Makam Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 Πρόσφατα αγόρασα αυτές τις μνήμες αλλά το σύστημα τις αναγνωρίζει μόνο στα 1333.Οποιαδήποτε απόπειρα μέσω BIOS να τις δει στα 1600 μου βγάζει μήνυμα ότι το σύστημα δεν μπόρεσε να εκκινήσει και επαναφέρει τη ταχύτητα στα 1333.Επεξεργαστής: Intel i5-2500K.Μητρική: Gigabyte Z68A-D3H, B3.Μήπως γνωρίζει κανείς τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο BIOS για να τις δει στα 1600;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Τρεχεις bench? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Απρίλιος 3, 2012 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Και να μην τρεχει, γιατι να μην τις εχει στα specs για τα οποια τις αγορασε? Εστω και για ψυχολογικους λογους.Τσιμπα ισως λιγο το ρευματακι, και τρεξε τους και κανα memtest για καλο και για κακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makam Απρίλιος 3, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Όχι δεν τρέχω αλλά συμφωνώ απόλυτα με τον fantomas.Νομίζω τώρα τρώνε 1,5V.Θα προσπαθήσω και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Αλλο για ψυχολογικους λογους, αλλα για ολα τα αλλα πλην τα bench δεν θα δει την παραμικρη διαφορα ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Και να μην τρεχει, γιατι να μην τις εχει στα specs για τα οποια τις αγορασε? Εστω και για ψυχολογικους λογους.Μηπως γιατι δεν θα εχει την παραμικρη διαφορα? (μιλαμε για καμια ομως)(και σε bench θα δεις διαφορες , μονο σε πολυ συγκεκριμενα bench - οχι σε ολα)Και ισως να εχει και θεματα ασταθειας για κερασακι στην τουρτα.Τεσπα αφου ειναι τετοια η ψυχολογια του , ας παιδευτει , και αμα εχει προβληματα ασταθειας , θα του ξαναπεσει η ψυχολογια , οποτε ας τις ξαναβαλει auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makam Απρίλιος 4, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Φίλε Narzul μην βαράς!Σαφώς η σταθερότητα είναι πιο σημαντική από τις απειροελάχιστες διαφορές στην απόδοση, αλλάαφού μου τις πούλησαν για 1600 γιατί να τρέχουν στα 1333;Ας έλεγαν 1333 και να τις κοστολογούσαν λιγότερο.Είναι λίγο θέμα παραπληροφόρησης και κοροϊδίας, δεν νομίζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Προσωπικα , εγω αγοραζω μνημες στα 1600 ή και παραπανω για ενα λογο.Επειδη τις μνημες τις αφηνω παντα στο auto , οταν κανεις overclocking σου αλλαζει αυτοματα και το frequency των μνημων απο μονο του.Αλλα ακομα κι οταν δεν κανεις , αναλογα με το μηχανημα και τον επεξεργαστη που εχεις , μπορει το auto να ειναι το 1600πχ. (οπως στον ι7 2600κ πχ που εχω τωρα , στο auto μου τις εχει στα 1600 - ή στο 2ο πισι που τρεχει ο επεξεργαστης στα 4 γιγα , οι μνημες auto ειναι στα 1600)Τωρα η αληθεια ειναι οτι και αυτες που ειναι στα 1333 με πιο χαλαρα timings θα δουλευαν (πιθανοτατα) στα 1600 , αλλα δεν ειναι και εγγυημενο για να το δεσεις κομπο.Αλλα να κατσω και να βαλω frequency , timinings και voltage που προτεινει ο κατασκευαστης , ξεροντας οτι δεν θα εχω την παραμικρη διαφορα στο μηχανημα μου , και πιθανον να εχω και μπλε οθονες μια στο τοσο , ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Απρίλιος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Oι μνήμες μια χαρά τρέχουν στα 1600 και χωρίς το προφιλ και με 1.5 τάση. Το mobo ρίχνει τις μνήμες καθώς οι sandy υποστηρίζουν native μέχρι 1333. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να τις τρέξεις στα 1600. Τις βάζεις χειροκίνητα με την τάση στο auto (δεν θα αλλάξει) και με τα timings επίσης στο auto (θα παραμείνουν 9-9-9-24). Καμιά παραπληροφόρηση και καμιά κοροϊδία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Απρίλιος 4, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Mια χαρα θα δουλεψουν οι μνημες στα 1600mhz, αφου 1600αρες ειναι....Ορισε στο bios χειροκεινητα της μνημες στα 1600mhz, μην τις αφηνεις στο auto.Eπισης ορισε και την ταση τους στο bios χειροκινητα στα 1,5 volt ωστε να εισαι σιγουρος οτι δουλεουν με την default ταση.Μια χαρα απροβληματσιστα θα δουλεψουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Mια χαρα θα δουλεψουν οι μνημες στα 1600mhz, αφου 1600αρες ειναι....Ορισε στο bios χειροκεινητα της μνημες στα 1600mhz, μην τις αφηνεις στο auto.Eπισης ορισε και την ταση τους στο bios χειροκινητα στα 1,5 volt ωστε να εισαι σιγουρος οτι δουλεουν με την default ταση.Μια χαρα απροβληματσιστα θα δουλεψουν.Ωραια τα λες.