παραπάνω.Αξίζει η διαδικασία ψαξίματος; Απαντάω με ένα σκέτο και ξερό ΝΑΙΕχει ένα μηχάνημα νέο στα χέρια του και αμήν τι άλλο, ας το δει να δουλεύει στην Stock κατάσταση απροβλημάτιστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.