Πες μας τωρα και ενα λογο για να το κανει , εχοντας ως δεδομενο οτι δεν θα κερδισει απολυτως τιποτα , πουθενα.(και οταν λεω λογο , εννοω αξιοπρεπη λογο , που να μην ντρεπεσαι να τον πεις σε φιλο σου , και να μην γελαει ο κοσμος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Απρίλιος 4, 2012 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Ωραια τα λες.Πες μας τωρα και ενα λογο για να το κανει , εχοντας ως δεδομενο οτι δεν θα κερδισει απολυτως τιποτα , πουθενα.(και οταν λεω λογο , εννοω αξιοπρεπη λογο , που να μην ντρεπεσαι να τον πεις σε φιλο σου , και να μην γελαει ο κοσμος)Προσωπικα , εγω αγοραζω μνημες στα 1600 ή και παραπανω για ενα λογο.Επειδη τις μνημες τις αφηνω παντα στο auto , οταν κανεις overclocking σου αλλαζει αυτοματα και το frequency των μνημων απο μονο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Φιλε denz trollareis ή δε διαβαζεις τι γραφω?Εγω εγραψα λογο για τον οποιο αγοραζω μνημες στα 1600 ή και παραπανω - ΟΧΙ οτι τις χρονιζω στα ανωτατα specs που οριζει ο κατασκευαστης ντε και καλα (γιατι περι αυτου γινετε ο τσακωμος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Απρίλιος 4, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Φιλε denz trollareis ή δε διαβαζεις τι γραφω?Εγω εγραψα λογο για τον οποιο αγοραζω μνημες στα 1600 ή και παραπανω - ΟΧΙ οτι τις χρονιζω στα ανωτατα specs που οριζει ο κατασκευαστης ντε και καλα (γιατι περι αυτου γινετε ο τσακωμος)Με συγχωρείς αν κατάλαβα λάθος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα δει διαφορά (στο μάτι) δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα να τις τρέχει απροβλημάτιστα στην αναγραφόμενη ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Για να μη κανω copy paste , βλεπε ποστ 11# Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Απρίλιος 4, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Συμφωνοι οτι δεν θα δει διαφορες στις επιδοσεις.αλλα να μην το ψαξει παραπανω για να δει για ποιον λογο δεν δουλευουν στα 1600?μπορει να εχει καπου ασυμβατοτητα.μπορει να εχουν θεμα οι μνημες.να μην το ψαξει?εσυ τις δικες σου ποσο τις τρεχεις?1600 η 1333? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Απρίλιος 4, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Μηπως γιατι δεν θα εχει την παραμικρη διαφορα? (μιλαμε για καμια ομως)(και σε bench θα δεις διαφορες , μονο σε πολυ συγκεκριμενα bench - οχι σε ολα)Και ισως να εχει και θεματα ασταθειας για κερασακι στην τουρτα.Τεσπα αφου ειναι τετοια η ψυχολογια του , ας παιδευτει , και αμα εχει προβληματα ασταθειας , θα του ξαναπεσει η ψυχολογια , οποτε ας τις ξαναβαλει auto.Μηπως υπερβαλλεις?? λεω μηπως.. Μην τρομοκρατειτε αδικα τον κοσμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Απρίλιος 4, 2012 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 [MENTION=12866]Narzul[/MENTION] Χμ αγοράζεις μια BMW M3, με κάποιο τρόπο διαπιστώνεις ότι έχει μόνο 100 άλογα, αλλά δεν την πάς πίσω γιατί σιγά μωρέ, δεν θα δείς διαφορά στην πόλη. Άσε που με περισότερα άλογα είναι και πιο έυκολο να τρακάρεις...Άποψη μου είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που δόθηκαν ήδη και αν δεν ξεκινάει το pc ή έχει προβλήματα αστάθειας να τις πάς πίσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenforce13 Απρίλιος 4, 2012 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Παιδιά οι μνήμες δεν έχουν τίποτα κ εμένα στα 1333 τρέχουν.κανε ότι πρότειναν ο Trexx κ ο 9000+rpm και θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 4, 2012 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Συμφωνοι οτι δεν θα δει διαφορες στις επιδοσεις.αλλα να μην το ψαξει παραπανω για να δει για ποιον λογο δεν δουλευουν στα 1600?μπορει να εχει καπου ασυμβατοτητα.μπορει να εχουν θεμα οι μνημες.να μην το ψαξει?εσυ τις δικες σου ποσο τις τρεχεις?1600 η 1333?εγω τις δικες μου τις αφηνω στο auto.[MENTION=13254]djkostas[/MENTION] πιο ακυρο παραδειγμα απ αυτο που εδωσες , πραγματικα δεν μπορουσες να δωσεις.Για να ακολουθησω το παραδειγμα σου με τα αυτοκινητα , ειναι σα να εχεις μια bmw m3 , η οποια ομως ειτε ειχε 100 αλογα ειτε ειχε διακοσια , θα πηγαινε το ιδιο γρηγορα. (γιατι αυτο συμβαινει στην περιπτωση των μνημων)Με τη διαφορα , οτι αν ειχε 200 , θα καταναλωνε λιγο περισσοτερο καυσιμο (ρευμα) και θα δουλευε και τσιτωμενη , χωρις ομως να προσφερει κατι σε αποδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.